Spanje overleeft penaltyserie vol missers tegen tien Zwitsers
Vrijdag, 2 juli 2021 om 20:43

Spanje heeft zich vrijdagavond geplaatst voor de halve finale van het EK 2020. In de Gazprom Arena te Sint-Petersburg nam de ploeg van bondscoach Luis Enrique het op tegen Zwitserland, dat met tien man eindigde en pas na strafschoppen verslagen werd. Na 120 speelminuten gaf het scorebord een 1-1 stand aan. Uiteindelijk werden de penalty's beter genomen door de Spanjaarden: 1-3. In de halve eindstrijd, die dinsdag om 21.00 uur plaatsvindt op Wembley, zal la Roja het opnemen tegen de winnaar uit de confrontatie tussen België en Italië.

De grote afwezige aan de kant van de Zwitsers was Granit Xhaka, die zowel in de ontmoeting met Turkije (3-1 zege) als in de gewonnen clash met Frankrijk een gele kaart pakte en geschorst was. Zijn vervanger was Denis Zakaria, die een ongelukkig begin van de wedstrijd kende. Een afgeslagen hoekschop belandde buiten het zestienmetergebied voor de voeten van Jordi Alba. De linksachter creëerde ruimte voor het schot en schoot via het been van Zakaria de 0-1 binnen. Laatstgenoemde veranderde het schot van Alba dusdanig van richting dat de treffer de boeken inging als eigen doelpunt.

Niet veel later kreeg Zwitserland een nieuwe tegenvaller te verwerken. Na een stevig duel met Pau Torres bleef Breel Embolo buiten de lijnen met veel pijn liggen. De behendige buitenspeler was dusdanig gehavend dat hij de wedstrijd niet kon vervolgen en het veld moest verlaten ten faveure van Ruben Vargas. Spanje ging vervolgens nadrukkelijk op zoek naar een tweede treffer. In de 25ste minuut deed César Azpilicueta een serieuze duit in het zakje, maar zijn kopbal werd ternauwernood gepareerd door doelman Yann Sommer.

Tien minuten na de pauze kreeg Zakaria een goede mogelijkheid om zijn eigen doelpunt uit het eerste bedrijf te compenseren. Na een corner vanaf de linkerkant kreeg de verdedigende middenvelder zijn hoofd tegen de bal, maar zijn kopbal verdween rakelings naast de linkerpaal. Na ruim een uur spelen werden de Zwitsers wederom gevaarlijk. Na een fraaie dribbel over de linkerflank bezorgde Vargas een steekbal bij Steven Zuber, die van dichtbij kon binnenschieten maar stuitte op de oplettende doelman Unai Simón.

In de 68ste minuut werd de Zwitserse aanvalslust dan toch beloond. Na een aanval over de rechterflank en een gruwelijk misverstand in de Spaanse defensie kwam Remo Freuler in balbezit in de zestien. De middenvelder legde de bal breed op Xherdan Shaqiri, die ter hoogte van de penaltystip doeltreffend uithaalde: 1-1. De Spanjaarden raakten vervolgens in de verdrukking, maar men werd bevrijd door scheidsrechter Michael Oliver. In een poging de bal op eigen helft te veroveren van Gerard Moreno maakte Freuler een tackle, waarna de dienstdoende arbiter een discutabele, directe rode kaart trok.

Logischerwijs nam Spanje daarna het heft in handen en Zwitserland kwam onder hoge druk te staan. Toch slaagde de formatie van Enrique er niet in de overtalsituatie voor het einde van de reguliere speeltijd te verzilveren, waardoor een verlenging, mede door een uitstekend defensief optreden van Nico Elvedi en Manuel Akanji, onvermijdelijk was.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal in de extra tijd ging Spanje dringend op zoek naar de gewenste voorsprong. Moreno kreeg meteen een reusachtige kans op de 1-2; de aanvaller van Villarreal slaagde er echter niet in een voorzet van Alba van dichtbij binnen te tikken. Laatstgenoemde beproefde twee minuten voor tijd zijn geluk met een afstandsschot maar zag Sommer op fraaie wijze redding brengen. De sluitpost keepte een uitstekende wedstrijd, want ook verwoede pogingen van onder meer Moreno en Dani Olmo werden op kundige wijze gepareerd.

In de tweede helft van de verlenging vervolgde Spanje de onvermoeibare aanvalsdrang. Het was echter absolute uitblinker Sommer die een Spaanse treffer veelvuldig in de weg stond. In totaal verrichte de sluitpost van Borussia Mönchengladbach een recordaantal van tien reddingen in een wedstrijd op dit EK. Opvallend genoeg werd Rodri een minuut voor tijd binnen de lijnen gebracht om als strafschoppennemer aan te sluiten. De middenvelder miste zijn pingel echter, evenals Sergio Busquets. Namens Zwitserland misten Fabian Schär, Akanji en Vargas. Uiteindelijk trok Spanje aan het langste eind na een penaltyreeks vol missers. Mikel Oyarzabal werkte de beslissende strafschop tegen de touwen.

Meer nieuws
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
0
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
13
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (148)

 
CimBomBala
 
14
2 juli 2021 om 20:46
Jeetje die Zwitsers kunnen echt geen penalty schieten, jammer man!
 
