Ten Hag: 'Hij heeft het uitstekend gedaan, hij is klaar voor Juventus'
Zaterdag, 6 april 2019 om 21:43

Na 353 dagen maakte Joël Veltman zaterdag zijn rentree in de basisopstelling van Ajax. De verdediger verving de geschorste Noussair Mazraoui als rechtsback tegen Willem II (1-4 zege) en deed dat volgens Erik ten Hag naar behoren. "Hij heeft het uitstekend gedaan. Hij is er klaar voor", blikt de trainer alvast vooruit op de wedstrijd tegen Juventus, die Mazraoui ook aan zich moet laten voorbijgaan vanwege een schorsing.

Veltman liep een jaar geleden een zware knieblessure op en maakte op 17 februari van dit jaar zijn rentree als invaller tegen NAC Breda (5-0). Daarna mocht hij nog viermaal invallen, maar in Tilburg begon hij voor het eerst sinds zijn blessure in de basisopstelling. Hij vierde zijn rentree met een doelpunt: Veltman nam de 1-3 op fraaie wijze voor zijn rekening. "Het was ook een wereldbal met rechts van Dusan Tadic. Daar kun je van genieten", vertelt Blind na afloop aan FOX Sports.

"Toen ik vaak op de tribune zat, zag je ook dat Nous (Noussair Mazraoui, red.), Rasmus (Kristensen) en Nico (Nicolás Tagliafico) veel opkomen. Daar leer je toch van, want ervoor was ik echt een rechtsback die verdedigend dacht", analyseert de voormalig aanvoerder van Ajax. "Nu moet ik ook de aanvallende dingen brengen. De trainer verwacht het van me. Het liefst speel ik centraal, maar ik begin steeds meer van de rechtsbackpositie te houden."

Ten Hag merkt tot zijn tevredenheid op dat 'de blik nu helemaal op Juventus kan'. Over het duel met Willem II is hij goed te spreken. "Vooraf weet je dat het een lastige wedstrijd kan worden. Willem II had vier keer op rij gewonnen. Die ploeg zit sinds de winterstop prima in elkaar. Maar we hebben de regie van het duel bepaald. Na rust hadden we weinig meer van ze te duchten. Volgens mij was de lucht er wel een beetje uit bij Willem II."

"Zondag gaan we trainen en het over Juventus hebben", blikt Ten Hag vooruit. Dan is er wellicht ook iets meer duidelijk over Frenkie de Jong, al lijken de enkelproblemen van de middenvelder niet al te serieus. In de slotfase van het duel klapte De Jong door zijn enkel. "Ik heb wat lichte pijn, maar het moet geen probleem zijn", vertelt hij over het duel met Juventus. "Hij klapte dubbel bij een block, toen voelde ik hem wat met lopen. Het was niet zo dat ik er echt uit moest, dus laten we hopen dat het goed zit."

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
15
   
23:39
23:39
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
   
23:04
23:04
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
7
   
23:00
23:00
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
   
22:54
22:54
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
58
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
droadnagel
 
39
6 april 2019 om 21:50
Laat de Veltman zeikerds maar weer komen. Speelde gewoon een goede wedstrijd met de juiste mentaliteit die bij sommige spelers weg was. Mooie voetballers als De Jong kunnen domme fouten blijven maken maar hoor je niemand over
 
flexje
 
5
6 april 2019 om 21:55
Het gaat ook om het totaalplaatje van een voetballer...
 
Lunny
 
5
6 april 2019 om 22:30
Ik ben geen fan van hem, maar ik hoop van harte dat hij deze lijn door trekt.
 
ninjakai
 
1
7 april 2019 om 09:49
Veltman is een directe versterking. Ik vond hem vaak matig en met te veel kunst en vliegwerk spelen, maar nu hij niet de grote man hoeft te spelen, en zich vooral kan focussen op zijn eigen spel, krijgen we echt een herboren Veltman terug. Dat hij heeft geoefend op vrij lopen en afwerken was gisteren goed te zien. Hij zal nooit een back worden die stelselmatig opkomt, maar op deze manier gaat het wel een back worden die een man bezig gaat houden. Drie a vier keer heel gericht en gevaarlijk opkomen heeft bijna net zo veel impact als 90 minuten. Je moet hem namelijk blijven dekken. Jammer dat Veltman nu pas wedstrijd fit is. Hadden hem direct na de winterstop al een paar keer nodig. Nous was op, maar zijn vervanger dusdanig matig dat Nous moest spelen.
 
WalterJanssens
 
15
6 april 2019 om 21:50
Eerlijk is eerlijk hij speelde goed tegen Willem 2.
 
Savano
 
6
6 april 2019 om 22:39
Daar heb je het goed gezegd: tegen Willem 2. Waar al het gevaar van Isak komen moet ... maar goed we gaan het zien of hij tegen Juve stand houdt.
 
ajaxrkc33
 
9
6 april 2019 om 23:19
Niet alleen tegen Willem II. In de wedstrijden die hij tot nu toe minuten gemaakt heeft viel hij prima in.
 
Fanatic86
 
55
6 april 2019 om 21:55
Hopelijk vergeet de moeder van Veltman niet in de broekzakken te kijken. Je zou Ronaldo maar te heet wassen.
 
RolandLentzen
 
22
6 april 2019 om 21:56
We spelen ze woensdag van het Velt man!
 
koeral
 
17
6 april 2019 om 22:40
Heel origineel! En leuk ook.On: Benieuwd hoe het woensdag zal gaan. Veltman speelde een uitstekende pot en daar ben ik wel blij mee. Ook leuk voor hem persoonlijk na alle ellende.
 
Naranja Mecani
 
27
6 april 2019 om 22:22
Veltman wordt al jaren onderschat! Superprof, vult taken in en is realist. Weet wat hij kan en wat niet. Gaat verrassen tegen Juve.
 
ShockR
 
6
6 april 2019 om 22:33
Ik hoop het, goede reactie
 
Sjoerd1987
 
8
6 april 2019 om 23:38
Het is gewoon jammer dat hij zo ondergewaardeerd wordt. Is echt niet de beste van het team maar wel een zeer betrouwbare, stabiele speler.
 
T3rrorPancho
 
1
7 april 2019 om 07:58
Veltman heeft altijd veel risico in zijn spel, slappe passes en onnodig kaarten pakken. Als hij er tegen Juventus staat dan houd ik mijn hart vast want ik ben bang dat we door hem echt punten laten liggen als we al een kans maken.