Update: Egypte haalt zondaar weer terug na excuses en steunbetuigingen
Vrijdag, 28 juni 2019 om 07:40

Egypte gaat vanavond tegen Congo op zoek naar zijn tweede overwinning op de Afrika Cup. Het gastland zal het in dat duel wel moeten doen zonder Amr Warda, die eerder op de woensdag uit de selectie is gezet. De Egyptische voetbalbond heeft niet bekendgemaakt waarom het tot deze beslissing is gekomen, maar volgens internationale en lokale media speelt er het een en ander op de achtergrond.

Verschillende Egyptische media en ook de BBC melden dat Warda verbannen is vanwege een flinke hoeveelheid pikante berichten die hij via social media aan meerdere vrouwen heeft gestuurd. Onder de ontvangers van deze berichten via WhatsApp en Instagram bevonden zich naar verluidt ook echtgenoten van enkele van zijn ploeggenoten bij PAOK Saloniki, de club waar hij sinds tweeënhalf jaar onder contract staat.

Warda streek begin 2017 neer bij PAOK, maar werd na een halfjaar voor een seizoen verhuurd aan Atromitos. De linksbuiten keerde vervolgens een jaar geleden terug naar PAOK, dat hem begin dit jaar opnieuw naar Atromitos liet vertrekken. Of de berichten die Warda aan de vrouwen van zijn ploeggenoten stuurde mee hebben gewogen in de beslissing om hem opnieuw te verhuren is niet duidelijk, maar het is wel zeker dat de kwestie al langer speelt.

Berichten over de activiteiten van Warda kwam in de aanloop naar de Afrika Cup al naar buiten en het feit dat de 29-voudig international wel werd opgenomen in de selectie van de Farao's leidde toen al tot de nodige kritiek van fans en de Egyptische media. De bond van het Noord-Afrikaanse land laat nu weten tot deze beslissing te zijn gekomen 'om de discipline, toewijding en concentratie in stand te houden'.

Update 28 juni 07.40 uur - Egypte haalt zondaar weer terug na excuses en steunbetuigingen
Amr Warda is weer teruggekeerd bij de selectie van Egypte voor de Afrika Cup, zo maakt Ahmed Shobeir, vice-president van de Egyptische voetbalbond, via Facebook bekend. De 25-jarige middenvelder werd wegens 'gedragsovertredingen' weggestuurd, maar heeft openlijk zijn excuses aangeboden. Ahmed Elmohamady betuigde na zijn doelpunt tegen DR Congo zijn steun aan Warda, door zijn rugnummer uit te beelden. Ook onder meer Mohamed Salah en Ahmed Hegazi vroegen via social media om vergeving voor de middenvelder, die dus in genade is aangenomen.

Meer nieuws
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
0
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
13
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (3)

 
Mackolik
 
88
26 juni 2019 om 16:06
Als ik naar de afbeelding kijk heeft deze speler zich al verontschuldigd
 
Boamorte
 
13
26 juni 2019 om 17:03
Hetzelfde heeft ie in Portugal geflikt en dat meteen in zijn eerste week bij Feirense, is ook meteen ontslagen
 
XAJAcfa
 
0
26 juni 2019 om 23:08
De aanhouder wint zal hij wel gedacht hebben. Gooit wel mooi zijn glazen in en is straks nergens meer welkom