Update: Woordvoerder Ajax ontkent: 'Ruzie tussen dronken lokale mensen'
Zondag, 8 juli 2018 om 13:48

Ajax speelde zaterdag in Hattem met 1-1 gelijk tegen FSCB, het voormalige Steaua Boekarest. Na de confrontatie tussen de twee clubs waren er enkele opstootjes. De politie onderzoekt momenteel verschillende mishandelingen en bedreigingen. Daarbij waren ook medewerkers van de organisatie en Nederlandse supportersgroepen betrokken, zo meldt de politie.

De politie was tijdens de wedstrijd al zichtbaar aanwezig; maar op enkele confrontaties na, bleef het rustig. Een half uur na het duel werd het onrustig bij het sportterrein; er werden enkele opstootjes gemeld tussen Nederlandse supportersgroepen. Toen enkele medewerkers van de organisatie de boel probeerden te sussen, kreeg één van hen een vuistslag in het gezicht. Hij moest vervolgens naar de huisartsenpost om aan zijn verwondingen te worden verzorgd.

Ook een andere 37-jarige medewerker kreeg een klap en een 32-jarige man werd bedreigd, stelt de politie. Mogelijk zijn ook andere bezoekers belaagd. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, maar de politie neemt deze zaak hoog op en is een onderzoek gestart. Er hebben zich al mensen gemeld die video's hebben gemaakt en aangeleverd. De politie roept iedereen op die iets gezien of gefilmd heeft om zich te melden.

Cristian Tanase kon zaterdag namens FCSB geheel vrijstaand de 0-1 op het scorebord brengen. Carel Eiting zorgde er halverwege de eerste helft voor dat de score weer in evenwicht kwam: de middenvelder ontdeed zich met een knappe beweging van een directe tegenstander en rondde vervolgens beheerst af. In de tweede helft kregen beide teams kansen op de zege, maar gescoord werd er uiteindelijk niet meer.

Update 8 juli 13.48 uur - Update: Woordvoerder Ajax ontkent: 'Ruzie tussen dronken lokale mensen'
Hoewel de politie de ongeregeldheden die zaterdag rondom het oefenduel tussen Ajax en FCSB plaatsvonden nog onderzoekt, heeft een woordvoerder van de Amsterdamse club aan Het Parool laten weten dat er geen sprake is geweest van meerdere opstootjes tussen Nederlandse supportersgroepen. Volgens de spreekbuis van de club hadden de incidenten niets te maken met de wedstrijd die Ajax eerder op de wedstrijd speelde: "Het was een ordinaire caféruzie tussen dronken lokale mensen die ruim twee uur na afloop van het duel slaags raakten." De woordvoerder geeft aan dat een persoon in de kantine ruzie kreeg met een ander, waarna er klappen zijn uitgedeeld. Nadat de organisatie probeerde de kemphanen uit elkaar te houden en hen eruit zette, zouden er bedreigingen zijn geuit.

Meer nieuws
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: RB Leipzig - Borussia Dortmund
1
   
14:28
14:28
Verweij en Driessen breken lans: 'Vreemd dat je zijn naam niet hoort bij Ajax'
2
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
2
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (75)

 
Linux
 
74
8 juli 2018 om 10:26
Tegenwoordig kan je al geen oefenpotjes spelen.. gaat nergens meer over
 
JasonRhijn
 
31
8 juli 2018 om 10:29
Klopt, dit is ideaal voor supporters die willen vechten. De meeste hebben allemaal een stadionverbod en komen dan hierheen om te zuipen en zich te misdragen. Dit is niet alleen bij Ajax maar ook veel bij andere clubs.
 
wehave
 
118
8 juli 2018 om 11:17
Waarom nu geen harde woorden dat de club moet optreden Jason?? Als het Feyenoord was dan gebruik je grote woorden, de club moet dit , de club moet dat. Nu snel zeggen dat alle clubs dat hebben. Lekker makkelijk..
 
