'Tevreden PSV wil Amerikaans talent meerjarig contract voorschotelen'
Woensdag, 26 februari 2020 om 16:36

PSV zet in op voortzetting van de samenwerking met Richard Richie Ledezma, zo weet Voetbal International woensdag te melden. De negentienjarige middenvelder, tevens inzetbaar als vleugelaanvaller, beschikt over een aflopend contract in Eindhoven. PSV beschikt over de eenzijdige optie om de verbintenis automatisch met een jaar te verlengen, maar de technische leiding geeft de voorkeur aan een contract voor meerdere seizoenen.

Ledezma heeft naar verluidt wel oren naar een langer verblijf bij PSV en de Amerikaanse middenvelder wacht dan ook geduldig op de officiële aanbieding van de clubleiding. De jongeling kwam in januari 2019 binnen bij PSV en sloot gelijk aan bij het beloftenelftal. Dit seizoen kwam Ledezma tot dusver tot 4 doelpunten en 3 assists in 24 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

Volgens Voetbal International is er intern bij PSV veel vertrouwen in de kwaliteiten en de potentie van Ledezma, die in deze jaargang ook al een keer werd opgenomen in de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Speeltijd zat er echter niet in voor Ledezma tijdens het duel met AZ in oktober. Wél traint de Amerikaan met Mexicaanse roots geregeld mee met de selectie van interim-trainer Ernest Faber.

Ledezma heeft een Amerikaans en Mexicaans paspoort, maar heeft voorlopig gekozen voor een interlandloopbaan bij het Onder-20 elftal van de Verenigde Staten. Momenteel is de middenvelder met Jong PSV in voorbereiding op de uitwedstrijd tegen koploper SC Cambuur van vrijdagavond. Het beloftenelftal van PSV bezet de enigszins teleurstellende zestiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Meer nieuws
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
0
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
experia91
 
13
26 februari 2020 om 16:44
Echt een heel groot talent. Deze jongen is aan de bal ijzersterk en heeft het blik naar voren. Echt mooi om te zien. Hopelijk kan hij dit seizoen nog z'n debuut maken. Hij heeft, imo, echt alles in huis om een vaste waarde te worden van PSV. Wordt vervolgd
 
Majapahit
 
2
26 februari 2020 om 17:05
Ik jen deze speler niet. Aangezien jij zo enthousiast bent, is het niet raar dat deze jongen nog geen kans heeft gekregen op het kleurloze middenveld PSV?
 
 
8
26 februari 2020 om 17:22
Evenals Guti. Of Pereiro eerder. Ik heb het idee dat ze in Eindhoven iets hebben tegen creatieve spelers op het middenveld. Die posteren ze dan liever rechtsbuiten. Wat doodzonde is.
 
TVL11
 
3
26 februari 2020 om 17:25
Dat is echt ergerlijk inderdaad, Ihattaren staat de laatste tijd ook steeds meer rechtsbuiten, en ook iemand als Doan zou gewoon eens de kans op 10 moeten krijgen waar hij bij Groningen ook best vaak speelde.
 
JohnnyyPSV
 
3
26 februari 2020 om 18:20
Hij mist denk ik op dit moment vooral fysieke kracht. Maar deze jongen zal, verwacht ik, wellicht aan het einde van dit seizoen of volgend seizoen zijn debuut gaat maken.
 
