Trabzonspor bevestigt mogelijke droomtransfer voor onvindbare Sörloth
Zaterdag, 12 september 2020 om 17:18

Alexander Sörloth staat mogelijk voor een toptransfer naar de Bundesliga. Via de officiële kanalen bevestigt Trabzonspor zaterdagmiddag dat RB Leipzig een bod heeft uitgebracht op de sensatie van de Süper Lig. Sörloth, die door Trabzonspor wordt gehuurd van Crystal Palace, heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar Duitsland en verscheen vrijdag, tot verrassing van zijn club, niet op het trainingsveld.

De eventuele komst van Sörloth is een ingewikkelde operatie voor RB Leipzig. De halvefinalist van het afgelopen Champions League-seizoen moet allereerst een akkoord bereiken met Crystal Palace; naar verluidt wezen de Engelsen aan het begin van deze maand een bod van circa 22 miljoen euro af. Als het lukt om overeenstemming te bereiken met Crystal Palace, moet RB Leipzig ook nog een constructie met Trabzonspor bewerkstelligen. De Süper Lig-club huurt Sörloth op papier immers tot en met het einde van het seizoen 2020/21. Zijn contract op Selhurst Park loopt een jaar later af.

Trabzonspor heeft een optie tot koop van 6,5 miljoen euro laten opnemen in het huurcontract. Crystal Palace heeft de club uit de Süper Lig in de afgelopen dagen gevraagd wat men van plan is met Sörloth, daar hij nu voor veel geld verkocht kan worden aan RB Leipzig. Trabzonspor wil in ieder geval niet met lege handen achterblijven. Vorig seizoen was Sörloth van grote waarde voor de club, met 33 doelpunten in 49 officiële wedstrijden. Hij scoorde 24 keer in de Süper Lig en werd daarmee topscorer van Turkije. Zodoende zijn de verwachtingen voor volgend seizoen hooggespannen.

Eerder deze week meldde Fotomaç dat RB Leipzig voor frustratie zorgde bij Trabzonspor, door zich voornamelijk tot Crystal Palace te wenden in de onderhandelingen over de 24-jarige spits. Nu is duidelijk dat de Bundesliga-club ook een voorstel heeft gedaan aan Trabzonspor. De runner-up van vorig seizoen in Turkije meldt dat het 'clubbelang' de belangrijkste overweging is bij de keuze om het bod wel of niet te accepteren. Het is de vraag of Sörloth zich nog zou kunnen opladen voor een langer verblijf bij Trabzonspor, want hij lijkt een overstap te willen forceren.

Sörloth was deze maand actief bij de nationale ploeg van Noorwegen voor de Nations League-wedstrijden tegen Oostenrijk (1-2 nederlaag) en Noord-Ierland (1-5 zege, twee goals van Sörloth) en liet zich toen testen op het coronavirus. Hij zou de testresultaten donderdag binnenkrijgen en vrijdag naar Turkije vliegen, maar Trabzonspor meldt dat hij niet kwam opdagen. Een sanctie lijkt aanstaande. "Onze speler verzekerde ons dat hij op 11 september in Trabzon zou zijn, maar vandaag is hij er nog altijd niet. We beginnen daarom een disciplinaire procedure, zoals onze richtlijnen voorschrijven." De voormalig spits van FC Groningen kan de selectie van RB Leipzig van een belangrijke impuls voorzien, na het vertrek van Timo Werner naar Chelsea en de vertrokken huurling Patrik Schick.

Meer nieuws
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
0
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
7
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
12
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
71
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
tisjeboymax0
 
11
12 september 2020 om 17:23
Zo, dat had ik niet gedacht toen hij voor Groningen speelde. Maar volgens mij is hij goed opgedroogd de afgelopen jaren, en dan is dit wel een mooie stap. Ik zou als Leipzig wel moeite hebben met de manier waarop hij die transfer forceert.
 
