Update: Maradona reageert op racisme-beschuldigingen: 'Kom op jongens'
Zondag, 17 juni 2018 om 18:30

Diego Maradona gaf zaterdagmiddag acte de présence op de tribunes van de Otkritie Arena te Moskou tijdens het in 1-1 geëindigde openingsduel van Argentinië tegen IJsland en de aanwezigheid van de levende legende heeft bij een aantal mensen die bij hem in de buurt zaten een nare smaak achtergelaten. De voormalige ster van Napoli en La Albiceleste zou een aantal Zuid-Koreaanse supporters die in de buurt zaten racistisch hebben bejegend.

BBC-journaliste Jacqui Oatley zat vlakbij Maradona en beschrijft op Twitter hoe de oud-aanvaller zijn ogen tot spleetjes trok als reactie op geroep van de Zuid-Koreanen: "Maradona is nu niet zo cool meer. Een aantal Zuid-Koreaanse fans riep 'Diego' en hij reageerde met een lach, een kus en gezwaai. Daarna maakte hij spleetogen bij zichzelf met een werkelijk racistisch gebaar. Iedereen die het zag is verbijsterd."

Oatley krijgt bijval van collega Seema Jaswal, die eveneens in de buurt was: "Ik zit naast Jacqui en ik heb Maradona's gebaar gezien. Hij zou beter moeten weten. De jongens die hem aan het filmen waren, waren zo blij dat ze hem op de foto kregen en dan reageert hij zo. Enorm teleurstellend", reageert de presentatrice van de BBC via hetzelfde social medium.

Update 17 juni 18.30 uur - Maradona reageert op racisme-beschuldigingen: 'Kom op jongens'
Diego Maradona heeft zondag gereageerd op de berichten dat hij tijdens het duel tussen Argentinië en IJsland racistische gebaren heeft gemaakt tegen twee Zuid-Koreaanse fans. Volgens de voormalige aanvaller is er sprake van een storm in een glas water: "Ik begrijp beter dan wie dan ook dat mensen tijdens een WK overal op zoek zijn naar nieuws. Ik zag een Aziatische jongen in een shirt van Argentinië zitten en ik probeerde hem, van een afstand, te vertellen hoe mooi ik het vond dat zelfs Aziaten voor ons juichen. En dat is alles, kom op jongens", laat hij weten via een verklaring op zijn Facebook-pagina.

Meer nieuws
   
10:00
10:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
10
   
09:44
09:44
Manchester United is bereid om iedereen te verkopen, behalve deze drie spelers
21
   
09:38
09:38
PSV-speler wekt interesse van Europese clubs; vraagprijs bedraagt 20 miljoen
5
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
1
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
SneekPSV
 
31
16 juni 2018 om 18:12
"Hij maakt spleetogen mét een werkelijk rasistisch gebaar"....... dat getuigt al van niet bijster veel intelligentie, maar wat was dan het rasistische gebaar? Of werd dit hier juist mee bedoeld? Dat zou ik dan wel weer willen weten. Verder zou deze gek tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen. Het veelvuldige gebruik van allerhande verboden middelen heeft duidelijk zijn sporen achtergelaten.
 
TheRoscoe
 
46
16 juni 2018 om 18:13
Je hebt kans dat Maradona oprecht dacht dat ze dat wel konden waarderen.Zelfs voor Diego lijkt het me maf om van blije reacties opeens naar een discriminerende actie te gaan. En racisme tegenover Aziaten wordt in het algemeen sneller onbewust gedaan dan tegenover bv. zwarten, dat is veel meer een gespreksonderwerp. Als Maradona zou zeggen dat hij oprecht niet wist dat het maken van spleetogen een no-no is, dan zou ik hem nog geloven ook. Hij lijkt me een type die dat soort dingen dan weer niet weet of kan bedenken.Neemt niet weg dat het natuurlijk een verkeerde actie is.
 
