'Uit woorden van Ten Hag kun je opmaken dat Ajax hard werkt aan zijn komst'
Zaterdag, 4 december 2021 om 10:30

Erik ten Hag wil niet bevestigen dat Ajax bezig is met de terugkeer van Brian Brobbey. De trainer van de Amsterdammers erkent in gesprek met Voetbal International en De Telegraaf wél dat Ajax in januari mogelijk de markt op gaat. "Als wij onze selectie kunnen versterken, dan zullen we dat doen", aldus Ten Hag. Mike Verweij van De Telegraaf concludeert daaruit dat Ajax 'heel hard werkt' aan de komst van Brobbey.

Al weken klinken geruchten over de mogelijke terugkeer van Brobbey bij Ajax. De negentienjarige spits komt bij RB Leipzig, waarvoor hij sinds 1 juli speelt, niet veel aan spelen toe. Volgens De Telegraaf is Brobbey bij Ajax in beeld als al dan niet tijdelijke vervanger voor Sébastien Haller, die in januari met Ivoorkust naar de Afrika Cup gaat. Ten Hag wil dat bericht echter niet bevestigen. "Wij zijn op dit moment tevreden met deze selectie. En als Haller er niet is, vullen we het op een andere manier in. Dat heb je tegen Sparta Rotterdam gezien. Dan kunnen we ook winnen", zo doelt de oefenmeester op Danilo, die afgelopen zondag in de spits stond opgesteld.

Tegelijkertijd sluit Ten Hag niets uit. "Natuurlijk zijn we aan het kijken. Dat hebben we vorig jaar ook gedaan. Het moet alleen wel dé optie zijn, Zoals vorig jaar met Haller, dat is wat je wil. Het is niet om even je selectie aan te vullen." Ajax telde in januari liefst 22,5 miljoen euro neer voor Haller, die de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis werd. Brobbey speelde nog een half jaar samen met Haller, voordat hij op 1 juli transfervrij naar Leipzig trok.

"Ik heb wel contact gehouden met hem", zegt Ten Hag, die ziet dat Brobbey het moeilijk heeft in Duitsland. De centrumspits stond de laatste twee wedstrijden wel voor het eerst in de basis, maar werd tegen Bayer Leverkusen (1-3 verlies) pijnlijk genoeg al vóór rust naar de kant gehaald. "Het is doodzonde. Als je ziet dat hij zo weinig kansen heeft gehad; het is nog zó'n jonge speler. Als je dan ziet dat hij überhaupt geen kansen heeft gehad. Daarmee stokt ook zijn ontwikkeling."

Ten Hag gelooft dan ook dat het voor Brobbey beter was geweest om in Amsterdam te blijven. "Hij had in mijn ogen de concurrentie aan kunnen gaan met Haller. Hier had hij veel meer gespeeld. Dat was voor zijn ontwikkeling goud geweest." Ten Hag waardeert Brobbey enorm om zijn kwaliteiten. "Hij is heel doelgericht en maakt doelpunten. Hij heeft snelheid en hij heeft charisma, uitstraling bedoel ik daarmee. Dat zit in het gen van de club, dat zelfbewustzijn. Snelheid is altijd een wapen voor spitsen. Dat heb je nodig om succesvol te zijn op het allerhoogste niveau, in de Champions League. Al hebben wij ook andere spelers in onze selectie die dat hebben."

Verweij, die zelf bij het gesprek van Ten Hag met meerdere Ajax-volgers was, trekt zijn eigen conclusie. "Wat wij de laatste weken al zeiden, kan ik opnieuw melden: Ajax maakt serieus werk van Brobbey", aldus de journalist in de podcast Kick-off. "Dat wilde Ten Hag niet bevestigen, maar hij ontkende het zeker niet, en vervolgens kwam er één grote lofzang op Brobbey. Daaruit kon je wel opmaken dat er heel hard wordt gewerkt aan zijn komst. Ik denk dat ze aanvankelijk gaan voor huren, misschien wel met een optie tot koop. Dat ligt bij Mino Raiola, die met Leipzig in de slag moet.

