'Toen ik mijn contract verlengde bij Feyenoord, hadden we ruzie'
Donderdag, 3 augustus 2017 om 11:18

Eljero Elia werd twee jaar geleden voor Feyenoord terug naar de Eredivisie gehaald. Het plan was om slechts een seizoen in Nederland te blijven, om vervolgens weer de stap naar het buitenland te maken. De buitenspeler besloot zijn contract tóch te verlengen na zijn eerste seizoen in De Kuip. Toen hij dat deed, had hij thuis wat uit te leggen.

Zijn vrouw Sanne wilde namelijk weg uit Nederland. "Normaal gesproken overleggen we wel, maar toen ik de laatste keer mijn contract verlengde bij Feyenoord niet", zegt Elia tegen Playboy. "Toen hadden we ruzie, ze was er niet blij mee. Zij wilde al eerder weg uit Nederland, je wordt hier gewoon enorm in de gaten gehouden. Tegelijkertijd is het fijn dat je familie in de buurt hebt."

Met het kampioenschap op zak vertrok de dertigjarige buitenspeler naar Medipol Basaksehir. Waar hij met Feyenoord automatisch geplaatst was voor de groepsfase van de Champions League, moet Elia met zijn Turkse werkgever het toernooi via voorrondes zien te bereiken. Dat hij minimaal zes wedstrijden in het miljardenbal mist met Feyenoord, doet hem weinig. "Maar is dat echt leuk? Als Nederlandse club win je hooguit twee keer thuis, dat is te weinig. Heb je een slechte loting dan lukt dat niet eens. Het is leuk om mee te maken, maar is het eervol? Je vliegt er bijna altijd uit, of je moet echt veel geluk hebben", aldus Elia. "Het is leerzaam voor jonge spelers. Maar ik ben dertig. Ik word niet echt beter meer."

Meer nieuws
   
10:00
10:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
10
   
09:44
09:44
Manchester United is bereid om iedereen te verkopen, behalve deze drie spelers
21
   
09:38
09:38
PSV-speler wekt interesse van Europese clubs; vraagprijs bedraagt 20 miljoen
5
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
1
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
M_Chamakh
 
5
3 augustus 2017 om 11:23
Is het leuk voor een speler om te acteren in de CL? Als topsporter wil je het hoogst haalbare halen en daar hoort de CL bij, beetje raar wat hij hier zegt. Hopelijk plaats jij je nog met je club voor de CL. Denk ook niet dat Feyenoord de groepsfase overleefd, maar de 3e plek is mogelijk. Wie weet kun je thuis nog stunten tegen een topploeg.
 
InkeMontana
 
5
3 augustus 2017 om 11:26
Zeker raar omdat hij zich met zijn huidige club nog moet plaatsen. Spreekt lekker veel motivatie uit deze woorden voor zijn huidige club nu ook.
 
Simpatico
 
43
3 augustus 2017 om 11:28
Hij geeft toch ook aan dat het niet meer alleen om het voetbal gaat? Hij heeft juist een realistische blik. Juve heeft hij gehad, daar komt hij nooit meer bij in de buurt. Dit is zijn niveau ongeveer. Lekker geld verdienen, goed klimaat, familie tevreden, mooi land... Ik vind hem juist realistisch overkomen i.p.v. meer willen, maar eigenlijk dat helemaal niet kunnen bereiken. En hij geeft nu toch alles voor zijn team? CL is echter geen voorwaarde voor hem. Terecht. Eindelijk iemand die inziet, als voetballer, dat de CL gewoon overrated is en een miljoenenspelletje waar maar 4 teams echt meedoen. De rest is spek en bonen.
 