Raffaello
 
41
16 juni 2018 om 18:14
Die Maradona is niet goed bij zijn hoofd. Ik kan die vent echt niet uitstaan met zijn sigaar en oorbelletjes. Waarschijnlijk een van de beste aller tijden. Heb hem als voetballer helaas niet meegemaakt, maar Messi is toch zoveel mooier als persoon en nog kan die kleine nooit wat goed doen bij het Argentijnse volk.
 
John Terry
 
32
16 juni 2018 om 18:36
In hun ogen is Messi een veel rustiger persoon die voor hun nog niks betekend heeft. Maradona met al zijn trammelant en handen van God en weet in het, heeft ze zilverwaar bezorgd. Messi staat alles te winnen met Barcelona maar bezorgt Argentinie niks, zo zien ze het daar. Dan kan Maradona per ongeluk Buenos Aires afbranden en dan nog is hij populairder. Al is dit wel een stomme actie.
 
Raffaello
 
14
16 juni 2018 om 18:40
Ja inderdaad. Maradona is heilig onder het volk en dat begrijp ik wel als je je land kampioen hebt gemaakt, alleen dat gedrag van hem. Ik kan daar zo slecht tegen. Iemand die totaal niet met beide benen op de grond staat. Tja life is life he??
 
siepie
 
4
17 juni 2018 om 00:31
Dat hij niet meer met beide benen op de grond staat is ook mede door de verheerlijking van de fans. Zowel in Napels waar hij lang woonde als in Argentinië worden God en Maradona in één adem genoemd. Daardoor is Diego zelf ook een beetje erin gaan geloven dat hij God is
 
madrid99
 
0
17 juni 2018 om 22:26
Messi rendeert bij Barca als beste speler ter wereld. Zet je hem in een “minder” team halveer dan zijn kwaliteiten maar. Barca is elke centimeter op hem ingesteld bij elk andere ploeg had ie geen 5 gouden ballen no offence fanboys
 
GL
 
20
16 juni 2018 om 18:27
Het is geen nieuws dat Maradona in een zichzelf gekeerde idioot is volgens mij. Nu vind ik het allemaal niet bijzonder kwetsend, er valt wel erg veel direct onder racisme, maar dom is het wel.
 
real8madrid
 
9
16 juni 2018 om 18:35
Inderdaad, dit zwakt het begrip racisme wel erg af zo tegenwoordig. Inderdaad wel gewoon erg dom en nogal respectloos. Dit verwacht je van kindertjes. Ik neem immers aan dat Maradona, net als die kinderen, gewoon niet door had dat hij iets mis deed.
 
Araman
 
8
16 juni 2018 om 18:45
Verbijsterd? Ik zou het vreemd vinden als hij geen rare fratsen uithaalde. We weten allemaal dat er ergens in de bovenkamer van Maradona ooit iets heel erg fout is gegaan, waarschijnlijk door overmatig drank en drugsgebruik. Het zou pas verbijsterend zijn geweest als hij zich als een heer had gedragen.
 
Clutch
 
5
16 juni 2018 om 20:23
Respectloos? Zeker. Discriminerend? Nee. Zelfs Maradona zal niet discrimineren terwijl hij een seconde eerder nog lief zwaait naar zijn fans en een kus geeft. Waarschijnlijk dacht hij er niet echt bij na (zal niet de laatste keer zijn). Tenzij die journaliste een ander gebaar zag, naast het maken van spleetogen. Maar dat weten we niet.
 
Millonario
 
5
16 juni 2018 om 20:40
Ik dacht dat hij ze uitmaakte voor spleetogen, maar hij deed gewoon een achterlijk gebaar. Of dit racistisch is, weet ik niet. Maar het is zeker niet respectvol.
 
fanaticus
 
4
16 juni 2018 om 21:31
Mijn respect voor deze ooit weergaloze voetballer is al een tijdje geleden verloren gegaan, door zijn rare gedrag als mens..
 
fcoldambt
 
1
16 juni 2018 om 23:20
Ach moet je Maradona met alle respect nog serieus nemen? Jammer zo een legende.