Supporters Feyenoord bestoken Vaclav Cerny: 'Doe even normaal, joh'
Dinsdag, 29 september 2020 om 22:07

Vaclav Cerny geniet in het shirt van FC Twente weer van het voetballen. De aanvaller is door FC Utrecht verhuurd aan de club uit Enschede, waar de teller na drie duels al op twee goals staat. Cerny maakte in het uitduel met Feyenoord (1-1) zijn eerste doelpunt in de Eredivisie sinds 1 mei 2016, toen hij scoorde in de 4-0 zege van Ajax op FC Twente. De treffer van de Tsjech viel echter niet in goede aarde bij de fans van Feyenoord, zo zag hij al snel op Instagram. Cerny krijgt al enkele jaren het nodige over zich heen na een bezoek aan De Kuip.

"Elke keer als ik uit tegen Feyenoord speel, of het nou met Ajax of FC Utrecht was, of nu met FC Twente, krijg ik allemaal van die rare dingen, over mijn land, over mijn vader en moeder. Houd mijn familie er gewoon buiten", benadrukte Cerny bij Bij Andy in de Auto. "Je mag mij uitschelden op de manier die je wil, maar van dit soort dingen houd ik echt niet. Ik vind het zo onnodig."

"Ik kreeg na de wedstrijd tegen Feyenoord een stuk of tien DM's over mijn familie, over mijn moeder. Ik weet dat ik voor Ajax heb gespeeld. Doe even normaal joh. Ik denk dat het nu was omdat ik had gescoord. We weten allemaal hoe het ligt als je bij Ajax hebt gespeeld. Ik vind het helemaal niet erg dat ze mij uitschelden. Prima, maar het is lang geleden dat ik daar heb gespeeld. Wees blij voor mij dat ik na vier jaar weer in de Eredivisie scoorde", besloot Cerny zijn verhaal nog enigszins met een glimlach.

Cerny vertelde in de aflevering op YouTube ook over de manier waarop hij bij Ajax terechtkwam. Zo zaten tal van Europese topclubs op zeer jonge leeftijd achter hem aan. "Ik heb eerst stagegelopen bij Chelsea. Toen was ik dertien geloof ik. Daar ben ik uiteindelijk twee keer geweest. Daarna bij Juventus en toen kwam Ajax heel snel. Na een stage bij Ajax mocht ik ook nog naar Manchester United en Arsenal. Maar na mijn stage bij Ajax zei ik al tegen mijn vader dat ik naar Ajax wilde als de club ook door wilde."

"Uiteindelijk ben ik een jaar lang om de twee maanden een paar weken bij Ajax geweest om stage te lopen. Toen was ik veertien, vijftien jaar en moest ik wachten om een officiële transfer te maken." Cerny voelt zich nu op zijn plek bij FC Twente. "Ik moet nu zorgen dat ik het vasthoud, zo simpel is het. FC Twente is een mooie club. Ik hoorde het al overal, maar ik maak het nu ook zelf mee. Het stadion is niet normaal."

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
4
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
15
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
29
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
Robjones
 
79
29 september 2020 om 22:14
Echt mooi om te zien dat Cerny weer lijkt te genieten van het voetballen, straalt weer een beetje plezier en geluk uit! Zal je zien dat het voetballen automatisch weer een stuk beter en natuurlijker gaat.
 
hansje1969
 
13
29 september 2020 om 22:23
Tja leuk man, hoop dat hij een mooi jaar te gemoed gaat. Geen idee wat een DM is die ze hem geven in de sociale media, maar het zal wel buiten gewoon kansloos zijn
 
SuperNico31
 
10
29 september 2020 om 22:32
Een DM is gewoon een bericht, zoals je hier op VZ ook berichten naar leden kan sturen. Alleen op Instagram gebruiken mensen Dm`s vooral voor seksverzoeken (niet dat ik dat doe ), dreigementen etc.
 
JoshuaK_
 
4
29 september 2020 om 22:36
Een DM is een direct message, dus een prive bericht wat alleen jij en de persoon naar wie je iets stuurt kunnen zien/lezen. Inderdaad kansloos dit soort figuren die hier mee weg komen, hoop dat er ooit een manier komt om hun acties te straffen.
 
demening
 
11
29 september 2020 om 22:36
Goede uitleg Nico alleen weet je zelf ook dondersgoed dat alleen de uitzonderlijke gevallen voor die negatieve doeleinden gebruikt wordt...
 