ViscaCatalunya
 
22
2 juli 2021 om 20:47
Tegen de Fransen gingen ze er wel in. Je moet een paar basisbeginselen aanhouden. Het liefst met het binnenkantje hoog in de hoek schieten. Verder is het een loterij.
 
AadHandgranaat
 
94
2 juli 2021 om 20:51
Ik heb nog betere basisbeginselen: alles keihard in de kruising. Win je gegarandeerd.
 
ViscaCatalunya
 
9
2 juli 2021 om 20:53
Als je hem te hoog mikt dan eindigt je bal als die van Vargas. Dat is wel een risico. Verder kijken er ook een paar miljard mensen mee. Spanning is een factor.
 
Fusionizing
 
1
2 juli 2021 om 20:56
Ja maar dan is de risico ook groot dat je die bal dan meters boven het doel uitschiet. Het minste risico, maar met toch het best mogelijke resultaat is om de binnenkant van je voet te gebruiken en zo diep mogelijk en hoog mogelijk in een hoek binnen schieten
 
Metternich
 
23
2 juli 2021 om 21:01
@viscacatalunya Ja duuh, Aad zegt toch ín de kruising. Niet erboven:
 
ViscaCatalunya
 
10
2 juli 2021 om 21:05
Aad's woord is wet.
 
Jackieboy10
 
1
2 juli 2021 om 21:49
Simpelste is gewoon laag in de hoek hoor, meeste kans op een goal. 9 van de 10 Keepers kunnen daar niet snel genoeg komen. Hoog is heel risicovol.
 
Hazardinho77
 
2
2 juli 2021 om 21:54
Laag heb je risico op paal en keeper, hoog is beter. Een prof zou dat toch moeten kunnen..
 
AcKaka
 
7
2 juli 2021 om 20:48
En tegen frankrijk dan weer wel. Blijft bijzonder. Jammer, had het ze zeker gegund.
 
Sulejmanii
 
11
2 juli 2021 om 20:55
Zeker Ackaka, baal er vreselijk van. Had het ze zo gegund, wat een dapper en hecht team. En dat met 10 man, helaas konden de Zwitsers niet het hoofd koel houden.
 
LosBlancos1999
 
1
2 juli 2021 om 20:48
Tegen Frankrijk toch wel maar dit was niet best nee
 
Zytto34
 
52
2 juli 2021 om 20:50
Moet zeggen dat die keeper van Spanje dit wel heel goed deed. Dat domme rondspringen van hoek naar hoek. 100 procent dat ze daardoor afgeleid waren en miste. Goed gedaan door die jongen.
 
Manuel7
 
9
2 juli 2021 om 20:55
Had het wel verwacht. Koele kikker. Als je een geweldige wedstrijd kan keepen na een enorme blunder, zoals tegen Kroatië, kan je ook vast met de druk van pingels overweg. Maar echt heel moeilijk waren de penalty's die hij pakte ook niet.
 
Zytto34
 
4
2 juli 2021 om 21:07
Ik had wel een idee dat hij dat echt afdwong. De Gea licht al 3 minuten in de hoek. Hij springt de hele goal rond en duikt op het laatste moment. Lijkt me ontzettend moeilijk om een penalty tegen te nemen.
 
Manuel7
 
0
2 juli 2021 om 21:10
Tja, als iemand ook uit durft te verdedigen voor zijn eigen doel langs zonder enige emotie, dan zou ik ook achter mijn oren krabben als ik tegenover zo'n iemand zou staan.
 
ModricMagic
 
46
2 juli 2021 om 20:49
Die Unai Simon had wel een goeie tactiek hoor. Met zijn loopjes en handgebaren.
 
messi_123
 
9
2 juli 2021 om 20:51
@modricmagic dat sowieso de gea hoef ik nooit meer als 1e keeper te zien bij spanje want die speelt al sinds het WK 2018 belachelijk slecht
 
ViscaCatalunya
 
4
2 juli 2021 om 20:57
De Gea pakte ook nooit een pingel volgens mij.
 
Joey91
 
6
2 juli 2021 om 20:49
Dat terwijl ze tegen Frankrijk bijna allemaal goed en hard raak waren, ze hebben toen juist 5 keer gescoord. Juist daarom vind ik dit juist zo apart, maar ze hebben wel echt hard gestreden en mogen met opgeheven hoofd naar huis
 
665
 
9
2 juli 2021 om 20:50
Terwijl ze tegen Frankrijk alles in de kruising schoten. Overigens kunnen we afscheid nemen van Engelse scheidsrechters en Engelse mensen achter de VAR. Als ze achter de VAR zitten komen ze met de meest rare beslissingen om te bekijken en vandaag geeft hij rood, wat totaal geen rood is. Dan ben ik toch blij met het niveau van scheidsrechters in Nederland, als je het vergelijkt met die Engelse.
 
Andonis
 
2
2 juli 2021 om 20:50
Van de week ging het toch zeer goed.
 
Joehoe3
 
1
2 juli 2021 om 20:56
Ik snap ook nooit dat ze zoveel verdedigers de eerste penals laten nemen. In dit geval 2 vd 4 penals door verdedigers en de 2 verdedigers missen allebei. Er is een reden dat ze in de verdediging staan.
 
