Sparta Rotterdam blameert zich tegen amateurs; Roda JC haalt uit
Dinsdag, 25 september 2018 om 21:47

Sparta Rotterdam is er niet in geslaagd om de tweede ronde van de KNVB Beker te bereiken. Het team van Henk Fraser gaf dinsdagavond een 1-2 voorsprong tegen VV Noordwijk weg en ging met 3-2 ten onder. Go Ahead Eagles boekte een 2-0 overwinning op FC Eindhoven, terwijl Roda JC Kerkrade uithaalde tegen DVS '33 Ermelo.

VV Noordwijk - Sparta Rotterdam 3-2
De start van de bezoekers was niet best: na acht minuten spelen ontsnapte Denzel James en hij zette de 1-0 op het scorebord. Het team van Fraser zorgde echter nog voor rust voor de ommekeer. Abdou Harroui krulde de bal met zijn verkeerde linkerbeen de kruising in en de middenvelder rondde daarna ook voorbereidend werk van Lars Veldwijk af: 1-1 en 1-2. Zeven minuten na rust verscheen de 2-2 op het scorebord: Raies Roshanali plaatste het leer in de bovenhoek. Elf minuten voor het einde completeerde Noordwijk de stunt: Sabir Akachau-Achefay werkte de bal achter Roy Kortsmit en daar had de Kasteelclub niet van terug. In de blessuretijd kopte de mee naar voren gekomen Kortsmit nog tegen de lat.

Go Ahead Eagles - FC Eindhoven 2-0
Gescoord werd er in de eerste helft niet, maar beide teams kregen kansen op een treffer. Zo stuitte Alvin Daniëls al vroeg in de wedstrijd namens FC Eindhoven op doelman Hobie Verhulst, terwijl op slag van rust aan de overzijde een van richting veranderd schot van Jeroen Veldmate rakelings voorbij het doel zeilde. Go Ahead maakte geen denderende indruk, maar wist halverwege de tweede helft wel de score te openen door een intikker van Jaroslav Navrátil. In de slotfase schoot Daniëls rakelings naast en mist Paco van Moorsel nog een goede mogelijkheid, alvorens Pieter Langedijk in de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd de zege veiligstelde voor Go Ahead.

Almere City FC - FC Dordrecht 1-0
De eerste kans van de wedstrijd was ook meteen raak. Kevin Luckassen schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de bal achter doelman Petar Stoskovic: 1-0. Almere City had een duidelijk veldoverwicht en joeg op een tweede goal, maar het aantal grote kansen was in de eerste 45 minuten op een hand te tellen. Dat gold ook voor de opwindende momenten in het tweede bedrijf, zo constateerden nog geen tweeduizend toeschouwers. Almere City speelde het duel professioneel uit en had uiteindelijk voldoende aan de voltreffer van Luckassen.

DVS '33 Ermelo - Roda JC Kerkrade 0-6
Het team van Robert Molenaar legde in de eerste helft de basis voor de overwinning. Na elf minuten spelen benutte Mario Engels een strafschop en dat leek ook de ruststand te zijn. Op slag van rust sloeg Roda echter tweemaal genadeloos toe. Ba-Muaka Simakala rondde een individuele actie met een stift af, om vervolgens niet veel later ook de 0-3 te maken. Nog geen tien minuten na de pauze liep Tim Väyrynen een voorzet van Simakala tegen de touwen: 0-4. Gyliano van Velzen verzorgde de 0-5, met een inzet in de verre hoek, en Livio Milts bepaalde in de 77e minuut de eindstand.