vitesse2004
 
27
8 juli 2018 om 11:23
Vooral blijven goed praten.. Komen we nooit van deze onzin af.
 
whytho
 
44
8 juli 2018 om 11:45
Dankjewel Wehave, gisteren overal moeten lezen hoe rot de club Feyenoord is, maar nu is het opeens een probleem dat overal voorkomt. Amsterdamse oogkleppen noem ik dat
 
RicoKonings
 
8
8 juli 2018 om 12:05
Ho ho niet elke ajax supporter denkt er zo over. Iedereen moet eens leren elke supporter van welke club dan ook op de grote hoop te gooien die het verzieken voor een ander.
 
JasonRhijn
 
9
8 juli 2018 om 12:24
@wehave Sinds wanneer praat jij voor mij? Ik praat dit nooit goed. Wat een rare gedachte gang heb jij. Jij bepaald voor mij en ieder ander hier al een mening die ik niet in mee ga. Misschien moet je eens leren discussiëren. Dit komt weer over of je in de slachtoffer rol wilt zitten.
 
Formus
 
12
8 juli 2018 om 12:29
Stelletje droeftoeters zijn dit soort 'supporters'. En mensen, gooi het nou niet op Ajax, Feyenoord of PSV of welke supporters groep dan ook. Dit soort idioten hebben niks met 'de club' te maken. Geen enkele club wil hiermee geassocieerd worden. Dus laten we dat samen zo naar buiten brengen, ipv naar elkaars clubs wijzen. Daar gaat het in den beginne dus al fout. Droeftoeters altijd afkeuren, met welke club ze zich dan ook associeren.
 
JasonRhijn
 
4
8 juli 2018 om 12:33
Dit is ook mijn punt formus. Dit heeft niks met het gezonde voetbal te maken. Of het nou NAC of graafschap of Ajax of wie dan ook is. Geweld keur je af.
 
El Fenomeno
 
18
8 juli 2018 om 12:53
Het gaat erom Jason dat je zei dat Feyenoord spelers de supporters moesten aanspreken op hun gedrag, maar dat je dat nu niet zegt nu het je eigen club betreft. Maar ik ben het met je eens dat spelers of als club zijnde bij dergelijke zaken zoals dat zieke spandoek best eens wat van mogen zeggen of het veld aflopen.
 
wehave
 
15
8 juli 2018 om 12:54
@jasonrhijn, ik praat niet voor je maar tegen je. Gisteren was je heel wat harder toen het Feyenoord betrof dus niet gelijk de slachtoffer rol aantrekken die je zo graag uitdeelt. Zodra het je eigen clubje betreft dan is het een maatschappelijk probleem toch..
 
JasonRhijn
 
11
8 juli 2018 om 12:58
Oh zo gaat het daarom. Zit het wel weer heel diep. Dacht dat je dat ik niet wil dat Ajax als zij de nodige informatie hebben hun niet de sancties of erop aan moet spreken. Zoals je leest is de hele intentie overal het zelfde. Maar dit bedoel ik met die slachtoffer rol. Nogmaals dit keur je niet goed klaar. Aanpakken dit want dit hoort niet bij voetbal. Maar je kan heel erg dingen naar je toe trekken. Of ik het van Ajax wel goedkeur. Belachelijk om zo je eigen punt te proberen maken of jezelf er beter door te voelen. Heel vreemd als je zoiets kan opvatten.
 
JasonRhijn
 
2
8 juli 2018 om 13:01
@wehave Ik wil best met je praten. Maar jij verzint zelf of dingen automatisch erbij wat niet gezegd is. Dus elke keer moet ik mij recht praten omdat jij ervoor kiest om weer wat anders ervan te maken. Als je in het geheel topic nogmaals lees. Zie je ik en vele andere Ajax supporters ervan distanceren. Maar kenbaar wil jij het niet lezen. Of dit een maatschappelijk probleem is? Geen idee. Mensen doen dit in diverse functies in het bedrijfsleven. Ik heb me daarvoor niet voor gestudeerd en daar gaat de discussie niet om. Geweld keur je af klaar.
 
