Timber: 'Die jongens houden mij ook in de gaten, dat is leuk om te horen'
Zaterdag, 16 oktober 2021 om 09:02

Jurriën Timber gaat vanavond met Ajax op bezoek bij de club waartegen hij anderhalf jaar geleden zijn Eredivisie-debuut maakte: sc Heerenveen. Sindsdien is het hard gegaan met de centrumverdediger, die Perr Schuurs uit de basis heeft gespeeld en zichzelf Oranje-international mag noemen. Met zijn twintig jaar heeft Timber naar eigen zeggen nog genoeg te leren. "Maar ik denk dat heel veel jongens zouden willen staan waar ik nu sta. Ik geniet er ook wel van."

"Het is voor mij één van mijn mooiste wedstrijden tot nu toe", zegt Timber op de clubwebsite over zijn debuut in Friesland. Ajax-trainer Erik ten Hag gaf de toen achttienjarige Timber op 7 maart de voorkeur boven Schuurs. Het Ajax-talent maakte grote indruk en speelde zichzelf in de basis. Het leidde tot een verrassende oproep voor Oranje en uiteindelijk deelname aan het EK. Zijn prestaties hebben ertoe geleid dat hij tot de laatste twintig kanshebbers voor de Golden Boy behoort.

"Er is in anderhalf jaar tijd echt heel veel gebeurd. Ik kom bijvoorbeeld net terug van het Nederlands elftal", vervolgt Timber, die de afgelopen interlandperiode geen minuut in actie kwam tegen Letland (0-1) en Gibraltar (6-0). Hij blijft voorlopig steken op zes interlands in het shirt van Oranje. "Ik had anderhalf jaar geleden ook niet gedacht dat ik daar nu al zou staan", aldus de mandekker.

Timber vindt dat hij zichzelf nog veel verder moet ontwikkelen. "Ik probeer steeds meer mijn leiderschapskwaliteiten in het team te brengen. Daar moet ik nog stappen in maken", aldus Timber, die bij Ajax veel bezig is met Daley Blind en Lisandro Martínez. "Maar ik kijk ook naar Thiago Silva en in het Nederlands elftal naar Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt. Die jongens houden mij ook wel in de gaten. Dat is wel leuk om te horen. De concurrentie is supergroot bij Oranje, maar dat hoort erbij."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
Dilima1966
 
12
16 oktober 2021 om 09:19
Jurriën Timber is het grootste talent wat ajax nu in huis heeft als je ziet hoe snel hij alles al oppakt, gaat de goede kant op met zijn carrière. Nu geen tegen slag krijgen .
 
Jacobu
 
3
16 oktober 2021 om 09:22
Vergeet Antony en Gravenberg niet, die ook beiden een grote toekomst worden toegedicht op hun positie.
 
FR010FRDAM
 
15
16 oktober 2021 om 09:30
Maar hij heeft het letterlijk over het grootste talent. Dat kan er maar een zijn.
 
hankook
 
1
16 oktober 2021 om 09:34
Daar ben ik het op zich wel mee eens. Zijn een aantal Ajax spelers die mij het bloed onder de nagels vandaan halen en waar ik een `hekel` aan heb maar Timber (en Ryan) zijn volgens mij echt leuke jongens die een mooie carrière tegemoet gaan!
 
TILBURG013
 
0
16 oktober 2021 om 13:03
Tegenslagen wordt je juist sterker van. En als verdediger ga je die sowieso meemaken..
 
bruh
 
0
16 oktober 2021 om 15:13
Hij doelt denk ik op het soort tegenslagen als een erge knieblessure of iets in die trant. Daar wil je op die leeftijd niet al last van hebben.
 
Dabor
 
1
16 oktober 2021 om 10:11
Geweldige ontwikkeling maakt deze jongen door, mooi om te zien. In het Nl elftal heeft hij natuurlijk een paar grote jongens voor zich. Het punt waarop hij zich misschien kan onderscheiden van die drie is zijn voetballende vermogen als een ouderwetse opkomende libero zoals een Beckenbauer. Misschien wel als een cvm, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Ben benieuwd hoe ver hij kan komen. Niet de grootste natuurlijk maar dat vind ik zelf niet echt heel erg, aangezien de lange targetmannen steeds minder worden in deze tijd. Teams spelen steeds vaker met een snelle behendige spits en dan heb je juist meer aan een verdediger als Timber in mijn ogen.
 
InkeMontana
 
5
16 oktober 2021 om 10:17
Als we niet 3 van zulke geweldige cv's hadden staan als we nu hadden staan in NL dan had hij perfect in die 5-3-2 die v. Gaal zo graag wil als centrale opbouwer gepast denk ik. Helaas heeft hij zelfst met 3 centrale verdedigers altijd wel iemand voor 'm.
 
Marcel0306
 
2
16 oktober 2021 om 10:18
Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar hem als verdedigende middenvelder op de positie van Alvarez. Kan een bal afpakken, sterk in duels en kan enorm goed voetballen. Knap hoe hij zijn lengte weet te compenseren samen met Martinez. Was er in het begin wel huiverig voor, vooral Europees. Maar dat gaat tot nu toe goed.