Ten Hag vol lof over 'intelligente speler': 'Hij is voor zijn leeftijd al rijp'
Vrijdag, 19 januari 2018 om 18:57

Erik ten Hag is in zijn eerste weken als hoofdtrainer van Ajax onder de indruk geraakt van David Neres. De Braziliaanse rechtsbuiten beleefde een ijzersterke eerste seizoenshelft in de Eredivisie en heeft zijn imposante vorm na de winterstop doorgetrokken in Portugal, waar Ajax verbleef ter voorbereiding op de competitiehervatting.

Neres, twintig jaar, was in de eerste seizoenshelft in zestien competitieoptredens goed voor acht doelpunten en negen assists. "Hij is een intelligente speler die goed ageert en positie kiest. Dat zag ik in Portugal al heel snel", vertelt Ten Hag in gesprek met Ajax Life complimenteus over de aanvaller. "Hij heeft ook een groot lerend vermogen en is voor zijn leeftijd al behoorlijk rijp."

De oefenmeester is met name onder de indruk van de spelmakende kwaliteiten van Neres. "Uit tegen AZ stuurde hij Klaas-Jan (Huntelaar, red.) met drie balcontacten weg", geeft hij als voorbeeld. "Die situatie zegt veel over de intelligentie die hij heeft. Hij jaagt, schat de pass in, loopt met zijn vleugelverdediger mee en blokt en vangt de bal goed af. Bovendien is zijn eerste gedachte altijd vooruit en dat is ook vaak het moment dat de tegenstander uit de organisatie staat."

Ajax speelde in Portugal twee oefenwedstrijden: met de eerste keus werd het Deense Lyngby met 5-1 van de mat geveegd, terwijl de B-ploeg met 1-1 gelijkspeelde tegen MSV Duisburg uit Duitsland. Zondagmiddag vervolgen de Amsterdammers de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Het verschil op de ranglijst tussen beide teams bedraagt momenteel negen punten in het voordeel van Ajax, al speelde de Rotterdamse aartsrivaal wel een wedstrijd minder.

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
10
   
23:39
23:39
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
   
23:04
23:04
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
6
   
23:00
23:00
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
   
22:54
22:54
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
54
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
wolterx
 
34
19 januari 2018 om 19:05
Leukste speler om te zien spelen bij Ajax naar mijn mening, als hij even moment heeft dat het lukt resulteert dat elke wedstrijd opnieuw in kansen en goals. Akelig constant voor een speler met zo weinig profwedstrijden in de benen nog, is niet 90 minuten goed (maar welke 20-jarige vleugelspeler is dat wel?) maar wel altijd momentjes waar je zijn klasse ziet. Of dat nu iemand 1 op 1 zetten is, goede loopacties om zelf kans te krijgen is of dribbel waarna elders iemand kans kan krijgen. Belangrijkste speler voor Ajax haar doelpuntenproductie, meer dan tevreden met Neres. Zie hem als hij dit doortrekt tot de zomer ook niet blijven, heel indrukkende groei in 2017 doorgemaakt.
 
Spandoek
 
11
19 januari 2018 om 19:49
Laten we even niet vergeten wat de rol van Wamberto hierin is geweest, sinds ze bij Ajax hem op Neres hebben gezet ging het pas echt lopen als een trein met die jongen. Steengoeie zet geweest, net even dat zetje dat hij nodig had.
 
wolterx
 
13
19 januari 2018 om 19:53
Hij liep vorig seizoen als wisselspeler ook bijna 1 op 1 qua goals en assists, het zat er ook gewoon in. Krijgt nu week na week de kans en pakt dat, wat de invloed is van 1x per maand Wamberto naar hem sturen kan ik me niet over uitlaten. Maar hij kan iets, ook voor dit seizoen was dat al duidelijk.
 
Spandoek
 
7
19 januari 2018 om 20:05
Bijna 1 op 1? Was bij 9 doelpunten betrokken (waarvan 3 in de Jupiler League, voor wat het waard is) in 16 wedstrijden, dan zit je dichter bij 1 op 2 dan 1 op 1. Je ziet aan alles dat hij lekkerder in z'n vel zit, lacht meer, lijkt in z'n doen en laten veel meer op z'n plek te zitten dan daarvoor. Dit seizoen bij 21 goals betrokken in 22 wedstrijden, dat is bijna 1 op 1. Het zijn daarnaast niet alleen mijn woorden hoor, hij zegt het zelf ook dat hij zich veel beter voelt nu. En gelukkig maar!
 
wolterx
 
5
19 januari 2018 om 22:48
Excuses, was niet helemaal duidelijk. Met 1 op 1 doel ik op cijfers per 90 minuten. Daar liel hij 5 goals en 4 assists in 825 speelminuten. Lijkt me eerlijker hem af te rekenen op gespeelde minuten dan op gespeelde wedstrijden aangezien hij lang niet altijd basis was. Dat hij beter in zijn vel zit twijfel ik niet aan, je merkt aan al zijn uitspraken dat hij speeltijd nodig heeft zich goed te voelen. Op trainingskamp zei hij ook dat op zijn leeftijd speelminuten belangrijker zijn dan veel geld.
 
