Update: 'Tottenham verwacht Kane voor cruciale wedstrijden weer terug'
Donderdag, 16 maart 2017 om 14:29

Tottenham Hotspur kan voorlopig niet beschikken over Harry Kane. De spits liep een enkelblessure en komt dit seizoen mogelijk niet meer in actie. Jamie Redknapp schrijft in zijn column in de Daily Mail dat het nu tijd is dat Vincent Janssen op gaat staan bij the Spurs.

De Nederlandse spits maakte zondag zijn eerste velddoelpunt voor Tottenham Hotspur in het met 6-0 gewonnen bekerduel tegen Millwall. "Eerder dit seizoen faalden Heung-Min Son en Vincent Janssen om het gemis van Harry Kane op te vangen. Nu moeten ze opstaan en ze hebben allebei al gescoord tegen Millwall", stelt de oud-speler van onder meer Liverpool en Tottenham Hotspur.

"Het scheelt voor de concurrentie van Tottenham Hotspur dat Kane uitgeschakeld is door een blessure", schrijft Redknapp. "Toen Kane eerder dit seizoen geblesseerd was, scoorden ze maar vijf keer in zes wedstrijden. Toen liet Tottenham punten liggen tegen West Bromwich Albion, Bournemouth en Leicester City."

Update 14 maart 21.40 uur - Tottenham Hotspur bevestigt enkelblessure van Kane
Tottenham Hotspur heeft bevestigd dat Harry Kane een enkelblessure heeft opgelopen, maar voegt er op Twitter aan toe dat die 'niet zo ernstig' is als toen hij in september geblesseerd raakte. De spits zal op het trainingscomplex onder begeleiding van de medische stap aan zijn revalidatie werken, al is het nog niet duidelijk hoelang Kane uit de roulatie zal zijn.

Update 16 maart 14.29 uur: 'Tottenham verwacht Kane voor cruciale wedstrijden weer terug'
Tottenham Hotspur moet het vier tot zes weken zonder Harry Kane zien te stellen, zo weet Sky Sports te melden. De spits liep vorige week in het FA Cup-duel met Millwall een enkelblessure op en staat de komende tijd langs de kant. Volgens het medium is er echter ook goed nieuws voor the Spurs. Tottenham treft op 22 april Chelsea in de halve finale van het bekertoernooi en speelt een week later tegen aartsrivaal Arsenal in de competitie en de club hoopt Kane dan weer terug te hebben.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
BellaPartita
 
4
13 maart 2017 om 14:03
Dit is zijn tweede kans om te laten zien. De eerste kans kan ik nog begrijpen moet nog wennen etc. Maar nu is dit zijn tweede kans en ik denk als hij dit niet verzilverd hij eeuwig de bankwarmhouder is die Kane opvangt als hij geblesseerd is. Geen schande opzich, wel zonde. Edit: bedoel trouwens dat als hij deze kans pakt een transfer kan maken naar een andere mooie club in de PL waar hij 1e spits is, want Kane speelt hij natuurlijk nooit uit de basis en terecht natuurlijk.
 
Buitenspelgoal
 
7
13 maart 2017 om 14:04
Als hij het nu niet laat zien, zou ik opteren voor een zomers vertrek of een verhuurperiode (verhuren wellicht beter, zodat je nog een comeback kan maken als dat dan goed uitpakt). Zeker als hij zijn plek bij Oranje wil behouden.
 
Simpático
 
20
13 maart 2017 om 14:05
Ik denk niet dat hij dan eeuwig de bankwarmhouder gaat worden; eerder de spits die gefaald heeft en in de zomer vertrekt.
 
mentalist
 
6
13 maart 2017 om 14:17
Je ziet het aan memphis. 3 klutsgoals 3 weken terug en die man is nu in absolute topvorm. Misschien kan Janssen hetzelfde. Qua kwaliteit moet het kunnen vind ik.
 
FcExclusief
 
12
13 maart 2017 om 14:03
Weet iemand of Jamie Redknapp het tijdens zijn spelerscarriere ook al moest hebben van inkoppertjes? Natuurlijk moet Janssen er nu gaan staan. Deze aankomende periode is cruciaal voor zijn verdere verloop bij Tottenham, Oranje en eigenlijk ook voor talentvolle spitsen uit de Eredivisie. Het zou mooi zijn als onze clubs de hoofdprijs kunnen blijven vragen voor de topschutters hier en de uitblinkers.
 
