Situatie Ronaldo zorgt voor pijnlijke déjà vu: 'Alsof ik alles herbeleef'
Vrijdag, 16 december 2022 om 11:23

De huidige situatie van Cristiano Ronaldo roept veel herinneringen op bij Francesco Totti. De clublegende van AS Roma bivakkeerde in de nadagen van zijn carrière eveneens op de reservebank en moest het onder trainer Luciano Spalletti doen met invalbeurten. Sinds 2020 is Totti zelfs helemaal niet meer bij de Romeinse club te vinden, daar hij na een ruzie met de Amerikaanse voorzitter James Pallotta de deur achter zich dicht besloot te trekken.

Ronaldo kreeg het bij Manchester United aan de stok met Erik ten Hag en belandde tijdens het WK ook bij de Portugese ploeg op de reservebank. De situatie doet Totti sterk denken aan de nadagen van zijn eigen loopbaan. "Als ik Ronaldo de laatste maanden bekijk, voelt het alsof ik alles weer herbeleef", aldus de Italiaan bij het Twitch-kanaal BepiTV. "Ik weet wat hij doormaakt, hoe hij zich op dit moment voelt en hoe het is om als topper plots van de zijlijn toe te moeten kijken. Ik denk dat daar meer respect voor moet zijn."

Voor Totti wachtte in 2017 hetzelfde lot als Ronaldo. De 46-jarige Italiaan kwam nauwelijks voor in de plannen van Spalletti en moest het in zijn afscheidsjaar vooral stellen met korte invalbeurten. "Ik ben hier niet om Totti's nalatenschap te coachen. Ik ben hier om Totti de voetballer te coachen", zei Spalletti daar destijds over. Totti hoopt zijn voormalig oefenmeester ooit nog te spreken. "Ik weet ook dat dit zal gebeuren, zodat wij iedereen uitleg kunnen geven over de relatie die we hadden. Het is jammer dat het zo is geëindigd, want hij blijft een van de beste trainers ter wereld."

Voor Ronaldo moeten de komende weken uitwijzen waar zijn toekomst ligt. De Portugees vertrok onlangs bij United en zit sindsdien zonder werkgever. Deze week doken beelden op waarop te zien was dat hij aan zijn conditie werkt bij Real Madrid. Ronaldo kreeg persoonlijk toestemming van voorzitter Florentino Pérez om op een veld naast de hoofdmacht van trainer Carlo Ancelotti individueel een oefensessie af te werken. Voor zover bekend had Ronaldo geen contact met de spelers van Real. Diverse jeugdspelers kwamen wel dicht bij de voormalig speler van de Madrileense club om met hem op de foto te kunnen.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
IkWeetAlles11
 
44
16 december 2022 om 11:29
Je kunt respect hebben maar hem toch niet opstellen. Team gaat voor het individu.
 
AmrabatGoat
 
22
16 december 2022 om 11:34
Inderdaad. Goncalo Ramos had tegen Zwitserland een hattrick gemaakt en ze hadden met 6-1 gewonnen. Het zou pas schandalig zijn als hij Cristiano Ronaldo tegen Marokko in de basis zou zetten en Goncalo Ramos op de bank. Cristiano Ronaldo is niet meer de speler die hij een aantal jaar terug was. Ik snap dat hij gefrustreerd is omdat het zijn laatste toernooi was maar zelfs toen Fernando Santos hem bracht in 50ste minuut in de kwartfinale speelde hij niks klaar.
 
DerKaiser123
 
20
16 december 2022 om 12:06
En met Ramos in de basis was het tegen Marokko de eerste 60 minuten helemaal niks. En werden ze pas na het inbrengen van o.a. Ronaldo wat gevaarlijker. De voetballer CR7 zal in mijn persoonlijke top-5 of all time geen plek krijgen, maar we moeten ook niet doen of het een koekenbakker is. De hetze tegen hem begint nu wel beetje irritant te worden. Ronaldo speelde overigens een goede pot tegen Uruguay, maar had gewoon rust moeten krijgen tegen Korea. Speelde als een van de weinige bassispelers mee met een B elftal en speelde toen een beroerde pot. Voor Santos een reden om Ramos op te stellen. Overigens denk ik dat Ronaldo vanaf het begin tegen Zwitsersland met het A team van Portugal er ook gewoon paar had ingeknald. Zwitsersland gaf zoveel ruimte weg, dat leek helemaal nergens op. En Ronaldo's statistieken tegen Zwitsersland zijn volgens mij ook vrij goed. Laatste Nations League duel scoorde hij ook een hattrick tegen hun. Je had dit toernooi prima met Ronaldo kunnen spelen. Gezien de blessure van Jota was dat prima te rechtvaardigen. Bijzonder dat Ramos na 1 goede pot zo gehyped werd, terwijl hij tegen Marokko en in die andere invalbeurten echt geen geweldige indruk achter liet. Santos is gewoon een lafbek en had gewoon met Leao op links moeten beginnen en Vitinha in een controlerende rol voor veel voetbal vanaf het middenveld.
 
