'Sneijder verkoos OGC Nice boven China, VAE, LaLiga en MLS'
Maandag, 7 augustus 2017 om 08:00

Wesley Sneijder vervolgt zijn loopbaan bij OGC Nice, waar hij naar verwachting maandag zijn handtekening zet onder een eenjarige verbintenis. Nadat de middenvelder transfervrij was na zijn vertrek bij Galatasaray, werd zijn zaakwaarnemer Guido Albers platgebeld door geïnteresseerde partijen. Volgens De Telegraaf heeft het 'totale plaatje' bij Nice Sneijder overtuigd.

Sneijder gaat in Frankrijk in een jaar tijd zo'n drie miljoen euro verdienen. Wanneer hij de medische keuring met succes doorstaat, sluit hij aan bij de selectie van Lucien Favre. Daarmee troeft Nice verschillende clubs af, want volgens het dagblad had Sneijder ook aanbiedingen uit China, kon hij naar Al-Jazira van Henk ten Cate, stond hij op het lijstje van LA Galaxy en had Espanyol interesse.

Nice was door de vele belangstelling niet de grootste kanshebber op de komst van Sneijder. Een telefoontje van trainer Lucien Favre gaf uiteindelijk de doorslag. Een dag na het telefoongesprek met de coach stond Sneijder met zijn vrouw Yolanthe, zoon Xess Xava, vader Barry en zaakwaarnemer op Schiphol om naar de Côte d'Azur te vliegen. Buiten het sportieve plaatje van Nice en het gewenste salaris, zal het leven in de badplaats de familie Sneijder overtuigd hebben.

Daarnaast is een keuze voor Nice ook een keuze voor Oranje, want door op hoog niveau in Europa te blijven voetballen, blijft Sneijder in beeld bij bondscoach Dick Advocaat. De keuzeheer zag zijn reserve-aanvoerder het liefst in een sterke competitie in Europa blijven. Binnenkort staan immers de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk (31 augustus) en Bulgarije (3 september) op het programma.

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
6
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
16
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
30
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
kartal1
 
16
7 augustus 2017 om 08:27
Zo snel kan het gaan in het voetbal, het ene moment ben je een van de beste aanvallende middenvelders en het andre moment word je via de achterdeur eruit gekickt. Ik denk dat hij het niveau bij Nice nog aankan. Zijn trap techniek en inzicht zijn nog steeds subliem. Een aanwinst voor Nice en de Franse competitie.
 
supernac!
 
4
7 augustus 2017 om 08:30
Wesley heb het slim gedaan. Hij speelt CL wat voor hem heel leuk is,en voor zn gezin is het leuk om in Nice te wonen aan de mooie kust met lekker eten. ik denk dat alles hakte bij hem de knoop door,ik had het ook gedaan.
 
Ajax33*
 
15
7 augustus 2017 om 08:33
Nice moet eerst nog even van Napoli winnen dacht ik. Anders wordt het gewoon el
 
R9delimanr1
 
12
7 augustus 2017 om 08:35
De Cl zal niet lang duren als Napoli langs komt
 
BigTimbo
 
3
7 augustus 2017 om 09:15
CL is nog helemaal geen zekerheid zie ze niet zomaar even winnen van Napoli
 
HenryVan de Velde
 
0
7 augustus 2017 om 11:48
Hij voetbald echt geen c.l want ze vliegen eruit tegen napoli
 
magnetics
 
8
7 augustus 2017 om 08:33
Ik ben toch wel blij dat Sneijder niet helemaal uit het zicht verdwijnt in China of de VS, maar hij gewoon nog op de Europese velden te zien blijft. En blijkbaar gelooft hij zelf ook nog in kwalificatie voor het WK in Rusland En eerlijk gezegd denk ik niet dat Nice een stap achteruit is ten opzichte van Galatasaray. Misschien is het zelfs wel een stap vooruit. In elk geval lang geen slechte keuze van Sneijder! Wel opmerkelijk dat hij bij Nice dan weer wél een contract voor een heel jaar wilde tekenen, terwijl er eerder nog gezegd werd dat hij in Europa alleen maar tot de Kerst wilde blijven, om daarna in de VS aan de slag te kunnen?
 
eenopinie
 
1
7 augustus 2017 om 08:53
Nice biedt hem een heel ander salaris dan dat Utrecht en Ajax konden bieden. Dan is de noodzaak om naar de MLS te vertrekken ook een stuk minder. Daarnaast is het jet-set leven aan de Cote d'Azur natuurlijk op het lijf van de familie Sneijder geschreven. Ook dat zal hebben meegespeeld. Yolanthe zal daar ook wel aardig wat carrière mogelijkheden zien.
 