SamsungD
 
8
2 juli 2021 om 21:23
Oke dus omdat je een verdediger bent, betekent dat automatisch dat je geen penalty's of vrije trappen kan nemen. Goede redenatie. Denk dat Ronald Koeman dan al die tijd een aanvaller is geweest.
 
Joehoe3
 
2
2 juli 2021 om 21:44
Als je een specialist bent zoals Koeman of Ramos dan kom je 7x per seizoen aan een strafschop en beschik je over ervaring en de juiste kwaliteit. Dat is toch niet te vergelijken met een houthakkende verdediger? Deze jongens nemen in een normaal seizoen nooit een penal hoor. Vreemde reactie.
 
nrvier
 
0
3 juli 2021 om 07:16
Het was hetzelfde rijtje als tegen Frankrijk, en dat was misschien wel het probleem. Daar konden ze vrij schieten en nu ging dat tussen de oren zitten. De keeper weet ook waar je vorige keer geschoten en hebt. Ga je dan geforceerd ergens anders schieten of durf je dezelfde hoek te nemen?
 
messibarca.
 
0
2 juli 2021 om 20:56
Die Zwitsers konden de immense druk niet aan. Die Spanjaarden ook amper. Vind penalties sowieso niks met voetbal als teamsport te maken hebben. Pure loterij.
 
Zytto34
 
8
2 juli 2021 om 21:08
Tja anders kan je eeuwig doorvoetballen. Je moet ergens de grens trekken. Spanje had genoeg tijd om tegen 10 man te scoren.
 
ViscaCatalunya
 
14
2 juli 2021 om 20:46
Oef. Het was niet best. Gerard Moreno had zijn vizier niet op scherp. Behalve in de penalty serie. Lullig voor de Zwitsers om er nu met penalties uit te gaan. De twee keepers waren voor mij de Motm.
 
cuco10
 
21
2 juli 2021 om 20:48
Heb je Pedri niet gezien? Wat een klasse is dat zeg. En hij is pas 18 maar bepaald alleen het tempo van de wedstrijd.
 
ViscaCatalunya
 
5
2 juli 2021 om 20:50
Zeker. Maar hij had minder beslissende passes vandaag dan normaal. Het is ook lastig tegen zo'n compact spelende ploeg.
 
ModricMagic
 
5
2 juli 2021 om 20:53
Pedri heeft ook een ontzettend zwaar seizoen achter de rug. Logisch dat het wat minder wordt. Moet echt zijn rust pakken hoor. Zou hem echt een week extra vakantie geven.
 
messi_123
 
1
2 juli 2021 om 21:02
@modricmagic en ook terecht dat barca niet wilt dat ie naar de olympiek spelen gaat, die man heeft rust nodig zodat ie klaar is voor komend seizoen bij barca en het goeie nieuws is dat fati is hersteld van zijn blessure waar ik ontzettend blij mee ben
 
messi_123
 
8
2 juli 2021 om 20:50
@viscacatalunya sowieso bro, vooral sommer wat een underrated keeper is dat
 
Andonis
 
7
2 juli 2021 om 20:52
De afwerking van Spanje was ook niet bijzonder, maar hij keepte goed.
 
ViscaCatalunya
 
4
2 juli 2021 om 20:52
Sommer was echt fantastisch. Ook in de penalty serie weer (bijna) beslissend.
 
ApyroG
 
8
2 juli 2021 om 20:50
Nou, voor mij was Akanji zonder enige twijfel de man van de wedstrijd. Hoe die jongen de hele wedstrijd stond te verdedigen was gewoon echt top.
 
zaio2003
 
49
2 juli 2021 om 20:46
Ik had het Zwitserland echt wel gegund.
 
ayCaramba
 
33
2 juli 2021 om 20:51
Met 10 man!! Wetende hoe zij zich staande hielden tegenover Spanje, iets dat wij niet konden tegen de nummer 40 Tsjechië, Jezus wat waren wij slecht, we hadden echt niks te zoeken op dit EK ??
 
Shevchenko_7
 
3
2 juli 2021 om 21:27
En dan werd een team als Turkije uitgelachen door heel NL terwijl zij met de Zwitsers en de Italianen in een poule zaten, overigens bedoel je vast Tsjechie in plaats van Oekranie.
 
Benzema.
 
62
2 juli 2021 om 20:46
En weer hebben ze al het geluk van de wereld. Ongekend dat Spanje er nog steeds niet uitligt. Jammer want ik had Enrique graag op zijn bek zien gaan met zijn grote mond.
 
Fouadsky
 
8
2 juli 2021 om 20:49
Waaruit concludeer jij dat Spanje al het geluk van de wereld heeft en er nog steeds niet uit ligt?
 
Benzema.
 
73
2 juli 2021 om 20:50
Wat dacht je van een belachelijke rode kaart voor de Zwitsers waardoor de hele wedstrijd kantelt?
 
Shevchenko_7
 
8
2 juli 2021 om 21:21
Wat dacht je van die belachelijke missers van Spanje dan?
 
RM1335
 
3
2 juli 2021 om 23:17
De Zwitsers hadden ook alle geluk van de wereld met hun gelijkmaker. Laporte werkte weg tegen Pau Torres aan en die bal rolt voor de voeten van Shakiri.
 
MoTheSpur
 
41
2 juli 2021 om 20:49
Nevernooit een rode kaart, wedstrijd was kapot daarna.
 
