Van Bommel: 'Bij een mindere wedstrijd kan iedereen gewisseld worden'
Vrijdag, 22 februari 2019 om 15:44

Hirving Lozano steekt de laatste tijd in een iets mindere vorm en werd in de afgelopen twee wedstrijden naar de kant gehaald door PSV-trainer Mark van Bommel. Op de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, die zondagmiddag om 14.30 uur wordt afgewerkt, geeft de oefenmeester te kennen dat de Mexicaan 'gewoon' een basisplaats zal hebben in de topper.

"We hebben gesproken zoals dat met alle spelers gaat. Bij een mindere wedstrijd kan iedereen gewisseld worden en in dit geval was het ook zo dat het team niet goed draaide", zo tekent het Eindhovens Dagblad op uit de mond van Van Bommel. De oefenmeester hoopt dat Lozano in sportief opzicht op scherp gezet is. Met Feyenoord komt komende zondag de nummer drie van de Eredivisie op bezoek. De Rotterdammers presteren dit seizoen uitermate wisselvallig, zo weet ook Van Bommel.

"Feyenoord heeft een aardig tot goed elftal met veel kwaliteit voorin. Daarnaast is het lastig om te scoren tegen Feyenoord. Het is lastig om hen te analyseren, omdat zij soms heel goed zijn en soms iets minder. Maar, wij doen altijd hetzelfde", zei de oefenmeester volgens het clubkanaal van PSV. "Er zit karakter in deze ploeg. Elke dag zit dat in je oefeningen en in je spel. Dit is een elftal dat voor elkaar wil vechten, ongeacht de stand. Ze gaan altijd."

PSV bleef in de laatste twee competitiewedstrijden steken op een 2-2 gelijkspel, tegen FC Utrecht en sc Heerenveen. De voorsprong van de koploper op naaste achtervolger Ajax bedraagt nog vier punten. "Ook na drie gelijke spelen moet je doorgaan op de manier zoals je begonnen bent. Je moet niet na een nederlaag of gelijkspel alles omgooien", aldus Van Bommel. De trainer van PSV is minder te spreken over het besluit van de KNVB om het duel van Ajax met PEC Zwolle te verzetten, in verband met de naderende Champions League-wedstrijd van de Amsterdammers tegen Real Madrid.

"Allereerst vind ik het goed dat de KNVB meedenkt met de clubs die in Europa voetballen. Maar niet op deze manier", stelde hij. "Als je die afspraken maakt, dan moet je die nakomen. Als je afspraken wilt veranderen, dan moet je overleggen met alle clubs. Niet alleen met ons, maar ook met PEC Zwolle. Het heeft te maken met degradatie, met play-offs en met het kampioenschap. Nogmaals, ik vind het een goed initiatief, maar niet op deze manier."

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
11
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
12
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
22
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
42
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
MoJojo
 
14
22 februari 2019 om 16:02
van Bommel blijft toch echt een baas, niemand voortrekken hoeveel je ook waard bent en hoe gewild je ook bent. Topper in wording in mijn ogen.
 
FR_JC
 
2
22 februari 2019 om 16:15
Is toch iets geheel nieuws van van Bommel dat hij uberhaubt de vorige wedstrijd snel heeft gewisseld. Die wisselt normaliter (eerste helft seizoen) toch pas rond de 80e minuut. Dat hij dus nu sneller aanpast of wisselt spreekt in zijn voordeel. Hie zal er door schoonpapa wel op gewezen zijn.
 
cabinessence
 
13
22 februari 2019 om 16:27
"is toch iets geheel nieuws van van Bommel dat hij uberhaubt de vorige wedstrijd snel heeft gewisseld." Onzin. Je bent denk ik in de war met Cocu, die inderdaad meestal pas rond de 75e minuut begon met wisselen. Van Bommel begint bijna altijd al rond de 65e minuut. Van Bommel heeft dit seizoen bovendien al vijf keer een speler om tactische redenen gewisseld in de rust en een keer (pereiro thuis tegen AZ) zelfs al na een half uur.
 
FR_JC
 
3
22 februari 2019 om 16:36
Dank je voor de verbetering. Ik dacht nl dat van Bommel ook laat wisselde. Dat hij een paar keer tactisch gewisseld heeft is waar, echter zoals Lozano eraf werd gehaald was nieuw, een sterkhouder, ik was verbaasd, ondanks dat hij speelde als een natte krant.
 