Constant kante
 
4
26 februari 2020 om 18:47
Lanjouwer, ja klopt inderdaad. Nadat PSV spelers als Guardado, Propper, Wijnaldum, Afellay, Van Bommel, Jonk, Vanenburg etc. heeft gehad willen ze inderdaad nooit meer creatieve spelers op het iddenveld maar louter houthakkers en brekers! Pfff, wat een rare opmerking zeg. Los daarvan, ben dat eeuwige gezanik over die Pereiro wel spuugzat inmiddels. Want PSV wil uiteraard (ook) creativiteit op het middenveld, maar geen creatieve spelers die letterlijk hun bijdrage leveren met één of twee effectieve ballen per wedstrijd om vervolgens duel na duel 89 minuten te lanterfanten en zich te verstoppen, zonder enige verder nuttige inbreng iedere keer. En nee, twee ballen per wedstrijd is niet voldoende voor Psv. Creatieve spelers die zo weinig bijdragen, daar heb je niets aan. Creatieve spelers horen veel meer te brengen dan dat en als ze dat niet doen, zoals Pereiro, ondanks dat ze vier seizoenen lang de kansen krijgen, dan is het een keer voorbij met het feest. En nee, als Pereiro er nou per wedstrijd eentje intrapt én een assist geeft dan zou het ook weer anders kunnen liggen. Maar helaas bljiken de feiten zo te zijn dat hij er ook echt niet élke wedstrijd minstens eentje intrapte. Misschien dat andere clubs anders redeneren en het voldoende vinden om met tien man te spelen plus eentje die twee ballen per wedstrijd mooi weglegt, maar ik ken geen topclubs waar dit afdoende is. Dus nee, PSV heeft niets tegen creatieve spelers op het middenveld, maar noem mij maar eens een paar creatieve spelers op dan die het niveau PSV hebben, betaalbaar zijn én gewoon elke wedstrijd iets bij te dragen hebben, in plaats van twee balletjes per wedstrijd. Ben benieuwd.
 
gomes1psv
 
4
26 februari 2020 om 19:29
Nee, zo raar is dat niet. Dat kleurloze middenveld van PSV is gewoon een keuze van de club dit seizoen. De keuze van De Jong om niet voldoende te investeren in een behoorlijk centrum achterin, waardoor zowel Van Bommel en Faber - nou niet bepaald types die van initiatiefrijk voetbal durven uit te gaan - als slot op de deur voor die twee balletjes breed kiezen die al twee seizoenen lang niet om aan te gluren zijn. Kies je voor een stevig blok waarin je niet genoegen neemt met het niveau Viergever/schwaab, dan kun je gerust met de punt naar achteren spelen volgend jaar. Met bijvoorbeeld Mauro op 6 en voor de twee vooruitgeschoven middenvelders heb je natuurlijk Ihattaren en zal een speler als Gutierrez ook veel beter uit de verf komen. En daarachter zouden Ledezma, Madueke, Rigo en Doan voor speelminuten moeten knokken.
 
TVL11
 
2
26 februari 2020 om 17:23
Kan hij ook als centrale middenvelder uit de voeten?
 
MarcelKalasj
 
5
26 februari 2020 om 16:45
Amerikaanse mensen beginnen zich ook steeds meer op voetbal te focussen ipv alleen rugby basketball of baseball. Mooi om te zien dat de sport daar ook groter word
 
Constant kante
 
3
26 februari 2020 om 16:50
Zolang Tennis, en in sommige regio's lacrosse, nog steeds populairder is dan 'soccer' valt het met die focus op voetbal allemaal best wel mee in de VS. Ja, de sport wordt daar groter, maar valt nog steeds zwaar weg in het niet bij de grote vier sporten.
 
USofDude
 
4
26 februari 2020 om 17:10
Qua bezoekersaantallen is het anders de nummer drie sport in de VS. Wel degelijk een 'force to be reckoned with' dus, en ik denk dat het ook alleen maar gaat groeien de komende jaren. Met Pulisic en Davies heeft de jeugd in de VS en Canada nu ook weer uitstekende rolmodellen. Ook bij PSV, Ajax, Werder, en Schalke bijvoorbeeld spelen nu grote Amerikaanse talenten.
 
TVL11
 
4
26 februari 2020 om 17:21
Absoluut, en Jonathan David en Giovanni Reyna zijn er ook een paar om in de gaten te houden. Al is het bij Ledezma trouwens wel de vraag of hij later voor de VS wil uitkomen.
 
AmazingNinja
 
4
26 februari 2020 om 18:23
Bezoekers aantallen geeft natuurlijk wel een vertekend beeld. Basketball en ijshockey stadions hebben gewoon veel en veel minder capaciteit dan bijvoorbeeld honkball en American Football stadions. De voetbal teams spelen vaak in de American Football stadions, dus zelfs bij een bezetting van 25% heb je al grote bezoekersaantallen.
 