Suarez 7
 
8
2 juli 2021 om 20:49
Al het geluk van de wereld? Misten kans na kans. Bal wou er maar niet in. Beetje biased dit.
 
ModricMagic
 
34
2 juli 2021 om 20:50
Komt ook mede door die rode kaart wat echt belachelijk was.
 
messi_123
 
4
2 juli 2021 om 20:54
@modricmagic idd bizare beslissing
 
ViscaCatalunya
 
5
2 juli 2021 om 20:55
Het was toch gewoon terecht. Hoe slecht Spanje de kansen ook afmaakte de uitslag was terecht.
 
Damsterdam
 
12
2 juli 2021 om 20:58
Ah joh heel Nederland is anti-Spanje na die rel met Van der Vaart. Feit blijft dat ze veruit de meeste kansen creëren dit toernooi.
 
messi_123
 
9
2 juli 2021 om 20:59
@viscacatalunya maak je een grapje? of heb je de wedstrijd niet gekeken? het was helemaal niet terecht het moest een gele kaart zijn
 
Manuel7
 
9
2 juli 2021 om 21:01
Het was duidelijk rood. Proef nog steeds de aversie richting Spanje vanuit NL. 2010 wellicht nog onder de leden? Desondanks had ik het ook niet vreemd gevonden als Zwitserland de 2-1 had gemaakt. Spanje had de wedstrijd allang moeten beslissen in de eerste helft, te weinig passie en inzet.
 
dagrim1
 
23
2 juli 2021 om 21:12
Lol, duidelijk rood.. grapjas. Max geel en zelfs dat was al streng. Nope, spanje enorm gematst. Compleet onterecht
 
jebuurman
 
0
3 juli 2021 om 11:24
Denk toch wel dat een scheidsrechter het beter weet dan een postertje van voetbalzone.
 
achmedn
 
0
2 juli 2021 om 21:03
Tja als zwitserland weer een penalty shootout zou hebben overleefd zou je kunnen zeggen dat zij geluk hebben
 
DRL80
 
6
2 juli 2021 om 22:10
Pas op hoor.., de fanboys gaan dit niet accepteren en 2010 er bij halen.. Zucht.. Spanje kwam gewoon goed weg. Zwitserland maakte een eigen doelpunt en kreeg een discutabele rode kaart. Uiteindelijk draaide het uit op penalties. Spanje had geluk, geen speld tussen te krijgen.
 
jebuurman
 
2
3 juli 2021 om 11:27
2010 wordt er terecht bijgehaald want ik krijg de indruk dat veel Nederlanders hier die finale nog steeds niet verwerkt hebben. Ik zou therapie aanraden. Betreffende de wedstrijd van vandaag denk ik dat een professionele scheidsrechter de regels beter kent dan paar gefrustreerde voetbalzone leden.
 
messi_123
 
4
2 juli 2021 om 20:46
Pohh spannende wedstrijd vondt pedri vandaag weer als een magic spelen, unai simon ook goed gekeept vandaag, maar de penalty,s waren slecht genomen gefeliciteerd spanje Iedereen fijn weekend maak er wat moois van
 
RM1335
 
1
3 juli 2021 om 00:21
Alleen daarom al ben ik blij dat Spanje door is, ik geniet liever nog een wedstrijd of 2 van het schitterende spel van Pedri dan van de hele Zwitserse ploeg, gunfactor of niet.
 
messi_123
 
1
3 juli 2021 om 00:33
@rm1334 respect bro dat je als madridsta geniet van pedri
 
RM1335
 
0
3 juli 2021 om 11:16
Natuurlijk, ere wie ere toekomt, hij wordt echt een hele grote, zo volwassen als hij er nu al in staat, zo genoot ik ook van Iniesta en Xavi hoor, al trok ik mijn haren soms uit mijn hoofd als ze tegen ons speelden
 
jebuurman
 
2
3 juli 2021 om 11:29
Pedri krijgt teveel speelminuten. Op einde kwam hij niet meer vooruit. Ik vond hem tegen Zwitserland minder. Tegen Kroatië was hij schitterend. Maar dat ze hem aub rust geven.
 
PSVerein
 
6
2 juli 2021 om 20:46
Kelderklasse heeft nog betere penalty’s dan dit. Wat een drama penaltyserie
 
Bon Jovi
 
1
2 juli 2021 om 20:51
Zwitserland schoot slecht, maar kan het echt wel zo toonden ze tegen Frankrijk met 5 op 5. Die Simon deze het hier erg `goed` of slim met zijn gehuppel, dat was natuurlijk enorm afleidend. Is dat eigenlijk wel reglementair? Kan iemand me dit vertellen? Je moet toch zeker 1 voet op de lijn houden?Jammer voor de Zwitsers maar echt onterecht is het niet. Sommer en Akanji vormden een ondoordringbare muur maar Spanje was veel beter, al was dat natuurlijk ook een gevolg van die onterechte rode kaart. Maar een klepper in de halve finale is ook wel mooi, en hoewel ik ze lager in schat dan enkele andere ploegen kunnen ze zomaar de finale halen mits wat meer efficiëntie - helaas voor hen knelt het schoentje daar vaak. Ramos had er in de verlenging wel eentje binnen gebuffeld hoor.
 
jebuurman
 
1
3 juli 2021 om 11:31
Zwitserland schoot slecht ? Paar dagen terug hebben ze alles gescoord tegen Frankrijk. Zo slecht kunnen ze dan toch nier zijn. Het enige verschil is de keeper. Misschien is het dus niet dat de Zwitsers slecht waren maar dat de keeper van Spanje het schitterend heeft gedaan.
 
