Teun Koopmeiners: 'Mijn vertrek bij AZ is niet heel fijn verlopen'
Woensdag, 15 december 2021 om 07:33

Teun Koopmeiners vindt dat zijn vertrek bij AZ 'niet heel fijn' is verlopen. De transfer van de 23-jarige middenvelder naar Atalanta kwam pas op de voorlaatste dag van de transferwindow rond, nadat zijn naam de hele zomer was gelinkt aan een vertrek uit Alkmaar. Koopmeiners zegt in gesprek met Voetbal International dat hij had gehoopt dat AZ meer zijn 'morele kant' had getoond, omdat hij een jongen van de club is.

"Ik zal eerlijk zijn: mijn vertrek bij AZ is niet heel fijn verlopen. Niet zoals ik had gehoopt. Achteraf hebben we alles gelukkig gladgestreken. Maar tijdens de onderhandelingen liepen onze belangen ver uiteen. Dat is logisch en jammer tegelijk", vertelt Koopmeiners. Uiteindelijk telde Atalanta twaalf miljoen euro neer om de middenvelder naar Italië te halen. Hij speelde dit seizoen nog vier wedstrijden voor AZ en maakte na het duel met sc Heerenveen in tranen bekend dat hij zou gaan vertrekken.

"Natuurlijk snap ik dat AZ voor de hoofdprijs wilde gaan. Maar corona heeft impact op de bedragen die clubs kunnen uitgeven. Uiteindelijk hebben alle partijen bij de deal ingeleverd, waardoor het alsnog kon doorgaan", geeft Koopmeiners te kennen. Hij benadrukt dat dit echter niet zonder slag of stoot ging. "Meestal deed mijn zaakwaarnemer de gesprekken met Max (Huiberts, technisch directeur van AZ, red.), zodat ik me op het voetballen kon concentreren. Maar soms pakte ik zelf de telefoon of stuurde ik een bericht."

"Niet om druk uit te oefenen, maar om mijn gevoel over de situatie uit te spreken. We hadden vooraf afgesproken dat we alles tegen elkaar konden zeggen, positief en negatief. Dat was niet altijd even leuk, maar dan ben je in ieder geval duidelijk tegen elkaar. In die tijd heb ik geleerd dat ideaalplaatjes niet bestaan in het profvoetbal", stelt Koopmeiners. Voorlopig speelde hij achttien wedstrijden in het shirt van Atalanta, waarin hij goed was voor twee doelpunten en twee assists.

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
6
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
16
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
31
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
wizzle_shizzle
 
13
15 december 2021 om 07:54
Snap het wel. AZ wil het maximale eruit halen en andere clubs hadden minder te besteden ivm corona en missende inkomsten. Uiteindelijk heeft AZ natuurlijk ook inkomstenderving gehad. Mooi dat het uiteindelijk toch gelukt is voor Teun!
 
Paauwer
 
46
15 december 2021 om 08:52
Ik vind dat Az ook wel wat mee mag bewegen met een speler. Az is zo’n club die als ze €100 euro meer krijgen van een Russische ploeg ze de speler het liefst naar Rusland zien vertrekken ook al wil die speler liever ergens anders naartoe. Ikke ikke ikke is een beetje het credo van az. En als er dan een trainer niet bij wil tekenen omdat hij naar een grotere club wil dan beginnen ze te huilen.
 
tinus45
 
9
15 december 2021 om 10:24
Dat geldt voor zo'n beetje iedere club he. Verkopen aan de hoogste bieder. Check het verleden....
 
Tipptopp
 
2
15 december 2021 om 12:33
Nee dat ben ik niet met jou eens. Natuurlijk willen ze een mooi bedrag, maar clubs denken ook aan hun imago en goodwill. Naar mijn mening (vanaf de zijlijn) is de balans daarin bij AZ iets te veel naar de korte termijn (direct geld) doorgeslagen.
 
djdano
 
0
15 december 2021 om 15:08
Noem eens 1 club dan die niet voor het geld kiest?
 
Paauwer
 
0
15 december 2021 om 22:13
Ajax, Frenkie de Jong, kan naar Psg of barca wilde zelf liever naar Barca.
 
Alkmaar54
 
1
16 december 2021 om 14:22
Met alle respect. Als AZ geen waardering voor Koopmeiners had gehad, dan speelde hij nu nog steeds bij ons. 12 miljoen Euro voor een international van het Nederlands elftal, die een vrije trappen specialist is, aanvoerder is en 1 op 2 liep in de Eredivisie als middenvelder is een schijntje. Voor iedere andere speler had AZ vastgehouden aan 18/20 miljoen Euro. Je kan het ook omdraaien. Als Teun echt zoveel van AZ houdt, dan gaat hij zelf even een paar miljoen neerleggen om AZ te compenseren voor deze vriendendienst.
 
Paauwer
 
0
17 december 2021 om 11:02
Net als al die andere topspelers die geflopt zijn in het buitenland moet Az die clubs nog compenseren? Je zal wel uit Alkmaar komen ??
 