Meer nieuws
   
08:46
08:46
Sam Beukema én Joshua Zirkzee kunnen absolute droomtransfers maken
7
   
08:30
08:30
Dronken Carragher gaat wereld over: analist kán maar niet van Sancho af blijven
11
   
07:30
07:30
Ronald de Boer ziet man zonder interlands graag meegaan naar EK met Oranje
10
   
07:00
07:00
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
19
   
23:55
23:55
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
115
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (58)

 
Cali88mero
 
1
3 december 2021 om 19:40
Ik geloof Verweij en Driessen gewoon niet, zo belachelijk zou het zijn als ze hem terughalen.
 
baradona
 
24
3 december 2021 om 19:53
Belachelijk en vreemd, Ajax stelt zich richting Brobbey op als een loops schoothondje. Die jongen heeft Ajax 1,5 jaar laten bungelen aan een touwtje inzake contractverlenging , en besluit uiteindelijk bewust een mes in de rug te steken en voor het geld naar Leipzig te gaan. En nu is het allemaal zo zielig dat hij niet zo veel speelt, man man man wat een zwaktebod. Nooit maar dan ook nooit meer naar omkijken, al kan je hem gratis krijgen. We hebben het ook niet over Messi, of Haaland of Mbappé, ik heb nog steeds niks gezien wat deze gênante vertoning vanuit Ajax rechtvaardigt
 
 
23
3 december 2021 om 20:00
@baradona Waarom doe je alsof Ajax zo heilig is. Ajax zet vaak genoeg spelers aan de kant waar ze niks aan hebben. Dit is business, als het logisch voor Ajax is moeten ze hem halen. Áls Brobbey dat zelf wilt natuurlijk.
 
champmanus
 
10
3 december 2021 om 20:57
Wetende dat haller in januari weg is naar de Afrika cup. Zou ik het als eindverantwoordelijke niet aandurven om met danillo te komen. Al zou Ik hem ook niet verkopen maar nog keer verhuren half jaar en nog een half seizoen proberen. Hij scoort makkelijk maar tot nu toe helaas nier goed genoeg voor ajax. Dan is de vraag tadic variant in januari maja die Daramy is ook nog niet een betrouwbaar op dit moment. Gewoon brobbey huren, zal leipzig ook geen probleem van maken. Kan je hem daarna kopen voor een bedrag wat het waard is ok. En neem aan dat ze intussen al kijken in Brazilië voor een alternatief. Na Antony durven ze vast nog wel keer 20 miljoen neer te leggen voor een spits. Nu 2 jaar uit Europa gevlogen omdat er geen kwalitatieve keeper was getafe en Roma, die Portugees en scherpen. Leer je les en geef geld uit aan een goede spits al is het tijdelijk. Brobbey kent de spelersgroep de club, staat er gewoon direct meest logische keuze voor de korte termijn.
 
Cali88mero
 
7
3 december 2021 om 21:12
Brobbey heeft 3/4 keer leuk ingevallen. verder compleet onzichtbaar geweest. Een pure hype om die jongen gecreëerd om hem te behouden. Is ook gewoon een talent, dus dat hij er direct staat is makkelijker gezegd dan in de praktijk zal blijken
 
Gaalmeister
 
1
3 december 2021 om 22:07
Je moet Brobbey en Raiola niet door elkaar halen... Denk dat die hele show was opgetuigd door Raiola en dat Brobbey misschien altijd wel een beetje getwijfeld heeft. Ajax zal niet de hoofdprijs voor hem gaan betalen maar als je hem voor een paar miljoen kunt terug halen is iedereen blij. Zulke jonge jongens moet je een tweede kans geven (wel voorwaarde stellen dat hij vertrekt bij Raiola )
 
JohanVlerksen
 
1
3 december 2021 om 23:57
Als je hem voor 5 miljoen kan terug halen moet je dat doen. Je verliest er niet zoveel op. Anders had je hem vorige jaar 1 miljoen tekenbonus moeten geven en 2 miljoen salaris en wrs had je mino ook nog moeten betalen.
 
cabinessence
 
1
4 december 2021 om 01:29
@johanvlerksen: Als je hem nu terughaalt, dan betaal je die tekenbonus en dat geld aan Raiola alsnog.
 
