Trabzonspor laat niks heel van Sivasspor en heeft volgende prijs binnen
Zaterdag, 30 juli 2022 om 21:59

Trabzonspor heeft zaterdagavond beslag gelegd op de Turkse Supercup. De landskampioen liet in het Atatürk Olympisch Stadion in Istanboel geen spaan heel van bekerwinnaar Sivasspor: 4-0. Stefano Denswil bleef bij Trabzonspor negentig minuten op de bank. Het is de tiende keer in de clubgeschiedenis dat de regerend landskampioen met de Supercup aan de haal gaat. Vorig jaar was de ploeg van trainer Abdullah Avci eveneens de sterkste.

Na een afwachtend begin werd de score op slag van rust geopend door Andreas Cornelius. De aanvaller ontsnapte bij een corner van Edin Visca aan de aandacht van zijn directe bewaker en schoot ineens raak met links. Halverwege de eerste helft werd een treffer van Trabzonspor al geannuleerd wegens buitenspel. Diezelfde Cornelius sloeg vijf minuten na rust opnieuw toe, toen hij dankbaar profiteerde van geschutter bij Ali Vural: 2-0. De doelman liet een ogenschijnlijk simpele voorzet door zijn benen rollen.

Trabzonspor had in het tweede bedrijf weinig te duchten van Sivasspor en breidde de marge na ruim een uur spelen verder uit. Een schot van Trezeguet kon nog worden gekeerd, maar op de rebound van Jens Stryger Larsen was Vural kansloos. Alsof dat nog niet pijnlijk genoeg was deed ook Anastasios Bakasetas in de slotfase nog een duit in het zakje. De Griek mocht aanleggen vanaf elf meter na een overtreding op Djaniny. Een tweede strafschop in de blessuretijd werd gemist door Emrehan Gedikli.

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
18
   
23:39
23:39
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
10
   
23:04
23:04
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
7
   
23:00
23:00
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
20
   
22:54
22:54
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
59
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
oostzaan68
 
0
30 juli 2022 om 22:03
Benieuwd hoe ze t gaan doen in CL
 
GS020
 
8
30 juli 2022 om 22:32
Turkse ploegen en CL is normaal gesproken geen match bro. Verwacht er maar niks van.
 
Efsane61
 
4
30 juli 2022 om 22:35
Het enige voordeel is dat het niet de normale route is, maar de kampioenen-route. Er is dus nog kans, alhoewel het altijd billenknijpen zal worden.
 
Trabz0nspor
 
4
30 juli 2022 om 22:41
Denk dat hij ook doelt op xe groepsfase als we die halen.. en die is natuurlijk als je niet gunstig loot vrijwel onmogelijk. Maar de 20mil deelname bomus is het waard , insAllah gaan we het halen.
 
Efsane61
 
1
30 juli 2022 om 23:18
Voor de CL groepsfase moet het doel zijn om 3e te worden. Maar eerst maar eens daar geraken!
 
Clutch
 
3
31 juli 2022 om 11:32
Die deelname bonus is het nooit waard voor Turkse clubs omdat ze het als een gek wegstrooien. Met al die Mertens en Batshuayi geruchten zie ik daar geen verandering in komen.
 
Demo-
 
1
30 juli 2022 om 22:30
Dat is een sterk begin! Denken jullie dat ze kampioen gaan worden, of is de selectie niet breed genoeg/Fener mogelijk te veel goede aankopen?
 
Trabz0nspor
 
7
30 juli 2022 om 22:34
Hoe kom je erbij dat zomaar Fener kampioen word ? Just curious.. denk dat het voor ons ook lastig word maar hopelijk doen we weer mee.
 
Demo-
 
4
30 juli 2022 om 22:37
Had even de odds gegoogled en zag dat Fener/Trabzon ongeveer gelijk stonden op de betting sites. Ze hebben aardige hoop in het nieuwe team.
 
Efsane61
 
6
30 juli 2022 om 22:39
Fener heeft mijn inziens geen goede aankopen gedaan. In die zin dat ze het al sterke middenveld nog sterker hebben gemaakt, maar in de verdediging (met het vertrek van Kim-Min Jae) en in de aanval (waar ze al een tekort hadden), hebben ze gewoon geen versterkingen gehaald! Er bestaat gewoon een kans dat Trabzonspor eerder met Basaksehir, Konyaspor en Adanaspor zal strijden, dan met Galatsaray, Fenerbahce en Besiktas. Dit is geen denigrerende opmerking, maar al die clubs bouwen weer vanaf 0 een elftal op, dat heeft gewoon enorm veel tijd nodig. Natuurlijk doen die ploegen mee, dat zijn ze aan hun stand verplicht. Maar ik acht ze niet als sterkste titelkandidaten. Besiktas maakte nog het meeste kans, tot zij ineens al hun Turkse spelers in twee weken kwijt raakten. Nu hebben ze gewoon een enorm probleem in de basis, maar ze missen vooral een sterke bank! Galatasaray zou me verrassen met zo veel transfers, die misten gewoon echt de kwaliteit vorig seizoen. Fenerbahce is nog het sterkst van deze 3, maar is enorm wankel met de druk vanuit de supporters en het omgooien van het systeem voor het zoveelste achtereenvolgende seizoen!
 
