Tadic bekroont invalbeurt direct; Haaland stemt Manchester City tevreden
Zondag, 5 juni 2022 om 23:24

Dusan Tadic heeft zondagavond niet lang nodig gehad om zijn klasse te tonen. De captain van Ajax én het nationale team van Servië begon verrassend genoeg op de bank in het Nations League-duel met Slovenië, maar had elf minuten na zijn invalbeurt al een assist te pakken. Dat werden er uiteindelijk twee, in een zege die uit zou lopen tot 4-1. In dezelfde groep (Groep 4, League B) nam Erling Braut Haaland de gehele Noorse doelpuntenproductie voor zijn rekening in de gewonnen krachtmeting met Zweden: 1-2.

Servië - Slovenië 4-1
Halverwege de eerste helft opende topschutter Aleksandar Mitrovic - afgelopen seizoen in de Championship goed voor 43 (!) goals - de score. De spits verzilverde een rebound met het hoofd. Nog geen zes minuten trokken de Slovenen de stand gelijk. Benjamin Sesko legde een hoge pass van achteruit in één keer klaar voor de wegsprintende Petar Stojanovic, die doelman van de Serven Predrag Rajkovic met een fraaie lob verschalkte: 1-1. Na rust kwam Tadic binnen de lijnen.
De Ajacied legde de bal uit een hoekschop op het hoofd van Sergej Milinkovic-Savic, die de Serven weer op voorsprong kopte. Vijf minuten voor tijd stelde Servië de zege pas écht veilig. Weer was het een doelpunt met het hoofd; Luka Jovic was de maker. In de tweede minuut van de extra tijd werd het zelfs nog 4-1. Tadic vond met een steekbal Nemanja Radonjic, die met een bekeken schuiver Jan Oblak versloeg.

Zweden - Noorwegen 1-2
Alle ogen in de confrontatie tussen de twee buurlanden waren gericht op Haaland, die in de eerste speelronde al verantwoordelijk was geweest voor de winnende treffer tegen Servië: 0-1. Ook nu nam de kersverse aankoop van Manchester City de voltallige Noorse productie voor zijn rekening. Ex-middenvelder van sc Heerenveen Morten Thorsby ging over het been bij Emil Krafth, waardoor Haaland mocht aanleggen voor een strafschop. Keeper Robin Olsen zat in de goede hoek, maar kon de inzet van het toptalent niet stoppen: 0-1. De Friends Arena in Stockholm moest tot twintig minuten voor tijd wachten op de volgende treffer. Ditmaal zat Joakim Nilsson helemaal mis bij een gekopte pass van Alexander Sorlöth, waarmee hij Haaland in stelling bracht. De spits schoot knap raak in de verre hoek voor de 0-2. De aansluitingstreffer van Anthony Elanga in extremis kwam te laat om het Noorwegen nog moeilijk te kunnen maken.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
Messi_PSG
 
4
5 juni 2022 om 23:35
Met spelers als Milinkovic Savic, Tadic en Jovic is dit nog best een leuke outsider. Servië heeft niet vaak zulke goede lichtingen gehad als deze, dus ik ben benieuwd hoe ver zij het gaan schoppen.
 
M1973
 
11
6 juni 2022 om 00:02
Outsider voor wat?
 
Bongiorno
 
4
6 juni 2022 om 00:07
Een outsider? Nou, dat zijn ze niet hoor. Vlahovic, Milenkovic Savic en Tadic zijn goede voetballers, maar voor het WK hebben ze het top gedaan als ze reiken tot de achtste finale of kwartfinale.
 
HakimZiyach22
 
8
6 juni 2022 om 00:09
Dat denk ik dan weer niet, zitten inderdaad een paar mooie spelers tussen maar Servie heeft wel vaker mooie selecties gehad en eigenlijk niks laten zien deze eeuw. Ze waren er op het EK niet eens bij, en dat is tegenwoordig heel knap met 24 deelnemers.
 
OREELY
 
7
5 juni 2022 om 23:37
die sesko is ook een goede speler zeg, benieuwd waar die uiteindelijk gaat eindigen.
 
Hachimann
 
3
6 juni 2022 om 00:28
Die man was echt een beest voor mij op FM, zou tof zijn als 'ie ook echt een grote gaat worden.
 
HakimZiyach22
 
24
5 juni 2022 om 23:38
Heerlijk weer die instant impact van Tadic, onmisbaar bij club en land. Servie is ook echt een goede ploeg, goed systeem, veel mooie voetballers. Er loopt geen nieuwe Vidic rond maar Zwitserland moeten ze zeker onder zich kunnen houden op het WK.
 
humbartoten
 
18
5 juni 2022 om 23:55
Onmisbaar? Ik kan genoeg potjes opnoemen waarin we met 10 man speelde omdat meneer Tadic niet thuis gaf.
 
AjaxNL!
 