Soccerfan_1
 
0
4 december 2021 om 11:52
Niet aandurven in de Nederlandse competitie met Danilo??? Ach hou toch op. Alsof Ajax afhankelijk is van haller in de competitie en de vervanger net zo top moet zijn. Het is geen CL. Onnodig geld uitgeven voor die paar weken? Nooit!
 
London Calling
 
0
4 december 2021 om 19:58
Ze zijn niet de enige die denken te weten dat Ajax hier mee bezig is. Daarnaast quoten ze hier uit een interview met Ten Hag waar alle Ajax club watchers aanwezig waren die allemaal aangaven dat Ten Hag ruim de tijd nam om Brobbey te bespreken.
 
Cas1
 
51
3 december 2021 om 18:31
Ik zal het belachelijk vinden als Ajax hem terug haalt. Desnoods betaal je veel meer voor een ander dan de jongen terug halen die je verlaten heeft voor een zak met geld, jouw Niets heeft opgeleverd en WEl veel heeft gekost (opleiding) en nu weer geld gaat kosten. Wegwezen
 
Janta
 
6
3 december 2021 om 19:12
Ten Hag heeft ook een zwak voor Labyat. ????
 
Cas1
 
5
3 december 2021 om 19:21
Zo slecht is hij niet. De pech voor hem is dat het niveau omhoog is gegaan. Blind MOET elke week top zijn anders ook niets, Klaasssen Moet top zijn anders te weinig Neres MOET top zijn, anders ook niet goed genoeg Dat is de makke van Labyad Ook bij een aantal andere clubs zoals Feyenoord Utrecht Cambuur. Als ze in Utrecht positief blijven spelen en niet alleen denken van "we gaan vandaag eens lekker uitdelen", dan zie ik ze hoog eindigen. Bovengenoemde clubs zijn clubs met een trainer die aanvallend denkt Natuurlijk heb je ook de keerzijde zoals Sparta
 
Soccerfan_1
 
1
4 december 2021 om 11:54
Labyad heeft het prima gedaan tot nu toe in z’n tijd bij Ajax. Alleen is het niveau nu veel hoger dan toen hij kwam.
 
Bongiorno
 
20
3 december 2021 om 19:17
Relativeren is ook een kunst. Jongen van 19 maakt fout. Het zou vooral dom zijn om hem puur te huren en geen uitzicht te hebben op een definitieve terugkeer. Hij liet zien zoveel talent te hebben. Er zijn weinig andere opties- het is roeien met wat je hebt (Danilo) of een koekenbakker halen (Luuk de Jong). Er is geen jeugdspits die klaar voor de start is, dat was jarenlang Brobbey. Een alternatieve koop kost al snel 15+ miljoen en Haller gaat dit seizoen en het volgende nog eerste keus zijn.
 
Cas1
 
15
3 december 2021 om 19:23
Ik heb dan liever een koekebakker die mij redt en nooit heeft genaaid. Dan een die centjes rook, geen geduld kon opbrengen een blauwtje liep en nu weer terug wil Een soort Andre Hazes junior
 
KamielZeegers
 
6
3 december 2021 om 19:30
@Bongiorno Ik zou De Waal of Rasmussen wel s willen zien bij het eerste. Beetje a la Dolberg die behoorlijk uit t niets kwam. Maar dat is een romantische gedachte.. Met Brobbey heb je wel zekerheid dat ie t niveau aankan.
 
