Tapia met Peru naar WK; Salah 'gewoon' opgenomen in selectie Egypte
Maandag, 4 juni 2018 om 13:25

Peru, Egypte, Kroatië en Saudi-Arabië hebben hun definitieve WK-selectie bekendgemaakt. Feyenoorder Renato Tapia reist met het Zuid-Amerikaanse land af naar Rusland, terwijl ook ex-PSV'er Jefferson Farfán tot de selectie van Peru behoort. Mohamed Salah maakt ondanks zijn schouderblessure 'gewoon' deel uit van het Egyptische keurkorps.

Egypte
Salah raakte in de Champions League-finale tussen Real Madrid en Liverpool (3-1) geblesseerd aan zijn schouder en zou ongeveer drie tot vier weken uit de roulatie zijn. De vleugelaanvaller werkt nu aan zijn herstel en hoopt het eerste groepsduel, op 15 juni tegen Uruguay, te halen. Salah is als vanzelfsprekend ook de grootste blikvanger in de selectie van Egypte, waarin ook ex-Feyenoorder Sherif Ekramy is opgenomen. Verder springen de namen van Mohamed Elneny en Ahmed Hegazi in het oog.

Doel: Essam El Hadary (Al Taawoun), Mohamed El-Shennawy (Al Ahly), Sherif Ekramy (Al Ahly).

Verdediging: Ahmed Fathi, Saad Samir, Ayman Ashraf (all Al Ahly), Mahmoud Hamdy (Zamalek), Mohamed Abdel-Shafy (Al Fateh), Ahmed Hegazi (West Bromwich Albion), Ali Gabr (Zamalek), Ahmed Elmohamady (Aston Villa), Omar Gaber (Los Angeles FC).

Middenveld: Tarek Hamed, (Zamalek), Shikabala (Zamalek), Abdallah Said (Al Ahli), Sam Morsy (Wigan Athletic), Mohamed Elneny (Arsenal), Mahmoud Kahraba (Al Ittihad), Ramadan Sobhi (Stoke City), Mahmoud Hassan (Kasimpasa), Amr Warda (Atromitos).

Aanvallers: Marwan Mohsen (Al Ahly), Mohamed Salah (Liverpool).

Peru
Zoals verwacht maakt Tapia deel uit van de selectie van Peru. Verder valt de naam van Paolo Guerrero op in het keurkorps van bondscoach Ricardo Gareca. De aanvaller werd in eerste instantie uitgesloten van deelname aan het WK omdat hij betrapt was op het gebruik van cocaïne. Na inmenging van het internationaal sporttribunaal CAS mag de aanvoerder van Peru alsnog deelnemen aan het toernooi in Rusland. Sergio Peña van Granada is tijdens de laatste schifting afgevallen.

Doel : Pedro Gallese (Veracruz), José Carvallo (UTC), Carlos Cáceda (Municipal).

Verdediging: Luis Advíncula (Lobos), Miguel Araujo (Alianza Lima), Aldo Corzo (Universitario), Nilson Loyola (Melgar), Christian Ramos (Veracruz), Alberto Rodríguez (Junior), Anderson Santamaría (Puebla), Miguel Trauco (Flamengo).

Middenveld: Pedro Aquino (Lobos), Wilmer Cartagena (Veracruz), Christian Cueva (São Paulo), Edison Flores (Aalborg BK), Paolo Hurtado (Vitória Guimaraes), Andy Polo (Portland Timbers), Renato Tapia (Feyenoord), Yoshimar Yotún (Orlando City).

Aanvallers: André Carrillo (Watford), Raúl Ruidíaz (Morelia), Jefferson Farfán (Lokomotiv), Paolo Guerrero (Flamengo).

