'Sneijder wilde ook weleens journalisten en medespelers een klap geven'
Donderdag, 6 september 2018 om 07:00

Kees Jansma en Wesley Sneijder werkten jarenlang samen bij het Nederlands elftal. De journalist was onder Marco van Basten, Bert van Marwijk en Louis van Gaal perschef van Oranje en maakte in al die jaren het wel en wee van de beste voetballers van Nederland van dichtbij mee. Jansma erkende bij Pauw dat de relatie tussen Van Gaal en Sneijder in het begin allesbehalve soepel verliep.

Van Gaal vond Sneijder niet fit genoeg en pakte zijn aanvoerdersband af, tot grote woede van de vandaag afzwaaiende recordinternational. "Hij heeft wel eens gezegd dat hij de aanpak van Van Gaal bewondert, maar zijn aanpak is niet bepaald de stijl waar Wesley van houdt", vertelde Jansma woensdagavond als tafelgast. Van Gaal wilde Sneijder prikkelen om het beste uit zichzelf te halen. "Maar de toon van Van Gaal is niet die van Sneijder."

"Maar hij heeft uiteindelijk wel beseft dat hij fit moest worden om mee te gaan naar Brazilië", ging Jansma verder in op de 'haat-liefdeverhouding' tussen de twee. Sneijder gaf onlangs aan dat hij Van Gaal een klap had willen uitdelen, in de tijd dat zijn aanvoerdersband werd afgenomen. "Hij serveerde me respectloos af. En je kent me, dan krijg ik een waas voor mijn ogen en wil ik het, zoals op straat, op een andere manier oplossen. Gelukkig heb ik tot tien geteld en de motivatie uit mezelf kunnen oproepen", zei de middenvelder recent.

"Dat heeft hij ook weleens tegen mij gezegd", erkende de presentator van FOX Sports woensdagavond. "Dat zei hij ook weleens over journalisten en medespelers. Wat dat betreft is hij een flapuit. Maar hij heeft het nooit echt geprobeerd. Hij kon er toch nooit bij", knipoogde Jansma. Sneijder speelt donderdagavond tegen Peru zijn allerlaatste interland voor Oranje.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Davy de Pauw
 
8
6 september 2018 om 07:09
Maar uiteindeiljk heeft de aanpak van Van Gaal wel gewerkt, en was een getergde Sneijder een uitstekende basisspeler op het WK 2014. Speelde alles behalve de wedstrijd om de derde plaats als ik me niet vergis. De aanpak van Van Gaal werkte dus, alle credits naar hem.
 
Japie_Krekel
 
0
6 september 2018 om 12:18
@davy de pauw nou, dit was de slechtste Sneijder die ik op een eindronde heb gezien. ik heb hem alleen maar hard zien werken wat ten koste ging van al zijn aanvallende kwaliteiten waardoor hij dat toernooi eigenlijk niet beslissend is geweest. die jongen werd zwaar misbruikt in een rol die hem niet ligt. ik vond juist dat Van Gaal alle kwaliteiten uit Sneijder haalde met de keuze hem op die manier te gebruiken een speler als Sneijder hoort niet hard te werken. die hoort ontlast te worden door waterdragers die ervoor zorgen dat hij in de buurt van de 16 kan komen zodat hij toekomt aan zijn steekpasses en dodelijke afstandsschoten. deze tactische keuze ging imo helemaal nergens over.
 
takamari
 
5
6 september 2018 om 07:58
Ik denk dat van gaal hem had opgetild en in de hoek had gezet, tjonge jonge wat een gezwam zeg.. In het volgende topic kunnen we lezen welk merk wc papier Sneijder in Zuid Afrika bestelde in het trainingskamp.. Sneijder was een goede voetballer, maar ook een een klein beetje te gauw op zijn pik getrapt. Ipv hand in eigen boezem te steken en fit worden.. Van Gaal had groot gelijk, Sneijder is de laatste jaren niet meer de voetballer die toendertijd tegen Schotland bijvoorbeeld of Brazilië in 2010 of bij Inter het verschil kan maken. En journalisten met kritiek kon hij ook niet best tegen, terwijl die er niet vaak naast zaten.. Maar goed, het was niet netjes dat hij om zijn eigen afscheids wedstrijd moest vragen van de KNVB want als je zoveel wedstrijden voetbald voor je land verdien je dat wel uiteraard.
 
gooner1969
 
2
6 september 2018 om 08:06
Hahaha ja Wesley is weer even in het nieuws. Krijgen we weer van die flutverhalen. Goede voetballer maar voor de rest niet interessant
 