Bon Jovi
 
0
3 juli 2021 om 13:23
Nee hoor, ze namen ze gewoon veel slapper en minder goed naar de hoek. Hierin speelde het gehuppel wellicht zijn rol dus in dat opzicht kan je zeggen goed gedaan Simon.
 
lithium1976
 
9
2 juli 2021 om 20:46
Jammer jammer maar wat een team die Zwitsers!!
 
BJK-Q7
 
24
2 juli 2021 om 20:46
Die Zwitsers zijn echt een hechte team. Zelfs met 10 man goed gestreden. Ze mogen terugkijken naar een sterke toernooi die ze hebben geleverd! Jammer voor ze, want ik vond ze erg sympathiek. Spanje door de naald gekropen.
 
Blaugrana1899
 
39
2 juli 2021 om 20:46
Diep respect naar Zwitserland wat hebben zij een geweldig toernooi gespeeld
 
messi_123
 
3
2 juli 2021 om 20:48
@Boixos Nois FC inderdaad ze hebben gestreden als strijders vindt het jammer dat ze eruit zijn gegaan want ik gunde ze het wel
 
Duong
 
5
2 juli 2021 om 20:47
Unai met z’n op en neer springen steeds, echt onzin dat dat mag. Is zwaar afleidend..
 
arsen(e)al
 
0
2 juli 2021 om 20:49
Eens. Wist niet eens dat t mocht. Dacht dat minstens 1 voet op de lijn moest blijven
 
AMadrid1991
 
22
2 juli 2021 om 20:51
Op het moment dat de penalty's werden genomen had Simon steeds 1 voet op de lijn. En ook het heel en weer springen deed hij steeds op de lijn. Deed dus niks verkeerd. Maar dit was nog niks vergeleken met Dudek tegen Milan
 
arsen(e)al
 
4
2 juli 2021 om 21:00
Als je springt zijn beide voeten van de lijn natuurlijk, al blijft het technisch gezien op/boven de lijn. Maar je hebt gelijk, hij deed niks verkeerd (na een snelle Google search)
 
jebuurman
 
1
3 juli 2021 om 11:35
Lol. Wat een dwaze opmerking is dit nu ? Het mag gewoon. Wat niet mag is wat de Zwitsers keeper gedaan heeft tegen Mbappe. Hij was niet op zijn lijn toen Mbappe zijn penalty trapte.
 
dzwanziger
 
0
2 juli 2021 om 20:47
gunfactor lag zeker bij Zwitserland zo lang met 10 man staande gehouden. Spanje door Italie nog steeds mijn favoriet om het toernooi te winnen
 
DesmondM
 
32
2 juli 2021 om 20:47
De rode kaart was toch zo'n typisch moment waarop de VAR had moeten ingrijpen?
 
achmedn
 
0
2 juli 2021 om 21:06
Is geen overduidelijke fout van scheidsrechter. Dan grijpt VAR niet in
 
dagrim1
 
14
2 juli 2021 om 21:15
Zou je denken... Maar de var is een enorme schijterd die niet durft in te grijpen. Schandalig en sneu
 
Frikx
 
3
2 juli 2021 om 20:47
Twee keer zo een vertwijfelde penalty. Echt zonde want de pingels van Spanje waren ook matig. Raar dat je als keeper zo mag rond springen.
 
Fouadsky
 
1
2 juli 2021 om 20:51
Je mag als keeper al niet meer zoveel, de regel dat je op de lijn moet blijven staan tot het moment van het schot. Als keeper moet je toch wat. De penaltynemer heeft over het algemeen het meeste voordeel
 
soccerroos
 
2
2 juli 2021 om 20:47
Jammer van Zwitserland, maar goede penalty reeks van Spanje. Wordt zoveel lastiger wanneer een keeper staat te bewegen op de lijn. Snap niet dat meer keepers dat doen.
 
Bananana
 
2
2 juli 2021 om 20:51
Het ligt ook puur aan de scheidsrechter of dit wel of niet mag lijkt het. Sommer deed hetzelfde tegen Frankrijk, en kreeg daarvoor een waarschuwing van de scheids.
 
soccerroos
 
1
2 juli 2021 om 20:54
Hmm dat is dan wel heel raar.
 
Andonis
 
6
2 juli 2021 om 20:47
Spanje riep het over zichzelf af. Ondanks de sympathie voor de Zwitsers is de beste ploeg wel door. Overigens nooit een rode kaart natuurlijk.
 
sniewaar
 
8
2 juli 2021 om 20:47
Jammer dat EK-legende Sommer er weer uitvliegt. Ik vind Zwitserland in elk opzicht een leukere ploeg dan Spanje.
 
ViscaCatalunya
 
3
2 juli 2021 om 20:48
Zwitserland was de underdog en zij verdienen respect. Verder is het vooral een uitermate handige counterploeg met een hele goede keeper. Unai Simon kan er overigens ook wat van.
 
Mr Roy
 
12
2 juli 2021 om 20:48
Kan iemand mij uitleggen waarom Sommer tegen Frankrijk niet mocht bewegen in zijn doel, maar de Spaanse keeper wel mag dansen in zijn doel?
 
