Update: Lionel Messi ontbreekt in wedstrijdselectie Barcelona
Dinsdag, 6 november 2018 om 20:40

Barcelona hervat de Champions League dinsdag met een uitwedstrijd tegen Internazionale en kan een beroep doen op Lionel Messi. De aanvaller is zo goed als hersteld van een armblessure en maakt deel uit van de selectie. Ernesto Valverde verwacht echter niet dat Messi in de basis kan starten, zo vertelde hij op de persconferentie in het Giuseppe Meazza.

"We wachten op het resultaat van de dokters. Hij zou kunnen spelen, maar we weten het niet zeker. Hij laat positieve dingen zien op de training, maar we zullen geen enkel risico nemen met Leo." Barcelona won eind oktober door doelpunten van Rafael en Jordi Alba met 2-0 van Internazionale en Valverde verwacht dan ook een 'agressiever' Internazionale: "Met de intentie om balbezit te houden."

"Ze doen het erg goed en winnen veel wedstrijden in de Serie A, dus we verwachten een Internazionale op zijn top. We zullen agressief proberen te spelen en zullen proberen om ons eigen spelletje te spelen. Inter ook, dus we moeten alert zijn. We denken aan het heden, want we zijn nog niet door. Het gaat goed, maar we hebben ook moeten lijden in LaLiga en de Champions League. We moeten tot het gaatje gaan."

Valverde werd tijdens de persbijeenkomst geflankeerd door Sergi Roberto. Ook de rechtsback is blij met de terugkeer van Messi: "Het is altijd goed om hem erbij te hebben. Na zijn blessure waren we bezorgd, want hij is de beste van de wereld. Maar we hebben ook zonder hem gewonnen. Zonder Leo zijn we niet zo goed als mét hem, maar we zijn blij dat hij hersteld is." Barcelona staat met negen punten op de eerste plaats in Groep B.

Update 6 november 19.40 uur - Lionel Messi ontbreekt in wedstrijdselectie Barcelona
Lionel Messi zit niet bij de wedstrijdselectie van Barcelona voor het Champions League-duel met Internazionale. De aanvaller van Barcelona was wel meegereisd naar Italië voor de ontmoeting in het Giuseppe Meazza, maar is toch niet fit genoeg bevonden. Trainer Ernesto Valverde gaf eerder al aan dat het twijfelachtig was of de Argentijn fit genoeg zou zijn om aan te treden tegen Inter.

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
5
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
3
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
10
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
24
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
MikeyT
 
10
5 november 2018 om 20:42
Wow .....nu al terug na een arm breuk?
 
Millonario
 
3
5 november 2018 om 20:43
Misschien wat te vroeg voor zijn terugkeer. Barca heeft toch maar mooi getoond dat het kan winnen zonder Leo in het elftal. Bijna nooit in de problemen gekomen buiten de laatste wedstrijd. Iets wat veel mensen niet zagen aankomen.
 
Guaporta
 
23
5 november 2018 om 21:03
Nergens voor nodig om Lionel Messi te riskeren in de Champions League. Voor deze speelronde hebben Tottenham Hotspur en PSV slechts een enkel punt, terwijl Barcelona met negen punten al nagenoeg zeker is van overwintering en waarschijnlijk zelfs als groepshoofd de volgende ronde in gaat. Laat Lionel Messi zich rustig voorbereiden op Real Betis en daarna de belangrijke wedstrijd tegen directe concurrent Atletico Madrid. Ousmane Dembélé maakte tijdens zijn invalbeurten tegen Real Madrid en Rayo Vallecano een uitstekende indruk en verdient het vertrouwen van Ernesto Valverde. Op het middenveld verdient Arturo Vidal trouwens ook speelminuten.
 
FilipMich
 
3
6 november 2018 om 01:53
Mooie opstelling en dat zal het waarschijnlijk ook worden (tenzij Rafinha voor Dembele). Maar als Valverde voor 1 keer zou teruggrijpen naar zn vertrouwde 4-4-2 van vorig seizoen dan is het dit keer toegestaan vind ik. Je speelt uit in Italie tegen een sterk blok met Messi die beter op de bank blijft zitten. Met een extra middenvelder (met name Arturo Vidal) ipv Rafinha of Dembele lijk je meer kans op succes te hebben.
 
blaugrana2112
 
1
6 november 2018 om 20:59
Hoe wil je scoren dan? Barcelona is geen Atletico Madrid, we moeten het van techniek en passing hebben.
 
FilipMich
 
0
6 november 2018 om 21:05
Gelijkspel is deze match voldoende voor groepwinst... dus Inter moet winnen en dus komen. SUAREZ
 
bombanera99
 
5
5 november 2018 om 21:08
Waarom neem je hem uberhaupt mee als je niet zeker bent en geen risico wil nemen. Als het een risico is om te starten dan is het al helemaal een risico om uberhaupt te spelen. Een keer vallen en het kan zomaar gebeurd zijn.
 
FilipMich
 
18
5 november 2018 om 21:52
Als psychologisch wapen op de bank. Als de tegenstander denkt dat Messi gaat invallen of pakweg Malcom geeft dat toch een verschil
 
SvenZxzy
 
4
6 november 2018 om 02:31
Nee man. Dit is gewoon Messi die druk heeft gezet bij de leiding omdat Balon D'or er aan komt. Hij wilt waarschijnlijk nog 1x proberen te shinen. (Gebroken arm + goal = veel sympathie) Als dit er niet was had Messi morgen op de bank gelegen.
 
TechnoBastard
 
0
5 november 2018 om 21:20
Hoop dat hij tegen PSV speelt!
 
Moyashi
 
3
5 november 2018 om 22:00
Met de staand in de poule is er haast geen beter moment om Messi eindelijk eens wat meer rust te geven. Barcelona staat er momenteel door een Alba en Suarez in bloedvorm en ik vind dat ook tegen Inter Messi gewoon moet rusten. Afgelopen seizoenen deed de trainer van Barcelona dat nooit en je zag een energieloze Messi tijdens belangrijke fase van het seizoen. Iets wat je bij Ronaldo onder Zidane zo vaak zag waarbij hij telkens er stond tijdens tweede fase van 't seizoen ontbrak bij Messi. Deels doordat hij dus ieder wedstrijd speelde.
 
Juveitalia
 
2
6 november 2018 om 12:16
Ik vind het onnodig om hem mee te nemen in de selectie. Barcalona is al zeker van een plek in de volgende. Bovendien heeft barça laten zien dat ze ook zonder hem sterk kunnen zijn. Als dit in de KO fase was zou ik het begrijpen maar nu is het onnodig risico.ik bedoel ook als barca vandaag niet wint , zijn ze nog steeds 99% door.