Tottenham zakt op de ranglijst ondanks treffer Steven Bergwijn
Zondag, 1 maart 2020 om 16:52

Tottenham Hotspur heeft zondag een 2-3 thuisnederlaag geleden tegen Wolverhampton Wanderers. De ploeg van José Mourinho kwam nog op voorsprong door een treffer van Steven Bergwijn, maar the Wolves wisten er alsnog drie punten uit te slepen. Tegelijkertijd speelde Manchester United in een spectaculair duel met 1-1 gelijk tegen Everton. Tottenham zakt door de nederlaag af naar plek zeven, terwijl United vijfde blijft staan in de Premier League.

Tottenham Hotspur - Wolverhampton Wanderers 2-3
Tottenham trad aan zonder de geblesseerde Hugo Lloris en Toby Alderweireld, die op de bank zat. De thuisploeg kwam binnen het kwartier op 1-0 dankzij Bergwijn, die zijn tweede treffer in dienst van de Engelsen voor zijn rekening nam. De Nederlander reageerde alert bij de rebound na een poging van Dele Alli. Matt Doherty kon halverwege de eerste helft echter profiteren van weifelend optreden achterin bij Tottenham. De Ier kon van dichtbij doelman Paulo Gazzaniga verschalken: 1-1.

Tottenham wist voor rust nog de voorsprong te herstellen. Serge Aurier kwam mee op bij een counter, sneed naar binnen en schoot in de verre hoek knap raak: 2-1. Wolverhampton liet zich echter niet van de wijs brengen en maakte na een prachtige aanval de 2-2 door een intikker van Diogo Jota. De Portugees was een kwartier voor tijd ook belangrijk bij de 2-3. De aanvaller snelde richting het vijandelijke doel en vond Raul Jimenez, die zijn tegenstander uitkapte en Gazzaniga het nakijken gaf.

Everton - Manchester United 1-1
Een dramatische start op Goodison Park voor Manchester United, dat al na drie minuten tegen een achterstand aankeek. Een uittrap van doelman David de Gea in zijn eigen strafschopgebied verdween via een blok van Dominic Calvert-Lewin in het doel van the Mancunians, tot afgrijzen van de Spaanse sluitpost. De bezoekers rechtten de rug en kwamen na een halfuur spelen op gelijke hoogte. Bruno Fernandes gaf zijn goede start bij Manchester United een vervolg door raak te schieten middels een bekeken afstandsschot.

Bijna een kwartier na rust was Everton dicht bij een hernieuwde voorsprong. De vrije trap van Gylfi Sigurdsson trof echter de paal, terwijl Calvert-Lewin twintig minuten voor tijd werd gestuit door de Gea. In de slotfase kwam Odion Ighalo nog binnen de lijnen voor Mason Greenwood. De invaller bracht Fernandes nog in stelling, al leverde dat niet de winnende treffer op voor the Red Devils. In extremis behoedde doelman Jordan Pickford zijn ploeg nog voor een nederlaag door kordaat op te treden, terwijl aan de overkant een goal werd afgekeurd wegens buitenspel van Gylfi Sigurdsson.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
14
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (36)

 
est-1913
 
33
1 maart 2020 om 16:56
Mooi dat Bergwijn heeft gescoord. Mooi dat Tottenham heeft verloren. Erg vermakelijke slotfase gezien bij Everton - United. Wonderredding van Pickford en een terecht afgekeurde goal van Everton.
 
Frankly87
 
21
1 maart 2020 om 16:56
Hoe kan dat buitenspel zijn Maguire raakt die bal als laatst daardoor kan De Gea die bal nooit meer hebben
 
Master D
 
16
1 maart 2020 om 17:00
Op het moment van schieten is het gewoon buitenspel en de bal gaat richting het doel. Vervolgens veranderd Maguire hem van richting, maar gaat die bal nog steeds richting het doel en die Everton speler moet alle moeite doen om de bal op 3 meter van de doellijn niet te raken. Dat Maguire hem van richting veranderd maakt niet dat er een nieuwe situatie ontstaat en het buitenspel wordt opgeheven.
 
Frankly87
 
12
1 maart 2020 om 17:01
Doordat Maguire die bal van richting veranderd kan De Gea die bal niet hebben niet door die speler van Everton
 
Master D
 
2
1 maart 2020 om 17:02
Hij kan die bal niet hebben omdat ie geen zicht op de bal heeft, omdat er een Everton speler buitenspel ligt.
 
Frankly87
 
0
1 maart 2020 om 17:06
En waarom denk je dat sigurdson daar ligt word gewoon omvergeschopt door Bissaka kijk maar de herhaling terug
 
Master D
 
6
1 maart 2020 om 17:11
Dat is voor de vraag of het buitenspel is niet relevant.
 
