Solari debuteert bij Real Madrid met bekeroverwinning in Noord-Afrika
Woensdag, 31 oktober 2018 om 21:21

Real Madrid heeft woensdagavond een belangrijke stap richting de achtste finales van het toernooi om de Copa del Rey gezet. Het team van de debuterende interim-trainer Santiago Solari was in het eerste duel met Melilla, dat op het de derde niveau van Spanje uitkomt, met 0-4 te sterk. Karim Benzema, Marco Asensio, Álvaro Odriozola en Cristo verzorgden de doelpunten van los Merengues in de Spaanse exclave in Noord-Afrika.

Melilla startte de wedstrijd op intense wijze, met enkele goede aanvallen. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Real Madrid echter beter in de wedstrijd en sloeg men tweemaal toe. Het meeste gevaar van het team van Solari was vooral vanaf de zijkanten afkomstig. Na 28 minuten spelen was het raak: Odriozola kwam op aan de rechterkant, zette voor en zag hoe de goed vrijgelopen Benzema de bal simpel achter Dani Barrios werkte: 0-1.

In de extra tijd van de eerste helft verdubbelde Asensio de voordelige marge. Vinicius Junior bezorgde de bal vanaf links met de buitenkant van zijn voet bij de vrijstaande Spanjaard, die koelbloedig het leer vanaf elf meter in de verste hoek mikte: 0-2. De ruststand in het Estadio Municipal Álvarez Claro was voor Solari een goede reden om Sergio Ramos en Benzema in de rust te wisselen, ten faveure van Federico Valverde en Nacho Fernández.

Melilla kwam goed uit de kleedkamers en had pech dat Yacine Qasmi enkele centimeters te kort kwam om voor de aansluitingstreffer te zorgen. Real Madrid leek in de tweede helft op de dubbele voorsprong te willen leunen en probeerde bij tijd en wijle toch een derde treffer te maken. Zo voorkwam Barrios met een goede redding een doelpunt van Dani Ceballos en twintig minuten voor tijd eindigde een inzet van Vinicius Junior op het aluminium. In de 78e minuut viel de 0-3 alsnog: Sergio Reguilon en Asension kregen de bal niet achter Barrios, maar Odriozola wel. In de extra tijd rondde Cristo een voorzet van Odriozola met het hoofd af.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
RealMadrid_Fan
 
27
31 oktober 2018 om 21:27
Hopelijk neemt Real Madrid dit seizoen de Copa wel serieus. Wat was het frustrerend om uitgeschakeld te worden door Leganes en Celta (omdat we uit vorm waren) en dan dat gedoe met Cheryshev. Hopelijk gaat onze nieuwe coach voor de beker. HALA MADRID!
 
bpreal
 
18
31 oktober 2018 om 21:28
Goed voor onze vertrouwen, ondanks de onkunde van de tegenstander. Ik wil een man vaker zien; Braziliaanse golden boy. K weet zeker dst hij dit tegen veel ploegen kan laten zien in de Primera Division. Verder Asensio moet duidelijk op 10 en niet meer op de flanken. Hopelijk komen we een dipje uit, ben benieuwd dit weekend!
 
LukaModric.10
 
18
31 oktober 2018 om 21:41
Ben het helemaal met jou eens. Asensio hoort achter de spits te spelen en niet op de flanken. Daar is hij te voorspelbaar met zijn linkerbeen. Verder vind ik ook dat Vinicius vaker mag invallen in plaats van Vazquez. Odriozola speelde ook aardig en ik snap nog steeds niet waarom hij niet speelde in de Clasico.
 
Medalofhonor
 
25
31 oktober 2018 om 21:28
Mooie wedstrijd, genoten van Odriozola maar vooral van Vinicius Junior! Wat een speler, letterlijk elke baltoets was gevaarlijk, dreigend of/en spectulair! Asensio was ook vandaag goed maar mag duidelijk aangepakt worden, gedraagt zich als een grote man maar dat is hij nog lang niet.
 
