'Toen ik geblesseerd ben geraakt, heb ik zelf de groepsapp van Oranje verlaten'
Vrijdag, 18 december 2020 om 07:11

Arnaut Danjuma Groeneveld debuteerde in oktober 2018 als speler van Club Brugge voor Oranje. Nadat de 23-jarige aanvaller anderhalf jaar geleden voor achttien miljoen euro de overstap naar het Engelse Bournemouth maakte en vorig seizoen een tijdje geblesseerd was, is hij in Nederland enigszins uit beeld verdwenen. Danjuma noemt het in gesprek met het Algemeen Dagblad 'ook wel een beetje logisch' dat hij na een blessure 'een beetje vergeten' is.

Danjuma speelde vorig seizoen veertien Premier League-wedstrijden voor Bournemouth, maar hij moest ook de nodige duels aan zich voorbij laten gaan vanwege blessureleed. "Ergens is het dan ook wel logisch dat de mensen je misschien alweer een beetje zijn vergeten", bekent Danjuma. Hij speelde in de jeugdopleidingen van PSV en NEC Nijmegen. Voor laatstgenoemde club kwam hij tot twaalf optredens in de Eredivisie, in het seizoen 2016/17. "In België en Engeland ben ik bekender dan in Nederland. Het komt op mij wel een beetje over alsof je in Nederland alleen wordt gewaardeerd als je in Nederland speelt."

Dit seizoen speelde de de aanvaller voorlopig twaalf wedstrijden in de Championship (waar Bournemouth na de degradatie van vorig seizoen actief is), waarin hij goed was voor vijf treffers en een assist. Danjuma haalt een fraai doelpunt aan dat hij in de voorbereiding tegen West Ham United maakte. "Daar was veel waardering voor in Engeland, maar het kreeg nauwelijks aandacht in Nederland. Het gaat dit seizoen al een tijdje goed, ik speel alles en ik maak doelpunten. Ik heb heel veel kwaliteit en ik heb vooral nog heel veel ambitie. Ik heb altijd uitgesproken dat ik naar de absolute top wil. Als ik doorga met waar ik mee bezig ben, dan ga ik dat ook halen."

Danjuma stelt dat hij 'veel beter' is dan toen hij in oktober 2018 in de interland tegen Duitsland (3-0 zege) debuteerde in Oranje. De tweevoudig international benadrukt dat de Championship 'niet niks' is. "Veel competitiever dan de Eredivisie. Ajax won laatst met 0-13 van VVV, Sparta met 6-0 van ADO. Dat zie je hier niet. Zelfs als je tegen de nummer twintig van de ranglijst speelt, moet je de veters strak strikken en er vol voor gaan", geeft Danjuma te kennen. Oranje zit nog momenteel nog altijd in zijn hoofd.

"Ik vraag me af of het wordt gewaardeerd wat ik over de grens laat zien. Ik heb de kwaliteiten voor Oranje, maar ik ben natuurlijk de bondscoach niet. Het EK, straks het WK, dat zijn dromen", stelt de aanvaller. Hij zit overigens niet meer in de groepsapp van Oranje. "Heel eerlijk, toen ik geblesseerd ben geraakt heb ik zelf de groepsapp van Oranje verlaten. Ik wilde alles op alles zetten om weer snel fit te worden. In Qatar heb ik gerevalideerd en daar wilde ik al mijn energie in stoppen. Het was mijn eigen keuze."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
6
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (36)

 
carlosz
 
42
18 december 2020 om 07:28
Hij maakte een goede indruk in oranje, maar als je in de championship speelt, dan raak je idd uit beeld, logisch. Komt niet op tv in Nederland
 
voetbalfreak
 
16
18 december 2020 om 08:24
Tim Krul keept ook in de championship manager? Behoort ook tot de Nederlandse selectie...
 
Bassie
 
81
18 december 2020 om 08:29
Ja maar we hebben ook alleen maar kutkeepers bij het NL elftal
 
 
17
18 december 2020 om 08:36
@bassie: Ik vind Bijlow echt een prima keeper (mits fit natuurlijk). Ik denk oprecht dat je geen modderfiguur slaat als je met hem aankomt komend EK. Beter dan wat er nu op doel staat (krul/cillessen) en sowieso (veel) meer potentie.
 