erikk
 
2
8 juli 2018 om 14:07
Feit blijft dat de feijenoort supporters zich behoorlijk hebben misdragen met spandoeken en gezang over Nouri. Of wil je dit even onder het gras schoffelen wehave.
 
hardgras
 
1
8 juli 2018 om 16:35
Er wordt gerept over supportersgroepen! Helemaal niet over Ajax supporters! Respect is ook hier in de discussie weer ver te zoeken!
 
ajaxfanemmen
 
1
8 juli 2018 om 17:28
Niet alle feyenoord supporters zijn zo. Dit is weer tientallen die voor de echte fans verzieken. En hun naam en club weer in diskrediet brengt. Maar zulke gekken zitten ook bij Ajax en andere clubs. Dat soort lui zijn geen supporters.
 
gilau
 
16
8 juli 2018 om 10:31
Zelfs mooie toernooien als 3 jaar geleden de 'tweede Divisie', een toernooi met mijn cluppie, Svv, Veendam en Wageningen, werd verpest door een stel sukkels die zelfs tijdens zo'n culttoernooi het nodig vinden om op de tribune mensen aan te gaan vallen. Te triest voor worden.
 
elninoo
 
5
8 juli 2018 om 10:54
Zonde van dat toernooi ja maar dat was te verwachten als je ziet wat er tegenwoordig bij Haarlem Kennemerland komt kijken. Die gasten zijn een paar keer bij ons op bezoek gekomen en kwamen al strondlazerus de bus uit om half 12 in de ochtend. Enkele moesten zelfs gedragen worden. Vuurwerk op het veld en fakkelsMee. Uit moesten we Onder politiebegeleiding de catacombe uit de bus in. Ik denk dat het daar bij Haarlem ook een beetje mis is gegaan. Op een gegeven moment kwamen er enkel nog losgeslagen gekken naar het stadion. Dan begrijp ik dat de rest wegblijft en dat kost een boel centjes. Logisch dat de gemeente niet bijsprong. Die was die gasten liever ook kwijt geweest. Maar het probleem is nu enkel verschoven naar een club die een andere naam draagt.
 
gilau
 
6
8 juli 2018 om 11:04
Klopt inderdaad. Zelfs ik ben een tijd weggebleven omdat op Noord een nieuwe generatie `supporters` kwam, onder de coke, en de honkbalknuppels al klaar liggend in de auto. Tijdens uitwedstrijden naar Telstar werden ruiten van willekeurige woonhuizen ingegooid, waar gezinnen gewoon nietsvermoedend aan de thee zaten. Ook onderling veel ruzie tussen de oudere garde van Noord die het gewoon bij liedjes en vuurwerk hield, en de nieuwere garde die er op los wilde slaan. Toen was het voor mij wel even genoeg. Ben ondertussen geemigreerd, dus wist niet dat dit zich gewoon voortgezet heeft naar Haarlem Kennemerland. nb: "Op een gegeven moment kwamen er enkel nog losgeslagen gekken naar het stadion." Dat is een beetje overdreven, het ging, in mijn tijd dan, om een kleine groep van zo`n 30 jongens. Maar die zorgden er inderdaad voor dat er een hoop mensen wegbleven.
 
KusH
 
21
8 juli 2018 om 10:26
Het is echt zo zonde dat het mooie spel voetbal, zulke mafketels aantrekt. Je zal er maar staan met je kind op schouders..
 
bigbird
 
1
8 juli 2018 om 12:23
Meestal zijn het suporters van de harde kern [niet allemaal]. Als de club gewoon zegt als jullie het zelf niet oplossen krijgen jullie allemaal een stadion verbod dan is het zo opgelost [ik noem dat geen suporters]
 
peet34
 
1
8 juli 2018 om 13:39
Snap ook niet helemaal waarom clubs hier niet veel harder op ingrijpen. Deel eens stadionverboden uit en geef ze allemaal aan bij de politie. Het is toch absurd dat een stelletje doorgesnoven idioten zich niet kunnen gedragen. Ajax moet maar eens een heel duidelijk standpunt gaan innemen mbt deze idioten en straffen gaan uitdelen. Ongehoord dat het elk jaar weer raak is met dit soort onkruid.
 
