Update: Galatasaray rondt transfers van Braziliaan en Turk af
Donderdag, 10 januari 2019 om 18:15

Marcos do Nascimento Teixeira, beter bekend als Marcão, gaat aan de slag bij Galatasaray. De club uit Istanbul laat weten dat de onderhandelingen met Chaves formeel van start zijn gegaan. Het lijkt er dan ook op dat de 22-jarige centrale verdediger eerdaags zijn handtekening zal zetten onder een contract.

Marcão komt uit de jeugdopleiding van Atlético Paranaense en na een huurperiode bij Rio Aves in Portugal kwam hij afgelopen zomer bij Chaves terecht, dat eveneens uitkomt op het hoogste niveau van Portugal. De linkspoot heeft nog een contract tot medio 2022, maar dat gaat dus afgekocht worden door Galatasaray.

De club uit Europees Istanbul gaat zich overigens ook versterken met Emre Tasdemir. Cim Bom laat weten de onderhandelingen met de 23-jarige linksback te zijn begonnen en die hoeven niet veel tijd in beslag te nemen, want Emre is transfervrij. De viervoudig Turks international liet zijn contract bij Bursaspor begin januari ontbinden.

Update 10 januari 18.15 uur - Galatasaray rondt transfers van Braziliaan en Turk af
Galatasaray heeft de transfers van Marcão en Emre Tasdemir afgerond. De club uit Istanbul maakt bekend dat de Turkse linksback een contract voor anderhalf jaar heeft getekend en dat de Braziliaanse centrumverdediger Marcão vrijdag zijn handtekening zet. Met het Portugese Chaves is inmiddels een volledig akkoord bereikt, aldus Galatasaray in een statement.

Meer nieuws
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
0
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
11
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
70
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
uA010
 
5
9 januari 2019 om 15:08
Ik heb Marcao nooit zien voetballen buiten de filmpjes die ik afgelopen dagen heb gezien. Hij ziet eruit als een bikkel harde verdediger die niet bang is om het duel aan te gaan. Fysiek lijkt hij erg sterk en zijn inschattingsvermogen is ook niet mis. Als ik naar zijn statistieken kijk is te zien dat hij in de laatste 16 wedstrijden een gemiddelde heeft van 55% gewonnen duels, en 60% lange bal precisie. Hij is 22 jaar, dat is wel positief. Ik vind zin uiterlijk iets hebben van Melo, ik hoop dat het een soortgelijke speler is. Betreft Emre Tasdemir, hem heb ik een aantal jaar geleden wel vaak bekeken tijdens de wedstrijden van Bursa. Talent heeft hij, ook hij is pas 23 als ik me niet vergis. Een groot nadeel is dat hij erg blessuregevoelig is. Echter is hij duidelijk gehaald voor de breedte. Hij had geen club dus ik kan deze transfer snappen. Bedenk ook dat Nagatomo mee doet met Japan aan de Asia Cup en we hem misschien 5 wedstrijden kunnen missen. Nu heeft Terim tenminste keuze tussen Omer Bayram en Emre Tasdemir.
 
ImparatorFT
 
4
9 januari 2019 om 15:33
Helemaal eens met wat je zegt. Over Marcao kan ik ook niks zeggen, ik heb hem nooit zien spelen. Hij is nog best jong, dus hij heeft nog ruimte om te groeien en een doorverkoopwaarde. Dikke prima. Emre heb ik een paar jaar geleden veel zien spelen bij Bursa. Elke keer als die jongen tegen ons speelde, maakte hij onze rechtsback helemaal kapot. Die jongen blijft maar doorgaan, echt een gruwelijke back vond ik hem in die tijd. Daarna een tijdje niets meer gehoord van hem, zoals jij aangeeft door blessures en misschien ook de concurrentiestrijd verloren door Aziz Behich? Als hij minder blessuregevoelig zal zijn en zich verbetert in het verdedigende aspect kan Omer Bayram wat mij betreft volgend seizoen een nieuwe club zoeken. Ben 10x meer gecharmeerd van Emre dan Omer,
 
V-Watcher
 
11
9 januari 2019 om 15:08
Hadden beter voor zijn maatje Maras kunnen gaan dan, iets ouder maar in mijn ogen wel meer potentie. Marcao is een prima verdediger en is nog jong dus er kan rek in zitten maar op dit moment echt nog geen materiaal dat er direct kan staan en Galatasaray echt verder helpt. Gezien het feit dat ze er zo makkelijk eentje tegen krijgen hadden ze zich misschien beter kunnen richten op een verdediger die er direct staat en wat zekerheid bied, kan je Maicon vervangen en heeft Kabak meer zekerheid naast zich.
 