Benjamin89
 
22
31 oktober 2018 om 21:29
Hopelijk snapt deze coach dat je Vinicius in ieder geval kansen moeten geven tegen hekkensluiters en middenmoters. Heerlijke speler!
 
Real Madr!d
 
19
31 oktober 2018 om 21:30
Lopetegui weg, en Vinicius en Odriozola laten ff zien wat ze kunnen. Tuurlijk, het is met alle respect tegen Melilla, maar toch. Het is al heet wat dat Real er drie heeft gemaakt vandaag. Vier dan, want op het eind wordt ook nog de 0-4 gemaakt. Weer Odriozola met de assist. En die werd dan vervanger door Nacho, of Lopetegui zette liever Vazquez op die plek. Waanzin. Te gek voor woorden. Genoten weer van Vinicius. Lekkere assist met de buitenkant, en de voorassist was ook lekker. Ik blijf het zeggen, geef Vinicius gewoon de rest van het jaar de kans. Tuurlijk, er gaat soms de nodige wat mis bij Vinicius. Maar kerel is 18 jaar, maar er zit o zo veel talent in. In ieder geval tien keer beter dan Vazquez, waar ik me wederom weer kapot aan irriteerde. Hopelijk houdt Solari vast aan Vinicius en Odriozola. Reguilon zou ik laten staan tot dat Marcelo terug is, en Asensio rouleren met Bale. Verder prima begin van Solari.
 
blink182
 
10
31 oktober 2018 om 21:32
“Pa cuando” Vinicius... Goede wedstrijd van hem, ookal was het tegen een zwak team. Hopelijk zien we hem nu wat vaker in actie.
 
alfonsekcei
 
19
31 oktober 2018 om 21:38
Even totaal of topic, ik kon net niet reageren op het bericht van de 9-0 nederlaag van ajax vrouwen, omdat ik niveau 2 heb en je moeet niveau 3 hebben. Nu zag ik dat je punten moest halen om naar een volgend niveau te gaan, maar hoe krijg je in vredesnaam die punten en waarom heeft voetbalzone verschillende niveaus.
 
De Toekomst
 
15
31 oktober 2018 om 22:13
Door normale reacties te plaatsen kan je punten verzamelen en zo naar een hoger niveau gaan. Volgens mij is 50 reacties 3 punten? Je kan ook minpunten krijgen als je een reactie plaatst die niet door de beugel kan. Kortom, van iemand met veel punten/hoger niveau zou je mogen verwachten dat die normaal reageert en dus niks discriminerends of racistisch zegt. Bij dat nieuws over vrouwenvoetbal is de verwachting van Voetbalzone blijkbaar dat hier ongepaste reacties op kunnen komen. Daarom mag niet iedereen reageren.
 
arsen(e)al
 
0
31 oktober 2018 om 22:30
25*
 
ModricMagic
 
1
31 oktober 2018 om 22:38
Je hebt bepaalde niveaus omdat bij sommige topics je leden nodig hebt die normaal kunnen reageren en respect hebben bij bepaalde situaties. Per 25 goeie reacties dus zonder dat er 1 reactie niet door de beugel kan krijg je 3 punten.
 
alfonsekcei
 
0
31 oktober 2018 om 22:41
ah oke bedankt, is het helemaal mee duidelijk. Ik wist dit helemaal niet, was ook de eerste keer dat ik het tegenkwam.
 
-The Maestro-
 
6
31 oktober 2018 om 21:40
Vandaag zijn een paar dingen duidelijk geworden: Het is duidelijk dat Asensio het best is op nummer 10 en hij in het vervolg niet meer misbruikt moet worden op de flanken, Vincius gewoon zijn kansen moet krijgen, Odrizorola een basisplaats moet krijgen zolang Carvajal geblesseerd is, Vazquez opnieuw bewees een matige speler te zijn, Benzema zijn tijd is voorbij en dat deze trainer wat mij betreft het seizoen mag afmaken al is dat misschien wat te snel geoordeeld aangezien dit niet echt een waardige tegenstander was. Hopelijk pakken we in ieder geval de Copa, want dan hebben we in ieder geval een prijs mochten de CL en competitie nog verder mislukken.
 