gilau
 
42
8 juli 2018 om 10:29
Mensen vroegen zich hier gisteren al af waarom het duel van PSV 'geheim' was. Hierdoor dus. Van die malloten die niets anders te doen hebben dan in de zomer naar Belgie te reizen om daar tijdens een oefenduel zich een beetje te gaan misdragen.
 
JasonRhijn
 
3
8 juli 2018 om 10:32
Dat kan een reden zijn hoor. Ik weet dat er vroeger in Waalwijk bij RKC heel vaak werd gevochten. Ineens stonden daar groepen van een totaal andere club die daar ook zogenaamd voetbal wou kijken.
 
Sanderr
 
43
8 juli 2018 om 10:29
Jeetje ik word wakker: eerst lees ik over dat spandoek en die smakeloze spreekkoren bij Feyenoord, nu deze tjappies weet met hun achterlijke gedrag. Waarom moet er toch altijd een groepje bij zijn met opgeteld 20 hersencellen die het weer moet verpesten voor de rest en die zulke mooie clubs zo'n slecht in het daglicht zetten steeds..
 
JasonRhijn
 
12
8 juli 2018 om 10:32
Welkom in de maatschappij daarom moeten de regels nog strenger en hoger worden. Alleen dit is een oefenduel de charme is gewoon lekker normaal. Alleen daardoor is iedereen ook welkom.
 
NJfromVOL
 
13
8 juli 2018 om 10:44
Het gaat veel vaker juist bij oefenduels mis, omdat daar de faciliteiten om supporters in bedwang te houden, logischerwijs veel minder zijn dan in de stadions. Hersenlozen, zoals Sander tterecht stelt, weten dat ook en maken daar dankbaar gebruik vaan. Hoe haal je het in je hoofd om te Nouri te schofferen? Hoe haal je het in je hoofd om op een mooie zomerse dag als je cluppie speelt rotzooi te gaan trappen?
 
Sanderr
 
18
8 juli 2018 om 10:59
Wij, de normale toeschouwer, zullen dat nooit begrijpen NJfromVOL. Dat er gewoon volwassen mannen 'Nouri worden!' op een doek zitten te schilderen en dat ze zich dan nog niet bedenken wat voor enorme pisvlek ze wel niet zijn als ze zulke zieke gedachtes daadwerkelijk tot uitvoering brengen. Idem voor de stoere jongen die thuis een Vermeer shirtje om zijn pop staat te passen bijvoorbeeld. Zielige lui zijn het, ik hoop dat de betreffende mensen nooit meer bij resp. Feyenoord of Ajax in het stadion mogen komen, kunnen ze lekker thuis voor de buis de hooligan uithangen..
 
wesley1910
 
1
8 juli 2018 om 11:06
Helemaal waar Sander. Gelukkig spreken de meeste supporters schande van deze acties. Ik vind verwerpelijk wat deze mensen gedaan hebben. Helaas zijn het juist vaak de gasten die al een stadionverbod hebben die dit doen. Juist hier waar ze wel aanwezig kunnen zijn.
 
Sanderr
 
3
8 juli 2018 om 11:14
Ja dat is ook zo inderdaad Wesley, dat maakt het ook zo veel moeilijker om bij oefenduels (zeker op sportparken van wat kleinere teams) de boel in de hand te houden. Zoals ze al zegt: iemand met een SV trekt gewoon z'n rood-witte shirtje aan en mengt zich tussen de normale Feyenoorders die wel gewoon rustig hun club willen zien ballen. Het blijft een moeilijke kwestie, zulke lui zijn amper te controleren. Eigenlijk moeten de pech hebben dat er toevallig een grote kerel staat als ze zo'n doek ophangen die ze gelijk even een paar corrigerende tikken geeft haha!
 