Dipsaus24
 
1
30 september 2020 om 09:56
Cerny heeft natuurlijk ook al een verleden met haatberichten. Nadat hij een grote kans mistte tegen de Graafschap toen ze het kampioenschap misliepen. Ging zelfs zo ver dat hij bijna besloot om Ajax te verlaten.
 
Jaimy87
 
0
30 september 2020 om 10:24
Zeker mooi Robjones. Bij Twente heeft hij een basisplaats gekregen. Bij Utrecht moest hij hem verdienen en dat viel hem zwaar.
 
Martyn7
 
53
29 september 2020 om 22:18
Trek het je niet aan en sta boven in die imbecielen. Ik ben zelf voor Feyenoord, nooit de behoefte gehad om andere spelers hun familie uit te schelden. Ik vind het zo vermoeiend. Die spelers maken een beslissing, laat hun familie erbuiten en zeg dat het een flapdrol is over hem zelf of wat dan ook. Maar laat ziektes, harde woorden etc. erbuiten. Het is niet nodig en je wordt op een bepaalde manier persoonlijk wat gewoon heel irritant is.
 
MGMV
 
15
29 september 2020 om 22:41
Jup, helaas maar waar nog altijd een onbegrijpelijk fenomeen. Maar - niet om het te bagatelliseren - het gaat in dit geval om zoals hij zelf zegt zo'n 10 Dm's (dus een gigantisch klein deel van de supportersschare). Laat 't lekker gaan en sta er inderdaad boven.
 
Jansen Joenite
 
6
30 september 2020 om 10:53
Als je het lekker laat gaan houdt het nooit op. Wat mij betreft gooit hij de Dm's gewoon lekker met naam online. Harde les voor die koters die best geleerd mag worden.
 
MessiBazoer
 
13
29 september 2020 om 22:55
Kijk anders eens onder de laatste post op Instagram van zowel Ihattaren als Klaiber. Gewoon lachwekkend wat mensen reageren. Waar hebben we het over zeg. Echt bizar wat voor (kleine) groep idioten sommige clubs als ‘supporters’ hebben.
 
Sulejmanii
 
7
29 september 2020 om 23:13
MessiBazoer nou beste man, ik heb net even jou advies gevolgd! Heb even gekeken op die Instagram account van Klaiber, het niveau van beide supporter kampen is schrijnend. Dat zijn de types waardoor een klassieker tussen Ajax en Feyenoord niet mogelijk is, in normale tijden weliswaar.
 
JSH88
 
1
29 september 2020 om 23:47
Wat Sulejmani zegt alleen dan vanaf de andere kant. Is niet alleen een voetbalsupporters probleem trouwens.
 
theo uphus
 
3
29 september 2020 om 22:20
Ooit was hij goed genoeg om bij Ajax terecht te kunnen. Onderweg is er iets in zijn ontwikkeling gestagneerd. Doorgaans bestaat er in Amsterdam niet heel veel geduld, er loopt ongelofelijk veel talent rond. Dan is het gedaan met je. Dat er in Rotterdam idioot wordt gereageerd als je ooit voor Ajax heb gespeeld zegt niets over in dit geval Cerny , maar alles over.........
 
Thamike
 
8
29 september 2020 om 23:04
Zou graag je ...: ingevuld zien worden. Je bent hopelijk op de hoogte van zijn vele blessures bij Ajax?? Ajax heeft juist erg veel geduld gehad met Cerny alleen hebben de blessures hem flink teruggeworpen. Nu Hopen dat hij bij Twente veel plezier en vooruitgang kan boeken. Mooie speler en goede jongen.
 
