Toptalent Barça wil 'feestje van Koeman' niet missen en negeert Man United
Vrijdag, 5 maart 2021 om 12:00

Ilaix Moriba is niet van plan om Barcelona op korte termijn te verlaten. De pas achttienjarige centrale middenvelder heeft onlangs aanbiedingen ontvangen van Manchester United en RB Leipzig, maar volgens Mundo Deportivo is het aanbod in beide gevallen opzij geschoven door het toptalent. Moriba voelt zich prettig bij de werkzijze van trainer Ronald Koeman en is derhalve ongevoelig voor de lokroep uit de Premier League en Bundesliga.

Bovengenoemde krant verwijst naar de woorden die Moriba woensdagavond uitsprak richting Koeman na de miraculeuze 3-0 bekerzege van Barcelona op Sevilla, waardoor de Catalanen de eindstrijd in de Copa del Rey bereikten. "Bedankt voor het vertrouwen", zou de jonge middenvelder hebben gezegd tegen zijn coach. Daarnaast schrijft Mundo Deportivo dat Moriba 'het feestje dat Koeman heeft georganiseerd in de kleedkamer van Barcelona niet wil missen'. In de kleedkamer van de Catalaanse grootmacht wordt niet gekeken naar leeftijd en de muziek wordt uitgezocht door de jongere garde, zo klinkt het vanuit Spanje.

Koeman krijgt complimenten voor het feit dat hij er niet voor terugdienst om jonge spelers voor de leeuwen te gooien bij Barcelona, met naast Moriba ook Pedri, Ansu Fati, Riqui Puig, Ronald Araújo en Óscar Mingueza. De coach wordt zelfs vergeleken met clubicoon Carles Puyol. "Hij bepaalt de regels en is daardoor echt de leider van het elftal. Koeman kent daarnaast de code van de kleedkamer. Niemand wil het feestje van Koeman missen. Onder zijn leiding wordt het toegangsbewijs bepaald door de houding van de spelers. Leeftijd speelt bij hem geen enkele rol."

Moriba, die net als Gareth Bale wordt bijgestaan door zaakwaarnemer Jonathan Barnett, beschikt bij Barcelona over een doorlopend contract tot medio 2022. De middenvelder maakte in januari zijn debuut tegen Cornellà (0-2 overwinning) in de tweede ronde van de Copa del Rey. Na afloop van de bekerzege waren de Spaanse media lyrisch over Moriba en het talent uit Guinee werd zelfs al vergeleken met Paul Pogba en Yaya Touré.

Meer nieuws
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
0
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
4
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
34
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
16
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
47
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (57)

 
Japie_Krekel
 
61
5 maart 2021 om 12:03
Koeman geeft zowat al die grote talenten speeltijd. Dat is idd een goed signaal naar die jongens en dan zullen ze Barca ook langer trouw blijven
 
MrKrillin
 
18
5 maart 2021 om 12:39
@japie_krekel ben weleens kritisch op Koeman, maar dat doet hij nu goed. Verdient daar ook alle lof voor. Geeft Moriba vertrouwen. Vorige coach zou blijven doormoderen met oude middenvelders, waardoor zo een jongen mogelijk wel weggegaan zou zijn.
 
real8madrid
 
6
5 maart 2021 om 15:00
Wat zeg jij nou? De vorige coach heeft Puig voor de leeuwen gegooid... En dan spreek ik niet over een basisdebuut tegen een tweedeklasser en verder een invalbeurt maar gewoon 5-6 wedstrijden op rij in de basis in La Liga, met als gevolg dat Puig de beste middenvelder was van Barca in die periode. Hij is toch ook degene die Fati veel speeltijd gaf
 
Moyashi
 
5
5 maart 2021 om 13:37
Het is beetje geluk (voor die talenten) dat bij al het ongelukkige komt kijken, waardoor al deze talenten naar voren geschoven worden. Als er niet zo veel blessures waren was dit denk ik zelfs onder Koeman niet zo gauw gebeurd eerlijk gezegd. Ergens dus nog heel mooi dat Barcelona nu vanwege alle financiã«le crisis toch nog op La Masia kan leunen.
 
Joga_Bonito10
 
8
5 maart 2021 om 14:56
Behalve Konrad de la Fuente. Het was standaard Trincao en Pjanic erin brengen. Pjanic is gelukkig voorbij gestreefd door Moriba. Trincao speelt steeds beter overigens. Maar Konrad heeft snelheid, diepgang en een actie. Die zie ik liever als linksbuiten dan Griezmann.
 