Cas1
 
8
3 december 2021 om 19:59
En je hebt de zekerheid dat hij je al een keer genaaid heeft. Voor hetzelfde geld haal je een speler die je nog niet genaaid heeft Brobbey wordt nu opgehemeld omdat hij weg is. Wat je niet hebt wil je hebben. Haal maar een speler van een grote club die niet aan de bak komt en niet een van een kleinere club die zelf daar niet aan de bak komt
 
NothingtopsGrun
 
4
3 december 2021 om 20:21
Hoe komt iedereen er bij dat brobbey Ajax verneukt heeft? Ajax heeft brobbey juist verneukt door hen een belachelijk laag salaris te bieden!
 
Massive
 
2
3 december 2021 om 20:58
Als hij werkelijk een fout heeft gemaakt en dat in ziet dan komt hij dus voor het origineel voorgestelde salaris van Ajax. Als hij dat zou doen en ondanks een tranfsfersom dan denk ik dat een hoop mensen meer begrip zouden hebben. Als hij nu Ajax een transfersom en een hoog salaris zou kosten zonder langdurig top gepresteerd te hebben dan kun je wat negatieve reacties verwachten.
 
ninjakai
 
3
3 december 2021 om 21:16
@Bogiorno blijkbaar is strategisch denken en vooruit plannen heel moeilijk voor jou. Welk signaal geef je hiermee af richting je eigen toptalenten. Vertrek maar lekker transfervrij, wordt het niets komt Ajax je wel weer ophalen. Je ziet het bv met het transfervrij vertrekken van spelers. Sinds de coulant houding gaan er steeds meer transfervrij. Die hoek in rammen, lijn trekken en klaar. Donder maar op naar de tribune en verpieter maar een jaar. Talenten die transfervrij vertrekken voor de centen en verpieteren bij de nieuwe club. Zoek het lekker uit. Gewoon keiharde lijnen lekker duidelijk.
 
BK4LiFe
 
6
3 december 2021 om 21:55
Als een nieuwe werkgever in het buitenland, in een belangrijkere branche, jou 5x je maandsalaris plus tekengeld biedt, ga je ook weg als je eigen onderhandelingen niet soepel verliepen en je voornamelijk pas mocht komen als andere collega's ziek waren. Zo simpel is het soms.
 
Arends
 
2
3 december 2021 om 22:25
Kan, maar eerst 1,5 jaar zeggen ik ga verlengen en dan transfervrij weg, prima is zijn recht. Maar iemand die je zo aan het lijntje heeft gehouden terughalen,NEE
 
JohanVlerksen
 
7
4 december 2021 om 00:00
Toen ik 18 jaar was, was ik echt de allergrootste debiel die er bestond. Denk niet dat ik onder deze druk en met deze bedragen betere keuzes had gemaakt….
 
Pelletje
 
14
3 december 2021 om 19:20
Gewoon terughalen voor een normale prijs. Iedereen maakt fouten. Was een fantastische invaller vorig jaar vooral Europees. Wordt Ajax wel degelijk sterker van in de breedte.
 
Cas1
 
7
3 december 2021 om 19:25
Hij heeft een behoorlijke fout gemaakt, niet zomaar een trouwens, Hij ziet dat hij kansloos is daar en dat zal hij hier ook zijn en hij zal het weer doen. Wie vreemd gaat zal weer vreemd gaan
 
noWorries
 
4
3 december 2021 om 20:16
Zeker met mino erbij!
 
magikhetwete
 
1
3 december 2021 om 19:29
Ik denk dat je Brobbey wel moet halen, maar gewoon duidelijk moet maken dat je bij Ajax gelukkig wordt maar geen absurde salarissen krijgt. Dan maak je hem en andere ook duidelijk dat je bij Ajax welkom bent, het een warme club is maar het geen melkkoe is waar je onbeperkte salarissen kunt verdienen. Dat betekent dus dat hij fors minder gaat verdienen dan bij Leipzig, maar alsnog gewoon rond de 1 miljoen euro gaat krijgen per jaar. Als die dan succesvol is 2-3 jaar bij Ajax kan die de nieuwe Pipo Inzaghi worden bij Ac Milan voor een prachtsalaris.
 