32
6 juni 2022 om 00:00
Ik kan ook wel 10 potjes opnoemen waarin Ronaldo en Messi niet thuisgaven. Elke speler speelt onzichtbare wedstrijden.
 
HakimZiyach22
 
28
6 juni 2022 om 00:08
En ik kan ook genoeg potjes noemen waarbij Tadic onzichtbaar was, en toch beslissend bleek te zijn. Wat een ondankbaarheid zeg naar onze top captain.
 
Ajajax
 
2
6 juni 2022 om 10:13
Heb het gevoel dat mensen die tadic afschrijven of heel jong zijn of gewoon geen zicht op het spelletje hebben. Is gewoon echt een vormgever van dit elftal. Gaat altijd voorop in de strijd, heeft elke wedstrijd wel zijn waarde en heeft al jaren stats waar menig voetballer jaloers op kan zijn. Als jij denkt dat Tadic misbaar is heb je geen kijk op het elftal van Ajax. Net als dat eeuwige gelul over Daley, is gewoon een kei en een echte mister Ajax.
 
Vernon
 
1
6 juni 2022 om 17:55
@ajajax Tadic moet zeker niet afgeschreven worden, maar ik merkte pakweg het laatste half jaar wel dat hij aan explosiviteit in had geleverd. Hij is nog steeds beslissend, maar nog niet zo lang geleden passeerde hij veel makkelijker een mannetje. Kan zijn dat het een dipje is, maar dat gaan we toch wel missen, als het blijvend is.
 
Marc 433
 
14
6 juni 2022 om 00:38
@hakimziyach22 Eens met jou! Ik vind Tadic een van de beste aankopen van Ajax de laatste jaren. Je ziet ook welke stappen Ajax gezet heeft sinds hij er is. Prijzen worden gewonnen door zijn aanvoerderschap, maar vooral door zijn indrukwekkende cijfers: - 91 goals - 91 assists - 193 wedstrijden ----------------------- = Totaal direct betrokken bij 182 goals. Tadic loopt bijna 1 op 1 En voor Servie is hij naast aanvoerder ook ontzettend belangrijk. Hij legt de ballen zo vaak panklaar voor de spitsen. Laatst zorgde hij met een goal en assist er persoonlijk voor dat Servie won van Portugal en zo naar het WK ging. Nee, Tadic is echt onmisbaar voor zijn club en land.
 
HakimZiyach22
 
16
6 juni 2022 om 00:50
Voor mij is hij de aankoop van de eeuw geweest, samen met Ziyech. Ziyech heeft creativiteit teruggebracht na 3 jaar allerlei betonspelers op het middenveld en Tadic heeft de winnaarsmentaliteit teruggebracht. En eindelijk een volwassen speler die 8 vd 10 keer goed is, en niet andersom. Die stats spreken inderdaad voor zich. Hij staat er altijd als het moet, zelfs als ie een mindere dag heeft. Waarom men zegt dat we hem moeten vervangen... ik heb geen idee. Zet hem in de as en hij is nog 2 jaar de MVP van Nederland. Hopelijk ziet Schreuder dat ook.
 
Paauwer
 
8
6 juni 2022 om 07:33
Jullie vergeten Daley Blind, 8 keer op rij 1e met Ajax. In de tussenliggende 4 jaar is Ajax geen kampioen geworden. Blind is mister Ajax. Een fenomeen, het enige wat hem ontbreekt is snelheid maar hij maakt alles goed met zijn voetballende vermogen.
 
maurootje
 
4
5 juni 2022 om 23:43
Hele sterke wedstrijd van Tadic. Ben ook benieuwd wie Mitrovic gaat kopen. Die gast heeft absurd veel gescoord dit seizoen
 
Bongiorno
 
1
6 juni 2022 om 00:09
Niemand gaat Mitrovic kopen, die gaat gewoon mee naar de Premier League. Een topclub of subtopclub zal zich niet snel aan hem branden gezien zijn barre record op het hoogste niveau.
 
maurootje
 
1
6 juni 2022 om 00:17
Maar dat ligt nu achter hem zou je denken? Wellicht heeft hij nu de volgende stap gezet?
 
Bongiorno
 
2
6 juni 2022 om 02:06
Ik denk echt dat ie in een elftal waarin ie heeft laten zien te kunnen scoren wil vlammen in de Premier League. Als ie er volgend jaar 15 of meer inschiet dan kan ie ineens een echt dikke transfer maken, nu is de interesse niet sterk genoeg om hem of Fulham te overtuigen denk ik hoor. Vergeet niet dat Fulham meer dan dertig miljoen heeft betaald aan Newcastle om hem te kopen destijds. Gezien hij, in de Premier League, met zowel Fulham als Newcastle nooit veel heeft laten zien kan het een beetje het equivalent van een Sjoerd Ars of Robert Mühren-syndroom zijn; top op het tweede niveau maar verder niet zoveel. En Fulham zal met droge ogen vijftig miljoen vragen voor hem.