Kroatië
Bij Kroatië moest er nog één speler afvallen. Matej Mitrovic van Club Brugge was de laatste die afviel uit de Kroatische selectie. Met namen als Sime Vrsaljko, Luka Modric, Mateo Kovacic, Ivan Rakitic, Mario Mandzukic en Ivan Perisic bevat de WK-selectie van Kroatië een aantal in het oog springende namen. Met de definitieve selectie oefenen de Kroaten nog in Osijek tegen Senegal. Op 16 juni begint Kroatië aan het WK met een wedstrijd tegen Nigeria. De ploeg van bondscoach Zlatko Dalic neemt het verder in de groepsfase op tegen Argentinië en IJsland.

Doel: Danijel Subasic (AS Monaco), Lovre Kalinic (Gent), Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb).

Verdediging: Vedran Corluka (Lokomotiv Moskou), Domagoj Vida (Besiktas), Sime Vrsaljko (Atlético Madrid), Dejan Lovren (Liverpool), Ivan Strinic (Sampdoria), Josip Pivaric (Dinamo Kiev), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Duje Caleta-Car (Red Bull Salzburg).

Middenveld: Luka Modric en Mateo Kovacic (beiden Real Madrid), Ivan Rakitic (Barcelona), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozovic (Internazionale), Filip Bradaric (NK Rijeka).

Aanval: Mario Mandzukic (Juventus), Ivan Perisic (Internazionale), Nikola Kalinic (AC Milan), Andrej Kramaric (TSG Hoffenheim), Marko Pjaca (Schalke), Ante Rebic (Eintracht Frankfurt).

Saudi-Arabië
Juan Antonio Pizzi heeft voornamelijk spelers van de Saudische topclubs Al-Ahli en Al-Hilal geselecteerd. Slechts drie spelers in de WK-selectie van Saudi-Arabië spelen in Europa, al kwamen Fahad Al-Muwallad, Salem Al-Dawsar en Yahya Al-Shehri afgelopen halfjaar nauwelijks in actie in LaLiga. Met Osama, Omar en Motaz Hawsawi heeft Pizzi tevens drie broers in zijn selectie opgenomen Osama Hawsawi speelde in 2012 kort in Europa, maar wist geen potten te breken bij Anderlecht.

Doel: Mohammed Al-Owais, Yasser Al-Mosailem (Al-Ahli), Abdullah Al-Mayouf (Al-Hilal).

Verdediging: Mansoor Al-Harbi, Motaz Hawsawi (Al-Ahli), Omar Hawsawi (Al-Nassr), Mohammed Al-Breik, Osama Hawsawi, Ali Al-Bulaihi, Yasser Al-Shahrani (Al-Hilal).

Middenveld: Abdulmalek Al-Khaibri, Abdullah Otayf, Mohammed Kanno, Salman Al-Faraj (Al-Hilal), Houssain Al-Mogahwi, Taisir Al-Jassim (Al-Ahli), Abdullah Al-Khaibari (Al Shabab).

Aanvallers: Salem Al-Dawsari (Villarreal), Hattan Bahebri (Al Shabab), Fahad Al-Muwallad (Levante), Yahya Al-Shehri (Leganés), Mohammed Al-Sahlawi (Al Nassr), Muhannad Assiri (Al-Ahli).

Meer nieuws
   
16:00
16:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
107
   
15:48
15:48
AZ ziet mogelijke opvolger van Vangelis Pavlidis in Eredivisie rondlopen
9
   
15:14
15:14
Sergiño Dest brengt supporters van PSV in korte video zeer slecht nieuws
10
   
14:55
14:55
Meerdere Italiaanse spelers trappen in nepaanbiedingen uit Saudi-Arabië
9
   
14:40
14:40
Arne Slot ziet na Pepijn Lijnders tweede Nederlander vertrekken bij Liverpool
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Zermatt_Person
 