Denn01
 
5
3 december 2021 om 19:52
Toch mooi om te zien dat het in het leven ook belangrijk is om gelukkig te zijn en iets minder verdienen ipv geld na te jagen en jezelf doodongelukkig te voelen.
 
Vernon
 
10
3 december 2021 om 20:09
Cas, gelukkig kijkt Ajax gewoon zakelijk, en niet uit rancune. Ajax kijkt wat ze nodig hebben, wat zo'n speler kost, en dan nemen ze een beslissing. Wat zou Ajax er mee opschieten om meer te betalen voor een ander? Dan voelen ze zich even beter, maar wel een paar miljoen extra kwijt, zoiets?
 
Cas1
 
3
3 december 2021 om 20:27
Was je nou echt obnder de indruk van Brobbey? Misschien was hij in de jeugd wel goed en heeft hij een goal gemaakt in de cL, maar ik hem hem ook zien falen.\ Er zijn genoeg goede spelers te koop. Bovendien is hij een speler die diepte zoekt, daar heeft Ajax NU minder behoefte aan, dan een jaar of meer geleden. Het is meer dat ik denk dat hij het weer gaat flikken. Vergeet niet dat Ajax hem direct al terug wilde kopen, maar dat meneer daar niet op in ging. Hij wilde voor zijn kans gaan en heeft gezien dat hij het niet aankan. dan zal hij het hier ook niet redden. Bovendien heeft dit een stuwende werking naar andere spelers. Die denken ook ik peer hem en ze komen me weer terug halen. Of is het een nieuwe tactiek van de zaakwaarnemer, die nu weer kan cashen, wie het ook moge wezen
 
raaijkeweske
 
7
3 december 2021 om 18:33
Dat is gewoon geld weggooien en je weet niet wat je er voor terug krijgt omdat ie momenteel geen basisspeler is. Hoop dat de scouting een andere spits op het oog heeft, een spits die wel wekelijks speelt en de concurentie met Haller aan durft.
 
Vernon
 
13
3 december 2021 om 20:10
Hij heeft tot een half jaar geleden bij de club rondgelopen. Als je van iemand weet wat je haalt, dan is het van Brobbey.
 
JDB JWT MKDK
 
33
3 december 2021 om 18:40
Gewooon halen die gozerrrrrrr !
 
Rochester
 
9
3 december 2021 om 18:43
Hoop dat Ajax een andere spits dan Brobbey binnenhaalt en dat ondanks dat ik het zeker jammer vind dat Brobbey vertrok bij Ajax en ik ook een groot fan van hem was, maar ik denk dat Brobbey sowieso tussen de 5 en de 10 miljoen moet gaan kosten ondanks dat hij weinig minuten bij Leipzig maakt en dat vind ik toch een vrij fors bedrag. Heb dan liever dat Ajax dat geld in een andere spits steekt en daarbij komt nog dat Brobbey helaas ook wel redelijk blessuregevoelig is en als je hem terughaalt, dan zullen er ook bepaalde hoge verwachtingen zijn dat hij het wel zal doen in bepaalde wedstrijden voor Ajax en zoiets kan denk ik alleen maar tegenvallen. En ondanks dat ten Hag zich positief uit laat over Danilo, denk ik dat hij gewoon tekortkomt voor Ajax. En wat vele ook niet weten is dat het contract van Danilo na dit seizoen afloopt en Danilo ergens aan het begin van dit seizoen wel aangaf graag te willen verlengen, maar dat Ajax niet echt aanstalten maakt om te verlengen met Danilo dus die moet of in januari verkocht worden of gaat transfervrij weg na dit seizoen. En daardoor heeft Ajax ook een extra spits nodig achter Haller. Tadic kan er natuurlijk ook spelen, maar het is toch fijn om een echte spits achter de hand te hebben.
 
son_goku
 
8
3 december 2021 om 18:48
Ik zeg doen, maar dan huur met een koop optie Mensen lopen te roepen dat dit een slecht signaal is richting de jeugd. Maar je kan het ook omdraaien. Hij kan ze ook duidelijk maken dat het gras toch echt groener is in Amsterdam voor jeugdige voetballer.
 