Dorgie
 
1
8 juli 2018 om 11:22
Ik zou eerst eens beginnen met een drugs test voordat men een sportpark/stadion in komt. Ik was gister toevallig in Hattem, maar als je die ogen van een x aantal supporters zag, ongelooflijk. Het verbaasd me dan ook niks dat uiteindelijk toch mis zou gaan. Alhoewel er tijdens de wedstrijd geen vuiltje aan de lucht was. Maar ja, coke pillen en bier is niet (altijd) de juist combi.
 
RicoKonings
 
4
8 juli 2018 om 12:15
Snap zoiezo niet waarom mensen zo haat kunnen hebben op sporters. Daarbij vind ik het eerder een sneu hoopje mensen die 0,0 support leveren maar enkel maar een slechte naam aan de club hangen die zich zo gedragen. Als je eerst zo mooi eerbetoon maakt en vervolgens een paar mensen het leven zuur maakt is dat eerbetoon niks waard. Als je echt om zo speler als nouri geeft dan volg je ook zijn idealen, respect en alles en iedereen in hun waarde laten waar ze ook in geloven. Doet me denken aan die man die met zijn feyenoord shirt tussen de honderden ajacieden stond om zijn steun aan nouri te geven. Dat maakt je een supporter.
 
SantinoFR
 
2
8 juli 2018 om 10:54
Top dat je 1 van de weinige zegt dat het een klein groepje is die deze achterlijke dingen doet, allemaal aanpakken!
 
Sanderr
 
6
8 juli 2018 om 11:09
Iedereen is er prima van op de hoogte dat dit een klein groepje is toch? Enkelen van mijn beste vrienden zijn zelfs Feyenoorders, ik kan echt niet begrijpen dat er mensen (Ajacieden in dit geval) zijn die denken dat alle Feyenoorders zulke dingen denken of zelfs tolereren.. Zulke achterlijke fratsen worden altijd door een klein groepje uitgehaald, hopelijk hebben ze beelden van de jongens die dit doek ophingen (was overigens ook al een keer in het stadion te zien meen ik? Zelfde gasten wellicht?). Nooit meer in De Kuip laten, dan is het zo afgelopen met dat 'stoere' gedrag, wat zullen ze janken als ze niet meer naar hun cluppie mogen kijken in het stadion, en dat allemaal omdat je zó dom bent dat het bijna pijn doet om te zien!
 
Bossie
 
7
8 juli 2018 om 10:30
Hard aanpakken deze kansloze gasten, daarvoor is geen plaats in de maatschappij. Ik las laatst dat er gevangenissen werden gesloten, maar als ik dit zo lees is er genoeg tuig dat in het gevang kan.
 
Tinus88
 
4
8 juli 2018 om 10:30
En ze blijven zich maar afvragen waarom er bij de klassieker geen uitsupporters worden toegelaten.
 
PhallyNL
 
3
8 juli 2018 om 10:31
Het lijkt me niet dat dit spontaan gebeurt. Gewoon te ziek voor woorden om dit vvoor te bereiden en fysiek geweld te gebruiken Ben net terug van een zakenreis en heb een bacteriele infectie opgelopen. Zit al 6 dagen in het ziekenhuis en kijk met smart naar het mooie weer, lekker terrasje, familie, bbq etc Dan lees je dit soort dingen, ga toch van de leukere dingen van het leven genieten...jeezz
 
Supportert
 
17
8 juli 2018 om 10:35
We kunnen ons weer met zijn allen gaan schamen voor onze medesupporters.. ik voelde gister al weer de discussies aankomen dat alleen Feyenoorders zich als ééncelligen gedragen, maar blijkbaar kunnen ze er in Amsterdam ook wat van.. het is een gegeven dat er overal gewoon trieste mensen rond lopen.. jammer!
 
wve
 
4
8 juli 2018 om 10:38
Wat een beshuldigende vinger is dit zeg. Was je er bij?Graag meer uitleg als je er toch bij was en de mensen blijkbaar kent.Helpt vz ook aan mee trouwens. Mensen met drank op doen rare dingen en om dan zonder ook maar enig idee te hebben gelijk een groep supporters de schuld te geven.
 