4
4 juni 2018 om 13:28
Logisch dat Salah is opgenomen is selectie van Egypte. Hij is de absolute ster daar en zal ook gewoon fit genoeg zijn om te spelen. Misschien niet de eerste wedstrijd, maar wel de 2 of 3e wedstrijd. Verder heeft Peru een erg interessant elftal moet ik zeggen. Tapia en Jefferson Farfan zijn interessante spelers om naar te kijken. Wel erg jammer dat Pizarro niet mee is. Pizarro is toch wel de beste speler die Peru ooit gehad heeft. Hij heeft dit seizoen aardig wat wedstrijden gespeeld bij Bremen, dus hij kan nog zeker invallen bij Peru. Verder heeft Kroatie echt een heerlijk elftal! Zo'n selectie weten samenstellen voor zo'n klein landje met maar 4 miljoen inwoners is echt super uniek! Nederland en de Knvb kan hier veel van leren! Wat ik wel erg jammer vind van de bondscoach van Kroatie, is dat hij nooit speelt met Modric, Rakitic EN Kovacic, maar dat hij altijd Badelj of Brozovic opstelt centraal op het middenveld, terwijl Kovacic veel beter is dan Brozovic en Badelj. Erg zonde vind ik zelf, want ik denk dat een middenveld met Rakitic, Kovacic en Modric prima kan en het beste middenveld van alle landen op het WK is.
 
NicolaiGalic566
 
9
4 juni 2018 om 13:58
Kovacic is helemaal niet beter dan Badelj. Badelj is verdedigend ijzersterk en kan ook nog eens voetballen. Kovacic laat teveel ruimtes achter en speelt niet volwassen genoeg. Brozovic doet ook niet veel onder voor Kovacic , Brozovic heeft een beter schot en is de laatste maanden de beste man van Inter Milan. Badelj - Modric - Rakitic is gewoon het beste middenveld voor Kroatië. Kovacic word best overschat door vele.
 
Zermatt_Person
 
1
4 juni 2018 om 14:39
Kovacic is van nature ook een offensieve middenvelder en geen nummer 6. Ik denk dat Kroatie tegen Nigeria prima met Modric, Rakitic en Kovacic kan spelen. Modric en Rakitic kunnen dan prima de ruimtes die Kovacic achter zich laat opvullen, omdat Nigeria geen gevaarlijke tegenstander is, maar tegen Argentinie is het slimmer om met een defensieve middenvelder als Badelj te spelen inderdaad
 
NielsHeideman
 
0
4 juni 2018 om 15:05
Nigeria geen gevaarlijke tegenstander? Laten we dat nog maar eens even afwachten. Hebben juist een ijzersterk middenveld! Kroatië zal op hun middenveld juist tegen Nigeria op hun hoede moeten zijn.
 
NicolaiGalic566
 
1
4 juni 2018 om 15:18
Ja sterk middenveld en goede aanval maar de verdediging is zo lek als een mandje. Kroatië zou wel qua kwaliteit wel van Nigeria en IJsland moeten winnen. Maar Brazilië , Frankrijk , Duitsland , Argentinië en Spanje zijn de beste landen en daaronder België , Engeland , Colombia , Uruguay , Portugal die allen minstens net zo sterk zijn als Kroatië. België is kwalitatief wel sterker dan Kroatië natuurlijk.
 
lucas1234
 
10
4 juni 2018 om 13:29
Hoop dat Salah fit genoeg is om te spelen dit WK, ben echter bang dat hij zeker het eerste duel zal gaan missen en misschien ook de tweede. Overigens wat een heerlijke selectie heeft Kroatië toch, dat middenveld doet niet heel veel onder voor het middeveld van Spanje met, Modric, Kovacic, Rakitic, Brozovic en Badelj Verdediging en aanval vind ik degelijk maar niet bijzonder. ben erg benieuwd.
 