Chester94
 
5
12 september 2020 om 17:24
Ik vind het een gok hoor van Leipzig. Sorloth lijkt niet heel constant qua goals, dan haal je hem waarschijnlijk meer voor zijn statuur en kracht in de zestien. Maar ik laat me graag verrassen!
 
Carsi_1
 
18
12 september 2020 om 18:07
Hij was de constanste kwa goals hoor....ook in de laatste interland duel nog 2 gescoort.
 
PsvFan700
 
38
12 september 2020 om 17:30
Vind dat altijd zo kinderachtig. Dan komt er een mogelijke nieuwe club langs en dan komen spelers gewoon zonder bericht niet opdagen voor de training. Normaal houdt ik niet van de vergelijking met een normale baan, maar kun je je het je voorstellen dat je op een dag gewoon niet op komt dagen op kantoor omdat je misschien ergens anders gaat werken? Dan ben je toch een vent en bel je op z'n minst even op.
 
Ijsmuts
 
1
12 september 2020 om 18:12
Je hebt gelijk hoor, maar we weten niet wat er achter de schermen gespeeld heeft. Wellicht komt men de afspraken met de speler niet na of belazeren ze de boel op een andere manier. Als mijn baas dat zou doen voel ik me ook niet verplicht me af te melden.
 
Lucas97
 
8
12 september 2020 om 18:10
Hoezo worden er aanbiedingen gedaan bij Crystal Palace, Trabzon heeft het geld nodig, als zij hem voor 6,5 officieel overnemen moeten clubs met belangstelling toch alleen een akkoord met hen bereiken.
 
Ijsmuts
 
5
12 september 2020 om 18:12
Moeten ze wel ff overeenstemming met de speler bereiken.
 
paneermeel
 
0
13 september 2020 om 10:18
Inderdaad. Dat wordt vaak nooit benoemd, de speler moet ook willen.
 
EmreGS27
 
3
12 september 2020 om 18:46
Crystal Palace kan hem voor 9 miljoen terughalen, dus ook met hen kan er een akkoord bereikt worden.
 
Mackolik
 
2
12 september 2020 om 19:57
@emregs27 Ik wist niet dat Palace hem terug kon halen. Dan lijkt mij dat de slimste zet om hem voor 9 terug te halen en voor 20 te verkopen.
 
Fenerlimemmo
 
0
12 september 2020 om 22:06
Dat gaat dus niet dan heeft hij 3 clubs gehad in een kalenderjaar. Of ze kunnen van de 22 miljoen 3 aan trabzon geven. Maar ik denk niet dat ze dat gaan accepteren. Ze ruiken geld.
 
IsmailIsmail
 
1
12 september 2020 om 23:25
En terecht
 
TheMagician
 
0
12 september 2020 om 23:29
Maar hoe zou Trabzonspor de mogelijkheid hebben om dat niet te accepteren? Als ze hem niet kopen voor 6,5 miljoen, dan gaat Crystal Palace gewoon een vergoeding betalen om de huurovereenkomst te beã«indigen. Wat niet heel veel moet kosten (max een paar miljoen). En als ze hem wel kopen, dan krijgt Trabzonspor gewoon een vergoeding van 3 miljoen want Crystal Palaca gaat hem gewoon terugkopen voor 9 miljoen. Oke dan is er nog de problematiek van dat hij niet bij drie verschillende ploegen mag spelen in 1 seizoen, maar het is niet dat Crystal Palace of Leipzig daarvoor miljoen voor gaat uitgeven? Desnoods koop je hem als Crystal Palace gewoon op en verkoop je hem volgend jaar.
 
Konsey
 
0
13 september 2020 om 02:25
Wat hier niet vermeld wordt is dat Sorloth indien Trabzon hem overneemt voor 6.5m mag hij in zijn contract een clausule opnemen van 9m. Dus TS weet ook dat ze toch weinig kunnen verdienen aangezien Sorloth wegblijft dan maar een goeie deal maken...