Regulator
 
1
13 maart 2017 om 15:02
Dit is wel een beetje overdreven. Janssen is nog erg jong, komt van AZ en nu moet hij het op een veel hoger niveau laten zien. Hij werkt ontzettend hard, maar hij moet nog leren wanneer hij zijn krachten moet gebruiken en wat er van hem positioneel verwacht wordt. Ik denk dat dat volgend seizoen veel meer zal komen
 
Simpático
 
15
13 maart 2017 om 14:04
En dat hoopt iedereen in Nederland. Kom aan Janssen: laat het zien als je de kans krijgt. Als jij je kans pakt en wekelijks gaat spelen en scoren, maken we als Nederlands elftal ook enorme stappen. Hoeven we niet meer naar Dost om te kijken en ons systeem niet aan te passen (als Dost wel in Oranje speelt, moet je automatisch veel meer aan het systeem veranderen dan een Janssen). Hopelijk gunt Pochettino je ook je wedstrijdjes, want dat weet ik niet helemaal zeker. Kan hem ook zomaar passeren, omdat hij toch een beetje het vertrouwen kwijt is. Dat heeft die een paar weken geleden ook wel een beetje gezegd: dat het toch echt beter moet. Maar we gaan het zien!
 
Edo
 
3
13 maart 2017 om 16:06
Ik heb ook liever een Janssen in vorm. Maar tegelijkertijd zou het wel gunstig zijn om twee echt verschillende spelstijlen te beheersen. Je zit soms tenenkrommend voetbal te kijken omdat het gewoon niet loopt. Dan is het heel lekker om de boel om te kunnen gooien. Dat Dost zo goed in vorm is, is een mooie kans om aan zo'n tweede spelsysteem te werken.
 
real8madrid
 
1
13 maart 2017 om 14:04
Dit is zijn kans. Hiermee kan hij zijn positie bij Tottenham redden. Als hij het nu goed doet houden ze hem sowieso en zal hij volgend seizoen hoe dan ook meer kansen krijgen, ook omdat het afwachten wordt hoe Kane terugkomt uit zijn blessure. Als Janssen nu teleur stelt dan verkopen ze hem komende zomer. Of houden ze hem als 3e optie in afwachting van de terugkeer van Kane en halen ze nog een andere spits. En dan zal het voor janssen ook neit makkelijk zijn om een geã¯nteresseerde club te vinden die niet weer 2-3 stappen omlaag is
 
Ryjuu
 
30
13 maart 2017 om 14:06
Denk dat Janssen nog steeds tweede keus is en dat Spurs gewoon Son in de spits gaat gooien
 
John Terry
 
3
13 maart 2017 om 15:00
Klopt, maar mocht er een tegenstander zijn waar Poch een langere, stevigere spits/aanspeelpunt wilt gebruiken, dan is Janssen nu gewoon 1e keus waar dat normaal Kane is. Hoe dan ook, er zitten minuten aan te komen voor Vincent. En aangezien het gat met Chelsea erg groot is mag hij ze van mij goed gaan benutten.
 
Sirius
 
4
13 maart 2017 om 14:27
Eerst maar afwachten of hij uberhaupt de kans in de spits krijgt. Ik denk persoonlijk dat de stap naar Tottenham te snel was. Janssen is zeker een getalenteerde spits, maar heeft wel erg weinig ervaring. Ik heb de keuze voor Tottenham nooit gesnapt. Het was toch wel duidelijk dat hij Kane niet uit de basis zou spelen.
 
martijnovic
 
2
13 maart 2017 om 14:31
Money money money. Net zoals vorm toevallig bij de zelfde club.
 
Samcro
 
1
13 maart 2017 om 15:58
Spurs staat er nou niet echt om bekend om dikke salarissen te betalen voor nieuwkomers. Hij had idd beter kunnen opteren voor een andere subtopper in Engeland.
 
Regulator
 
3
13 maart 2017 om 15:06
Helemaal waar. Als je een speler als Kane al in je team hebt was het verstandiger geweest om voor een ervaren tweede spits te gaan, iemand die er direct staat als je #1 geblesseerd is, of voor extra kracht kunt inbrengen. Nu kochten ze een 21 jarige, die van een veel lager niveau komt en zijn de verwachtingen te hoog. Ik denk dat Janssen het nog steeds bij Hotspur ver kan schoppen, alleen hij heeft wel tijd nodig.
 
Jeroenvan Gijzen
 
1
13 maart 2017 om 17:18
@Sirius Hij ging naar Tottenham omdat er vrij weinig clubs aan de vraagprijs van AZ wilden/konden voldoen. En voor hem was het de kans om naar een grote club te gaan, als je daar niet slaagt is de stap nog mogelijk naar een lager team in de PL. Waneer je bij, pak m beet, Burnley al niet weet te slagen is de volgende stap naar beneden de Championship.
 
watiserdan
 
1
13 maart 2017 om 18:20
Wat voor talent? Hard werken? Is dat tegenwoordig talent...? Blinkt nergens in uit. Gewoon een middelmatige spits, Thats it.
 