Richardvan Boven
 
1
18 december 2020 om 09:14
Ze moeten eigenlijk ook gewoon Bijlow, Drommel en Krul meenemen voor de penalty’s. Ik weet niet hoe Bijlow en Drommel zijn maar bij Krul heb ik wel alrijd het idee dat de goal bij penalty’s een stuk kleiner is vanwege zijn postuur. Het wordt tijd dat we afscheid nemen van spelers als Cillessen. Overigens is het jammer dat de championship niet op tv komt, want ik durf te zeggen dat het algeheel niveau hoger ligt in de Championship. Hierbij bedoel ik dat de meeste clubs in Nederland gewoon voor plek 5/8 spelen misschien wel meer. Ook ligt de intensiteit gewoon een stuk hoger. Zijn best wel leuke potjes om te kijken in vergelijking met sommige wedstrijden in Nederland.
 
feye88
 
3
18 december 2020 om 09:20
Bijlow houdt regelmatig penalty's tegen. Ik zou Cillessen meenemen en niet krul..Maar dat is een kwestie van smaak
 
ikbenjouniet
 
1
18 december 2020 om 09:28
En veltman speelt daar ook nog toch?
 
Formus
 
3
18 december 2020 om 09:51
Premier League hè
 
Bassie
 
0
18 december 2020 om 16:12
Met Bijlow sla je geen modderfiguur, maar het is ook zeker nog geen wereldtopper. Spoeling op het doel is gewoon heel erg dun bij het NL-elftal, zelfs Drommel is nu een serieus optie. Ook geen slechte keeper, maar nog lang niet op het niveau wat je eigenlijk wilt hebben op het Wk/ek
 
Held_SCW
 
62
18 december 2020 om 07:28
Dit geeft op mij gelijk weer zo een verongelijkte indruk... alsof we Danjuma moeten volgen. Natuurlijk heeft de Nederlandse voetbalcompetitie meer aandacht in Nederland, dan het 2e niveau van Engeland. Dan moet je echt hebben van bijvoorbeeld VZ die die goal dan post. Verder natuurlijk leuk dat er een artikel is geplaatst, was zijn debuut al helemaal vergeten haha
 
Oortap
 
29
18 december 2020 om 07:39
Bij Eiting hebben ze dat wel een aantal keer gedaan, zal wel met Ajax te maken hebben.
 
Suurbier
 
31
18 december 2020 om 07:46
Ja of misschien omdat dat beker en competitiewedstrijden waren en het hier gaat over een oefenwedstrijd? Kan me overigens beiden geen reet interesseren, volgens Nederlanders in het buitenland is hun competitie altijd niveau eredivisie of beter.
 
ajax-rk
 
13
18 december 2020 om 07:53
Maar de scouting van het Nederlands elftal reikt toch wel verder dan een aantal beelden die op VZ verschijnen? Voor het grote publiek is hij uit het zicht natuurlijk maar hij blijkt dan toch niet goed genoeg voor het niveau Oranje.
 
hafcahaas
 
12
18 december 2020 om 08:14
Gewoon weer een jongen die wel voetbalkwaliteit heeft maar ook een gebrek aan zelfreflectie.
 
SilverHaze
 
5
18 december 2020 om 08:50
Achja natuurlijk ligt de intensiteit in veel competities hoger dan in de Eredivisie. Dat er dan ook beter gevoetbald wordt is nog maar de vraag. Neem nou De Roon. Doet het fantastisch bij Atalanta, net als Hateboer. Maar als ze in het Nederlands Elftal spelen dan zie je gewoon dat het heel anders voetballen is zonder die extra CV achter je die ze bij Atalanta wel hebben. Nu moet Hateboer inneens rugdekking gaan geven als rechtsback en komt hij in balbezit veel sneller onder druk te staan. Ook van de Roon wordt voetballend veel meer gevraagd in een 433 opstelling. Ja dan moet je gewoon heel veel kwaliteit hebben. Een speler als Wijndal speelt dan wel Eredivisie, maar we zien wel dat hij hier gewoon veel beter mee kan dealen. Dumfries idem. Groeneveld kan wel lacherig doen over VVV, maar ik denk dat ie van een koude kermis thuis komt als hij altijd tegen een ingegraven ploeg speelt. Kortom, ik vind dat er een verschil is tussen kwaliteit en intensiteit en dan hebben we het nog niet eens over tactiek.
 
