Tweetal Ajacieden en Feyenoorder vaste waarden in elftallen van de week
Maandag, 19 augustus 2019 om 10:55

Ajax veroverde in de afgelopen speelronde de koppositie in de Eredivisie dankzij een 1-4 overwinning op VVV-Venlo. Het Algemeen Dagblad en De Telegraaf hebben beide met Lisandro Martínez en Dusan Tadic twee Ajacieden in hun Team van de Week opgenomen. De kranten zijn het tevens eens over Glenn Bijl van FC Emmen, Ridgeciano Haps van Feyenoord en Vangelis Pavlidis van Willem II.

Zowel het Algemeen Dagblad als De Telegraaf kiest voor een doelman van een Rotterdamse club. De eerstgenoemde krant kiest voor Kenneth Vermeer, terwijl ook Tim Coremans van Sparta Rotterdam met een plaats heeft verdiend. De defensies van beide kranten zijn grotendeels hetzelfde, met Glenn Bijl (FC Emmen), Lisandro Martínez (Ajax) en Ridgeciano Haps (Feyenoord). Het AD kiest verder in het centrum van de verdediging voor Bart Vriends van Sparta Rotterdam, terwijl De Telegraaf Vyacheslav Karavaev van Vitesse naast Martínez posteert.

Voor het middenveld zijn de keuzes daarentegen compleet verschillend. Steven Bergwijn was namens PSV trefzeker tegen Heracles Almelo en vormt daardoor in het team van het AD samen met Nikolai Laursen (FC Emmen) en Daley Blind (Ajax) het middenveld. De Telegraaf neemt in zijn elftal van de week geen enkele middenvelder van een topclub op en kiest voor Abdou Harroui (Sparta Rotterdam), Marios Vrousai (Willem II) en Anas Tahiri (RKC Waalwijk).

Vangelis Pavlidis scoorde namens Willem II twee keer in de met 2-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard en bekleedt daardoor bij beide kranten de spitspositie. Dusan Tadic was trefzeker vanaf elf meter bij Ajax tegen VVV-Venlo en verdiende daardoor bij zowel het AD als De Telegraaf een plaats. "Tadic voetbalt zo makkelijk. Hij is altijd aanspeelbaar, legt veel energie in zijn spel en zet direct druk op de tegenstander. Bovendien scoort hij veelvuldig", zegt Ernie Brandts, rapporteur namens De Telegraaf. Die krant kiest verder voor Haris Vuckic van FC Twente, terwijl het AD Bryan Linssen van Vitesse als derde aanvaller heeft.

Meer nieuws
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: RB Leipzig - Borussia Dortmund
1
   
14:28
14:28
Verweij en Driessen breken lans: 'Vreemd dat je zijn naam niet hoort bij Ajax'
2
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
4
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
messino
 
33
19 augustus 2019 om 08:03
Haps was wel de revelatie van het weekend. Lijkt zijn oude vorm te vinden nu hij een aantal wedstrijden op rij heeft kunnen spelen. Lichtpuntje in de defensie van Feyenoord. Hopelijk is het voor hem nu gedaan met de blessureleed.
 
Siceramo
 
4
19 augustus 2019 om 08:15
Dat hoop ik ook voor hem en voor Feyenoord. Als hij zo doorgaat, komt hij mogelijk eindelijk eens in Oranje. Her afgelopen jaar selecteerde Koeman voor linksback steeds Blind, Van Aanholt en Aké (ook voor LCV). Kongolo is ook eens opgeroepen. Die eerste drie zullen wederom weer worden opgeroepen, en terecht, maar ik denk dat Koeman nu met een grotere voorselectie komt dan voorheen om een aantal jongens een signaal te geven dat ze er tegen aan zitten. Gasten als Malen, Stengs, Koopmeijners, Til, Klaassen en dus wellicht ook Haps. Mogelijk ook als Koeman Blind ook laat gaan spelen op het middenveld. Dat betwijfel ik echter.
 
Finalvoetbal
 
21
19 augustus 2019 om 08:20
Revelatie? Het is toch geen ontdekking of openbaring dat Haps dit kan en doet?
 
Robinozaurus
 
15
19 augustus 2019 om 08:05
@voetbalzone, dit is volledig off-topic dat weet ik ook. Maar sinds jullie verandering aan de app ervaar ik alleen maar problemen. Continue krijg ik ''error'' meldingen. Ik kan niks doen, ik vind dit zelf erg jammer omdat afgelopen weekend la liga gestart is. Ik had graag met mede voetbalzonista's gepraat over bepaalde onderdelen.
 
Sanderr
 
14
19 augustus 2019 om 08:15
We hebben de klachten (vanaf dag 1 na de update) doorgespeeld naar de mensen achter de schermen bij VZ die hier aan werken. Ik hoop dat er snel verbetering in komt want de app is er inderdaad vreselijk op achteruit gegaan. Vanuit desktop kun je wel gewoon goed reageren. Tip als je vanuit je mobiel toch wil reageren: open de site via je browser of via facebook bijv, dan werkt het reageren/aanpassen etc. wel naar behoren! Hopelijk kunnen we snel weer gebruik maken van de app!
 
Robinozaurus
 
8
19 augustus 2019 om 08:21
Top en hopelijk werkt het snel naar behoren. Prima tips overigens. Uiteindelijk heb ik de telefoon in de hoek gelegd. Is ook niet zo erg.
 
 
4
19 augustus 2019 om 11:28
Ah ligt niet aan mij dus. Ik kan ook niet meer reageren via de app. En als ik Voetbalzone in m'n browser open, logt ie me automatisch in met Facebook. En om nou met m'n echte voor en achternaam onzin te spuien hier. Dat gaat me wat ver.
 
DominiqueThiem
 
4
19 augustus 2019 om 11:09
Wat een geweldenaar die Martinez. Zou zomaar kunnen dat Martinez Blind straks op de bank gaat houden als de samenstelling van het middenveld gaat veranderen. Op dit moment zou ik zeker Martinez het voordeel geven ten opzichte van Blind.Martinez doet me denken aan Christian Chivu.
 
 
1
19 augustus 2019 om 12:32
Goed om te zien dat Haps zijn oude vorm begint te hervinden. Hopelijk blijft die jongen fit!