Fusionizing
 
0
5 maart 2021 om 22:00
Mee eens. Ik zou wel eens een aanval met Dembele of Trincao, Konrad en Messi willen uitproberen. In ieder geval totdat Fati terug is. Want laten we eerlijk zijn, op dit moment ontbreekt het Barca aan een echte linksbuiten. Zelfs Dembele voelt zich niet op zijn gemak op die positie, hij dribbelt namelijk veel soepeler naar binnen vanaf de rechterkant met zijn linkerbeen.
 
TEAMBULLY
 
101
5 maart 2021 om 12:09
Puig is juist zwaar overschat
 
Mrj79
 
2
5 maart 2021 om 21:26
Precies puig is ook geen basis matriaal. Pedri en de jong zijn beter en busi zowiezo dus waar moet hij spelen en als er wat kracht bij komt kan je hem beter laten zitten
 
El_Guaje7
 
69
5 maart 2021 om 12:09
Puig is een speler waar Barcelona op het middenveld al zoveel van heeft. Wil altijd de bal in de voeten. Ilaix is meer een box to box middenvelder met gigantisch loopvermogen. Totaal ander profiel, ook wat Barcelona lang heeft gemist zo’n soort type speler.
 
salaaf
 
2
5 maart 2021 om 13:15
Wanneer gemist dan? want rakitic was heel erg lang zo een box to box middenvelder.
 
El_Guaje7
 
26
5 maart 2021 om 13:21
De speler Rakitic na 2017 kun je nauwelijks meer een speler noemen. Die gast is niet meer voorruit te branden, laat staan box to box.
 
salaaf
 
2
5 maart 2021 om 13:28
.dat hij zijn taak niet meer tot een voldoende niveau kon uitvoeren is wat anders.
 
Fusionizing
 
2
5 maart 2021 om 22:16
Daar gaat het niet om El Guaje. Frenkie, Pedri, Moriba, Puig, Alena (misschien vergeet ik nog een aantal andere talenten te benoemen) vormen de toekomst van het middenveld van Barca. Niet is uitgesloten dat er een mogelijkheid bestaat tot een systeem waarin met vier middenvelders gespeeld kan worden. In dat geval kunnen Frenkie, Pedri, Puig, Moriba allemaal spelen zonder dat iemand geslachtofferd hoeft te worden. Nou ja, Alena dan, maar ik denk dat bijna iedereen het wel over eens is dat hoewel hij zeker talentvol is, dat die andere vier nog een niveautje hoger liggen voor wat betreft talent
 
QAZ343
 
17
5 maart 2021 om 12:12
Puig heeft nog het fysiek van een C junior. Als je ziet wat er bijvoorbeeld bij een United, City, PSG, Liverpool aan powerhouses op het middenveld staat. Dan wordt Puig compleet weggevaagd. Puig is leuk als je als ploeg beter bent, of zwaar voor staat.
 
fanclubbarca
 
21
5 maart 2021 om 12:30
Dat hadden Xavi en Iniesta hun hele carrière. Het gaat er om hoe goed je bent. En om goed te worden heb je vertrouwen en speeltijd nodig.
 
Origami
 
30
5 maart 2021 om 12:39
Xavi en Iniesta waren steviger gebouwd. En die twee begonnen in een tijd waar fysieke gesteldheid minder een rol speelde dan vandaag de dag.
 
ViscaCatalunya
 
16
5 maart 2021 om 13:06
In de tijd van Xavi en Iniesta speelde Barcelona tegen powerhouses als Chelsea met voornamelijk fysiek sterke spelers. Xavi en Iniesta waren simpelweg niet van de bal te krijgen.
 
ViscaCatalunya
 
7
5 maart 2021 om 13:04
Hij is 18 jaar, speelde net als Fati in zijn jeugd altijd met hogere teams mee en slaat het B team min of meer over.
 
tripleDouble
 
4
5 maart 2021 om 13:45
Hoeveel wedstrijden heb je van hem gezien als ik vragen mag? niet flauw bedoelt hoor! Ben oprecht benieuwd hoe je bij' zwaaaar overschat" komt namelijk. Ik zie in ieder geval genoeg potentie in de wedstrijden die ik van hem heb gezien, tegen Alaves als basispeler en Sevilla als invaller. Puig is een erg goede voetballer, maar fysiek nog nergens, dan moet je IMO echt de techniek van Xavi of Iniesta hebben wil je dat snel compenseren.
 