Noldries
 
28
15 december 2021 om 08:11
Gelukkig is het voor Teun goed verlopen. Maar heb het idee dat bij AZ altijd de transfers stroef lopen. Wel compliment dat ze vaak het onderste uit de kan halen
 
FcExclusief
 
10
15 december 2021 om 08:25
Ja, als je ziet wat ze voor sommige spelers hebben gevangen, is het zelfs bewonderenswaardig. Uitschieters hiervan zijn natuurlijk Janssen, Jahanbakhsh en Til waar ze in totaal zo'n slordige 60m voor binnen hebben geharkt.
 
KJHuntelaar09
 
8
15 december 2021 om 09:21
Als je ziet hoeveel spelers er van AZ daadwerkelijk van toegevoegde waarde zijn bij grotere clubs in grotere competities dan valt dat vies tegen. En natuurlijk kun je dat niet van te voren al vaststellen, maar het is wel typerend. Koopmeiners en Weghorst zijn de enige uitgaande transfers van de laatste jaren waarvan ik zeg: die doen het redelijk tot goed in het buitenland. Voor de rest is eigenlijk iedereen die langer dan een jaar al in het buitenland heeft gevoetbald (hiermee schrijf ik nog niet Boadu en Stengs meteen af) op een mislukking uitgelopen. Janssen, Jahanbakhsh, Til, Idrissi en Altidore bijvoorbeeld. Mijn verwachting is dat clubs op een gegeven moment ook gaan inzien hoeveel spelers er van AZ in het buitenland mislukken, dat zij niet meer de volle mep gaan betalen voor spelers van AZ. Wat is jullie mening hierover? En dit is misschien wel een aparte suggestie, maar zou het ook kunnen dat spelers van AZ in het buitenland mislukken, omdat er daar veel meer een presteerdruk op hun schouders komt te liggen? Ik heb bij AZ altijd een beetje het gevoel dat zij niet per se hoeven maar dat zij gewoon lekker mogen ballen (natuurlijk weet ik dat het bij hun ook om winnen gaat), maar ik bedoel meer dat de druk bij Ajax, PSV en Feyenoord veel hoger lijkt te liggen. Misschien bezwijken deze spelers daaronder, omdat ze dit niet gewend zijn?
 
Tipptopp
 
0
15 december 2021 om 12:36
Ben het helemaal met jou eens @KJHuntelaar09. Bij AZ en andere clubs is het prima om 6-7 wedstrijden achter elkaar te winnen en er dan een te verliezen. Bij Ajax en PSV is dat niet geaccepteerd.
 
LindaNolta
 
2
15 december 2021 om 14:31
Bijna alle eredivisie voetballers flippen in het buitenland. Laatste tijd doet toevallig die 2 van AZ beste in het buitenland.
 
Alkmaar54
 
0
16 december 2021 om 14:23
@tipptopp: Nou, ik denk dat ze bij PSV ook best tevreden zijn hoor als ze 29 wedstrijden winnen en er 5 verliezen. Dan word je namelijk gewoon kampioen.
 
MGMV
 
1
15 december 2021 om 11:28
Het onderste uit de kan willen halen en stroeve onderhandelingen zijn dat ook wel zaken die bij elkaar horen.
 
FR010FRDAM
 
32
15 december 2021 om 08:12
Welkom in de grote mensenwereld Teun. Volkomen logisch dat AZ er het maximale uit wil halen. Zeker door Corona waren zij ook niet in de positie om cadeautjes uit te delen.
 
baradona
 
10
15 december 2021 om 09:06
De corona heeft wel degelijk impact, Koopmeiners was uiteindelijk wereldwijd de 3e duurste VM van de afgelopen transferwindow . Uiteindelijk alle partijen tevreden zoals hij ook in dit stuk aangeeft. Fantastische stap voor een hele goede middenvelder, die met zijn traptechniek echt een onderscheidend wapen heeft. En daardoor het spel echt kan versnellen in de opbouw, maar ook goals en assist levert. Prima scouting dat Atalanta, ik zie ze wel meedoen voor de titel.
 
TILBURG013
 
11
15 december 2021 om 10:09
Lokonga, Camavinga, Locatelli, Mwepu, Soumare, Pape Sarr zijn al 6 spelers op cvm die duurder waren afgelopen zomer en die noem ik zo uit m’n hoofd op. Zullen er vast wel meer zijn. Dus hoe kom je bij 3de duurste transfer?
 
AubaArsenal
 
4
15 december 2021 om 09:55
Heeft niks met grote mensenwereld te maken, AZ staat er inmiddels wel om bekend dat er niet naar jou carriere wordt gekeken, maar naar de belangen van de club. Let maar op Wijndal straks, zoveelste voorbeeld die straks naar het buitenland moet, terwijl de beste stap voor die jongen is om naar Ajax te gaan.
 
tinus45
 
13
15 december 2021 om 10:34
Uiteraard moet iedere goede speler in NL eerst naar Ajax??
 
straatvoetbal
 
1
15 december 2021 om 10:40
Van mij als Ajacied hoeft hij niet te komen. Helemaal voor dat monsterbedrag wat Huiberts in gedachte heeft. Dan zie ik ze liever een zuid amerikaan ophalen voor 5 a 10miljoen. Wijndal is een goede speler maar is totaal niet constant en heeft nog genoeg te leren ook al heeft hij soms een hoge piek, met de nadruk op soms. Dus Huiberts verkoop hem maar lekker voor de hoofdprijs naar rusland of een andere hoogste bieder want de speler zijn ambitie boeit hem geen ene f*ck.
 
