Teruggekeerde PSV'er had veel aan tips van Ruud van Nistelrooij
Donderdag, 12 september 2019 om 11:35

Ryan Thomas maakte medio 2018 de overstap van PEC Zwolle naar PSV, maar zijn officiële debuut voor de Eindhovenaren laat vanwege een zware knieblessure nog op zich wachten. De middenvelder, die vorige week in een oefenduel van PSV met 1. FC Köln (1-0) zijn rentree maakte, is echter weer volledig fit en Thomas kijkt dan ook met optimisme naar de toekomst.

"Het heeft me twaalf maanden gekost om terug te komen. Nog langer zelfs om weer een wedstrijd te kunnen spelen. Mijn officieuze debuut (tegen 1. FC Köln, red.)", stelt Thomas op de clubsite. "Die dag is wat later gekomen dan ik zelf had gehoopt." De Nieuw-Zeelandse middenvelder deed een halfuur mee in de oefenwedstrijd tegen de Duitse club.

Thomas stond uiteindelijk ruim een jaar aan de kant en de revalidatieperiode kende de nodige tegenslagen. "Vooral in de laatste vier á vijf maanden was het heel moeilijk. Ik had soms zelfs het gevoel dat het herstel achteruit ging in plaats van vorderde. Aan Rob (Ouderland, fysiotherapeut van PSV red.) heb ik ontzettend veel gehad. Hij steunde me en gaf ook op mentaal vlak tips hoe hiermee om te gaan."

Jeugdtrainer Ruud van Nistelrooij, die zelf tweemaal een zware blessure opliep als speler, gaf Thomas in de afgelopen dertien maanden de nodige bruikbare tips, zoals het maandelijks bijhouden van de vorderingen. Het heeft de middenvelder zeker geholpen bij het soms langzaam verlopende herstel. "Je shirt weer zien hangen in de kleedkamer, dat is het mooiste. Het gevoel weer voetballer te zijn. Echt onderdeel uit te maken van de groep. Dat heb ik ontzettend gemist."

Aan Thomas de taak om in de komende tijd wedstrijdritme op te doen, al zal trainer Mark van Bommel hem waarschijnlijk niet gelijk voor de leeuwen gooien. "En dat is lastig nu", verzucht de PSV'er. "Wedstrijdconditie is niet te trainen op het trainingsveld. Zeker niet in een periode waarin het team twee wedstrijden per week speelt. Ik zal het moeten hebben van vriendschappelijke wedstrijden tussendoor. Binnen vier of zes weken van nu hoop ik aan te kunnen haken."

Meer nieuws
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
1
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
13
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
HowardKicks
 
4
12 september 2019 om 11:45
Eerst even kijken hoe het zit met het niveau wat hij kan behalen itt het niveau wat hij liet zien in Zwolle. Al moet ik eerlijk zeggen dat het niet veel slechter kan met een Thomas in de basis ipv Rosario
 
vulpix
 
1
12 september 2019 om 11:49
Die gaat het nooit halen denk ik het niveauverschil is veel te groot. Zo'n Ramselaar kon het al niet van Utrecht. Of een Ayoub bij Feyenoord, Labyad bij Ajax. Utrecht is van een hoger niveau dan Zwolle. Plus een lange blessure die hij gehad heeft. Lijkt me zeer sterk dat het nog wat gaat worden.
 
AntonieAjax
 
1
12 september 2019 om 11:55
Ik denk inderdaad dat het er voor hem ook niet meer uit gaat komen bij Psv. Ook Affelay komt er binnenkort weer aan, die zal toch eerder op speelminuten mogen rekenen dan Thomas denk ik.weet iemand trouwens hoe het er nu voorstaat met Ibrahim? Hij is niet voor niets aanvoerder van PSV gemaakt, dus hij zal toch worden gezien als een belangrijke schakel door Van Bommel.
 