El_Guaje7
 
38
5 maart 2021 om 12:06
Ik vind hem meer hebben dan Puig, het type middenvelder wat Barcelona eigenlijk mist. Fysiek sterk, gigantisch loopvermogen lijkt wel drie longen te hebben en aan de bal ook wel leuke speler. Ilaix is meer een voetballer van deze tijd imo in vergelijking met Puig. In de jeugd werd hij vaak met Pogba vergeleken maar vind hem qua spel niets weghebben van Pogba. Ilaix is meer een box to box. Met Ansu Fati, Pedri, Frenkie, Araujo en Ilaix zit Barcelona wel goed voor de komende jaren. Dat zijn al 5 spelers die uit kunnen groeien tot de absolute top, Ter Stegen kan ook nog lang mee. Dat zijn al 6 spelers van de 11 voor wellicht het post-Messi tijdperk.
 
Lebuffon
 
2
5 maart 2021 om 15:04
Met alle respect naar Moriba, maar tegen Sevilla was hij echt slecht. Won geen enkele duel, veel passes kwamen niet aan en zo kan ik nog wel doorgaan. Je hoorde Ter Stegen op een gegeven moment zelfs schreeuwen, waarom Moriba telkens lucht zat te dekken. Het is leuk en aardig dat fysiek sterk is, maar Puig wint veel vaker zijn duels. Moriba is een zeer groot talent, maar ik vind het opmerkelijk dat hij in de pikorde boven Puig staat.
 
Goalski
 
12
5 maart 2021 om 12:06
Logisch dat ze blijven, de kans op speeltijd wordt daar enorm groot op een prachtig podium. Geld is er niet voor aankopen, een betere kans is er niet voor die talenten.
 
omgAsanta
 
10
5 maart 2021 om 12:07
Het zegt wel iets dat je als jonge speler in een cruciale wedstrijd voor de leeuwen wordt gegooid. Niet om tijd te rekken oid maar echt om de boel mee te forceren. Als dit dan lukt en je bent mede deel van het succes, is dat enorm goed voor het zelfvertrouwen. Deze jongen heeft wat mij betreft zeker uitzicht op meer speeltijd. Het zal interessant worden komende jaren, met Pedri, Frenkie, Puig, Illaix, Alena(?) en de oudere garde Pjanic, Busquets & Coutinho. Ik dacht steevast dat Barca nood had een een extra (dure) middelvelder, maar dit seizoen lijkt het middenveld het minst heikele punt van het elftal (samen met de doelman).
 
PaulSangers
 
0
6 maart 2021 om 05:56
middenveld is wel stabiel ze moeten alleen echt een centrale erdediger en een spits erbij hebben dan doen ze weer overal mee als messi blijft
 
infernoss
 
9
5 maart 2021 om 12:08
Lijkt me heel slim wat Koeman doet voor de lange termijn. Het zal misschien je resultaten zo nu en dan wat schaden door de wisselvalligheid. Maar als een paar van deze gasten zich goed ontwikkelen heb je op een 'goedkope' manier een leuke basis voor de komende jaren. Nu hopen dat de nieuwe voorzitter hier ook wat in ziet. Barca heeft weinig geld en middelen dus lijkt mij handig dat Koeman de tijd krijgt.
 
Rabarber
 
26
5 maart 2021 om 12:08
Wat een talentenfabriek heeft Barca opeens. Investeren in de jeugd betaalt zich in de toekomst altijd uit.
 
RickLuimes
 
18
5 maart 2021 om 12:13
Heeft barca altijd al gehad maar nu ze meer speeltijd krijgen valt het meer op, en uiteindelijk wil barca verjongen dus us het ook heel logisch
 
ViscaCatalunya
 
5
5 maart 2021 om 13:05
Barcelona heeft ook wat geluk dat de crisis samenvalt met de opkomst van een paar grote talenten. Een talent als Ansu Fati komt zelden voorbij.
 
