Slachtoffer van autocrash krijgt bizar voorstel van Derby en wordt ontslagen
Woensdag, 30 oktober 2019 om 20:40

Derby County heeft Richard Keogh per direct op straat gezet, zo meldt The Guardian woensdagavond. De club van manager Philip Cocu neemt die beslissing, nadat de aanvoerder op 24 september zwaargeblesseerd raakte bij een auto-ongeluk met twee dronken ploeggenoten, Tom Lawrence en Mason Bennett.

Keogh liep bij de autocrash kruisbandletsel op en heeft inmiddels een knieoperatie ondergaan. De 33-jarige verdediger wordt pas over twaalf tot veertien maanden terugverwacht, terwijl zijn contract nog maar tot de zomer van volgend jaar liep. Derby County stelde voor dat Keogh de rest van zijn contractduur bij de club mocht blijven revalideren, op voorwaarde dat de Ier een groot deel van zijn salaris zou inleveren.

Naar verluidt verdiende Keogh 28 duizend euro per week bij Derby. De Championship-club bood de mandekker volgens The Guardian slechts een fractie van dat bedrag. Keogh stond perplex toen hij het voorstel van zijn werkgever hoorde en weigerde pertinent. Daarop besloot Derby om het contract van de 26-voudig international per direct te ontbinden.

Keogh voelt zich zwaar in de steek gelaten door The Rams, die hem in 2012 overnamen van Coventry City. De achterhoedespeler begon tot aan het ongeluk maar liefst in 316 van de 330 competitieduels van Derby in de basis. Keogh heeft inmiddels advocaten ingeschakeld en heeft ook aangeklopt bij de Engelse spelersvakbond PFA.

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
7
   
23:39
23:39
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
   
23:04
23:04
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
4
   
23:00
23:00
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
   
22:54
22:54
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
54
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
Millonario
 
10
30 oktober 2019 om 20:50
Iedereen zou dit geweigerd hebben. Lijkt erop dat iedereen zo hard bezig is met zijn eigen imago naar de buitenwereld toe dat ze er echt in doordraaien.
 
Louis el Pisto
 
9
30 oktober 2019 om 20:55
Inderdaad, wat een raar aanbod. Hij heeft dan weliswaar iets enorm doms gedaan, maar iemand die 8 jaar voor de club gespeeld heeft verdient toch wel een respectvol aanbod..
 
MrGuide
 
31
30 oktober 2019 om 21:18
Ik weet niet of hij meer dan de limiet gedronken heeft (en of hij degene was die reed), maar zo ja, dan heeft hij een strafbaar feit gepleegd en daardoor kan hij zijn werkverplichtingen bij zijn werkgever niet meer voldoen. Weet niet of je iemand daarvoor kan ontslaan juridisch gezien, maar logisch gezien vind ik dit een prima reactie van de club. Zou het eigenlijk te raar voor woorden vinden als ie dat enorme salaris kan blijven behouden.
 
Formus
 
24
30 oktober 2019 om 21:34
Keogh reed niet eens, hij zat op de achterbank. Dus dit is uberhaupt heel apart allemaal. Ik denk dat Derby ermee wilde zeggen dat ie zijn hele revalidatie bij de club mag doen, die waarschijnlijk langer gaat duren dan zijn contractduur. En gebruik mag maken van alle faciliteiten.van de club. Maar wel tegen een gereduceerd salaris. Vind het een raar voorstel en je zet jezelf als club toch best wel te kijk.
 
Dick Winnen
 
37
30 oktober 2019 om 21:44
@tomido Even voor de goede orde. Deze speler is dus zonder zelf te hebben gedronken ingestapt bij een ploegmaat die ladderzat was, en heeft een andere ploegmaat ook dronken in zijn auto laten stappen en laten rijden, om vervolgens zijn eigen leven en dat van alle andere weggebruikers te riskeren. Als hij nou zelf ook stomdronken was geweest had je nog kunnen zeggen dat zijn inschattingsvermogen niet al te best was, maar om dus volledig nuchter en bewust deze keuze te maken en niet in te grijpen, als captain nota bene, is beschamend en zou zwaar bestraft moeten worden. Het enige waar ik mij over verbaas is dat Derby County deze jongens niet op staande voet heeft ontslagen.
 