BasSlaats
 
0
16 maart 2017 om 23:45
Topscorder oranje 2016. Dan blink je wel uit.
 
Gabstra
 
1
13 maart 2017 om 15:14
Komt goed met Vincent. Hij is geen Kane maar heeft zeker de kwaliteiten om bij Spurs te slagen. Dit is je kans jongen, trap ze erin!!
 
watiserdan
 
4
13 maart 2017 om 18:29
Welke kwaliteiten dan? Ik kan alleen hard werken bedenken. Thats it
 
Gooner4
 
1
13 maart 2017 om 15:23
Lijkt me dat Son de positie van Kane gaat overnemen. Janssen zal wel de directe back-up worden, al zal hij wel wat meer kansen gaan krijgen. Enorm gemis voor Spurs natuurlijk. Dit zou wel eens een Cl plek gaan kosten.
 
Jelleho
 
0
13 maart 2017 om 15:26
Hoop dat Janssen een kans krijgt en hij het dan ook echt laat zien.
 
Imponeria
 
0
13 maart 2017 om 15:33
Hij moet nu de kans krijgen! Als een spits iets van vertrouwen heeft, dan moet je hem ook opstellen.
 
Edo
 
7
13 maart 2017 om 16:09
Wat goed dat jij in zijn hoofd kan kijken! Janssen kwam als de brandweer, en heeft vertrouwen in zijn eigen kunnen. Dan maak je die stap gewoon als je de kans krijgt. Hij is ook geen 18 meer, dus hij heeft geen jaren de tijd meer. Mocht het niet lukken bij Tottenham, dan kan hij daarna altijd nog een stapje lager. Maar voor de rest wordt hij door veel mensen, inclusief door jou, veel te vroeg afgeschreven. Er zijn talloze voorbeelden van spelers die een moeilijk eerste seizoen doormaken, en die later alsnog schitteren. Niemand weet of dat bij Janssen ook gaat gebeuren, de tijd zal het leren.
 
pasa11
 
4
13 maart 2017 om 16:10
We doen allemaal wel heel overdreven hãƒâ© Hij scoort tegen Milwall waar ze al 4-0 voorzaten en vergeet niet dat de concurrent er ook 2 heeft gemaakt. Natuurlijk geeft dit hem vertrouwen, maar hij kan het niveau Spurs (nog) niet aan. Het beste zou zijn als hij volgend jaar uitgeleend gaat worden naar een club als Watford of Bournemouth. Daar kan hij lekker veel PL wedstrijden spelen en misschien wel doorgroeien tot een goede PL spits.. Dit had Lukaku ook goed gedaan en nu hopen dat Janssen het ook lukt..
 
HenkVersluis
 
1
14 maart 2017 om 23:20
Nou Jansen bakt er niets van in Engeland En wordt dan ook niet de vervanger van Kane vergeet het maar
 
BasSlaats
 
0
16 maart 2017 om 23:46
Leestekens
 
BasSlaats
 
0
16 maart 2017 om 23:46
Leestekens
 
Marranr1
 
0
15 maart 2017 om 07:40
Mensen willen Janssen zo grag zien slagen terwijl vanaf dag 1 zie je dat hij te kort komt en niet de juiste.kwaliteiten beheerst om jn de top van de PL mee te draaien. Hij is een beperkte spits die niet kan tippen aan het niveau van Son en Kane. Hoop voor hem dat hij wat minuten krijgt maar betwijfel het en weet bijna zeker dat hij geen toegevoegde waarde is voor Tot H. Dat hij momenteel in de voorselectie zit is natuurlijk de grootste.grap en zegt ales over Blind. We gaan het zien.
 
BasSlaats
 
0
16 maart 2017 om 23:47
Hoofdletters en leestekens gebruiken kerel. Kan er niets van lezen. En wat ik kan lezen klopt niet.
 
Marranr1
 
0
19 maart 2017 om 18:14
Hahah klopt niet? Sla de spijker op zijn kop. Janssen is een beperkte spits die amper speelt en in Engeland niet serieus genomen word. Heeft genoeg kansen gehad en is en blijft wisselspeler ondanks dat Kane er niet is. Is dit te lezen voor je? Of lijk je misschien op onze bondscoach.
 
Sammerens
 
0
16 maart 2017 om 14:40
Dat gaat wel een spannend slot worden met betrekking tot de top 4 plaatsen. Een week na Chelsea, dus 29 of 30 April spelen Tottenham en Arsenal tegen elkaar. Vervolgens speelt Arsenal op 6 mei tegen Manchester United, dat vervolgens op 13 mei tegen Tottenham aan mag treden.