Strand Larsen over werelddoelpunt: 'Echt een FIFA-goal, niet normaal'
Zondag, 15 augustus 2021 om 15:45

SC Cambuur en FC Groningen leken zondagmiddag lange tijd op een gelijkspel af te stevenen tijdens de eerste speeldag in de Eredivisie. Beide clubs hielden elkaar knap in evenwicht, totdat invaller Jörgen Strand Larsen de bezoekers uit Groningen in blessuretijd alsnog de zege bezorgde. De Noorse spits produceerde een fabuleuze omhaal en liet Sonny Stevens kansloos in de rechterbovenhoek. Terwijl onder meer assistent-trainer Adrie Poldervaart het veld bestormde, bleef Strand Larsen kalm.

"Ik dacht dat ik terugkwam van buitenspel en wist daarna niet meer wat er voor of achter me gebeurde", vertelt Strand Larsen na afloop voor de camera's van ESPN. Scheidsrechter Allard Lindhout had samen met de videoscheidsrechter even nodig om de treffer te beoordelen en keurde hem niet veel later goed. "Iedereen was heel erg aan het juichen, maar ik had zoiets van: shut up. Straks is het geen goal, met de VAR weet je het nooit. Er stonden zoveel mensen om mij heen… uiteindelijk was dit de enige optie. Het is een FIFA-goal. De mooiste die ik heb gemaakt in mijn carrière. Niet normaal."

Strand Larsen stond tegen Cambuur verrassend genoeg niet in de basis en zag de spitspositie worden ingevuld door Michael de Leeuw, die als eerste keus uit de voorbereiding wist te komen. De Noor werd door Buijs twintig minuten voor tijd binnen de lijnen gebracht voor Ahmed El Messaoudi en bewees meteen zijn waarde. "Zo is het soms", gaat Strand Larsen verder. "Natuurlijk was ik er niet blij mee. Ik werk er hard aan om weer in het elftal te komen. Dit is een goede manier om het te laten zien."

Ondanks de cruciale rol van Strand Larsren heeft Buijs geen spijt van de beslissing om zijn pupil op de bank te laten beginnen tegen Cambuur. "Ik sta achter mijn keuze om hem op de bank te laten beginnen", vertelde de winnende trainer na afloop. "Jörgen heeft kwaliteiten, maar we willen dat hij meer diepte gaat toevoegen aan zijn spel. Door de concurrentie voorin kan ik van wedstrijd tot wedstrijd keuzes maken en nu viel die niet op hem."

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
1
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
14
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
28
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
MexicoLozano7
 
16
15 augustus 2021 om 15:55
Abnormaal wat een wereldgoal nu al Puskas award waardig wat een klasse speler deze jongen gaat Noorwegen samen met Haaland naar het WK schieten!
 
joventut
 
4
15 augustus 2021 om 16:09
Ja joh...Noorwegen heeft een wereldteam ??...behalve Haaland en Odegaard is het een heel zwak team
 
GroeneKat
 
1
15 augustus 2021 om 16:32
Daarmee doe je onze andere oud-spits tekort, vind ik.
 
DeBers
 
2
15 augustus 2021 om 15:58
Ik vind die keeper ook wel enigszins debet aan het goal. Wint geen award voor inzet.
 
 
2
15 augustus 2021 om 16:20
Ik weet niet of hij houdbaar is, maar hij ziet er zeker wel vreemd uit.
 
.AFCA.
 
9
15 augustus 2021 om 15:59
Ook redelijk bizar dat je de bal kunt hooghouden in de 16...
 
joventut
 
5
15 augustus 2021 om 16:06
Poldervaart kreeg nog geel van scheidsrechter Lindhout. Het is toch absurd dat een assistent in het strafschopgebied staat bij het vieren van een doelpunt!
 
GroeneKat
 
8
15 augustus 2021 om 16:34
Hahahaha, helemaal gemist. Zoeken bij Groningen wel vaker de grens op. Verlies wel ietwat sympathie op deze manier. Vorig jaar al dat Poldervaart aan de andere kant van het veld stond te coachen, Padt die zijn schoen uittrapt, blessures faken, extreem tijd rekken. Als Groningensupporter zie ik dit liever niet.
 
IKEA
 
2
15 augustus 2021 om 16:54
Best een mooi doelpunt, na al de lovende woorden die ik las valt het echter wel een beetje tegen. Ik vind het eerder een knap doelpunt, zo mooi is het niet. Daarbij werkte de term FIFA goal bij mij als een rode lap, en na het zien kunnen we toch wel stellen dat dit verre van het FIFA goal dat Aaron Meijers maakte voor ADO Den Haag. Dat was tenminste nog magisch door het samenspel en vervolgens prachtig afgerond.