SocioFan1
 
0
2 juli 2021 om 20:48
Tsja het was grotendeels niet goed, zelfs saai, Spanje wel terecht door, ondanks de vreemde keuzes van de scheids. De Zwitsers hebben alles gegeven (vooral Akanji) maar helaas net te weinig. En die penalties waren ook lachwekkend zeg. Als je niet om kan gaan met dat inhouden doe het dan niet zeg en ram die bal er gewoon in. Goed, Spanje door, ook prima, heb je iig een leuke pot straks tegen Belgie of Italie. Moet wel zeggen Spanje en Engeland hebben aardig wat luxe zo met hun route.
 
Aguerooo
 
12
2 juli 2021 om 20:48
Hulde voor Zwitserland, fantastische werklust gezien na die rode kaart wat natuurlijk nooit geen rode kaart was, sloeg helemaal nergens op. Uiteindelijk toch vast weten te houden tot de penalties en dan tjah, toch helemaal moe gestreden en de penalties er zwak inschieten. Ze oogde in de verlenging ook al minder fit dan tegen Frankrijk. Vind het jammer, als die rode kaart niet was gevallen had ik hier wel weer een verassing gezien. Dat Spanje stelt gewoon heel weinig voor, alleen maar breien en hopen dat hij erin word gelopen, niet om aan te gluren.
 
ViscaCatalunya
 
12
2 juli 2021 om 20:49
Stellen weinig voor. Staan in de halve finale.
 
SocioFan1
 
15
2 juli 2021 om 20:52
Agh ja, 5 wedstrijden en maar 1 keer winst binnen 90 min, tsja. En dan ook nog geen enkele keer een echt top land tegen gekomen.
 
SilverFront
 
9
2 juli 2021 om 20:52
Zonder ook maar 1 topland tegen te zijn gekomen. Laten we niet overdrijven. Luis Enrique moet z'n mond heel gauw spoelen met z'n arrogante opmerkingen, dat er geen beter team dan Spanje is geweest dit EK..
 
Bananana
 
3
2 juli 2021 om 20:54
@viscacatalunya Tsja, dat wel. Maar aan de keerzeide konden ze in ruim 50 minuten niet tegen 10 man scoren. De verdedigende kracht van Zwitserland staat toch wel 3 klassen boven Spanje's aanval. Benieuwd hoe het zonder die discutabele rode kaart was afgelopen.
 
Aguerooo
 
4
2 juli 2021 om 20:56
Stellen inderdaad weinig voor. Als je serieus denkt dat Spanje zo goed speelt dan kijk die hele wedstrijd nog even opnieuw na die rode kaart. Spel werd 24/7 vertraagt, geen snelheid, de bal proberen in de goal te lopen ipv eens van afstand te schieten. Nee, het was niet om aan te zien.
 
ViscaCatalunya
 
5
2 juli 2021 om 21:01
Eet nog een bitterkoekie. Spanje was slecht in het afmaken van kansen. Het middenveld van Spanje is het sterkste van dit EK.
 
Benzema.
 
3
2 juli 2021 om 21:03
Hoe kan een middenveld met Busquets nou weer het beste middenveld van het EK zijn
 
messi_123
 
3
2 juli 2021 om 21:06
@benzema. niet alleen vanwege busquets maar ook vanwege pedri die man is zoo goed niet van de bal te krijgen.
 
ViscaCatalunya
 
3
2 juli 2021 om 21:06
Ik hoop dat je een grap maakt.
 
Aguerooo
 
3
2 juli 2021 om 21:35
Allemaal leuk, het beste middenveld van het EK, maar het is nog steeds niet om aan te gluren dat gebrei. Overigens is het welbekend dat Spanjaarden vrij slecht tegen kritiek kunnen. Vd Vaart weet er alles van.
 
Andonis
 
5
2 juli 2021 om 22:00
Ik vind je conclusie vreemd Aguerooo. Ja, de rode kaart had niet gegeven moeten worden, en ja, ze spelen teveel op controle. Maar dit doen ze omdat ze superieur aan hun tegenstanders zijn geweest. Let op. Ze zijn kwetsbaar, en Italië zal dat veel beter bloot kunnen leggen, maar dan krijg je een hele andere wedstrijd. Tot nog toe domineren ze hun tegenstanders teveel en gaan ze te veel op safe spelen.
 
RM1335
 
2
2 juli 2021 om 23:23
Kroatië, Zwitserland geen toplanden. Okay, ze hebben Nederland niet gehad, dus daarin heb je dan weer wel gelijk als je zegt geen toplanden.
 
jebuurman
 
1
3 juli 2021 om 11:43
Ze hebben kansen genoeg gecreëerd om te scoren tegen Zwitserland.
 