Millonario
 
7
31 oktober 2018 om 21:53
Heeft Asensio vorig seizoen niet gespeeld op de flanken en dat voortreffelijk gedaan? En nu, tegen respectievelijk Melilla, zou de 10 positie de beste moeten zijn voor Asensio? Begrijp me niet verkeerd, ik denk dat hij daar kan spelen maar daarvoor moeten we wel wat meer zien dan deze wedstrijd.
 
LukaModric.10
 
3
31 oktober 2018 om 22:05
Op de counter kan hij prima op de flanken. Maar wanneer de tegenstander de bus parkeert, dan kan je hem beter op 10 zetten.
 
-The Maestro-
 
4
31 oktober 2018 om 22:32
Als invaller kan hij prima op de flanken aangezien iedereen dan moe is en hij flink kan sprinten. Maar als hij een hele wedstrijd moet spelen zou ik hem op 10 zetten. Hij heeft veel inzicht en kan goed passen en dat zijn toch wel twee kwaliteiten die op het middenveld het meest benut worden
 
TheRoscoe
 
1
31 oktober 2018 om 23:11
Nou, Real Madrid speelt al bekerwedstrijden in Afrika, op naar Miami voor Girona v. Barcelona! Maar ff serieus, ik wist niet eens dat Spanje daar een enclave had. Op naar Google.
 
M1Ö
 
4
1 november 2018 om 00:10
Mijn familie komt daar oorspronkelijk vandaan. Was erg leuk om de foto's van mn neefjes te zien in de tribune! Het is inderdaad een spaanse stad, in Marokko. Je moet daar gewoon met euro betalen en vice versa.
 
Unbeliebeble
 
10
31 oktober 2018 om 23:12
Heb de wedstrijd helaas niet kunnen kijken vanwege werk, maar als ik me puur op de stats baseer hebben we een mooie pot neergezet. Ook een goede opstelling, op Ceballos na (mag deze jongen niet vanwege zijn disrespect jegens Zidane, is uiteraard mijn persoonlijke mening). Asensio stond ook weer op zijn juiste positie. Verder een Vinicius met een assist en een schot op de paal. En eindelijk wordt Odriozola ingezet en je zit meteen wat voor verschil het is. Een toptalent, doet het vooralsnog echt uitstekend en vandaag heeft hij zijn basisplek bekroont met twee assists en een doelpunt! Die jonge wordt in december pas 23 jaar, dus mocht hij zijn ontwikkeling zo doorzetten dan kunnen we nog jaren van hem genieten. Uiteraard was dit niet een tegenstander van formaat, maar dit is wel een lekker begin voor Solari en ik hoop dat hij er nog wat moois van kan maken!
 
jossy91
 
0
1 november 2018 om 01:28
Ligt melila in Marokko dan? Ik snap het niet want er wordt noord Afrika gezegd maar dacht dat het een Spaans club was.
 
Duke222
 
0
1 november 2018 om 10:48
Zoals ik al vanaf begin van het seizoen opper. Vinicius moet allang aansluiten bij het eerste. Sterker nog hij had meteen moeten aansluiten ipv B team te ondersteunen. Dat gewen vind ik nergens op slaan..laat hem wennen in het eerste. Hoop dat hij nu nou eens ook in Laliga veeel meer minuten krijgt dan hij nu gekregen heeft. Dat is wel iets dat ik vorige coach kwalijk nam. Verder mooie match en uitslag weliswaar niet tegen een team die uit hoogste divisie komt maar het is iniedergeval een begin om deze drama weken achter te laten. Maar uiteraard moet er nog veel gebeuren.