23VDV23
 
2
6 september 2018 om 09:16
Hoewel ik het mooi vind dat we eindelijk een keer een grote voetballer als Sneijder, die zo veel voor de Nederlandse voetballiefhebber betekent heeft en er vaak stond op belangrijke momenten voor Oranje, fatsoenlijk kunnen eren bij zijn afscheid, ben ik het ook wel met je eens. Sneijder was wel een speler die eigenlijk vooral goed rendeerde als de boel om hem heen werd gebouwd. Maar zo is hij ook wel een beetje als persoon. Dat dwingt hij ook wel af met zijn persoonlijkheid, maar tegengas kan hij vrij moeilijk verdragen. Toen Koeman hem ooit als jonge speler op de bank zette en hij een volgende wedstrijd scoorde moest hij in zoverre ik me herinner ook zonodig een obscene uitspraak naar de bank roepen. In de kwestie met Van Gaal en de aanvoerdersband had Van Gaal gewoon gelijk. Ik was in die tijd ook blij dat iemand eindelijk die Sneijder op z'n plek durfde te zetten. Die had toen op basis van een paar jaar eerder een status apartus bij Van Marwijk gehad en werd nooit gewisseld of op de bank gelaten, hoe zeer hij ook uit vorm was. Dat heeft Van Marwijk één keer aangedurfd in de kwalificatie richting 2010, omdat eigenlijk alle topspelers toen topfit waren en Sneijder een net wat mindere periode bij Real had, en toen stormde Sneijder doodleuk het veld af na de wedstrijd. Zonder de pers te woord te staan. Als Van Gaal dat destijds niet had gedaan was Sneijdertje nooit fit genoeg geworden om mee te kunnen naar Brazilië. Een half jaar voor Zuid-Afrika waren er ook genoeg verhalen dat hij het wat hoog in z'n bol had en waren er verhalen dat hij zich verheven gedroeg tegenover bepaalde andere selectieleden. Hij scheen nogal denigrerend te zijn geweest naar het salaris van Piet Velthuizen en we werden allemaal doodmoe van het diva gedrag dat hij met Yolanthe af en toe buiten het veld liet zien.
 
Japie_Krekel
 
1
6 september 2018 om 12:28
@takamari volgens mij kon Sneijder toch een stuk beter tegen kritiek van journalisten dan Van Gaal. bovendien was het onnodig van hem om Sneijder elke keer af te vallen in de media aangezien de rest van de Oranje middenvelders destijds niet eens de veters van een Sneijder mochten strikken
 
Marranr1
 
5
6 september 2018 om 10:43
Mensen kunnen heel wat roepen en grappig dat er heel wat klinken of ze erbij waren. Ik wil Sneijder graag beoordelen voor wat hij op het veld deed. En al bij al heeft hij bijna altijd geleverd wat een echte topspeler ook doet en dat is zijn voeten laten spreken op het veld. Van Gaal had Sneijder inderdaad geprikkeld om er weer alles uit te halen wat er in zit en dat was toen der tijd nodig na alle successen die Sneijder behaald had. Ik heb alleen maar respect voor Sneijder wat hij als voetballer heeft betekent voor Oranje en voor zijn teams. Laten we niet vergeten dat hij Oranje persoonlijk naar de WK Finale had gedirigeerd en met Inter alle prijzen had gepakt in dat jaar 2010. Voor mij zal hij altijd bij de beste middenvelders van de wereld horen want wat hij kon. Konden er maar weinig.2 benig, geweldige techniek geweldige trap geweldige paas in de benen. Ik ben met de tijd echt grote fan geworden van deze ras voetballer en ook nog een jongen die nadacht en zijn hart op zijn tong had. Zal je missen Wesley en laten we niet vergeten jongens. Er is momenteel geen enkele international die zijn veters mag strikken en die zal er lang niet zijn dus graag Respect voor 1 van de beste Nederlandse middenvelders die we gehad hebben.
 
 
2
6 september 2018 om 10:52
Mensen spreken vaak van een sterke persoonlijkheid bij jongens als Ziyech, Memphis of Lars Veldwijk. Jongens die bij iedere kritiek de kop laten hangen en verongelijkt doen. Naar mijn mening is een jongen als Sneijder juist een sterke persoonlijkheid. Hij zegt wat hij echt vindt, ipv zich te verschuilen achter een politiek correct plaatje terwijl de nonverbale communicatie boekdelen spreekt. Wes is gewoon echt. Dat-ie zo goed was, helpt natuurlijk ook, maar toch.