Jopie22
 
18
29 september 2020 om 22:24
Cerny is tot dusver erg belangrijk geweest met doelpunten en assists, daarin verrast hij mij positief. Voetbaltechnisch vind ik het allemaal nog wat magertjes waar ik denk dat hij meer kan laten zien. Desondanks een goede start van zijn kant. Mooi om ook telkens weer te lezen dat spelers onder de 'indruk' zijn van de Grolsch Veste (en haar supporters). Zal voor een heel aantal spelers een extra reden kunnen zijn om tóch naar Enschede te komen (+ het aantal speelminuten), want voor het geld hoeft dat niet meer zo nodig. De Veste word ook steeds mooier nu de supporters druk aan het verfen zijn. De Veste kleurt straks echt helemaal rood! Onwijs treurig om te lezen hoe er door mensen gereageerd kan worden op spelers. Uiteindelijk is het maar een spelletje...
 
Ruiz_FCT
 
10
29 september 2020 om 22:55
Ik vind hem voetbaltechnisch juist wel goed. In de voorbereiding had ik na een aantal dribbels en passjes al wel het gevoel dat hij dit jaar wel eens onze sterspeler kon gaan worden. Af en toe loopt ie tegenstanders wel erg makkelijk voorbij hoor. Je ziet nu ook de klik met Danilo want zoals vaak wordt gezegd: goede voetballers zoeken elkaar vaak op in het veld. Ik vind de Veste overigens ook erg mooi geworden!
 
demening
 
13
29 september 2020 om 22:29
Altijd leuk om dit te zien met Andy, lijkt wel met iedereen begaan te zijn. Natuurlijk geen nieuws helaas dat oud-Ajacieden verbaal worden aangevallen vanaf de tribunes bij Feyenoord. Hoe jammer het ook is, het hoort er helaas een beetje aan met dit zulk volk. @voetbalzone, valt me wel op dat jullie met een steeds hogere frequentie negatieve berichten/titels maken om Feyenoord te bashen voor de clicks, is wel onnodig...
 
Sjoerd1987
 
4
29 september 2020 om 22:59
Maar de berichten van afgelopen dagen die negatief over Feyenoord gingen hebben ze toch zelf gedaan? Dit is een gesprek van cerny met vd meyde. Daar heeft voetbalzone niks mee te maken. Die plaatsen gewoon altijd wat daar ter sprake komt. Dit kan overigens net zo makkelijk gaan over een oud Feyenoorder die doot supporters van Ajax zo worden benaderd.
 
Dipsaus24
 
1
30 september 2020 om 09:58
Het ging in dit geval dan over Feyenoord fans, maar het verbaast me dat Andy of Cerny niet zijn begonnen over wat er na De Graafschap Ajax allemaal tegen Cerny is gezegd. Toen hij door een groepje Ajaxfans als schuldige werd aangewezen en bedreigd op social media.
 
FinidiThulani
 
0
30 september 2020 om 12:29
@Dipsaus, daar kan VZ toch niets aan doen.
 
Oortap
 
1
29 september 2020 om 22:35
Tsja dit verbaast me niks, lekker anoniem iemand bedreigen op het web. Waar ik nog meer moeite mee heb is dat er tegenwoordig al bij wedstrijden onder de 15 al behoorlijke verwensingen worden gedaan vanaf de zijlijn door zogenaamde volwassenen....tegen 14-15 jarigen.
 
Maykel24
 
1
29 september 2020 om 22:41
Tegenwoordig? Dat was 20 jaar geleden ook al zo kan ik vertellen - vaders die kinderen van de tegenpartij een doodschop wensen.
 
4fRedondo
 
5
29 september 2020 om 23:10
Sterker nog, zelfs 37 jaar geleden. In de finale om het Gelders kampioenschap haalde ik vlak voor tijd als 10-jarige een doorgebroken speler neer. De leraar van de andere school stormde het veld op, kon nog worden tegengehouden maar de verwensingen die ik kreeg. Ach die verwensingen gaan het ene oor in het andere oor uit. Zeker als je 3 minuten later feest mag vieren dat we ons hadden geplaatst voor de landelijke schoolkampioenschappen in Seist. Uiteindelijk zijn we in de halve finales gestrand na penalty’s. Mooie herinneringen.
 
Maykel24
 
3
29 september 2020 om 23:15
Haha mijn beste herinnering blijft toch Willeke Alberti die haar zoon toeschreeuwd om iemand te schoppen ??
 
hms 030
 
2
30 september 2020 om 01:21
Komt sterker terug naar Utrecht is nog jong en kan nog stappen maken!