Dorgie
 
13
8 juli 2018 om 11:30
Ja ik was erbij, 1 cel is voor sommigen te veel. Ogen als golfballen, dus tja, eens met onze supportert. Er is tijdens de wedstrijd bij 100x gezegd, na de wedstrijd 't veld niet betreden. (tevens uitkijken met open vuur, zit daar in de bossen. Maar hun vonden het een goed I'd om van die rood witte fakkels aan te steken). Nou bij 't 2e fluitje stonden die koekebakkers al op het veld. Grote bek en bijdehand doen tegen de stewards, want zij vonden dat hun wel het veld op mochten. Ik kijk er iig niet van op dat er gister gedonder is geweest met die doorgesnoven tokkies die daar gister rechts achter het doel stonden waar steua de 1-0 maakte.
 
Bossie
 
2
8 juli 2018 om 10:39
En dan nog alle dingen omtrend het voetbal dat niet in het nieuws komt. Denk nou niet dat dit een probleem is van Ajax en Feijenoord dan ben je wel naïef. We hebben een leeg stand in de gevangenissen, lijk me een goed idee deze kansloze die plekken te laten opvullen. Kunnen ze gratis voetbal kijken in de bak
 
JasonRhijn
 
6
8 juli 2018 om 10:41
Ik heb zo hekel aan die mensen. Om een beeld te brengen dat iedereen tegen Feyenoord supporters zijn en dat hun eigen supporters niks doen. Lekker een eigen conclusie trekken en daarop uitgaan. Bij elke clubs zit er klootjesvolk. Doe niet of iedereen tegen Feyenoord is of zoiets wat je graag wilt zien of horen. Dit is echt typisch in de slachtoffer rol zitten.
 
NJfromVOL
 
17
8 juli 2018 om 10:55
In de topic over Nouri ging het hard die kant op, Jason. Voor een aantal blijkbaar weer een mooi moment om los te gaan op de ander.
 
JasonRhijn
 
1
8 juli 2018 om 10:58
Dat zou kunnen ja. Maar beetje gezond verstand en ga je niet in een slachtoffer rol zitten. Moet je bij elk negatief nieuwtje of iets of een reactie van Jan of Kees net doen of de hele wereld tegen je is?
 
wehave
 
20
8 juli 2018 om 11:23
Jij bent wel grappig jason , jij roept het hardst als het niet je eigen club betreft. En nu dan de moraalridder gaan spelen????
 
JasonRhijn
 
0
8 juli 2018 om 11:50
Dit is weer zo typisch een reactie van je. Ik heb gewoon gelijk klaar. Je weet zelf toch beter hoe het is met supporters.
 
Discuss
 
3
8 juli 2018 om 10:46
Als ik het allemaal goed begrijp betreft dit supportersgroepen van andere clubs die aanleiding zagen om naar Hattem te komen om een confrontatie op te zoeken. T gaat in deze niet om supporters van welke club hieraan schuldig zijn want dat kan Ajax zijn of evengoed een andere club. Er zijn gewoon een aantal zielige personen die een dergelijk oefenpotje aangrijpen om confrontatie aan te gaan. En die zielepoten lopen rond bij iedere club. Bijvoorbeeld! Als een Marrokaan iets fout doet mogen we niet roepen die kut Marrokanen dit, die kut Marrokanen dat, want dan is t racistisch. Dit betreft slechts enkelingen ‘supporters’ waar iedere echte andere supporter zich van distantieert.(hoop ik)
 