Vernon
 
2
3 december 2021 om 20:10
Exact. Laat maar zien dat een snelle stap naar het buitenland echt niet altijd beter is.
 
HakimZiyach22
 
7
3 december 2021 om 18:48
Huur is nog uit te leggen. Als ie verkocht wil worden, moet ie maar ruzie maken met de Leipzig leiding. Of zichzelf vrijkopen. Weet niet exact hoe neymar het deed, maar dat was volgens mij ook zo’n constructie. Ajax gaat echt geen 10 miljoen neerleggen voor een verloren zoon. Koop je contract af net als Babel in 2013.
 
steeck03
 
2
3 december 2021 om 20:27
Ik neem aan dat je die soap niet hebt gevolgd. Neymar heeft formeel zichzelf vrij gekocht. Alleen kreeg hij het geld van de eigenaren van psg via een leuke constructie
 
JariJari
 
7
3 december 2021 om 18:54
Nee niet doen. Heeft in 4 maanden geen knikker geraakt / niemand weten te overtuigen daar. Waarom zou die ons dan beter kunnen maken. Gewoon een dure gok. Elders kijken!
 
FullPresBoys
 
2
3 december 2021 om 19:04
Als je er geen verlies op lijdt prima - anders lekker laten
 
Vernon
 
2
3 december 2021 om 20:13
Nou ja ze zullen er meer voor moeten betalen dan ze kregen, want hij liep gratis weg. Alleen als Ajax hem een nieuw contract had gegeven hadden ze ook fors tekengeld moeten betalen. Dus het is niet erg om een transfersom te betalen, als het maar niet al te hoog is. Ben wel benieuwd wat Brobbey aan tekengeld heeft gekregen in Duitsland. Zij zullen er geen verlies op willen lijden.
 
Socrates2021
 
0
3 december 2021 om 19:33
Als Ajax Brobbey terughaalt gaat hij dan akkoord met een minder salaris ? Geen idee hoeveel meer hij nu in Leipzig krijgt .
 
birotor
 
3
3 december 2021 om 19:59
"de centrumspits stond de laatste twee wedstrijden wel voor het eerst in de basis, maar werd tegen Bayer Leverkusen (1-3 verlies) pijnlijk genoeg al vóór rust naar de kant gehaald." De technische leiding daar in Leipzig zal wel niet uit blinden of simpele zielen bestaan. Ergo, hij brengt niet genoeg en daarom speelt hij niet. Als hij al niet genoeg brengt voor een Duitse middenmoter, wat moet Ajax dan met hem?
 
Vernon
 
1
3 december 2021 om 20:14
Hij kan dikke aanpassingsproblemen hebben, ander systeem, de leiding die er nu zit is niet de leiding die hem gekocht heeft. Dat zijn zo al drie goede redenen waarom hij daar tegen valt. Ajax kent hem en weet wat hij kan. Gewoon halen dus.
 
Bossie
 
5
3 december 2021 om 19:59
Uit de woorden van Ten Hag kan je opmaken dat Ajax aan het kijken is voor een spits. Dat de Telegraaf er van uit gaat dat die Brobbey is komt omdat ze dat gerucht zelf de wereld hebben in gebracht
 
invuurenvlam
 
2
3 december 2021 om 20:00
Buiten het feit dat je binnen 6 maanden een speler voor veel geld gaat halen die zonder te willen bijtekenen perse weg wilde zie ik geen sterkere speler voor me dan Danilo....zeker niet voor de vele miljoenen die Brobbey gaat kosten...je hebt 3 voetballer die in spits kunnen. Ik vind het ook geen goed signaal naar jeugd toe.
 