Tomido
 
8
30 oktober 2019 om 22:23
@dick, Ik weet niet waarom mijn bericht opeens is verwijderd. Ik zei ook nergens dat ik niet vind dat hij dom is geweest en geen goed gevoel van inschatting heeft gehad. Het enige wat ik probeer te zeggen is dat Derby hypocriet bezig is en dus deze jongen alleen weg stuurt om van zijn salaris af te komen aangezien die waarschijnlijk toch nooit een wedstrijd meer had kunnen spelen voor de club. De andere twee spelers die wel zijn meegenomen door de politie mogen beide nog gewoon spelen bij de club, dit omdat zij waarschijnlijk nog wel een transferwaarde hebben. Als je dan als club echt zulke morele waarde hecht aan zo`n gebeurtenis moet je iedereen wegsturen, en niet alleen wanneer het jou goed uit komt .
 
Formus
 
2
30 oktober 2019 om 21:35
Derby is zijn eigen imago juist om zeep aan het helpen op deze manier, want Richard Keogh reed helemaal niet en was totaal onschuldig
 
Robur
 
0
31 oktober 2019 om 09:55
@formus; hoe kun je totaal onschuldig zijn als je als captain nuchter in een auto stapt waar een dronken medespeler achter het stuur zit?heel dom en daarmee ook zijn eigen schuld dat hij nu zwaargeblesseerd is geraakt. Dat ze hem de kans gaven om op kosten van de club te revalideren is nog mild, dat ze daarvoor een minder hoog salaris willen geven snap ik helemaal. Als hij dat dan niet accepteerd zou ik hem ook per direct op straat zetten.
 
Formus
 
0
1 november 2019 om 22:34
Robur en Kaasie, het is niet verboden om dronken avhterin te stappen. Hij wist het misschien niet eens, misschien is er gelogen, weten wij veel. Maar hij is dan niet strafbaar, hoogstens onverzekerd.
 
Kaassie
 
4
30 oktober 2019 om 23:13
Ik had hem per direct ontslagen net als die andere 2. Hij is zelf medeverantwoordelijk door bij iemand n de auto te stappen die teveel gedronken had. Je kan dan moeilijk verwachten dat zijn werkgever hem n dienst houdt. Ik vind het nog knap dat ze hem een voorstel hebben gedaan om bij de club te revalideren tegen een lager salaris.
 
MarrieAanDeBal
 
4
30 oktober 2019 om 20:57
Maar krijgt hij nu geld mee? Dat zal toch wel?
 
4Ever4Ajax
 
4
30 oktober 2019 om 21:08
Zeker, je kan iemand niet zomaar op de straat zetten, zeker niet bij (eenmalig) verwijtbaar gedrag (als je het in de auto stappen bij iemand die gedronken heeft verwijtbaarheid kan aantonen) en nog een lopend contract. Ik ken het Engelse arbeidsrecht niet, maar contract is contract tenzij er een bizarre clausule in staat (wat ik niet verwacht).
 
tjaaaa
 
3
30 oktober 2019 om 21:40
Zou kunnen dat er iets in zijn contract staat hierover. Dat indien hij iets dergelijks doet, de club het recht heeft het contract te ontbinden
 
tjaaaa
 
1
30 oktober 2019 om 21:40
Zonder vergoeding voor de speler
 
Regulator
 
1
30 oktober 2019 om 21:59
Het vermoeden bestaat dat hij zijn gordel niet om had + het feit dat hij de captain van het team is, dus extra verantwoordelijkheid draagt. Het wordt eigenlijk best een moeilijke zaak en daarom voorspel ik dat ze een schikking gaan treffen.
 
SpeedyAFC
 
5
30 oktober 2019 om 21:11
Nee het contract is ontbonden. Hij kan nu in beroep gaan. Het probleem is het ongeluk met meerdere spelers waarbij stevig gedronken was. Hij was een van de spelers die erbij was en ook veel gedronken had. Derby zal aanvoeren dat hij zich misdragen heeft waardoor hij Derby zwaar gedupeerd heeft. De rechter zal dan moeten beslissen of hij wel of niet recht heeft op een vergoeding.
 