USofDude
 
0
26 februari 2020 om 18:41
Klopt, AmazingNinja, ik beweer dan ook niet dat voetbal bij de "Big Four" hoort, al denk ik wel dat het de komende jaren best de plek van de NHL kan overnemen. De sport groeit wel het snelst vergeleken met de anderen.
 
Constant kante
 
2
26 februari 2020 om 18:51
Of dat van die bezoekers aantallen klopt of niet dat weet ik niet. Maar als het wel klopt dan is nog de vraag of dát de bepalende factor is voor de grootte van de sporten in de VS. En dat ons voetbal niet eens in de schaduw van NFL Football kan staan is een open deur misschien. En die kloof ga je in mijn ogen ook echt niet dichten. Dus winnen aan populairiteit? Misschien. Maar populairder worden dan? Nee, niet erg waarschijnlijk.
 
USofDude
 
0
26 februari 2020 om 20:37
NHL he, dus de National Hockey League. Mee eens dat het gat met American Football nooit gedicht gaat worden.
 
Chucky Martial
 
0
26 februari 2020 om 22:24
Zou hij ook voor Nederland kunnen uitkomen? En waarom zou die niet voor de VS willen uitkomen.
 
puntnaarachter
 
3
26 februari 2020 om 17:38
Amerika heeft niet bepaald de focus op rugby hoor, maar op american football. Denk niet dat jij in een rugbykantine moet verkondigen dat Amerikanen veel aan rugby doen. Dan ga jij met een rugbybal naar buiten die er bij je via de achteruitgang is ingepropt.
 
Constant kante
 
0
26 februari 2020 om 18:54
NFL football is inderdaad ruim de populairste sport, maar dat Amerikanen niet aan rugby doen is onzin. Met name in het Noord - Oosten van het land heb je heel veel universtiteiten waar Rugby zeer populair is en op een hoog niveau gespeeld wordt. Net als een sport als Lacrosse trouwens. Dat heb je hier in Nederland ook niet of nauwelijks.
 
MarcelKalasj
 
0
26 februari 2020 om 19:16
Heb ook totaal niks met de sport rugby of nfl football maar zit er dan een verschil tussen? Heb me nooit in de sport verdiept
 
USofDude
 
0
26 februari 2020 om 20:40
Allebei wordt het met een ei gespeeld, en professioneel zijn het bij allebei alleen maar grote jongens, maar er zijn verder wel heel veel verschillen. Grootste misschien wel dat je bij rugby de bal niet naar voren mag gooien, waar de Quarterback bij American Football daardoor juist de belangrijkste positie is.
 
thucan
 
1
26 februari 2020 om 23:44
Is als voetbal en hockey vergelijken. Het spelletje is, ondanks dat de bal ruwweg dezelfde vorm heeft, toch echt een volslagen andere sport ;-) De populariteit van het voetbal in de VS zit voornamelijk in de college teams. De profteams trekken absoluut steeds meer bezoekers, maar dat gaat niet gelijk op met ‘het spelletje interessanter vinden’. Een sport waarbij je gelijk kan spelen zonder dat er alles aan is gedaan om dit te voorkomen wordt al bij voorbaat niet zo serieus genomen
 
Davilla7
 
8
26 februari 2020 om 16:48
Ledezma is een fijne speler met een prima techniek. Probleem is dat hij voor een middenvelder fysiek niet zo sterk is en voor een buitenspeler wat snelheid mist. Hij doet me in dat opzicht aan Mauro jr denken. Cocu durfde dit soort spelers gewoon op het middenveld te zetten, maar Van Bommel moest daar niets van weten, dat is de reden waarom Ledezma in tegenstelling tot andere grote talenten nog altijd op zijn debuut in het eerste elftal wacht. Faber lijkt nu zijn vaste elf gevonden te hebben, maar denk dat Ledezma prima de rol in zou kunnen vullen die Ryan Thomas nu heeft.
 
Master D
 
5
26 februari 2020 om 16:50
Prima talent. Logisch dat je hem voor meerdere jaren wilt binden. Die gaat volgens seizoen zijn minuten in het eerste wel meepakken.
 
Jesaja
 
2
26 februari 2020 om 16:59
Zijn achternaam klinkt best Hollands, wist niet eens dat dit een Amerikaan was