meneerja
 
25
5 maart 2021 om 12:19
Niet opeens, maar nog steeds. Het behoort nog steeds bij de beste jeugdopleidingen van de wereld met Ajax en Benfica. Zij produceren echt ongelooflijk veel talenten in het Spaanse voetbal. Jammer dat Bartomeu met het geld mocht spelen dat hij vervolgens heeft weggegooid
 
real8madrid
 
1
5 maart 2021 om 15:20
Waarom noem je Ajax en Benfica? Beide staan niet in de top 5 clubs die spelers hebben opgeleid die momenteel in de grote 5 competities spelen... Dus dan zou ik Ajax, Benfica en Barca niet bestempelen als de beste jeugdopleidingen. Barca wel overigens. Wellicht bedoel je dat Benfica en Ajax er, samen met Barca, het meeste gebruik van maken en hun talenten ook echt de kans geven? Dat is wel nog iets anders natuurlijk
 
meneerja
 
19
5 maart 2021 om 15:46
Op internet staat een mooi stuk over hoe Benfica de afgelopen 10 jaar voor 900 miljoen aan jeugdspelers spelers heeft verkocht aan andere clubs (Ruben Dias, Ederson, Cancelo, Joao Felix, Renato Sanches Bernardo Silva, Danilo Pereira , Gonzalo Guedes etc.) Benfica hoort bij de beste jeugdopleidingen van de wereld. Ook Ajax levert eigen jeugdspelers op een erg hoog niveau af. Als je ziet hoe makkelijk jeugdspelers zoals Timber, Rensch, Gravenberch en Brobbey op dit moment zich aanpassen aan een wedstrijd in de Europa League getuigt dat van een goede opleiding
 
Blaugrana1899
 
17
5 maart 2021 om 12:14
Ben erg benieuwt naar deze Moriba denk dat hij ons meer gaat brengen dan Puig maar dat Koeman hem en de jeugd veel kansen geeft is natuurlijk prachtig en dat zal zich uitbetalen
 
Ikbengoed83
 
3
5 maart 2021 om 12:14
Dit is toch prachtig, als Koeman deze lijn doortrekt zie ik het ondanks de financiele malaise positief in!
 
Messillay
 
12
5 maart 2021 om 12:41
Topnieuws. Koeman heeft in 1 seizoen al meer jongeren laten spelen dan we in de afgelopen 5 jaar hebben gezien. Een blessing in disguise. Laat de talenten terug doorstromen en zien dat de club terug gezond raakt. Op langere termijn kan dit het Barca worden waar we altijd zo trots op zijn geweest.
 
salaaf
 
0
5 maart 2021 om 13:17
Zal ook wel door omstandigheden komen. Had koeman hetzelfde gedaan als hij bijvoorbeeld wijnaldum had mmogen halen die hij zo graag wilde? Barca is gewoon in een hoekje geduwd waar ze jeugdspelers veel kansen moeten geven. In het geval van pedri, puig, araujo komt dit enorm goed uit. En ze doen het alle 3 uitstekend ook nog.
 
Origami
 
3
5 maart 2021 om 15:16
Deels door omstandigheden deels stijl van Koeman. Koeman heeft toch een verleden met het spelen van jonge spelers of niet? Weet in iedergeval dat veel spelers onder Koeman debuteerden. Kwam ook in de problemen bij Valencia met de oude garde omdat hij het team wilde verjongen. Koeman kan Pjanic ook laten spelen bijvoorbeeld, maar je ziet dat zn voorkeur niet bij hem ligt.
 
real8madrid
 
0
5 maart 2021 om 15:21
precies. Eigenlijk een beetje hetzelfde als wat er met lvg gebeurde in Manchester op een gegeven moment
 
FCB_Catalunya
 
4
5 maart 2021 om 12:57
Waarom zou hij ook. Koeman geeft hem de kans en hij heeft uitzicht op behoorlijk wat speeltijd, ook ik zie het helemaal in hem zitten. Bij United is de concurrentie op het middenveld moordend en weet je zeker dat je niet aan de bak komt, Leipzig vind ik gewoon een stap terug, al zal je daar de kans wel wat meer krijgen. Hij moet lekker voor zijn kans bij Barca gaan, hij krijgt (net als veel andere jonge jongens) de kans en er gaat toch geen topaankoop op het middenveld komen om hem te verdringen.
 
ViscaCatalunya
 
3
5 maart 2021 om 13:10
In het B team speelt de toekomstige linksback (Balde) van het eerste. Ramos Mingo (gehaald van Boca) van het B team is net weer fit. Anders had hij mogelijk al minuten kunnen maken. Hopelijk gaat Collado ook kansen kriigen.
 
Lebuffon
 
1
5 maart 2021 om 15:07
Konrad niet te vergeten. Het is geen talent als Fati, maar ik zie hem wel als een nuttige selectie speler in de toekomst.
 