Vernon
 
2
3 december 2021 om 20:16
Het signaal dat de jeugd ook kan krijgen, is dat je misschien beter wat langer in Amsterdam kan blijven in plaats van de eerste de beste buitenlandse zak met geld te pakken. Van mij mag hij komen, mits niet al te duur. Als hij had bijgetekend had hij ook tekengeld gehad.
 
Man City_1970
 
2
3 december 2021 om 21:08
Kan ook andersom mischien had Ajax wel de buidel moeten trekken om hem te houden. Want Ajax kan hem alleen huren, want Brobbery gaat geen duppie inleveren en verdiend tig keer zoveel nu. Ajax jeugd nu denken ga weg en dan komt Ajax op hangende pooitje terug , en speel je weer bij Ajax alleen elke maand een veel dikkere knip
 
ninjakai
 
0
3 december 2021 om 21:22
@Man City, precies dit. Klaar met al die precedent werking. Normaal wilde zelf opgeleide spelers nog wat opbrengen, nu willen ze transfervrij de deur uit. Dat heeft het softiebeleid Ajax vooralsnog gebracht.
 
Vernon
 
1
4 december 2021 om 08:27
@Man City, dat kan ook zo werken, dat is waar. Maar Ajax heeft de buidel geprobeerd te trekken voor Brobbey, maar hij wilde niet. Dan houdt het op. Als hij nu te duur is, moet hij ook niet terug komen.
 
GJ7300
 
2
3 december 2021 om 20:28
Je kunt ook stellen dat er wel heel weinig creativiteit is in de scouting met al die open deuren. Misschien moet je zelf s de nieuwe Haaland, Mbappe of Ibra ontdekken ipv terug grijpen naar verwende jochies die Ajax verlaten hebben
 
Man City_1970
 
0
3 december 2021 om 21:06
Zou als Brobbery dat nooit doen, zwaktebod, gaan voor de kansen in Duitsland
 
Arends
 
1
3 december 2021 om 22:23
Geen Brobbey... Hij wou weg klaar. Ga je toch geen 10 miljoen ofzo voor betalen....
 
KevinKluivert
 
2
3 december 2021 om 23:41
Een eventuele terugkeer bij Ajax zou wat mij betreft alleen bespreekbaar zijn als hij afstand doet van Raiola als zaakwaarnemer en hij akkoord gaat met de financiële voorwaarden van Ajax. Zo niet, even goede vrienden.
 
Soccerfan_1
 
0
4 december 2021 om 11:56
Brobbey halen voor januari en daarna weer op de bank pleuren voor haller. Wat is daar goed aan dan? Niets. Niet voor Ajax en ook niet voor Brobbey. Danilo kan prima z’n kans krijgen die paar weken. We hebben hem alweer afgemaakt voordat hij ook maar 1 echte kans heeft gekregen bij Ajax. Oh ja vergeten. Men moet tegenwoordig 3 keer scoren in 10 minuten anders ben je niet goed genoeg…..
 
MarekHamsik17
 
0
4 december 2021 om 12:03
Op dit moment mist Brobbey ervaring, slimmigheden en ritme om bij een betere club dan Ajax te spelen. Of in een betere voetbalcompetitie te spelen. Ik vind dat hij nog best veel minuten heeft gemaakt bij Leipzig, ik dacht dat hij daar gewoon bij de reserves zou zitten en verhuurd zou worden op den duur. Ajax is de redding voor zijn carriere. Ik denk dat Brobbey zelfs salaris gaat inleveren om terug te kunnen komen. Momenteel zou hij nergens eerste spits zijn. Voor de toekomst zou het gewoon een speler kunnen zijn die toegevoegde waarde heeft voor het Nederlands elftal. Dus vanuit Ajax snap ik het wel, ze kennen zijn kwaliteiten.