Vader van WK-kwartfinalist onthult medische keuring in Londen
Maandag, 2 juli 2018 om 15:53

Lucas Torreira gaat na het WK hoogstwaarschijnlijk aan de slag bij Arsenal. De middenvelder van Sampdoria, deze zomer actief op het mondiale eindtoernooi in Rusland, zal zich na zijn verplichtingen met de nationale ploeg van Uruguay melden in Londen om een medische keuring te ondergaan bij Arsenal, zo meldt zijn vader.

"Ik wil het beste voor mijn zoon en ik weet ook dat Arsenal veel interesse in hem heeft getoond", zegt Ricardo Torreira in gesprek met Radio CRC. Vader stelt dat Torreira zo goed als zeker bij de Londenaren gaat spelen. "Het is nog niet definitief of officieel, want hij heeft nog niets getekend, maar er is een grote kans dat de toekomst van Lucas in Engeland zal zijn."

"Er deden zich geen problemen voor bij de onderhandelingen en het laatste nieuws is dat, wanneer het WK voorbij is, hij naar Londen gaat voor de medische keuring", besluit de vader van Torreira. Als een verrassing komt het nieuws niet, want eerder maakte Massimo Ferrero, de voorzitter van Sampdoria, bekend dat de 22-jarige middenvelder is verkocht aan een bepaalde club.

"Torreira is voor dertig miljoen euro vertrokken. Ik heb hem van Pescara overgenomen toen niemand in hem geloofde. We hebben het risico genomen en we hebben gewonnen, we hebben slechts drie miljoen euro voor hem betaald. Het geld dat nu binnenkomt wordt gebruikt om de club gaande te houden", aldus Ferrero over Torreira, die nu nog tot medio 2022 vastligt in Italië.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
TheRoscoe
 
2
2 juli 2018 om 16:03
"Er is nog niets getekend."Ik zie het aankomen dat iemand zijn transferclausule afbetaalt, flink wat hoger salaris biedt en bam, weg transfer.Duurt me iets te lang. En itt bij Sokratis kan ik me niet voorstellen dat het kan omdat niemand anders hem wilt.
 
Samcro
 
0
2 juli 2018 om 16:09
Volgens de geruchten betalen wij al 5 miljoen daarboven. Maar idd, als Samp in 1x veel geld wil zien, dan zou het theoretisch kunnen. Ik denk dat de onzekerheid en twijfel vooral komt omdat wij dit soort dingen iets te vaak gezien hebben bij Arsenal.
 
dd0492
 
0
2 juli 2018 om 16:12
Kan zijn dat Arsenal 2x 15 wil betalen ipv 1x 25 (of zoiets).. gebeurd best vaak dat meer betaald wordt zodat in termijnen betaald kan worden.. meestal betekent dat een goede premium voor de verkopende club..
 
Samcro
 
0
2 juli 2018 om 16:24
Ik weet dat ze meer betalen om dan in termijnen te betalen. De enige manier om deze transfer nog te hijacken is dus door in 1x 25 aan Samp te betalen.
 
TheRoscoe
 
0
2 juli 2018 om 18:19
Juan Mata bijvoorbeeld. Het feit dat Arsenal Arsenal is, weegt zeker mee in mijn onzekerheid zolang het niet bevestigd is.
 
stravven
 
1
2 juli 2018 om 16:09
Arsenal betaalt al meer dan de transferclausule, dus dat argument houdt geen water. En even serieus: Waar zou hij naartoe gaan? Kante gaat hij er niet uit spelen, net zomin als Fernandinho of Jorginho die lijkt te komen. Liverpool heeft al een nieuw middenveld gekocht deze zomer, net zoals United die Fred al gehaald heeft. Heb je alleen Spurs nog over, waar Dier een zekerheid is op die positie. De enige club met echt plek voor een DMF is Arsenal.
 
dd0492
 
2
2 juli 2018 om 16:11
Barca (missen wat dynamiek een harde werker)?? Real (back-up voor casemiro die eens rust kan krijgen of zijn kaarten pakt)?? Juve (die halen altijd 2 x 25 top midenvelders)?? Psg (motta is oud en die andere wordt maybe verkocht die fransman zn naam ff kwijt)?? Bayern (als Vidal vertrekt of Thiago of beide).. anders zou ik zeggen Helmond Sport.. hij is welkom!
 
stravven
 
1
2 juli 2018 om 16:24
Waarom zou hij dan naar London gaan voor een keuring? Niet echt logisch als hij naar een van die clubs gaat.
 
TheRoscoe
 
2
2 juli 2018 om 18:17
Willian heeft ooit een keuring gehad bij Tottenham, tekende drie uur later voor Chelsea.Denk je dat transferclausules niet meer gelden als Arsenal daar boven zit? Bovendien zijn er ook nog andere competities buiten de Premier League en die clausule is relatief laag. Zolang het niet aangekondigd is, is het dus niet zeker.
 
PaztPak
 
0
2 juli 2018 om 16:04
Hij heeft me echt positief verrast, wat een pitbull is dit zeg, hij is een echte stofzuiger op het middenveld doet me veel denken aan Kante zelfde speelstijl. Geweldige aankoop.
 
Samcro
 
2
2 juli 2018 om 16:06
Als het nu nog afketst.... Zeer welkome versterking voor ons fragiele gedeelte op het middenveld. Ik begrijp nog steeds echt niet waarom Wenger dit nooit heeft gedaan, keuze te over was er de laatste jaren - of in ieder geval nadat bleek dat Diaby het nooit zou worden.
 
dd0492
 
0
2 juli 2018 om 16:10
Het ketste wel vaker af bij Arsenal.. maar denk dat de onzekerheid van Wenger ook meespeelde.. blijft id ewel of niet.. en wil de nieuwe manager me dan nog wel?? Nu weten spelers dat ze gehaald worden als kwaliteitsimpuls en gaan spelen..
 
diegopeladona
 
1
2 juli 2018 om 16:17
Volgens Wenger kon je pas echt tot actie overgaan en goede aankopen doen in de laatste seconde van de transfermarkt.. of daarna. Dan kon hij zeggen, we wilden het graag, maar bepaalde krachten maakten dat het niet lukte. Er zijn veel factoren d8e van invloed zijn geweest. Etc.. Je hebt helemaal gelijk. Het is werkelijk waar belachelijk geweest met de tijdige aankopen van Wenger. Of aankopen voor de positie van vm/cm controleurs. Noch de ervaren toppers, noch de grote talenten werden tijdig opgehaald.
 
dd0492
 
0
2 juli 2018 om 16:09
Goede transfer.. deze jonge kan zich nog door ontwikkelen en over 2 jaar ook nog eens met winst verkocht worden.. behoorlijk koopje..
 
Blackhawk
 
1
2 juli 2018 om 16:18
Deze transfer is volgens bronnen al zo goed als rond toch? Ben echt benieuwd naar hem. Wel een speler dat Arsenal precies nodig heeft. Was tegen Portugal ook erg goed. Ben wel tevreden over de aankopen van Arsenal afgelopen winter en deze zomer. Heb er weer zin komend seizoen.