AmazingNinja
 
2
22 februari 2019 om 16:46
Eerste seizoenshelft had hij ook niet veel redenen om te wisselen toch? 1 keer verloren 17 keer gewonnen.
 
FR_JC
 
3
22 februari 2019 om 17:03
Een winnende coach heeft altijd gelijk.
 
JNPSV
 
5
22 februari 2019 om 16:05
En terecht, iedereen moet gewisseld kunnen worden als die een mindere wedstrijd speelt. Daarnaast ben ik ook het helemaal met van bommel eens mbt het verplaatsen van de wedstrijd van Ajax en Pec. Hier moeten gewoon aan het begin van het seizoen heldere afspraken over gemaakt worden, desondanks zou ik het niet erg vinden als het zo blijft. Nederland heeft de punten in europa gewoon nodig, minder europese wedstrijden betekend minder aanzien van de eredivisie, minder weerstand, mindere spelers uiteindelijk en dat zal een neerwaartse spiraal zijn voor de gehele eredivsie en alle teams.
 
soccersupp
 
0
22 februari 2019 om 17:30
Tja volgens de KNVB is dit netjes aan het begin van het seizoen afgesproken, Thijs Slegers van psv komt dan met het verhaal dat het pas vanaf het nieuwe seizoen zou gelden, wat weer Door de KNVB ontkent wordt. Grootste slachtoffer is PEC. Past wel bij van Bommel om dit soort details op te blazen (zet hij zijn ploeg weer op scherp). Maar stel dat Ajax een wonderavond heeft in Madrid is psv degene die ervan profiteert (geen voorronde volgend jaar, want ik verwacht dat psv de voorsprong niet weggeeft).
 
romarky
 
1
22 februari 2019 om 18:06
Vooral die stel vraag doet het hem... als en misschien tellen niet bij dit soort besluiten. Stel dat Ajax verliest, dan is alles voor niets geweest, maar gaat het ten koste van een ander. En allemaal onder het mom, het beste voor het Nederlandse voetbal. Kortzichtig beleid en helemaal niet de oplossing voor het probleem. Daarnaast maak je beleid op afspraken. Je bent je geloofwaardigheid kwijt als je deze niet nakomt. On: ik verwacht dat PSV furieus uit de startblokken komt zoals Feyenoord deed in de kuip. De rollen worden waarschijnlijk omgedraaid
 
soccersupp
 
0
22 februari 2019 om 18:32
Romarsky maar wie is dan volgens jou de geloofwaardigheid kwijt? Want KNVB zegt dat er hier gewoon aan het begin van het seizoen een afspraak over is gemaakt. Dat is dus vrij duidelijk. PSV claimt nu dat dit pas vanaf volgend seizoen zou gelden. Wat mij betreft laat iemand gewoon de notulen zien dan is er complete duidelijkheid.
 
daveke
 
0
22 februari 2019 om 16:19
Zo hoort het dat moeten ze bij absolute top ook eens doen. Als Ronaldo Neymar of Messi slecht speelt moet je ze toch gewoon wisselen.
 
memphisdepay
 
7
22 februari 2019 om 16:24
Die spelers zijn misschien groter dan de trainer, die wil je in ieder geval niet tegen je hebben want dan weet je dat het lastig wordt. Daarnaast hebben die spelers wel de klasse om altijd te scoren hoe slecht ze ook spelen. Ik snap je punt opzich wel maar toch moet je daar wel mee oppassen. Die spelers presteren misschien ook juist zo goed omdat ze altijd het vertrouwen krijgen.
 
theo uphus
 
3
22 februari 2019 om 16:52
Ik kan mij twee keer Feyenoord - PSV van vorig jaar nog voor de geest halen. Feyenoord gaf de competitiewedstrijd aan PSV en PSV gaf de bekerwedstrijd aan Feyenoord. Dat was wel handig voor beide clubs. Ik kan mij nu voorstellen dat Feyenoord in Eindhoven ook niet vol gas zal geven want voor hun is de bekerwedstrijd komende midweek tegen Ajax weer veel belangrijker. Feyenoord is nog jaarlijks blij met die beker, dus ik vrees een beetje voor hun mentale gesteldheid zondag a.s.
 
stankraag
 
1
22 februari 2019 om 17:00
Al ze verliezen en az wint worden ze 4e dat is voor hun een motivatie om tegen PSV goed te spelen plek 3 en 4 verschillen voor Europees voetbal