ViscaCatalunya
 
0
5 maart 2021 om 16:40
Hij kan als backup buitenspeler zeker van waarde zijn. Zelfs als back zou hij kunnen spelen.
 
VollebaardNL
 
3
5 maart 2021 om 13:44
Mooi om te zien hoe Moriba Koemand knuffelde na afloop van de wedstrijd tegen Sevilla. Deze jongen brengt echt power en fysiek op het middenveld.
 
FikretÇelik
 
2
5 maart 2021 om 14:24
Moriba - Frenkie - Pedri is het toekomstige middenveld van Barcelona. Puig en Alena zijn er nog als backup en met Nico Gonzalez komt er nog een toptalent aan.
 
Visca Barça
 
1
5 maart 2021 om 14:54
Wie is die g.fernandez?
 
FikretÇelik
 
0
8 maart 2021 om 04:42
Gerard Fernandez uit de jeugd (bij gebrek aan geld om Haland of Mbappe te halen).
 
FR4EVAH
 
0
5 maart 2021 om 16:30
Ik vind het wel grappig dat men hier op VZ doet alsof Barca goud in handen heeft met al die spelers, maar behalve Ansu Fati valt het allemaal wel mee. Beste voorbeeld is het hypen van een modale speler als Puig. Volgens de meeste sympathisanten was Koeman gek als hij hem buiten de basis hield. Nu heeft hij een aantal keer gespeeld, maar nimmer een geweldige indruk achtergelaten. Laat Moriba het ook allemaal maar bewijzen. Echt na één wedstrijd alweer zoveel hype. Het is wel een beetje triest. Na de gouden generatie is er eigenlijk geen wereldtopper meer bijgekomen, maar als we door de jaren heen de hele hype moesten geloven, waren het allemaal op dat moment geweldenaars
 
ViscaCatalunya
 
5
5 maart 2021 om 16:43
Je vergeet het grootste talent van Spanje naast Fati, een zekere Pedri. Waar andere clubs het met dure Brazilaanse talenten proberen heeft Barcelona Fati en Pedri. De toekomst van Spanje en Barcelona.
 
FR4EVAH
 
0
5 maart 2021 om 17:24
Visca, Ik wilde meer een punt maken over de cantera van Barca. Aangezien Pedri totaal niet zelf opgeleid is, kwam hij niet voor in mijn reactie. Maar dan even reagerend op jou: Dat werd destijds ook gezegd over Isco en Asensio. Pedri speelt wel goed, maar tegen een PSG zagen we ook zijn zwakte (net als Frenkie die in grote wedstrijden ook vaak slecht speelt). Wat hij over het algemeen laat zien in de Liga is zeker verdienstelijk, maar hij moet ook die vervolgstappen nog gaan maken.
 
ViscaCatalunya
 
0
5 maart 2021 om 17:43
Ik kon dat niet uit je post opmaken. Isco heeft toch prima gepresteerd voor Madrid. Het is al een tijdje minder nu maar ik vind het nog steeds een goede speler. Asensio is veel meer een momentvoetballer dan Pedri. Hij viel vaak vooral op door zijn afstandsschoten. Na zijn blessure is hij helaas net een stapje langzamer geworden. Wil jij een 18-jarige er de schuld van geven dat Barcelona tegen PSG een zwakke wedstrijd speelde. Een wedstrijd waarin nota bene een half-fitte op moest komen dagen door een ware blessuregolf.
 
FR4EVAH
 
1
5 maart 2021 om 18:30
Isco heeft -zeker in het begin- goed gepresteerd, maar het is niet zo dat hij het gat dat Iniesta bij het Spaanse team heeft achtergelaten, heeft kunnen opvullen. Terwijl met name bij Malaga en de eerste periode bij Real Madrid de tekenen er waren dat het dé toekomst van Spanje zou zijn. Ben het met je eens dat Asensio een momentenvoetballer is, maar ik had van hem ook veel meer verwacht. Ik wijs Pedri zeker niet als schuldige aan voor het verlies tegen Psg. Dan zou ik ook niet realistisch zijn. Nee, aan het niveau van PSG kan Barcelona simpelweg niet tippen. Die waren in elk opzicht veel beter.
 
ViscaCatalunya
 
0
5 maart 2021 om 19:59
Ik denk dat Spanje nooit meer een Iniesta zal hebben. Een unieke speler die er altijd stond op de grote momenten.