FR010FRDAM
 
1
15 december 2021 om 12:05
Die spelers tekenen allemaal met volle verstand bij de club. Krijgen goed betaald. Logisch dat AZ de andere clubs niet te makkelijk laat overnemen. Bayern betaalt ook altijd de hoofdprijs aan Dortmund. Als Ajax iemand graag wil moeten ze gewoon betalen, zeker als andere clubs dat ook voor de betreffende speler willen betalen
 
LindaNolta
 
0
15 december 2021 om 14:32
AZ staat totaal niet bekend om Ajax daar in tegen wel natuurlijk.
 
oWeN
 
13
15 december 2021 om 08:41
Tja wat een onzin, Huiberts moet de club zoveel mogelijk binnen zien te halen voor AZ. Uiteindelijk is toch alles goed gekomen. Zo zit de wereld nou eenmaal in elkaar. En zeker gezien situatie bij AZ met het dak en corona snap ik het wel. Je laat je aanvoerder niet voor een appel en een ei vertrekken.
 
tinus45
 
4
15 december 2021 om 10:29
Eindelijk een nuchtere reactie,Teun zegt ook dat alles glad gestreken is en verteld verder niets verkeerds. Er is ook geen wrok of wrijving en eigenlijk is zijn transfer niet eens bijzonder. Er zullen wel meerdere transfers zijn die niet ideaal verlopen.
 
GeorgeAmadeus
 
6
15 december 2021 om 09:07
Ik vond destijds dat voor Koopmeiners te weinig is ontvangen en dat heeft hij vervolgens ook nog eens bewezen. Zeker als je het vergelijkt met de 15 die voor boadu en stengs is betaald.
 
Westend
 
0
15 december 2021 om 09:35
Tsja maar als je kijkt hoe alle drie de mannen nu presteren is dat toch waanzinnig veel geld geweest? Boadu en Stengs leken in het begin het voetbal helemaal te zijn verleerd (ik volg het nu niet meer op de voet) en ik zie Koopmeijnders in Oranje ook niet echt meer potten breken. Misschien is het aanpassingstijd, maar voor dat geld mag je toch verwachten dat er iemand staat?
 
GeorgeAmadeus
 
4
15 december 2021 om 09:52
Koopmeiners presteert bij Atalanta wel zeer goed. Ik vind vooral voor Stengs overbetaald. Na 3 seizoenen eredivisie zag iedereen dat dat niet de speler was die men toen hij doorbrak in hem zag. Boadu gaf ik nog wel flink groeipotentieel
 
LindaNolta
 
0
15 december 2021 om 14:34
Misschien wat vaker volgen? Koopmeiners is echt weergaloos bezig. Op dit moment beste Nederlander in het buitenland.
 
Westend
 
0
15 december 2021 om 14:43
De beste nederlander in het buitenland? Nou dat beloofd dan wat, want in de laatste wedstrijd in Oranje was hij erbarmelijk slecht.
 
TikkiTakkaToch
 
0
16 december 2021 om 14:33
Koopmeiners de beste Nederlander in het buitenland? Misschien eens de wedstrijden van Liverpool en Inter kijken? Een zekere De Vrij en Van Dijk doen het aardig goed bij absolute topclubs?
 
Westend
 
6
15 december 2021 om 09:33
Ik vraag me wel eens af wat die spelers dan verwachten? Dat de club vol hossana keyspelers uitzwaaien voor een habbekrats? Zelfs in zakenland gaat een overstap/ ontslag naar een ander bedrijf niet vol plezier. En dan heb je nog 1 a 2 maanden opzegtermijn waarbinnen je dus ook nog gewoon moet opereren. Niks vreemds aan hoor.
 
Bossie
 
2
15 december 2021 om 10:04
Het is natuurlijk geen amateur club , het gaat hier over zaken doen en veel geld. Ik denk dat hij zich een beetje naïef heeft opgesteld. Gelukkig heeft hij er van geleerd.
 
koekoek73
 
0
15 december 2021 om 12:04
Goede keuze gemaakt en gaan we in de toekomst nog plezier van beleven in oranje. En ja die invalbeurt tegen macedonie was slecht maar kan gebeuren en als het resultaat goed was gebleven had je er niemand over gehoord
 
Bierbuik
 
1
15 december 2021 om 12:48
Ik denk dat AZ al aardig water bij de wijn heeft gedaan. 12 miljoen en hij speelt de pannen van het dak bij Atalanta. Kan niet zeggen dat die nu teveel hebben moeten betalen