Capis
 
10
7 augustus 2017 om 09:07
@eenopinie: Juist, 3 miljoen tegen max 1 miljoen hier in Nederland. Plus een jaar lang leven in het Jet-set gebied van Europa. Met prachtig weer en een geweldig leven daar. Plus het niveau van de Ligue 1 is nog steeds hoger dan hier in NL, dus snap hem heel goed. Kan hij altijd daarna nog naar LA om daar weer een luxe leventje te lijden haha.
 
magnetics
 
0
7 augustus 2017 om 13:58
Als het inderdaad puur een geldkwestie is, dan kunnen we alvast concluderen dat we Sneijder als speler nooit meer gaan terugzien in de Eredivisie. Ik denk niet eens dat hij bij Nice zo ontzettend veel meer verdient dan hij bij Ajax zou doen - bij Ajax hebben ze weliswaar een relatief laag salarisplafond, maar via tekengeld en bonussen lijkt me toch dat Sneijder daar ook aardig richting de 3 miljoen had kunnen komen. Ik vermoed ook eigenlijk dat Overmars en Van der Sar het echt meenden toen naar buiten kwam Ajax Sneijder geen interesse. Best kans dat Sneijder op zich wel wilde, als hij er financieel maar niet te hard op achteruit zou hoeven gaan, maar Ajax had hem gewoon niet nodig. Met Ziyech, Van de Beek, Schöne en De Jong heb je vier basiswaardige spelers voor drie middenveldposities, met Sinkgraven en Eiting daar nog achter. Alleen moet je dan niet meer dan één geblesseerde tegelijkertijd op het middenveld hebben, anders wordt de selectie daar toch wel erg smal... Maar het probleem in de ogen van Overmars en Van der Sar lijkt me dus vooral dat je met Sneijder erbij 5 basisspelers voor 3 posities hebt. Sneijder zou niet komen om op de bank te gaan zitten, en wie haal je er dan uit? Ziyech, Van de Beek en De Jong moeten zoveel mogelijk spelen, en ook Schöne is een gewaardeerde kracht die je niet van de ene op de andere dag ineens compleet afdankt. Ik kan wel begrijpen waarom die transfer niet doorging, en dat ligt volgens mij dus niet aan het financiële plaatje. En dat de familie Sneijder het heerlijk zal hebben met een leven in Nice, dat lijkt me overduidelijk! Maar voor zover we weten was Nice nog niet in beeld toen Sneijders contract bij Galatasaray ontbonden werd en de suggestie van een terugkeer naar Ajax op tafel kwam, toch? Kortom: dat hij niet terugkeert in Nederland moeten we in dat geval los zien van het hele plaatje dat hem bij Nice voorgeschoteld wordt.
 
kvnspanjaard
 
2
7 augustus 2017 om 09:27
Hmm ging toch alleen voor een half jaar contract? In dit geval voor Ajax ook interessant lijkt mij?
 
sprokkie
 
2
7 augustus 2017 om 09:30
Ze moeten hem nu van Nice overkopen bedoel je?
 
MarseilleTP
 
2
7 augustus 2017 om 09:39
Super leuk om Sneijder in Frankrijk te zien dit jaar, absolute verrijking voor de Ligue 1!
 
4Ever4Ajax
 
0
7 augustus 2017 om 10:21
Lijkt me echt een superclub voor hem! Draait mee in de top van de Ligue 1 met hele leuke spelers, en Nice is echt zo'n topstad! Heerlijke regio daar in Frankrijk, ik begrijp hem zeker!
 
AndreNijmeijer
 
0
7 augustus 2017 om 16:57
Zonde dat Ajax hem niet heeft gehaald. Zeker nu Liverpool interesse heeft in Hakim. Sowieso een afwisseling tussen Hakim en Wesley was goed geweest. Voor sommige spelers meot je gewoon een uitzondering maken en wat extra`s doen qua tekengeld of salaris. Recordinternational en kind van de club. Huntelaar terughalen is een mooi gebaar van Marc richting de supporters, maar The Hunter en Wesley was uiteraard beter geweest.
 
brandkraan
 
0
7 augustus 2017 om 18:35
Wesley heeft een uitstekende keuze gemaakt voor Nice.Een leuke club,een mooi stadion,en zeker niet onbelangrijk,een leuke stad en omgeving daar aan de Riviera.