Schop1989
 
5
18 december 2020 om 10:25
Nee jij en ik hoeven de championship niet te volgen, maar de championship is van zo`n hoog niveau dat de leiding van het nationaal elftal dat wel zouden moeten doen..... of selecteer jij ze soms?
 
robinho222
 
13
18 december 2020 om 08:24
Na Bergwijn, Berghuis, Stengs, Promes, Malen zou hij op zich wel weer in beeld kunnen komen. Het verschil achter deze spelers is gewoon niet zo groot (dilrosun, Kluivert etc.). Zou in ieder geval niet erg zijn als hij er eens bij zou zijn ipv Babel. Championship is van hoog niveau en hij maakte in 2018 een goede indruk.
 
 
1
18 december 2020 om 08:38
Zelf ben ik heel erg voor Depay, Malen, Bergwijn voorin. Snelheid. Een actie. Beweeglijk. Doelgericht (hoewel Bergwijn tegen Liverpool dat goed verborgen heeft gehouden weer). Allen erg wispelturig, dat geef ik direct toe. Echter wel continu dreiging met deze spelers. Dan komt Gakpo er ook nog eens aan. We kunnen straks echt een prima voorhoede neerzetten!
 
robinho222
 
3
18 december 2020 om 08:46
Mee eens, Gakpo is iemand die je er nu eigenlijk ook al bij zou kunnen zetten. Ontwikkelt zichzelf snel en is ook echt een goede speler waar veel dreiging vanuit gaat. Voorhoede met de 3 namen die je noemt zie ik ook wel zitten! Verwacht ook heel veel van Malen de komende jaren. PSV mag hun handen dichtknijpen met hem en Gakpo.
 
Magistra
 
7
18 december 2020 om 10:23
Vind Kluivert ook interessant voor het komende EK, helemaal als invaller kan hij zeker wat losmaken denk ik. Zit veel meer in dan Stengs. Malen, Depay en Bergwijn voorin, met daarachter Kluivert, De Jong en Berghuis lijkt mij momenteel het beste.
 
Schop1989
 
0
18 december 2020 om 10:27
Bij het NL elftal viel die wispelturigheid voor de goal vaak weg met Koeman aan het roer. Zelfs Gini scoorde daar aan de lopende band, maar een De Boer en zijn team lijkt het team zonder goed plan het veld op te sturen - speler weten veel minder goed wat ze nou eigenlijk moeten doen.
 
Master D
 
7
18 december 2020 om 08:31
Hij vraagt als het ware om erkenning voor iets, wat hij in Nederland schijnbaar niet krijgt en in Belgie/engeland wel. Ik vind het heel knap hoe hij zich in Belgie geprofileerd heeft, met uiteindelijk zelfs een debuut in Oranje. Ook een mooie transfer naar Bournemouth afgedwongen voor een groot bedrag. Echter daarna amper nog iets van hem gehoord. Tel daarbij op dat Nederlanders doorgaans ook niet naar de Belgische competitie kijken en het Championship waar hij nu in speelt nog minder bekend is bij de gemiddelde Nederlander, dan is het grote publiek je inderdaad totaal vergeten. Het is immers niet dat je ooit de Eredivisie aan gort hebt geschoten. Ik kan het de Nederlanders niet kwalijk nemen dat ze niet aan Danjuma denken. De bondscoach zal vast alles in de gaten houden, maar als je op het tweede niveau speelt moet je er echt uitspringen voor een oproep. Als je niet in de hoogste competitie van een land speelt kom je er niet zo maar bij met concurrentie van Bergwijn, Stengs, Berghuis, Gakpo, Dilrosun, Promes, Kluivert, Babel, etc. Valt genoeg negatiefs over dit rijtje speler te zeggen hoor, maar qua niveau is het niet zo dat Danjuma hier even bovenuit steekt.
 
