Update: Ajax tast definitief mis na aankondiging van Palmeiras
Vrijdag, 17 november 2017 om 18:07

Diogo Barbosa Mendanha, kortweg Diogo Barbosa, staat in de belangstelling van Ajax. Esporte Interativo meldt dat de Amsterdammers serieuze interesse hebben in de 25-jarige linksback van de Braziliaanse derdeklasser Coimbra. Het is echter sterk de vraag of Diogo Barbosa haalbaar is, want Palmeiras zou de strijd om de handtekening van de verdediger reeds hebben gewonnen.

De aanstaande voorzitter van Cruzeiro, Wagner Pires de Sá, claimt namelijk dat Palmeiras' bod van 5,7 miljoen euro is geaccepteerd. Dat kan Wagner weten omdat Cruzeiro zelf ook bij de onderhandelingen betrokken is. De situatie is als volgt: derdeklasser Coimbra houdt niets over aan de transfersom, want 4,1 miljoen euro vloeit naar investeerder Banco BMG en de overige 1,6 miljoen gaat naar het Cruzeiro van Pires. Die club huurt Barbosa sinds januari en heeft 25 procent van de eigendomsrechten in het bezit.

Cruzeiro had een optie om in het huidige kalenderjaar nog eens 25 procent op te kopen, maar ontbeert de financiële middelen. "Hij was een belangrijke speler voor ons, maar de directie heeft besloten om de economische rechten van Barbosa niet te kopen en heeft die overgedaan aan Palmeiras", reageert Pires de Sá, die op 1 januari wordt benoemd tot de nieuwe preses van Cruzeiro. De huidige baas, Gilvan de Pinho Tavares, zou tegenover hem hebben bevestigd dat Diogo Barbosa de overstap gaat maken naar Palmeiras.

Als dat inderdaad het geval is, dan zal de club uit São Paulo per 1 januari honderd procent van de eigendomsrechten van Diogo Barbosa in het bezit hebben, maar de club heeft nog altijd niets van zich laten horen. De Braziliaanse media blijven derhalve speculeren over de toekomst van de speler en melden nu dus dat Ajax zich in de strijd heeft gemengd. Afgelopen zondag liet Diogo Barbosa aan Radio Itatiaia nog weten dat hij baalt van alle onzekerheid: "Het baart mij veel zorgen, het bezorgt mij hoofdpijn", zei hij.

"Zeker voor mij, want ik heb een goed jaar achter de rug. Als ik niets had gepresteerd, dan was het prima geweest, maar een speler die heeft uitgeblonken en kampioen is geworden… zijn toekomst zou snel opgelost moeten zijn. Dus dit stoort mij zeer, maar wat doe je eraan? Als Cruzeiro wil dat ik blijf, dan doe ik dat graag. Dat is ook wat ik wil. Maar als de directie er niet zo over denkt, dan ga ik gewoon door met mijn leven", aldus Diogo Barbosa, die in januari op voorspraak van Mano Menezes naar Cruzeiro kwam en 33 duels voor de blauwhemden uit Belo Horizonte speelde.

Update 17 november 18.07 uur - Ajax tast definitief mis na aankondiging van Palmeiras
Ajax kan de komst van Diogo Barbosa uit het hoofd zetten. De 25-jarige linksback doorloopt volgende week de medische keuring en als er geen problemen aan het licht komen, tekent hij een contract bij Palmeiras. De club uit São Paulo heeft dat vrijdagavond bekendgemaakt.

Meer nieuws
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
1
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
13
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
FCBogarde
 
26
15 november 2017 om 20:19
Van een Braziliaanse 3e klasser.... Nou laat maar. Dit seizoen kunnen we uitstekend verder met Viergever met Sinkgraven als backup. Voor volgend seizoen komt hopelijk Mitchel Bakker doorzetten vanuit de jeugd, daar heb ik hoge verwachtingen van.
 
SuperFlurps
 
34
15 november 2017 om 20:25
Vergeet niet dat bijvoorbeeld David Luiz en Ramires ook uit de lagere divisies van Brazilië zijn geplukt.
 
Deentje
 
14
15 november 2017 om 21:39
Speelden allebei in de Serie A, dus op het hoogste niveau bij respectievelijk Cruzeiro en Vitoria.
 
SpeedyAFC
 
25
15 november 2017 om 20:29
Een 25 jarige die bij een derde klasse club speelt en dan nog is 5,7 miljoen euro niet genoeg. Inderdaad, laat maar.
 
Delpay96
 
46
15 november 2017 om 20:38
Is deels eigendom van een derde klasser. Heeft dit jaar gwn voor Cruzeiro gespeeld en daarvoor voor Botafogo, dus gwn het eerste niveau.
 
Rochester
 
29
15 november 2017 om 20:40
@ Fcbogarde, Van een Braziliaanse 3de klasser? Als je de tekst goed leest, dan zie je dat er staat dat Coimbra geen transfersom incasseert en dat de transfersom verdeeld zal worden over 'n aantal partijen en dergelijke, maar Diogo zelf speelt bij Cruzeiro, dat op het hoogste niveau van Brazilië uitkomt en daar is hij gewoon basisspeler. Afgelopen seizoen speelde hij alle wedstrijden bij elkaar, 50 wedstrijden voor Cruzeiro. De afgelopen 2 seizoenen zit hij wat betreft wedstrijden, rond de 100 wedstrijden en hij is ook gewoon vaste basisspeler.
 