Sulejmanii
 
4
20 januari 2018 om 00:57
Spandoek, inderdaad! Velen vergeten dat, maar het was echt een geweldige set. Maar ook logisch, een vaderfiguur uit zijn vaderland. Ik ben zeer content over Neres, en ook blij dat ik mijn vertrouwen vanaf het begin heb uitgesproken.
 
AndriesJunker
 
0
20 januari 2018 om 05:00
Ja idd. Omdat hij zo onvoorspelbaar is is het een hele toffe speler, vind ik. Kan een wedstrijd met 1 moment compleet omgooien.
 
kleinegeneraa7
 
2
19 januari 2018 om 19:07
Toch heb ik bij Neres vaak het idee dat die niet precies weet wat die doet, of dat die weet wat uiteindelijk zijn bedoeling is. Misschien is dat ook wel zijn kracht, maar om nu te spreken over een intelligente speler gaat me iets te ver. Misschien heeft dit ook wel te maken met zijn blik uit zijn ogen, alsof die voor de wedstrijd even wat gras heeft opgerookt. Maar al met al een goede aanwinst voor de eredivisie en dit zijn van die type spelers waarvoor je uiteindelijk voetbal kijkt.
 
Willem410
 
34
19 januari 2018 om 19:20
Ik heb precies het tegenovergestelde, hij heb juist wel het idee dat hij weet wat hij gaat doen. Zo`n actie in de laatste wedstrijd tegen Willem 2, naar die eerste actie dat hij zen eigen lanceert zie je hem naar links opkijken en weet van iedereen waar die staat en waar zen tegenstander aankomt zetten.
 
markie85
 
4
19 januari 2018 om 20:00
Bij suarez had je ook nooit het idee dat hij wist wat ie aan t doen was, maar dat is juist de kracht
 
MarrieAanDeBal
 
1
20 januari 2018 om 10:02
Zegt meer over jezelf dat je iemand intelligentie linkt aan hoe hij uit zijn ogen kijkt. Laat jezelf een beetje dom lijken.
 
pasa11
 
2
19 januari 2018 om 19:11
Heb altijd het idee dat hij gewoon maar wat doet en dat het dan goed uit komt komt hahaha. Wel is hij altijd erg dreigend en als hij een kans op zijn linkerbeen heeft dan is het ook vaak raak.
 
Chari
 
16
19 januari 2018 om 19:47
Zo kende wij er nog 1: Suarez
 
Rochester
 
3
19 januari 2018 om 19:32
Vele mensen waren kritisch op Neres in z´n eerste paar maanden en hij werd zelfs al bestempeld als 'miskoop', maar inmiddels is hij een belangrijke kracht voor Ajax en persoonlijk heb ik altijd al vertrouwen in Neres gehad. Waarschijnlijk komt dat ook omdat ik een zwak voor Braziliaanse voetballers heb. Dat Ajax Neres in z'n eerste paar maanden 'rustig' bracht, was ik ook wel blij en vond ik ook erg verstandig, terwijl ik normaal gesproken nooit echt een voorstander ben zoals Ajax hun spelers laat 'wennen', maar in dit geval kon ik het wel begrijpen: Neres had pas 12 wedstrijden voor Sao Paolo gespeeld, was pas 19-jaar, kwam in een nieuw land, continent en totaal andere omgeving en ging als 19-jarige dus helemaal alleen naar het buitenland en dan kan ik me voorstellen dat je tijd nodig hebt. Inmiddels is Neres meerdere keren van waarde geweest voor Ajax. Vorig seizoen tegen Feyenoord scoorde hij direct bij z'n basisdebuut, dit seizoen speelde hij uit in de Kuip tegen Feyenoord een prima wedstrijd en met name in de eerste helft tegen Feyenoord, vond ik hem dit seizoen in combinatie met van de Beek goed spelen, maar juist in de 2de helft was Neres beslissend met 3 assists, terwijl hij dit seizoen tegen PSV ook belangrijk was met een goal en een assist en voor de rest is hij dit seizoen nog 'n aantal keer belangrijk geweest, tegen onder andere Heerenveen en Willem ll. Ajax heeft een forse prijs voor Neres betaald, maar ik weet wel zeker dat Ajax minimaal het dubbele van het aankoopbedrag aan Neres terug zal verdienen en hij presteert nu uitstekend, maar er zit nog veel meer rek in Neres, zowel qua scorend vermogen en assists als qua spel. Ik verwacht eigenlijk dat Neres dit seizoen rond de 15 goals en rond de 15 assists zal eindigen en dat zijn gewoon uitstekende cijfers voor een vleugelaanvaller van Ajax en zoals ik hierboven al aangaf: er zit nog meer rek in hem, want ik denk dat hij echt nog wel meer scorend vermogen in zich heeft en hopelijk zullen we nog 'n paar jaar van Neres bij Ajax kunnen genieten, dan zie ik hem wel meer als 20 goals per seizoen in de Eredivisie voor Ajax maken.
 
Gerdotjuhh
 
3
19 januari 2018 om 20:08
Neres, is de sterkhouder van Ajax en hij beschikt over de welbekende Braziliaanse explosiviteit. Het is een leuke speler om naar te kijken,want hij kan niet alleen maar scoren maar kan ook een prachtige assist geven etc. Ik gok dat als hij hierna nog een seizoen blijft dat we hem voor 45 miljoen kunnen verkopen,want het is een klassen speler met potentie om bij een topclub te komen.