Zermatt_Person
 
6
4 juni 2018 om 13:45
Ik vind Kroatie ook een fantastische selectie hebben, en dat voor zo'nm klein landje met maar 4 miljoen inwoners! Ongelofelijk dat zij zo'n generatie kunnen creëren. Hier kan de Knvb en Nederland zoveel van leren! Ik hoop dat Kroatie speelt zoals de opstelling hieronder aangeeft. Met Kovacic, Modric en Rakitic dus. Geen Brozovic en/of Badelj, want beide zijn veel minder.
 
lucas1234
 
2
4 juni 2018 om 13:54
Weet niet of Kramaric goed tot zijn recht zal komen als buitenspeler, is toch meer een Centrumspits, heeft daar ook zijn beste wedstrijden gespeeld. Ik verwacht dat Rebic of Pjaca rechtsbuiten gaan staan. Verder wel een sterke opstelling.
 
haastrecht
 
0
4 juni 2018 om 15:19
En dan te bedenken dat er elk jaar maar weer een stroom aan Kroatische talenten doorbreekt. Helaas hebben deze jongens vaak ook een betere mentaliteit dan wij hier in ons landje.
 
Busi
 
1
4 juni 2018 om 14:08
Geweldige selectie idd de middenvelders natuurlijk wereldklasse, maar ook zon Pjaca en Rebic zijm gewoon echt heerlijke spelers die echt nog wel.wat moois kunnen gaan laten zien. Ook de spitsen zijn redelijk tot goed, ben vooral verast door Kramaric bij Hoffenheim, dus hoop op hem in de spits en dan bijv: links Perisic en rechts Rebic. Echter hebben ze nog nooit echt geimponeerd, de kwalificatie was redelijk maar gewoontjes en ook tegen de Grieken liepen ze geen meter meer dan nodig. Dit is het jaar dat het moet gebeuren voor ze aannde hand van Modric op zn waarschijnlijk laatste wk. Ik hoop dat ze de eerste plek pakken boven de Argentijnen, is mogelijk maar misschien meer hopen dan verwachten. Toch heb ik in mijn poule kwartfinale ingevuld voor ze!
 
Dirk19
 
3
4 juni 2018 om 13:35
Ik hoop dat Kroatie het aankomende WK gaat winnen en ik verwacht ook dat ze een goede kans erop maken. Op het vorige EK behoorde Kroatie al bij de beste voetballende landen alleen toen werden ze er op een erg ongelukkige manier uit het toernooi gegooid door Portugal. Ik vind dat Kroatie met Rakitic, Kovacic en Modric 3 middenvelders heeft van wereldklasse niveau en met Mandzukic en Perisic heeft Kroatie ook in de aanval erg goede voetballers. Kroatie is zeker niet de topfavoriet voor het aankomende WK maar met een beetje geluk zie ik hun de finale wel halen en in een eventuele finale is alles mogelijk voor dit Kroatie.
 
NicolaiGalic566
 
4
4 juni 2018 om 14:00
Hahahahhaa. Kroatië mag blij wezen als ze de groep doorkomen.
 
Zermatt_Person
 
2
4 juni 2018 om 14:43
Kroatiã« moet de groep gewoon door kunnen komen hoor. Ijsland en Nigeria moet Kroatiã« makkelijk kunnen pakken. In WK kwalificatie reeks verloor Kroatiã« weliswaar van Ijsland, maar dat was een pure incident en dat kwam vooral doordat Rakitic en Modric een zwaar seizoen hadden en Ijsland flink onderschatte. Modric heeft met Real Madrid nu een half jaar lang rustig aan kunnen doen in competitie en Rakitic werd vroegtijdig uitgeschakeld met Barcelona in CL.
 
DavidWinter
 
3
4 juni 2018 om 14:16
Of ze de finale gaan halen weet ik niet, maar kwartfinale is met dit elftal een must
 
franky_utrecht
 
2
4 juni 2018 om 14:01
Egypte heeft maar 2 aanvallers en misschien mist Salah de eerste 2 wedstrijden hebben ze er maar 1
 
NielsHeideman
 
1
4 juni 2018 om 15:08
Nee hoor, ook genoeg middenvelders die in de aanval uit de voeten kunnen. Sterker nog, die hier ook gewoon als aanvallers neergezet hadden kunnen worden.
 
SantinoFR
 
3
4 juni 2018 om 14:31
Pffff Kroatie heeft gewoon echt een heerlijk team hoor. Gevaarlijke outsiders.