R9delimanr1
 
7
3 augustus 2017 om 11:27
Ik vind het niet onrealistisch. Basaksehir heeft natuurlijk meer kans in de CL dan Feyenoord en wat hij zegt klopt. Chamakh is trouwens een speler die altijd het hoogste nastreefd? haha
 
FR12Jules
 
28
3 augustus 2017 om 11:42
Basaksehir moet zich maar eerst zien te plaatsen.
 
beefcake
 
1
3 augustus 2017 om 12:38
Ik denk dat Elia ook meer doelt op dat het geen reden moest zijn om in Nederland te blijven. Wel of geen CL hij/zijn vrouw wou gewoon graag naar het buitenland wat extra centjes verdienen voor later.
 
Vergaert
 
10
3 augustus 2017 om 11:43
Heb gister de 1ste helft van Medipol tegen Brugge gezien en was toch wel onder de indruk! Goed combinatiespel en veel gevaar van de flanken met als hoogtepunt de goal van Adebajor!
 
Simpatico
 
48
3 augustus 2017 om 11:26
Die Elia komt steeds realistischer over. Hij heeft ook gewoon gelijk in hetgeen wat hij hier zegt. Ja, dan speel je 6 wedstrijden, waarin je amper wat te zeggen hebt. Ik las net ook een leuk artikel op Nu.nl, over zijn liefde voor paarden "het is relaxed, man. Je hoeft niet te lopen, het paard loopt voor jou. Ik vond het in het begin een beetje eng, daarna niet meer. Ik was met mijn vrouw en nog een stel. Die andere jongen viel eraf. Ik niet. Ik sprak veel met het paard: 'bella, rustig. Bella, rustig'. Dat hielp misschien. Mijn vrouw zegt dat het een mak paard was. Maar met galopperen kun je zo achterover vallen. Dan moet je goed meebewegen." Het ging overigens hier vooral over het inruilen van zijn Rolls Royce. Hij wordt wijzer, deze man. Succes in Turkije, en geniet. Jij ook Sanne! p.s. Zo'n keuze maken zonder dat je vrouw het weet, haha. Lef. En eigenlijk heel erg onverantwoord. Bij velen thuis zou dat niet worden goedgekeurd. Denk ik.
 
Hennesseyy
 
3
3 augustus 2017 om 12:07
En medipol heeft wel wat te zeggen in CL Hou toch op man
 
beefcake
 
3
3 augustus 2017 om 12:29
Nee maar hij gaat daar wel meer centjes verdienen. Ook niet onbelangrijk.
 
Simpatico
 
14
3 augustus 2017 om 12:37
Je mist echt volledig mijn punt, mister Hennesseyy. Het gaat er totaal niet om of Medipol wel of niet wat kan bereiken op CL niveau. Het gaat om de realistische blik van Elia.
 
Baardgrasmus
 
5
3 augustus 2017 om 12:42
Ik weet niet of die wat te zoeken hebben daar, maar als ik dat elftal zie dan ken ik minstens de helft ervan wel. En dat heb ik verder bij geen enkele andere Turkse ploeg. Zitten toch best wel wat grote namen.
 
JairArsenal
 
12
3 augustus 2017 om 11:28
Ik begrijp Elia volkomen. Achteraf gezien ook gewoon de juiste keus gebleken. Succes in Turkije!
 
Baardgrasmus
 
12
3 augustus 2017 om 11:36
Soms is het beter om vergeving te vragen achteraf dan toestemming vooraf. En uiteindelijk is het zijn carrière terwijl hij nog geen 30 was toen, dan moet je sportieve keuzes maken en niet denken aan wie er allemaal op je let.
 
vastreke
 
2
3 augustus 2017 om 12:46
heel veel succes in Turkije. wat betreft de CL heeft hij wel ergens gelijk de verschillen zijn op dit moment zo groot, dat je als clubs van de kleinere landen blij mag zijn dat je in de poulefase 1 of 2 wedstrijden weet te winnen, en daarna niet al te grote nederlagen aan je broek krijgt. zou leuk zijn als deze club zich weet te plaatsen en dan te hopen dat hun als Feyenoord een beetje geluk hebben met de loting