The Guardian verwacht transfer van 60 miljoen euro op deadline day
Woensdag, 7 augustus 2019 om 22:54

Tottenham Hotspur gaat donderdag, op de laatste dag van de transfermarkt, minstens één grote aankoop doen. Giovani Lo Celso komt over van Real Betis, zo verwachten de BBC en The Guardian. De doorgaans betrouwbare omroep en krant maken melding van een akkoord tussen beide clubs. Lo Celso moet nog wel een persoonlijk akkoord bereiken met de verliezend finalist van het afgelopen Champions League-seizoen.

The Guardian maakt melding van een transfersom van exact zestig miljoen euro, waarmee Lo Celso samen met Tanguy Ndombélé de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis zou worden. Ndombélé kwam eerder deze zomer over van Olympique Lyon. De 23-jarige Argentijn is het alternatief na mislukte pogingen om Philippe Coutinho te huren van Barcelona en Paulo Dybala over te nemen van Juventus.

Lo Celso, negentienvoudig international van Argentinië, werd vorig seizoen door Real Betis gehuurd van Paris Saint-Germain. In de overeenkomst was een optie tot koop opgenomen en daar besloot de club uit LaLiga in april gebruik van te maken. Met de transfer was 22 miljoen euro gemoeid; het huren van Lo Celso had al 3 miljoen gekost. In korte tijd maakt Real Betis dus een flinke winst op de middenvelder, wiens contract doorliep tot medio 2023.

Het wordt vermoedelijk een drukke deadline day voor Tottenham Hotspur. De nummer vier van het afgelopen Premier League-seizoen hoopt Ryan Sessegnon nog te kunnen losweken bij Fulham. Bovendien moet de club alle zeilen bijzetten om Christian Eriksen binnenboord te houden. Volgens de BBC ziet de Deen een nieuwe uitdaging wel zitten na zes seizoenen bij Tottenham Hotspur. De transferwindow sluit donderdag om 18.00 uur.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
NyaSheva
 
11
7 augustus 2019 om 22:58
Als Arsenal fan: helemaal prima!! Als Spurs ergens niet hoeft te versterken is het het (aanvallende) middenveld. Bij deze verwacht ik dan ook dat Eriksen nog gaat vertrekken. En Lo Celso voor Eriksen: prima!!!
 
MoTheSpur
 
19
7 augustus 2019 om 23:10
Jullie verdediging en middenveld is niet goed genoeg. Arsenal had eerder goede CV’s moeten halen.Eriksen moet sws vervangen worden en ik vind Lo Celso een prima speler die ook verdedigend zou bijdragen. Andere deals zijn ook gaande maar we zullen zien of het een OK transferperiode gaat worden of een WOW transferperiode ???????
 
NyaSheva
 
0
8 augustus 2019 om 00:16
Ik heb het slechts over Spurs, maar als je topic naar Arsenal wilt brengen: ook prima????. Ik begin: onze aanval is fenomenaal. Het middenveld is gemiddeld, maar wel met ontzettend veel spelers die het vooral moeten hebben van hard werken, en technisch vernuft bij Ceballos (en Özil, al hoop ik dat die nog vertrekt/ zijn preseason was zeer goed, als ie t doorzet zullen we het zien). Onze Keeper is echt een beest IMO. Ik meen het oprecht dat het me veel doet dat een Spurs-fan ‘verdediging niet goe dgenoeg’ zegt, want als Gunner zou je hebben gezegd dat ons materiaal de Championship nog niet haalt. Tierney en Bellerin op flanken wordt geweldig (als alles goed gaat!!), het Centrum is te zwak (ook als Rugani en DL komen). Het wordt meer scoren dan tegenkrijgen, en dat kunnen we voor elkaar krijgen als de twee laatstgenoemde CB’s komen, OF, stel je voor (gaat niet gebeuren!), Iwobi wordt verkocht en we halen Upa
 
AZE/CHE 4 EVER
 
21
7 augustus 2019 om 23:11
Als Eriksen gaat vertrekken hebben ze zeker een speler nodig als aanvallende middenvelder. Anders krijgt Alli die rol en die jongen is een van de meest overschatte spelers op aarde.
 
MoTheSpur
 
5
7 augustus 2019 om 23:44
Scoort vaak in belangrijke wedstrijden maar is sinds zijn eerste loonupgrade alleen maar slechter en slechter gaan spelen. Maar hij heeft meer talent dan iedereen denkt, moet alleen wat meer zijn best doen anders zal hij snel op de bank belanden.
 
Generaaltje
 
7
7 augustus 2019 om 23:02
Als alles lukt wat hier wordt vermeldt, dan kunnen de spurs nog weleens in de buurt van die andere 2 clubs komen. Wie weet weten ze te verassen met wat vers bloed. Ben benieuwd naar aankomend seizoen iig.
 
MoTheSpur
 
7
7 augustus 2019 om 23:12
Het gaat erom spannen er zijn veel deals gaande maar of ze allemaal op tijd worden voltooid is maar de vraag. Volgens geruchten is ook een persoonlijke deal mer Dybala akkoord maar komt het aan op portretrechten die in handen zijn van een derde partij. Sessegnon gaat er ook om spannen.
 
DieGelbeReds
 
9
7 augustus 2019 om 23:15
Als het lukt om Sessegnon te halen en Lo Celso als vervanger van Eriksen (er van uitgaande dat hij vertrekt) dan heeft Spurs toch wel weer een heerlijk team staan. Ik verwacht trouwens enorm veel van Ndombele, dat is echt een beest! Ik verwacht dat Spurs een stukje dichterbij Liverpool en City komt. Genoeg voor de titel is het niet lijkt me, maar het zou prachtig zijn als drie ploegen lang om de titel strijden!
 
MoTheSpur
 
6
7 augustus 2019 om 23:19
Niet genoeg voor de titel maar er staat wel een solide team inderdaad. Ndombele zal tijd nodig hebben denk ik maar hij heeft gigantische potentie natuurlijk. Iedereen bij Tottenham zit met ingehouden adem eigenlijk te hopen voor Dybala dat zou de kers op de taart zijn. Maar de fans willen niet teveel dromen gezien de lastige constructie.
 
MoTheSpur
 
1
7 augustus 2019 om 23:49
forzaitalianfootball meld dit zojuist: After recently turning down a move to Manchester United, Juventus striker Paulo Dybala has said no to a potential transfer to Tottenham Hotspur Het lijkt erop dat het definitief niet doorgaat volgens de eerste berichten.
 
Airbags
 
3
8 augustus 2019 om 01:27
Volgens mij was Lo Celso nooit een alternatief voor Dybala/coutinho, maar gewoon een transfer die daar volledig los van stond. Lo Celso naar Tottenham wordt de hele zomer al geroepen, terwijl dat van Dybala en Coutinho pas enkele dagen speelt.