Brasileiro
 
1
16 november 2017 om 04:54
Thanks Rochester, gelukkig ben jij wel altijd scherp! In alle eerlijkheid, is hij mij nog niet zo opgevallen dit seizoen. Maar staat er bij Cruzeiro ook echt geen misselijke ploeg met Dede en Manoel achterin, Henrique, Giorgian en Neves! Zal op hem gaan letten vanaf nu.. lijkt mij ondanks mogelijk akkoord wel eerder haalbaar dan bijvoorbeeld Arana.
 
DareToZlatan10
 
13
15 november 2017 om 20:20
Ajax grijpt voortaan zowat overal naast.. geld genoeg en steeds “ net “ niet.. kijk naar richarlison.. die hadden ze bij Ajax nu goed kunnen gebruiken.
 
Mr t
 
41
15 november 2017 om 20:30
Precies de reactie die ik verwachtte na het lezen van de titel. Ik zou zeggen dat er niet veel te bekritiseren is aan het transferbeleid van Ajax de laatste tijd... Onana, Sanchez, Neres zijn toch allemaal best aardige aankopen geweest van Marc of niet?
 
SpeedyAFC
 
12
15 november 2017 om 20:31
Ja en wat kan Ajax eraan doen wanneer een andere club, nadat Ajax al rond is, nog meer biedt? Het leven is niet zo simpel, Ajax kan niet op tegen clubs uit de PL. Op het laatst kan Ajax altijd nog overboden worden, daar doet Ajax helemaal niets aan.
 
arsen(e)al
 
11
15 november 2017 om 20:33
Wat kunnen ze daar aan doen? Hadden gewoon voldoende op tafel gelegd, overeenkomst gemaakt en toen kwamen de PL miljoenen. Tja, dan ben je kansloos
 
Calm
 
12
15 november 2017 om 21:11
Als Ajax een paar keer ruim voldoende geld op tafel legt zodat ze allemaal meteen akkoord gaan, dan weten de clubs erna genoeg: Ajax komt langs, dan valt er veel uit te halen. Ajax, en specifiek Overmars, is gewoon goed aan het onderhandelen. Dan win je soms en verlies je soms. Als je altijd wint, betekend het gewoon dat je teveel betaald. Je kunt ook 40 miljoen voor Weghorst bieden, dan ligt er ook niemand bij AZ in de weg en is het snel beklonken. Biedt je echter rond marktconform, dan probeert AZ er wat meer uit te halen en duurt het dus een stuk langer voor het rond komt. Dat een andere club dezelfde speler 5 miljoen meer waard vindt en ook veel meer biedt, tja, daar moet je niet teveel naar kijken. Je moet kijken naar hoeveel je de speler zelf waard vindt.
 
4Ever4Ajax
 
5
15 november 2017 om 21:16
@daretozlatan10: Erg simpele beredenering door te stellen dat het met Richarlison is mislukt, Ajax overal naast grijpt. In die beredenatie kan je ook stellen dat met Onana, Sanchez en Neres Ajax het altijd fantastisch doet, wat natuurlijk ook niet de waarheid is. Soms grijp je mis, soms heb je wel beet. Bij Richarlison weet je zeker dat Ajax hem heeft gemist. Hier weet je niet eens zeker of Ajax wel echt geïnteresseerd was. Kortom, nogal kortzichtige conclusie van je wat mij betreft.
 
Rochester
 
0
15 november 2017 om 20:29
Ik las het net inderdaad al op verschillende sites dat Ajax belangstelling voor hem heeft en ondanks dat Palmeiras hem waarschijnlijk binnen zal halen, hoop ik wel dat Ajax er op de een of andere manier toch in slaagt om Diogo binnen te halen. Is echt een prima back. Heeft al vrij veel ervaring en ondanks dat hij 25-jaar is, zit er nog wel wat rek in hem en ik heb de afgelopen maanden sowieso al vaak aangegeven dat ik graag een linksback en een vleugelaanvaller in januari zie komen en ik denk dat hij echt een goede aanwinst voor Ajax zal zijn. Dus hopelijk weet Ajax hem net voor de neus van Palmeiras weg te kapen, zoals Watford bij Ajax met Richarlison deed.
 
52N6E
 
1
15 november 2017 om 20:49
Ik dacht dat Ajax net een goede scout in het zonnetje had gezet deze week. Ik zie zijn naam in dit hele verhaal niet terug...
 
ApyroG
 
0
15 november 2017 om 21:37
@52n6e Dat is John Steen Olsen, die scout alleen Scandinavië af voor talenten. Veltmate is degene die voornamelijk Zuid-Amerika scout.
 
52N6E
 
0
15 november 2017 om 22:30
Aha veltmate van Groningen. Heeft een goed netwerk.
 
Steef71
 
0
16 november 2017 om 05:36
Is een vriend van Lemic. Die heeeft wel wat lijntjes inderdaad. Veel spelers daar zitten via allerlei constructies en zaakwaarnemers in zijn stal.
 
almere67
 
1
15 november 2017 om 21:54
Hou toch is op met die en die speler staat in de belangstelling van Ajax, ik noem het zoet houdertjes voor de achterban. Wees is concreet en sla je slag is en geef is een keer geld uit want staat genoeg op de bank of willen ze soms geen EL of CL spelen