Samcro
 
8
1 maart 2020 om 17:16
Geen zicht op de bal? What?! Hij kan de bal niet hebben omdat ie van richting veranderd wordt, Sigurdson ligt voor z’n neus op de grond en hij kan er gewoon overheen kijken. Overigens terecht afgekeurd imo, maar zeker niet omdat ie de bal niet kan zien..
 
est-1913
 
3
1 maart 2020 om 17:01
Volgens de regels is dit terecht afgekeurd. Alleen een bewust gespeelde bal van de tegenstander heft buitenspel op. Omdat Maguire hier per ongeluk de bal van richting veranderd, ontstaat geen zogenoemde `nieuwe situatie`, die wel was ontstaan als hij bewust gespeeld zou hebben. Sigurdsson ligt dus strafbaar, hinderlijk buitenspel. Edit: je kan trouwens wel beargumenteren dat hij geen hinderlijk buitenspel staat omdat hij bijvoorbeeld het zicht van De Gea niet blokkeerde. Dat is in tegenstelling tot de aanraking van Maguire wel een redelijk valide argument. In mijn ogen deelt hij voldoende actief mee in het spel om de goal af te keuren.
 
Master D
 
8
1 maart 2020 om 16:58
Terecht dat het doelpunt van Everton werd afgekeurd. De speler ligt hinderlijk buitenspel en moet zelfs 3 meter voor de doellijn zijn benen intrekken om hem niet te raken. Daar kun je als keeper dan niet meer op anticiperen.
 
Frankly87
 
17
1 maart 2020 om 16:59
Maguire raakt die bal anders had de Gea hem gehad
 
Master D
 
1
1 maart 2020 om 17:02
En als die speler van Everton er niet ligt had de Gea de bal die door Maguire van richting werd veranderd ook gehad.
 
VBD79
 
5
1 maart 2020 om 17:13
Nooit!!! Hij stond vast op de grond
 
El Fenomeno
 
4
1 maart 2020 om 19:18
Nee joh, De Gea ging al een meter naar rechts, die had die bal never nooit tegen gehouden, stond volledig op het verkeerde been. Goal had goed gekeurd moeten worden omdat het geen invloed had op het doelpunt, lees hinderlijk buitenspel.
 
blink182
 
12
1 maart 2020 om 16:58
Ik vond Spurs helemaal niet zo slecht eigenlijk. Vond ze bij vlage heel fris spelen. Maar de verdediging blijft een ramp!
 
MoTheSpur
 
2
1 maart 2020 om 18:35
Was niet slecht en de tactiek werkte tot op een zekere hoogte maar als spelers individueel fouten gaan maken dan kan alles de prullenbak in. Toen ik bijvoorbeeld Aurier, Dier en Davies zag staan wist ik het al. Aurier aanvallend wel goed vandaag met zijn voorzetten en de goal maar we zijn zo slecht verdedigend en alles moet over rechts omdat Davies niks doet met de bal.Competitie (CL) lekker vergeten joh, gaat niet gebeuren. Probeer maar gewoon de FAcup te winnen en geef jongelingen vaker de kans Tanganga was bijvoorbeeld een prima vondst uit de jeugd.
 
Bridgewater
 
2
1 maart 2020 om 16:58
Eerste helft speelde Man United echt goed, tweede helft een stuk minder. Matic wederom erg belangrijk. Ik heb me kapot zitten ergeren aan Kavanagh, wat een bron van onrust is die scheidsrechter zeg. Ziet de helft niet en ziet dingen die er niet zijn. Ook het gebruik van kaarten is zeer discutabel. Hoort totaal niet thuis op het topniveau.
 
Ronaldeligt
 
4
1 maart 2020 om 17:00
De Gea weer met een prachtige fout, maakte het enigszins nog goed met die save op het laatst. Verder begrijp ik niet waarom United niet op dezelfde voet doorging als in de eerste helft want de 2e helft was natuurlijk niks.
 
John Terry
 
6
1 maart 2020 om 17:02
En zo is Chelsea toch weer de morele winnaar van het weekend ondanks gestuntel van de eigen ploeg. Typisch voor dit seizoen.
 
Sammerens
 
25
1 maart 2020 om 17:08
Vindt je? Ik zie de Wolves als morele winnaar. Gewonnen van concurrent, gelijk gekomen met United en op 3 punten van Chelsea. En ten dele Sheffield die op 2 punten kunnen komen.
 
John Terry
 
3
1 maart 2020 om 17:31
Hmm ja ok, voor Wolves is het al helemaal prachtig. Maar die zitten in een positie waarin alles nu mooi meegenomen is. Voor de top 4 strijd denk ik aan Chelsea, Spurs en United. United doet in principe ook geen slechte zaken met een gelijkspel op Goodison Park, maar aangezien Chelsea als eerst weer moest stuntelen en nu alsnog ‘ongeschonden’ de speelronde doorkomen vind ik ons wel lichtelijk de morele winnaar.
 