DonCoXxX
 
5
8 juli 2018 om 10:59
Er staat supportersgroepen, dus hoe weet jij welke supportersgroepen dit waren? Voor hetzelfde geld waren het weer Feyenoordsupporters Nu je toch over gisteren begint: Weet je wat wat het allerergste is? Vorige oefenduel van Feyenoord haalde een steward op last van Feyenoord een "red de kuip" spandoek weg. Diezelfde steward staat op een foto te chillen naast dat Nouri spandoek, dat de hele wedstrijd bleef hangen. Rottendamse media zwijgen het ook dood, maar komen wel met de 2 klappen die uitgedeeld zijn in Hattem. Het wordt steeds triester. Ik ben er ook niet verbaasd over, dat is ook best erg.
 
kakka
 
3
8 juli 2018 om 11:15
Klap op de vuurpijl. Een fatsoenlijke club was gisteren van het veld gelopen zodra die misselijke spreekwoorden werden gebezigd. En het gebeuren in Hattem moet eerst maar eens goed onderzocht worden. Zou me niks verbazen als andere supportersgroepen deelgenomen en wss. uitgelokt hebben.
 
whytho
 
14
8 juli 2018 om 11:50
God man die Jason en Kakka, hoe klote moet het zijn als je zo’n verschrikkelijke selectieve verontwaardiging hebt. En dan zo hard gaat lopen schreeuwen in een topic over gevechten bij ajax, hoe slecht feyenoord wel niet is? On-ge-lofe-lijk
 
daveke
 
18
8 juli 2018 om 10:42
Ik krijg als feyenoorder al sinds gisteren te horen wat een asos die supporters van jullie. Vreselijk dat spandoek. Wat natuurlijk ook zo is. En nu hoor ik dat ze bij Ajax een beetje hebben lopen knokken. Misschien voortaan alle oefenduels maar besloten spelen?
 
JasonRhijn
 
3
8 juli 2018 om 10:59
Wat wil je nou zeggen? Elke supporter die hun club in diskrediet brengt is per definitie verkeerd. Stop met vergelijken, want vergelijkingsmateriaal is hier niet bij. Vechten en irritant gedrag en je club in diskrediet brengen is verkeerd.
 
DonCoXxX
 
3
8 juli 2018 om 11:01
Staat niet bij welke supporters het waren. Kunnen zelfs Feyenoordsupporters zijn
 
False9
 
10
8 juli 2018 om 11:14
Ik vind het spandoek erger. Die halve garen die bezopen een potje knokken kan je nog denken die gasten zijn niet goed snik, Maar dat spandoek is een ander verhaal. Iemand is dus eerst spandoek gaan kopen, toen de spuitbus. Toen goed nagedacht over de tekst. Toen helemaal meegesjouwd naar de wedstrijd. Allebei de zaken zijn schandalig natuurlijk. Maar bij dat spandoek kwam gewoon zoveel bij kijken. Daar is echt over nagedacht, dat is echt eng.
 
wolterx
 
1
8 juli 2018 om 11:39
Over dat spandoek, dat was niet eerste keer dat een spandoek met die tekst opdook. Allebei is belachelijk maar vooralsnog weten we alleen dat die randdebielen van het spandoek zich Feyenoord-Supporters noemen en dat hier gevochten is door mensen na een wedstrijd van Ajax, ik ga er wel vanuit dat dit groepje was dat zich 'Ajacied' noemt maar daar gaat zelfde voor op als bij die 'Feyenoordfans', zijn randdebielen, niets meer, niets minder.
 
murki
 
1
8 juli 2018 om 11:14
Ik denk dat als je door de dagelijkse waan heen kijkt dat je ziet dat het juist is afgenomen de laatste 10 jaar. Dit zijn relatief kleine incidenten. Elke vuistslag, hoe verkeerd ook, wordt nu letterlijk al een artikel waard.
 