Formus
 
4
18 december 2020 om 10:08
Vind het een vreselijke schreeuw om aandacht. En ontzettend misplaatst. Als je echt genoeg kwaliteiten hebt, kom je wel in een betere competitie, bij een grotere club en dan komt het Nederlands elftal vanzelf. En dat er minder aandacht is voor de Championship is misschien omdat het de tweede divisie is. En dan laat ik net als Master D buiten beschouwing of de rest goed genoeg is hè.
 
Buitenspelgoal
 
2
18 december 2020 om 08:37
Tja, in de PL met Bournemouth bakte hij er niet heel veel van. Championship is momenteel meer zijn niveau. Momenteel dan ook geen toegevoegde waarde voor Oranje. Nou is de spoeling voorin dun, maar hij brengt niet echt meer dan spelers als Promes en Berghuis.
 
zwollywood038
 
5
18 december 2020 om 08:53
Hij kan ook toegeven dat de keuze voor Bournemouth niet de beste is gebleken voor zijn carrière. Als ik me niet vergis speelden zij vorig seizoen 442 waardoor de favoriete positie van Danjuma automatisch verdween. In België zal zijn ploeg ook vaak de bovenliggende partij zijn geweest, bij Bournemouth was dat vaak andersom. Hij gooit het nu op zijn blessure maar ook als hij fit was mocht hij regelmatig op het bankje plaatsnemen.
 
Formus
 
4
18 december 2020 om 10:10
Heb het gevoel dat hij denkt dat Bournemouth is gedegradeerd omdat hij geblesseerd was. Anders hadden ze waarschijnlijk wel meegedaan om de CL plaatsen.....
 
wk020
 
0
18 december 2020 om 09:50
Hij is een stuk beter dan die 2. Zij komen niet eens een lantaarnpaal voorbij en teren op de pass. Weet 100 procent zeker dat hij veel meer variatie brengt
 
Zlatan65
 
1
18 december 2020 om 10:06
Als je al niet meer brengt dan Promes in deze vorm, heb je in het Nl's echt helemaal niks te zoeken.
 
Garriesteas
 
3
18 december 2020 om 08:42
Wel een lekkere speler. Heel jammer dat hij geblesseerd raakte, kwam toch wel als de grote onbekende binnen bij Oranje en was toch wel redelijk beslissend. Het interview vind ik wel een grote schreeuw om aandacht, hij wordt niet gerespecteerd en in Nederland wordt hij niet zien bla bla. Je speelt in de Championship, natuurlijk word je over het hoofd gezien. We kijken alleen naar Krul in de Championship. Kijk bijvoorbeeld naar El Gazhi, speelt ook weer iets vaker bij Aston, daar horen we toch ook niets van? Championship is een competitie op hoog niveau, alleen zijn het allemaal de `net nietjes` uit de Nederlandse Eredivisie die daar naartoe gaan. Ik noem even snel: Josefzoon, Bacuna, Eiting, van La Parra. Verder waren het gasten zoals Joey vd Berg, Vurnon Anita en Pelle Clement enzo. Tja vind je het gek dat je dan niet op de Nederlandse radar staat? Beetje in de spiegel kijken. Om het nog positief af te sluiten: hij is wel iemand met talent en een van de beste in de Championship, dat wel.
 
luanda12
 
2
18 december 2020 om 09:12
Dat je in Nederland moet spelen om gewaardeerd te worden is absoluut niet waar. Juist de grote Nederlandse jongens zijn diegene die bij de grote buitenlandse clubs spelen. Wat wel waar is; je moet in NL voor de top3 gespeeld hebben, anders val je inderdaad minder op en kennen de mensen je niet.
 