Soccer81
 
3
30 oktober 2019 om 21:14
Precies dit wat ik ook dacht. Ik denk dat Derby een grote kans op winst heeft hierdoor.
 
4Ever4Ajax
 
0
30 oktober 2019 om 23:06
@soccer81: Ik denk het juist niet. Als het Engelse arbeidsrecht maar iets lijkt op de onze, zal een rechter praktisch altijd de kant van de werknemer kiezen. Alleen als er een specifieke clausule staat in zijn contract, zou Derby een kans kunnen maken, anders zullen ze gewoon moeten dokken. En dan alsnog met een clausule zal Derby het heel duidelijk moeten verwoorden, want menselijke maat bestaat namelijk ook nog. Zo kan een werknemer alsnog een zaak 'winnen' voor de rechter ook al zou een werknemer misschien zwakker staan.
 
Formus
 
0
30 oktober 2019 om 21:36
Weet iemand wat er met de daadwerkelijke chauffeur is gebeurd qua straf van de club? Hij trachtte zelfs nog weg te rennen van het ngeluk volgens mij
 
Fc Scheidsrech
 
6
30 oktober 2019 om 22:06
Die moet 180 uur taakstraf doen en heeft boete van 6 weken salaris gekregen maar.
 
Formus
 
0
30 oktober 2019 om 22:20
Dat is dan toch echt bizar. Ajax naar Qatar is ineens een peuleschilletje qua onverantwoord beleid lol
 
El Fenomeno
 
4
30 oktober 2019 om 21:56
Dat zo'n houten klaas die er weinig van kan 1,5 miljoen per jaar verdiend, ongekend.
 
Fc Scheidsrech
 
13
30 oktober 2019 om 22:05
Waarom zijn Tom Lawrence en Mason Benett nog niet ontslagen dan? Waarom speelt Tom Lawrence de fucking bestuurder die dronken was na incident nog gewoon 5x volle 90 minuten? Ze maken zichzelf behoorlijk belachelijk Derby met inconsequent beleid
 
Fc Scheidsrech
 
0
30 oktober 2019 om 22:10
Is helemaal bizar en van weinige klassen ook aangezien hij voor crash 316 van 330 duels gespeeld had voor Derby. En die andere twee zijn gevlucht en hebben hem alleen achtergelaten pff.
 
Lacazette
 
0
30 oktober 2019 om 22:12
Dit vind ik wel erg schandalig. De speler die een misdrijf pleegt komt er met een strafje vanaf en het slachtoffer wordt de deur gewezen. Blijkt wel dat derby niks geeft om de spelers en het incident. Ze kijken puur naar wie ze nog kunnen gebruiken en wie niet en maken daarop hun beslissing. De dronken bestuurder had natuurlijk ontslagen moeten worden en niet deze man.
 
SocioFan1
 
0
30 oktober 2019 om 22:18
Wauw wat een schande. Dit is nou puur een voorbeeld van vele clubs die gewoon vuil kunnen handelen alleen komt het dit keer even openbaar. Dit is toch van de zotte, ongekend. Hij is niet eens de driver geweest. Ja de jongens waren fout geweest maar dit is wel heel naar van de club om hem zo even opzij te zetten. Geen enkel menselijkheid zit in deze handeling van de club. Dan maar gewoon hard naar de rechter en kan haast niet anders dat hij het gaat winnen tenzij de club een vieze troef in handen heeft. Echt belachelijk.
 
Kaassie
 
2
30 oktober 2019 om 23:17
Is dronken of met teveel drank op auto rijden dan wel menselijk?
 
Davevan Lieshout
 
0
30 oktober 2019 om 23:06
Even voor de goede orde, deze man hoeveel ook betekent voor zijn club is 33 en dus aan het einde van zijn carrière. Hij is waarschijnlijk 14 maanden geblesseerd en heeft nog 8 maanden een contract, dus staat alleen nog op de payroll om geld te kosten. De club denkt gewoon financieel en hoopt er zo goedkoop mogelijk vanaf te komen. Salaris is staat in de boeken dus zelfs al moeten ze na de rechtzaak zijn salaris wel betalen is dit vervelend maar ingecalculeerd. Hoeven ze niets te betalen ,is dit een miljoen verdiend.