RUTGERRR
 
0
16 december 2022 om 12:59
Ook zonder Ronaldo heeft Portugal een team waarmee je echt fantastisch voetbal kan spelen. Zoveel toppers aangevuld met krijgers en hardwerkende spelers. Ik snap dat je op een WK behouden wilt spelen, maar de coach was gewoon te laf. Wat is jouw persoonlijke top 5?
 
DerKaiser123
 
8
16 december 2022 om 13:24
R9, Maradona, Zidane, Messi en Cruijff. Al hoort Pele er eigenlijk ook bij.
 
SilverFront
 
6
16 december 2022 om 14:38
Snap die hele hype rondom Zidane niet zo. Geweldige voetballer natuurlijk, maar vond ik vooral in zijn laatste paar jaar heel erg goed. Gedurende zijn carriere nooit het gevoel gehad dat deze man in de top 10 van allerbeste voetballers aller tijden hoort.
 
RUTGERRR
 
2
16 december 2022 om 14:44
Thnx Kaiser! Al zou ik, net zoals Silver hieronder, Zidane niet in dat rijtje plaatsen. Ik sluit mij grotendeels aan bij zijn woorden. Daarmee wil ik de prestaties van Zidane niet tekort doen, maar ik vond hem ook pas écht goed toen hij laten we zeggen 30+ was. Verder ben ik het met je lijstje eens, al kan ik weinig over Pele kwijt.
 
Nijogeth
 
8
16 december 2022 om 14:54
Zidane presteerde met Bordeaux al, ook op Europees gebied. Bij Juve in 1996 was ie vrijwel direct de smaakmaker en dat was de echte wereldtop op dat moment. Die man was toen halverwege de 20.
 
mussiemen
 
1
16 december 2022 om 19:25
jou neem ik niet serieus R9, hoeveel jaren heeft hij top gepresteerd? Zie al dat je een Messifan bent vandaar CR7 buiten je top 5 te laten hoe oud ben je uberhaupt met je Cruiff Marodana volgend mij heb je ze niet eens zien spelen
 
adjx
 
0
17 december 2022 om 04:31
Vind je dat niet oud genoeg? Hoeveel spelen er door tot 38+?
 
bobson1982
 
25
16 december 2022 om 11:41
Ik heb ooit het pure geluk in mijn leven mogen ervaren dat ik kaartjes had voor AS Roma en Totti jarig was. Dat wist ik niet. 50.000 mensen scandeerden zijn naam en zongen een verjaardagsliedje, het is een van de mooiste voetbal-ervaringen in mijn leven. Toen ie later inviel, huilden mensen bijna. Wat Totti is voor AS Roma is bijna niemand voor een club. Hij heeft altijd met zn hart gespeeld. Veel mensen lachen Ronaldo toch nu een beetje uit omdat je best mag stellen dat ie zichzelf net te belangrijk vind. Sorry, ik vind Ronaldo echt een super voetballer maar ik vind het allemaal een beetje lachwekkend zijn situatie.
 
ThulaniSerero
 
7
16 december 2022 om 13:39
Ik was bij Roma - Lyon, en Roma stond achter, en toen mocht de 39 jarige Totti gaan warmlopen. Ik denk dat t van buiten het stadion klonk alsof er een goal gemaakt werd, het hele stadion ontplofte. Prachtig om te zien hoe veel ze van hem houden
 
Valkeakoski
 
3
16 december 2022 om 11:44
Dan heeft Totti kennelijk net zo weinig realiteitszin als Cristiano Ronaldo dat hij zich blijkbaar niet besefte dat het beter voor AS Roma was om hem op 40-jarige leeftijd vooral invalbeurten te geven...
 