Spandoek
 
0
8 juli 2018 om 14:02
Tsja, het blijft een interessant vraagstuk. Caféruzies en matpartijen zijn er altijd geweest, ik denk dat door de overvloed aan beschikbare informatie die je door werkelijk elk schermpje in je porem gegooid krijgt en het verdienmodel van de huidige media ervoor zorgt dat het lijkt alsof het nu veel erger is, terwijl het in werkelijkheid niet veel erger is dan eerder. Eigenlijk wat murki ook al zegt. Maatschappelijke verpaupering herken ik wel, maar meer doordat de maatschappij in de eerste wereld landen ontzettend individualistischer is geworden. Aandacht voor bewustwording vanuit de politiek zou kunnen helpen dit tegen te gaan, maar soms lijkt het wel alsof die gasten lichtjaren achter lopen, wat volgens mijn hypothese ook weer met bubbels te maken heeft waarin men tegenwoordig leeft.
 
kakka
 
1
8 juli 2018 om 11:12
En wat gebeurt er met dit schorem als ze ze pakken. Krijgen ze een belerend vingertje en de mededeling dat ze dat nooit meer mogen doen. Is een gevolg van de slappe samenleving die alles bagatelliseert. Keihard aanpakken dit tuig en die rotzooi in de kiem smoren. Dit vindt de oorsprong bij de troep in politiek Den Haag.
 
Liveckic
 
6
8 juli 2018 om 11:43
Elke poep of scheet van een voetbalsupporter wordt tegenwoordig breed uitgemeten, door de media, dus laten we dat zien als voordeel want klaarblijkelijk gaat het slechts om 'een paar klapjes' en 'een bedreiging' in plaats van grote groepen supporters die met elkaar op de vuist gaan. Niks nieuws aan de horizon, politie zit er steeds strakker op en dwingt af dat dit soort nietszeggende nieuwsartikelen op de voorpagina staan.
 
mattereazzi
 
2
8 juli 2018 om 12:51
De Nederlandse topclubs moeten alleen nog maar geheime besloten oefenduels gaan spelen. En misschien ook de rest van de eredivisie clubs om dit soort uitwassen tijdens oefenduels te verbannen. Het is triest maar als er niks wordt gedaan wordt het alleen maar erger. Die roep voor uitsupporters bij de klassiekers is ook totaal onrealistisch, dat gaat gegarandeerd weer rellen worden.
 
clipper020
 
0
8 juli 2018 om 12:52
Zolang de politiek geen stappen onderneemt zal dit niet veranderen misschien toch kijken naar de voetbalwet dan zullen mensen wel 20x na denken voor ze wat doen
 
mattereazzi
 
1
8 juli 2018 om 12:56
De politiek is niets anders dan een onbetrouwbare hond. Clubs moeten zelf effectieve maatregelen nemen.
 
ProfessorFim
 
3
8 juli 2018 om 13:12
Gisteren mensen horen zeggen die de club uit amsterdam supporten hoe slecht Feyenoord supporters waren en hier zeggen dat elke club rotte appelen heeft. Hahaha
 
Kyle66
 
6
8 juli 2018 om 13:23
Bijzonder dat je dit grappig vindt...
 
JeroenStolwijk
 
0
8 juli 2018 om 13:47
En nu krijgen ze weer media aandacht dus kunnen ze weer stoer tegen hun vriendjes vertellen dat ze, wel met een back up van tientallen, iemand vd organisatie hebben geslagen. De term " eendracht maakt macht" komt hier goed van pas, want alleen durven ze niks.
 
Matjeq
 
0
8 juli 2018 om 14:15
Het lijkt wel of er syeeds meer idioten op de wereld komen? Hoe kan dat toch? Terwijl de technologie vooruit gaat
 
CoJW
 
4
8 juli 2018 om 14:15
Kan vele reakties worden verwijdert omdat ze te vroeg oordeelden. Gewoon een caferuzie!?!
 
Marrekie
 
1
8 juli 2018 om 16:33
Allemaal kunnen ze verwijderd worden...De media is zo druk om elk willekeurig dingetje zo uit te vergroten als het om voetbal gaat. Als er 1 of andere crimineel wordt gearresteerd of iets anders dan moet er ook nog even bij vermeld worden dat hij supporter van Ajax of Feyenoord is. Kotsmisselijk wordt ik hiervan.