TheMagician
 
5
9 januari 2019 om 15:25
Gezien Terim zowel Maicon als Serdar Aziz wilt verkopen, ga ik er van uit dat we nog een centrale verdediger zullen kopen. Hopelijk een meer ervaren verdediger die naast Kabak de centrale duo bij Galatasaray kan vormen. Ben best wel blij met deze transfer. Ze zijn niet al te duur (tasdemir is zelfs gratis) en ze ze zijn best jong. Laten we hopen op het beste. Liefst nog een centrale verdediger en twee spitsen bij Galatasaray. Zeker Alan Carvalho moeten we gewoon kopen.
 
Bamm
 
0
9 januari 2019 om 15:26
Maicon speelt geen basis alleen in geval van blessures. Normaal gesproken staat Serdar Aziz naast hem die waarschijnlijk deze maand weggaat. Een linksbenige verdediger erbij is al wat Terim vanaf het begin van het seizoen wou.
 
FlackoGS
 
2
9 januari 2019 om 15:28
Ah Watcher, jij hebt hem dus eerder zien spelen? Weet je toevallig hoe hij opbouwend is? Gala begint dit seizoen steeds meer van achter op te bouwen, dus een verdediger met een goede pass is hiervoor wel belangrijk.
 
V-Watcher
 
4
9 januari 2019 om 16:07
Het is meer een echte verdediger, puur man uitschakelen en inleveren, het is geen opbouwende voetballende verdediger.
 
FlackoGS
 
2
9 januari 2019 om 15:27
Dat er in verdedigend opzicht wat bij moest, was duidelijk, dus ik ben heel blij met deze transfer. Een 22-jarige Braziliaanse centrale verdediger, die steevast in de basis begint bij een club in de Portugese competitie? Doe maar. Wie weet wordt het een gevalletje Alex Telles en kunnen we over een jaar of 3 flink cashen op hem. Zijn fysiek ziet er reusachtig uit, en het feit dat hij linksbenig is is ook een pluspunt. Over Emre Tasdemir, welkom. Ik zie momenteel liever een boom spelen dan Omer Bayram, dus voor de breedte is het een uitstekende, gratis aankoop.
 
TheMagician
 
5
9 januari 2019 om 15:30
Galatasaray betaalde circa €6.000.000 voor Telles en verkocht hem voor circa €6.500.000. Echt heel veel winst hadden we niet gemaakt. Hij kon gemakkelijk voor een hoger bedrag weg, hopelijk is het bestuur niet meer zo onkundig in de toekomst.
 
ImparatorFT
 
2
9 januari 2019 om 15:37
Alles wat met winst wordt verkocht bij GS is al een pluspunt. In het doorverkopen zijn we nooit erg sterk in geweest, maar de laatste paar jaar gaat het toch wel beter. Telles was overigens nog verhuurd aan Inter, een huursom van ca. 1,5 miljoen. Toch nog een winst van 2 miljoen, niet bijster veel, maar we zijn langzamerhand op weg.
 
TheMagician
 
3
9 januari 2019 om 15:40
Tja, het moet nog altijd gewoon beter bij Galatasaray qua doorverkopen. Maar ik snap wat jullie bedoelen!
 
FlackoGS
 
2
9 januari 2019 om 16:43
Magician, klopt, dat weet ik. Het was meer om het feit dat Telles nu ongeveer 40 miljoen waard is en dat zijn waarde bij ons ook flink steeg. Nu alleen hopen dat wij de partij zijn die doorverkopen, en niet een andere club.
 
Sikerink
 
1
9 januari 2019 om 16:11
De volgers van Liga NOS, iets meer info over Marcao?