Southampton stelt wedstrijd uit vanwege grote brand bij St. Mary's Stadium
Woensdag, 6 maart 2024 om 17:53

Vlak buiten het St. Mary's Stadium van Southampton woedt een grote brand. Op beelden is te zien hoe een warenhuis vlak buiten het stadion in vlammen opgaat. De brandweer is ter plaatse om erger te voorkomen. De eerste melding kwam binnen om 14:05 uur Nederlandse tijd. Eén persoon is door ambulancepersoneel behandeld voor rookinhalatie. De wedstrijd Southampton - Preston North End is inmiddels uitgesteld.

Woensdagmiddag werd duidelijk dat er een grote brand woedt nabij het St. Mary's Stadium. De impact van de brand is goed te zien. Een enorme rookwolk is in de wijde omgeving te zien. De brandweer was in eerste instantie met onder meer acht brandweerwagens ter plaatse. Volgens de laatste berichten zijn er nu achttien brandweerwagens aanwezig.

Ooggetuigen hebben verklaard dat zij verdachte geluiden uit het warenhuis hebben gehoord, die waarschijnlijk te maken hebben met de oorzaak van de brand. De brandt woedt in het gebouw van Greenham op een industrieterrein vlak buiten het stadion.

Volgens de BBC wordt mensen in de omgeving van de brand en het stadion verzocht om het gebied zo spoedig mogelijk te verlaten. De brand wekt interesse van nieuwsgierige ramptoeristen.

De brandweer in The Hampshire en Isle of Wright hebben verklaard dat 'brandweermannen momenteel bij een een uitslaande brand zijn gearriveerd bij Marine Parade Southampton', de locatie van de brand.

"Mensen in de omgeving wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden vanwege de hoeveelheid rook. Sommige wegen in de omgeving van het incident zijn afgesloten en mensen wordt geadviseerd het gebied te vermijden om bewegingen van hulpvoertuigen mogelijk te maken."

Wedstrijd uitgesteld


Uitgerekend woensdagavond stond het duel tussen Southampton en Preston North End op het programma in St. Mary's. De wedstrijd stond gepland voor 20:45 uur, maar Southampton heeft inmiddels laten weten dat wedstrijd in overleg met de lokale autoriteiten is uitgesteld.

"Het incident heeft aanzienlijke verstoringen in het gebied veroorzaakt", schrijft Southampton. "De wegafsluitingen rond het stadion zijn nog steeds van kracht terwijl de brandweer met de situatie bezig blijft."

"We zijn dankbaar voor de medewerking van Preston en de EFL, en hoewel we de teleurstelling waarderen die fans kunnen voelen, hopen we dat ze de noodzaak zullen begrijpen om de veiligheid van supporters en personeel van beide clubs op de eerste plaats te zetten."

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Theo Janssen over linksbackpositie Nederlands elftal: 'Dat is geen optie'
20
   
23:54
23:54
SC Heerenveen slaat toe en plukt groot talent weg uit de Keuken Kampioen Divisie
2
   
23:38
23:38
Duitse media zijn eensgezind over spel van Matthijs de Ligt tegen Real Madrid
31
   
22:59
22:59
Bayer Leverkusen schrijft historie dankzij goal in minuut 97 en bereikt finale
49
   
22:55
22:55
Olympiacos verslaat Aston Villa opnieuw en wacht verhitte finale in Athene
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
j3ro3ntj33__
 
1
6 maart 2024 om 16:21
Lijkt me niet dat deze wedstrijd gaat plaatsvinden. Als ik zo de rookvorming zie, is het een vrij grote brand geweest, waarbij er vaak nog heel wat opruimwerk komt kijken. Iemand iets gehoord of er doden of gewonden zijn ?
 
SjakieLegend
 
22
6 maart 2024 om 16:49
Ja, 1 gewonde afgevoerd. Heb ik gelezen, in de koptekst van dit artikelÂ…
 
j3ro3ntj33__
 
0
7 maart 2024 om 08:17
Oops, Artikel aangepast, of overheen gelezen. Thanks.
 
TheSaints
 
0
6 maart 2024 om 17:10
Wedstrijd is verplaatst en wordt op een latere datum gespeeld. Van wat ik weet staat het gebouw waar de brand is leeg. Ze zijn daar rond het stadion volop aan het bouwen en die gebouwen stonden ook op de nominatie om gesloopt te worden.