Busby
 
0
16 december 2022 om 12:14
Het verschil is wel dat Ronaldo bij United nog heel veel gespeeld heeft. Hij heeft alles samen meer dan 1000 min gespeeld. De laatste twee PL matchen was hij een interview gaan geven en tegen Totenham wou hij niet invallen waardoor hij geschorst was tegen Chelsea.
 
RUTGERRR
 
7
16 december 2022 om 12:29
Het verschil is simpel. Totti accepteerde zijn reserverol omdat hij het teambelang voorop stelde en omdat hij wist dat hij niet meer het niveau van een 30-jarige Totti had. Ronaldo denkt dat hij nog steeds de beste van de wereld is en denkt niet aan het teambelang. Dat egoïsme heeft hem gemaakt tot de speler die hij was, maar staat hem nu in de weg.
 
DNSDKR
 
0
16 december 2022 om 14:04
Eigenlijk vat je het nu precies goed samen. Dat doet overigens niets af de voetballer die hij was, zijn prestaties, en ook de pieken die hij nu nog steeds laat zien. Maar een realistisch zelfbeeld zou hem hierin wel helpen!
 
 
2
16 december 2022 om 12:39
Tja weten wanneer je moet stoppen is ook Een kunst, dat is iets wat tottie toen en Ronaldo nu. Niet zo goed beheersen
 
Origami
 
1
16 december 2022 om 12:48
Stoppen aan de top dan. Voor Totti lagen er heus nog wel opties elders. Voor Ronaldo ook. Maar hij wilt aan de top meeblijven doen in Europa.
 
RUTGERRR
 
0
16 december 2022 om 12:56
Maar wie beslist er wanneer een voetballer moet stoppen, jij of de speler zelf? Totti was nog steeds een goede voetballer, maar kon niet meer mee op het niveau van Roma, hooguit als invaller. Daarnaast waren er spelers op zijn positie die gewoonweg beter waren. Totti ademt AS Roma, dus hij heeft niet afgebouwd bij een andere club. Ronaldo is nog steeds een meer dan prima voetballer, maar enkel zijn naam is nog wereldtop. Ronaldo accepteert het niet dat hij minder wordt en dat is zijn eigen probleem, maar waarom zou hij stoppen? Als hij zich kan neerleggen bij of een reserve-rol bij een grote club of een basisplaats op een iets minder hoger niveau, bijv bij Sporting Lissabon, kan hij nog meer dan prima mee. Ronaldo is topfit. Dat Totti gestopt is was op dat moment eigenlijk gewoon logisch. Hij wilde bij Roma afsluiten en fysiek was hij gewoonweg minder. Ik denk dat Totti op het goede moment gestopt is. Maar waarom zou Ronaldo stoppen?
 
Soccer1000
 
2
16 december 2022 om 13:04
Heeft met respect te maken. Als je weet dat je een 40 jarige speler die zoveel heeft betekend in je team hebt dan ga je met hem praten. Aangeven wat je plannen met hem zijn en dan kan de speler zelf bepalen wat die wilt blijven, weggaan of pensioen. Bij Ronaldo precies hetzelfde. Als club haal je hem dan zorg je er ook voor dat alles om hem heen strak is geregeld. Een ervaren coach, versterkingen etc. Anders praat je tegen hem zodat hij keuzes kan maken. Verder domme fout van Ronaldo om voor united te kiezen als city ook geïnteresseerd was
 
Hossaini1975
 
0
16 december 2022 om 14:47
City geïnteresseerd ,guardiola had zijn ontslag brief al klaar als hij zou kommen.
 
Totti_Nr10
 
4
16 december 2022 om 13:39
Totti is mijn grote favoriet. Ik ben blij dat ik hem nog zo lang heb mogen zien spelen. Zelfs op zijn 40e liet hij zijn klasse nog regelmatig zien. Helaas is hij nu niet meer actief in de voetballerij. Ook niet als trainer. Anders was hij mijn favoriete trainer geweest.
 
RUTGERRR
 
2
16 december 2022 om 14:45
"anders was hij mijn favoriete trainer geweest" - No shit.. haha