Van Bommel: 'Of het een beetje een Van Bommeltje is? Ja'
Donderdag, 27 september 2018 om 09:54

In aanloop naar de wedstrijd in de TOTO KNVB Beker van PSV tegen Excelsior Maassluis liet trainer Mark van Bommel zich positief uit over Michael Sadilek. De middenvelder maakte zijn debuut in de hoofdmacht en volgens de trainer het talelnt 'een Van Bommeltje'. Sadilek gaf na afloop van de 0-4 overwinning aan dat hij zich wel kan vinden in de woorden van zijn trainer.

Sadilek kan op meerdere posities op het middenveld uit de voeten. "Dat was mijn aanvoerder bij Onder-19. Of het een beetje een Van Bommeltje is? Ja", zei Van Bommel voor de aftrap in gesprek met FOX Sports. "Een heel goed menneke. Het mooie is: hij speelt overal hetzelfde. Het maakt niet uit waar hij traint of speelt, hij geeft overal hetzelfde."

"Ik hoor van veel mensen dat ik een beetje de stofzuiger van het middenveld ben en veel ballen afpak. Gifkikker? Wat is dat? Ja, dat ben ik", aldus de negentienjarige Tsjechische middenvelder. "De trainer Van Bommel was een grote speler. Ik heb een paar wedstrijden van hem gezien. Ik voel me wel een type Van Bommel."

Sadilek maakte Van Bommel vorig seizoen al mee als trainer bij PSV Onder-19 en kent hem daardoor goed. "Het is een trainer die altijd wil winnen. Hij wil graag voetballen", aldus Sadilek, die beseft dat het niet eenvoudig is om een vaste basisplaats af te dwingen in het eerste elftal. "Volgens mij hebben wij goede voetballers. Ook als je vandaag (woensdag tegen Excelsior Maassluis, red.) kijkt naar het elftal, met Bart Ramselaar en Érick Gutiérrez."

Meer nieuws
   
10:00
10:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
0
   
09:44
09:44
Manchester United is bereid om iedereen te verkopen, behalve deze drie spelers
9
   
09:38
09:38
PSV-speler wekt interesse van Europese clubs; vraagprijs bedraagt 20 miljoen
5
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
1
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
JimmyPSV
 
6
27 september 2018 om 09:59
PSV speelde best leuk met dit B-elftal. Tegenstander stelde natuurlijk niks voor, dus inschatten hoe goed die jonge is kan ik gebasseerd op deze wedstrijd niet echt inschatten.
 
De Spreekwoord
 
5
27 september 2018 om 10:37
Ik geef persoonlijk weinig tot niks om de beker. Ik hoop dat ze iig tot aan de halve finale steeds een volledig B-elftal opstellen om dit soort jongens de kans te geven.
 
Buitenspelgoal
 
1
27 september 2018 om 10:45
Als je toch zoals afgelopen jaren een goede kans hebt op de titel, lijkt het mij ook wel eens leuk om de dubbel te pakken De competitie en eventuele Europese verplichtingen gaan altijd voor, maar we hebben de breedte om de beker gewoon serieus te nemen, dat moeten we dan ook doen.
 
DVV20
 
0
27 september 2018 om 11:17
Tot aan de halve finale een B elftal, dan verwacht ik dat ze rond de 1/8ste finale uitgeschakeld zijn. Grote kans dat je tegen een eredivisieploeg loot tegen die tijd en dan ga je het niet redden met Jong PSV spelers.
 
MATEJA_MEMPHIS
 
0
27 september 2018 om 11:57
De Spreekwoord. Ben het helemaal met je eens. Helemaal nu we CL spelen. Ookal zouden we de volgende ronde naar de kuip moeten, gewoon met een B elftal. Vind het wel mooi dit.
 
PerPSV
 
1
27 september 2018 om 14:06
Het is geen FIFA he, waar je met een B-elftal uit de League 2 de FA cup kan winnen. Ben het deels met je eens, Eredivisie gaat altijd voor, dan Europa, dan beker, maar pak liever de dubbel dan alleen het kampioenschap
 
Buitenspelgoal
 
0
27 september 2018 om 10:47
Als Rigo weer fit is heb je maar liefst 6 mogelijke middenvelders voor de basis, en dat is nog zonder Sadilek. Hij zou dan het meest in aanmerking komen voor een rol als controleur of stofzuiger in het blok Hendrix - Rosario, maar speel een van die twee er maar eens uit. Voorlopig nog weinig perspectief voor hem dus, al zou het zomaar kunnen dat hij de kans krijgt als Hendrix vertrekt, wat na dit seizoen wel eens zou kunnen gebeuren.