Bridgewater
 
3
1 maart 2020 om 18:18
Met die uitleg kan je elk team wel uitroepen tot morele winnaar. Wat een onzin zeg.
 
thomas44
 
1
1 maart 2020 om 17:05
Dramatische opstelling met Ben davies die zowel verdedigend als aanvallend niks bracht. Hij gaat half in duels en continu balletje terug. Moura zakt terug naar CM om de bal te halen, maar niemand neemt zijn positie over. Wisselbeleid was ook raar, wantTanganga speelde redelijk solide, wat je niet kan zeggen over alli (as always), Aurier en winks. Denk dat Spurs geen top 6 wordt..
 
MoTheSpur
 
3
1 maart 2020 om 18:44
Wist allang dat we gingen verliezen lol Davies is niet goed genoeg. Dier is niet goed genoeg. Alderweireld zat op de bank. Aurier aanvallend goed, verdedigend is hij niet goed genoeg en staat hij vaak uit positie. We hebben geen aanspeelpunt. Alli denk dat hij een vedette is die een gouden dribbel heeft maar doet amper iets goed en vertraagt het spel. Moura dribbelt te lang soms en ziet de pass niet vaak genoeg. Bergwijn is nog nieuw en doet het naar behoren. Lo Celso kon de bal niet kwijt maar hij was oke net zoals Winks. Ndombele beweegt nog steeds niet goed en lijkt gewoon problemen te hebben met blessures en conditie. Fernandes viel niet goed in. Ook Lamela geblesseerd. We hebben gewoon te veel tegenslagen en Mourinho heeft het geprobeerd. Gewoon gaan voor de FA cup, vergeet CL en geef Parrott en Skipp meer kansen. In de zomer aankopen en spelers verkopen aub.
 
RGiggs11
 
2
1 maart 2020 om 17:06
Pfff balen is dit. Geen goed vervolg in de tweede helft helaas. Toch weer 2 puike reddingen van de Gea.
 
PanFC
 
3
1 maart 2020 om 17:07
Vrij simpel. Had de Gea hem gehad als Siggurdsson er niet lag? Nee. Maar hij lag er. Doet actief mee aan het spel door zijn benen in te trekken. Dus buitenspel. Trekt hij zijn benen niet in, dan raakt hij de bal en staat hij ook buitenspel.
 
Frankly87
 
0
1 maart 2020 om 17:10
Maar waarom lag hij daar word naar grond geschopt door Bissaka
 
SMH09
 
1
1 maart 2020 om 17:25
Dat maakt jammer genoeg niets uit voor de buitenspel-situatie.
 
Schams1
 
6
1 maart 2020 om 17:13
Mooi dat United en Spurs punten verspelen.
 
MoTheSpur
 
2
1 maart 2020 om 18:26
Ah joh gaf al aan dat het gewoon weer een wedstrijdje “wie is de slechtste“ ging worden. Naar mijn mening verdienen Wolves en Sheffield het meer om CL te spelen ???????
 
Jackieboy10
 
0
2 maart 2020 om 00:40
Of vorig seizoen toen iedereen heel erg zijn best deed om geen CL voetbal te halen...
 
MoTheSpur
 
0
2 maart 2020 om 15:14
Ja dat bedoelde ik meer Jackieboy10 haha het is weer begonnen hoor.
 
Busby
 
2
1 maart 2020 om 17:14
Je speelt dan een goede 1e helft en dan zo'n inspiratieloze tweede. Hoe kan zoiets gebeuren vraag ik mij af? Al bij al moet je tevreden zijn met het punt en het was natuurlijk wel offside, daar is geen discussie over mogelijk tenzij men de regels niet kent. Verder is het toch ongelofelijk dat Chelsea nog altijd 4e staat terwijl zij sinds november 4 of 5 keer hebben gewonnen.
 
MoTheSpur
 
4
1 maart 2020 om 18:24
Had het al verwacht ?? zelfs al begonnen wij goed ik wist al dat wij gingen verliezen joh vooral met Dier, Aurier en Davies... Aurier aanvallend wel goede voorzetten vandaag maar wij hebben geen spits haha. We moeten het hebben van wedstrijdje goals scoren want verdedigen gaat niet en tegen Wolves ga je grote kansen tegen krijgen met matige spelers die fouten maken. Gewoon gokken op de FA cup en in de competitie veel rouleren met de jonge spelers want ik heb dit seizoen al afgeschreven. Soms zitten er gewoon te veel dingen tegen. Ik kijk wel uit naar de zomer.