Manolev_25
 
0
12 september 2019 om 12:06
Heeft afgelopen oefenwedstrijd tegen Köln de volle 90 minuten gespeeld. Die zit er dus aan te komen.
 
bommmel
 
0
12 september 2019 om 17:57
Ik verwacht hem dit weekend of het volgende terug in de wedstrijdselectie.
 
LawPl
 
16
12 september 2019 om 11:54
Psv heeft echt een belachelijk sterk bezet middenveld en aanval dit seizoen.Het middenveld en de aanval van Psv is erg indrukwekkend met Guti, Pereiro, Bergwijn, Hendrix, Rosario, Affelay, Doan, Thomas, Sadilek, Ihattaren, Malen, Lammers, Mitroglou, Bruma en Gakpo.Zal wel een behoorlijke puzzel worden voor Van Bommel om iedereen tevreden te houden en genoeg kansen te bieden.Maar al met al is Psv een grote titelkandidaat dit seizoen.
 
JeffreyJanssen
 
4
12 september 2019 om 12:23
Serieus, titelkandidaat met voetballers zoals Dumfries, Sailek, Rosario, Hendrix, viergever, etc etc. Met dit soort voetballers is het al een kunst om 2de te worden. De eerste test zal PSV thuis tegen Ajax zijn. Dan zal duidelijk worden wie de titelkandidaat is.
 
LawPl
 
18
12 september 2019 om 12:36
Dumfries is gewoon Oranje international, Viergever een ervaren nuttige kracht. Op het middenveld kan Psv nu ook met Doan, Guti en Bergwijn gaan spelen. En in de aanval met Ihattaren, Malen en Gakpo of Bruma. Is echt wel een titelkandidaat dit seizoen.
 
PSVNEC
 
0
12 september 2019 om 17:56
Ik zou Bergwijn en Ihattaren wisselen van plek. Komen ze beiden beter tot zn recht. Verder belachelijk om Dumfries bij dat rijtje te zeggen. Prima voetballer en international, heeft een mindere periode en toch is er geen back aantoonbaar langer beter(dest speelt nog niet lang genoeg en Mazraoui heeft ook op het middenveld gespeeld en tijd geblesseerd).zo kan je Ajax dood redeneren, met Veltman, Bande enzovoorts.sadilek is gewoon een nuttige kracht, Hendriks en Rosario ook mits invorm.4gever gewoon een prima kracht voor Psv.
 
Quancios
 
2
12 september 2019 om 12:35
Serieus? Hendrix, Rosario, Afellay (veelal geblesseerd), Sadilek en Thomas voegen echt niets toe. Doan kon niet eens elke week de beste zijn bij Groningen en Pereiro hangt er per wedstrijd vanaf hoe die het doet. Guti maakt de laatste weken een goede indruk, maar was vorig jaar ook een tijd erg zwak. Houd je nog Bergwijn, Ihattaren, Bruma, Gakpo en Malen over. Lammers gaat natuurlijk niet meer spelen met Malen en Mitroglou voor zich.
 
Arnavut1
 
2
12 september 2019 om 15:50
Ik denk dat jij je nog weleens kan vergissen in Lammers. Ik vind hem juist een completere spits dan Malen of Mitroglou. Is wellicht niet zo behendig maar zijn balbehandeling vind ik echt van een hoog niveau en dan heb ik het nog niet eens over zijn doelgerichtheid. Ik heb juist het idee dan met Lammers in de spits PSV meer doelpunten had gescoord. Hoop iig dat hij zich snel hersteld en op niveau terug komt.
 
Dubalo
 
0
12 september 2019 om 12:44
Kwantiteit =/ Kwaliteit. Ja veel spelers maar de controleurs en centrale middenvelders bestaan louter uit middelmaat. Tenzij Guti dit seizoen eindelijk doorbreekt..
 
TVL11
 
7
12 september 2019 om 12:17
De aanhouder wint, zet hem op Ryan!