Ajax/barca2014
 
2
18 december 2020 om 09:14
Die Engelse ploegen hebben toch ook wel echt absurd veel. Danjuma was in zijn tweede seizoen bij Brugge gewoon bankzitter. En daar wordt vervolgens 18 miljoen voor betaald? Geen wonder dat Brugge een groot bedrag voor Wesley eiste. Ook Nakamba (die ook op een zijspoor belande) werd voor 13 miljoen aan Aston Villa verkocht. Hoe komt het dan dat Vitesse hem maar voor 3 miljoen kon slijten? Nakamba was toch wel echt een goede speler in de eredivisie.
 
rio_fer
 
3
18 december 2020 om 09:33
Hij doet net of Ajax en Sparta elke week met resp. 13-0 en 6-0 winnen. Volgens mij werd hier ook wel van die uitslagen opgekeken. Net als de 8-0 van Wigan tegen Hull vorig jaar. Op zich wel mee eens dat de niveauverschillen kleiner zijn in de Championship maar dat ophelemen doet ie ook alleen maar omdat ie er zelf speelt
 
wk020
 
1
18 december 2020 om 09:48
Dit is precies een type vleugelspeler die we momenteel ontberen in Oranje. Hij zoekt constant de 1 tegen 1 op, is snel, technisch, kan binnendoor en buitenom, fysiek sterk en kan scoren. Echt enorm jammer dat hij vorig seizoen geblesseerd raakte en bij Bournemouth niet goed zit in de Championsship. Anders had hij meer duels in Oranje gespeeld en allang overtuigd. Is een stuk beter dan Promes, berghuis etc. Zag nu net een compilatie van hem op YouTube tegen Benfica in de voorbereiding waar hij iedereen voorbij liep. In de winterstop proberen te halen voor de top 3
 
straatvoetbal
 
1
18 december 2020 om 10:24
We hebbrn toppers nodig die op het hoogste niveau acteren. Championship is leuk en aardig maar je moet op het hoogste niveau spelen wil je opvallen bij Oranje. Ik denk trouwens oprecht dat hij verder was geweest als hij vanuit NEC naar de nederlandse top was gegaan. Volgens mij wou Ajax hem ook overnemen en dan kon hij zo mee shinen met de selectie van 18/19 want hij zou met zijn talent zeker niet misstaan in die selectie als breedteaankoop
 
Branquinho
 
3
18 december 2020 om 10:50
Over het feit dat er te veel naar de Eredivisie wordt gekeken heeft hij wel gelijk in, aangezien de Eredivisie een belabberd niveau is. Zo heb je spelers in het buitenland die op een hoger niveau spelen tegen betere clubs, maar dat de spelers uit de Eredivisie meer gewaardeerd worden. Vorig jaar deed el Ghazi het goed in de premier league, toch kwam hij 0 keer voor in de voorselectie. Zelfde geldt voor Boetius die toch zijn draai heeft gevonden in de Bundesliga. Willems deed het fantastisch, helaas raakte hij geblesseerd. Voor mij de allerbeste linksback van NL zonder twijfel. Wouthorst doet het fantastisch in de Bundesliga, toch krijgt hij geen oproep. Zo zullen er nog vast meer zijn. Ik stoorde me ook aan het feit dat men liever Berghuis in de basis ziet dan Bergwijn, Bergwijn die echt 20 niveau’s hoger speelt en zeker speelminuten krijgt. Meer hey Berghuis speelt in de mickeymouse league en dat moet blijkbaar voorrang krijgen, wat een onzin.
 
OtterReelick
 
2
18 december 2020 om 10:53
onder Koeman konden ze lekker vrij uit voetballen die aanvalers,maar we kregen erg veel doelpunten tegen daardoor. Het zijn toch wel overschatte spelers,danjuma,stengs en noem ze maar op. Ook Depay die te vaak voor een speler van 27 erg vaak een 4 krijgt. Wat wij een Supertalent noemen is intertnationaale middenmoot als je het vergelijkt met Mbappe,haaland,odegaard,fati,pedri,greenwood enz. Ik zie voorlopig nog geen aanvallers van het kaliber,robben,vanpersie,kuyt,affelay.huntelaar.