CR7-LM10-ED10
 
2
2 juli 2021 om 20:51
scheids heeft wel een hoop verpest zeg... Zag dat Zwitserland met 11 meer dan in de laatste 30 min waren ze kansloos door die rode kaart... Naja het was leuk geweest maar het is niet anders. Hopelijk gaat Italië door! Ookal gun ik het België. Ik zit nu in Italië dus zou leuk zijn haha
 
Dirk_borst
 
0
3 juli 2021 om 12:21
Aguero, ik vind met name je laatste zin en jouw conclusie daarin over Spanje nogal overtrokken. Kan mij vergissen, maar ook gezien je reacties tijdens de wedstrijd Kroatië vs Spanje heeft dat naar mijn inziens een ander onderliggende reden. Nee Spanje speelt geen mooi oogstrelend voetbal, maar wat hun wel is gelukt is plaatsing voor de halve finale van het EK. Het resultaat is dus daarin het rendement. Na Slowakije en Kroatië staat Spanje na die 2 wedstrijden alleen al op 10 doelpunten. Het zijn nog niet de absolute toppers, al schaar ik Kroatië als runner up van het laatste WK toch hoog in. Zoals je zag gisteren ook bij België tegen Italië, mooi voetbal spelen is bijzaak. De absolute hoofdzaak is winnen en dat doet Spanje dus ook. Iets meer respect voor de prestatie van Spanje is dan ook op zijn plaats. Zij zitten ondanks de kritiek van Rafael inmiddels in de halve finales van het EK. En Italië zal het zeker lastig krijgen, want Spanje kan echt wel iets meer dan alleen maar, 'breien en hopen dat hij erin wordt gelopen'.
 
Dirk19
 
1
2 juli 2021 om 20:48
Erg jammer dat het erg sympathieke Zwitserland onnodig heeft verloren van dit Spanje. Ik hoop dat de Belgen de Spanjaarden gaan vernederen in de halve finale want Spanje heeft met 3 titels in de laatste 13 jaar al meer dan genoeg gewonnen.
 
DembeZuma
 
5
2 juli 2021 om 20:48
Akanji en Sommer voor mij wel de 2 uitblinkers bij Zwitserland. Gestreden helaas net niet genoeg. Gunde het ze wel.Zie Spanje nog wel het EK pakken
 
GlanneStino
 
0
2 juli 2021 om 20:48
Jammer, Ik gunde het de Zwitsers vanwege hun vechtlust en omdat ze zo benadeeld zijn door de VAR met de onterechte rode kaart. Ze hebben ieder geval veel respect afgedwongen!
 
ApyroG
 
8
2 juli 2021 om 20:48
Akanji voor mij de man van de wedstrijd. Wat was die jongen ongelofelijk sterk. Dat gezegd hebbende heeft de scheidsrechter ongelofelijk veel invloed gehad op deze wedstrijd door die onterechte rode kaart te geven aan Freuler. Persoonlijk vond ik het jammer voor Zwitserland dat ze uiteindelijk zoveel penalties miste en dus niet doorgaan. Spanje zie ik overigens nooit winnen tegen oftewel België of Italië. Vanavond waren ze gewoon echt zeer matig.
 
CR7-LM10-ED10
 
4
2 juli 2021 om 20:48
Jezus wat jammer! Die Zwitsers hebben echt hun best gedaan... Benadeeld door de scheids ROOD..... TJONGE JONGE Engelse scheids nog wel. NEDERLAND kan er van leren. Naja wel leuke wedstrijd hoop op Italië VS Spanje. IK zit namelijk in Italië!!!????????
 
messi_123
 
0
2 juli 2021 om 20:57
@CR7-LM10-ED10 idd ze streden en heb wel medelijden met hun, veel plezier nog in italie!
 
JuventusPuglia
 
2
2 juli 2021 om 20:49
Zo zonde... Mis je er 3 op rij nadat je voor staat in de serie. Had het ze echt gegund
 
ViscaCatalunya
 
0
2 juli 2021 om 20:51
Uni Simon had daar wel een handje in natuurlijk. Die van Vargas was de uitzondering.
 
JuventusPuglia
 
1
2 juli 2021 om 21:52
Jaa dat is waar, Iig gefeliciteerd man !
 
ViscaCatalunya
 
0
2 juli 2021 om 23:35
Tegen Italie. Van harte. Italie is nu wel de favoriet.
 
messi_123
 
0
3 juli 2021 om 00:10
@viscacatalunya idd italie-spanje zou een mooie halve finale zijn!
 
Andonis
 
1
2 juli 2021 om 20:49
Spanje riep het over zichzelf af. Ondanks de sympathie voor de Zwitsers is wel de beste ploeg door. Overigens nooit een rode kaart natuurlijk.
 
jebuurman
 
0
3 juli 2021 om 17:14
Tuurlijk wel. 2 benen vooruit is altijd rood.
 
El Fenomeno
 
8
2 juli 2021 om 20:50
Kap gewoon met de VAR, het is totale willekeur. Dit was een tackle op de bal, benen gebogen, het was niet eens geel en er werd niet naar gekeken. Mbappe maakt een schwalbe tegen Portugal, werd niet naar gekeken. Phillips maakt een beenbrekende tackle op het scheenbeen, donker rood, werd niet naar gekeken. De Ligt maakt een domme handsbal en dan wordt de scheidsrechter wel ineens naar het scherm geroepen. Het is echt totale willekeur en dan moet je er maar mee kappen.
 