Demo-
 
1
30 juli 2022 om 22:45
Thanks, wordt zo te lezen in ieder geval een interessant/mooi seizoen dan! Kijken of/hoe snel de grote clubs het team in orde krijgen en of de rest mogelijk kan verrassen. En natuurlijk ook hoe de paar nieuwe spelers bij Trabzon het gaan doen
 
ua-kral
 
0
30 juli 2022 om 22:58
Er is weinig reden om aan te nemen dat fener kampioen gaat worden. Kans is groter dat gala boven ze eindigt en dat zegt een heleboel.
 
keffin42
 
0
30 juli 2022 om 23:23
W hebben Joao Pedro gekocht en we gaan nog een spits, linksback en keeper kopen. Basaksehir ziet er niet sterk uit, konyaspor ook niet en adana demirspor is ok. Maar Fener, Bjk en Gs gaan wel meedoen met de titel.
 
DiegoLugano
 
0
31 juli 2022 om 12:31
We hebben letterlijk 2 cv’s gehaald en Szalai heeft vorig jaar laten zien de linksback positie aan te kunnen en dan hebben we nog Ferdi en Novak. De backpositie is goed we moeten de vleugels alleen verbeteren want die Rossi raakt geen pepernoot.
 
Efsane61
 
5
30 juli 2022 om 22:34
Heerlijk om met dit soort nieuws de voorpagina te halen, laat ze maar blijven komen, met de eerstvolgende en meest belangrijke het behalen van de CL-groepsfase! De wedstrijd leek meer op een oefenwedstrijd. Sivasspor helaas tandeloos, Trabzonspor speelde op laag tempo, weliswaar geen kans gegeven, maar ook niet bijzonder fletsend voetbal. Dit gaat nog een probleem opleveren als we hier niet tijdig een versnelling bijschakelen. Het probleem lijkt nu voornamelijk te liggen op de rechterflank bij Visca (die te veel verdedigend bijschakelt, in plaats van aanvallend) en Bakasetas. Die vertragen het spel enorm! Mocht dat probleem met een extra versterking op de vleugel opgelost worden, kan dat ons echt een aanvalsimpuls geven. Nog belangrijker dan een extra vleugel aanvaller: die rechter CV moet gewoon zo snel mogelijk komen. Er zijn nu nog welgeteld 16 dagen voor de CL play-offs. Die speler moet ook gewoon nog meedraaien met het team om dan op zijn minst te kunnen spelen. De backs vielen vandaag in het positieve op (eren en Larssen), evenals Abdulkadir en Trezeguet. Dat neem ik mee als positieve punten voor volgende week, waarin we onze voorbereiding op de CL play-offs gewoon zullen voortzetten met 2 competitie wedstrijden. =)
 
Trabz0nspor
 
0
30 juli 2022 om 22:45
Ik zie ook wat jij ziet, maar dit is wat avci wilt.. gecontroleerd met weinig risico.. dus baka zal niet veranderen. Dit is hoe hij moet spelen van de coach.
 
Efsane61
 
0
30 juli 2022 om 23:17
Gecontroleerd met weinig risico is inderdaad Avci's speelstijl. Vergeet echter niet dat hij ook probeert aanvallende impulsen in te brengen. Dorukhan als rechter CV is niets voor niets. Een middenveld met Hamsik, Baka en Omur is niet voor niets. Dat is ultra-aanvallend op papier! Het probleem is dat dit niet uit de verf komt met Baka naast Omur of andersom. Zij lopen elkaar voor de voeten. Tevens kan Baka niet om met de rol die hij krijgt als 8, hij is een 10 pur sang. Dat inzakken lukt hem gewoon niet. Omur kan dat beter aan, met zijn tempoversnellingen en dribbels. Ik zou liever kiezen voor Omur naast Hamsik en daarachter Dogucan of Siopis. Of Baka ervoor en Hamsik naast Siopis/dogucan. Dan hoeft Baka ook niet in te zakken. Nu krijg je te veel ruimtes in de spits, waar nog Bakasetas of Omur in lopen en mis je de daadkracht op de regista positie. Baka is nu geforceerd te veranderen, terwijl hij dus beter rendeert als enige op '10'.