Kralinger
 
2
2 juli 2021 om 20:51
Zo zonde, ik had het de Zwitsers zo gegund. Na die schandalige rode kaart wilde ik echt dat ze zouden winnen. Dit was wel de meest belachelijke beslissing dit EK. Het was een keurige tackle, op de ball, totaal geen buitensporige inzet. Dit was niet eens een overtreding, dus geel zou al belachelijk geweest zijn, laat staan rood. Yann Sommer man van de wedstrijd, wat een keeper, hij was echt heel goed.
 
wardzijden
 
1
2 juli 2021 om 20:51
Wat een gestoorde rode kaart. Als de var hier al niet meer ingrijpt. Als het argument is dat de scheids het al heeft beoordeeld, had De Ligt ook geen rood meer mogen krijgen. Overigens was rood voor De Ligt terecht, net als dat dit géén rood was. Zwitserland begon net goed te voetballen.
 
BBayern1990
 
1
2 juli 2021 om 20:51
Ik heb mijn bedenkingen in de handelswijze van de Spaanse keeper in de strafschoppenreeks. Ik begrijp niet waarom hij vrij zat te bewegen van links naar rechts.
 
herlev
 
3
2 juli 2021 om 20:52
Wat een lucky ploeg. Eerst een eigen goal en dan ook de hulp nodig van de scheids. Eufa gefeliciteerd. En mag je als keeper zo bewegen bij penalty's? Ik dacht altijd dat de keeper stil moest blijven staan.
 
Hispano
 
2
2 juli 2021 om 20:54
Pfffff Spanje is door en verder was het echt drama, 40 min tegen 10 Zwitsers en gewoon niet scoren. In de halve finale zal dit echt beter moeten. Rode kaart was natuurlijk ook niet terecht. Al met al is het hopen dat ze op Wembley beter voor de dag komen. Vamossss
 
ViscaCatalunya
 
0
2 juli 2021 om 21:07
Moreno en ook Olmo vielen zwak in. Je verwacht ook altijd meer van Ferran Torres. Moarata is in ieder geval goed uitgerust.
 
jebuurman
 
1
3 juli 2021 om 11:49
Torres was goed bezig tot die flapper van Luis Enrique besloot om hem als diepe spits te zetten. Pau Torres en Koke waren ook dramatisch slecht bezig. Busquets ook. Die hadden er veel eerder uit gemoeten. Thiago en Llorente hadden er begin tweede helft al in gemoeten. Ik snap echt niks van de wissels van Luis Enrique. Hij wisselt vaak de verkeerde spelers en op verkeerde momenten.
 
ViscaCatalunya
 
0
3 juli 2021 om 12:50
Er waren er wel heel veel rijp voor een wissel om eerlijk te zijn. De spelers zijn ook zo onvoorspelbaar dat het soms puur een gok is. De roep om Moreno in plaats van Morata is nu wel even gestild vermoed ik.
 
MoTheSpur
 
1
2 juli 2021 om 20:57
Wedstrijd verpest door de onterechte rode kaart, wat een prutsers. Net op het moment dat Zwitserland gelijk stond en het momentum mee had, te triest dit. Als iemand terecht rood krijgt en zelf verliest/wint oke maar dit voelt echt als een hulp voor een groot voetballand…
 
Ruhsuz1905
 
1
2 juli 2021 om 21:01
Penalty serie wauw. Sommer was goed, maar keeper van Spanje andere level. Tot laatste moment wachten en ook nog penalty nemer gek maken met je moves. Dat maakt een penalty nemer zeker onzeker. Wat heb ik deze Ek van Zwitserland genoten zeg! Ik denk dat Italie Ek wel pakt.
 
Cas1
 
0
2 juli 2021 om 21:12
Spanje heeft 1 goede wedstrijd gespeeld dankzij Rafa Vanavond tegen 10 man niets en dan zwijnen met penalties Als Spanje het niet had overleefd zou Luis Enrique zijn ontslagen . Oh nee dat is de Knvb Wie zou zijn opvolger dan zijn geworden? Henk ten Cate. Een beetje boel humor moet kunnen hoor
 
Demiddenstip
 
7
2 juli 2021 om 21:20
Respect voor Spanje, na die gouden generatie zou je denken dat ze even uit beeld zijn tot dat er een nieuw onervaren team komt maar nee hoor gelijk halve finale bereikt petje af hoor!
 
idev
 
1
2 juli 2021 om 21:37
Dramatische penalty's van Zwitserland. Hoe Vargas en Schar inschieten, dat kan gewoon niet. Te nonchalant, of ze willen het te mooi doen, geen idee. De druk is ook hoog op zo'n moment, dus het is moeilijk, zeker als er zoveel ogen op je gericht zijn.
 
FlamengoBrasil
 
0
2 juli 2021 om 22:00
Schandalig die scheids met zijn rode kaart. Helpt de hele wedstrijd naar de filistijnen, door zo’n belachelijke beslissing. En de var die niet ingrijpt. Wat komt dit Spanje ongelooflijk weg zeg. Echt een zeer zwak elftal dit. Die gaan er in de halve finale met minimaal 3-0 af.
 
jebuurman
 
2
3 juli 2021 om 03:34
Rafael van der Vaart zijn mond nogmaals gesnoerd. Niet de beste wedstrijd van Spanje maar wel de verdiende winnaar. Terechte rode kaart voor de Zwitsers. Schitterende Unai Simon bij de penalties. Zwitserland 120 min zeer sportief geweest, wat hen siert.
 
ViscaCatalunya
 
0
3 juli 2021 om 12:51
Van der Vaart was er gisteren nog steeds bitter om.