Van den Brom constateert 'Kuipvrees' bij AZ: 'Wat is er mooier dan dat?'
Zondag, 11 maart 2018 om 20:32

AZ stelde zondag opnieuw teleur in een topwedstrijd. Nadat duels eerder dit seizoen met PSV, Ajax en Feyenoord al geen punten hadden opgeleverd, kon de jonge ploeg van John van den Brom ook in de tweede ontmoeting met Feyenoord deze voetbaljaargang geen potten breken (2-1). De AZ-trainer is bijzonder kritisch op het spel van zijn elftal en plaatst ook openlijk vraagtekens bij het optreden van de arbitrage in De Kuip.

Van den Brom erkent dat AZ pas begon te voetballen na rust, toen de ploeg door een doelpunt van Jean-Paul Boëtius in de eerste helft in de achtervolging moest, maar vindt het moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen. "Het thuisvoordeel heeft een enorme rol gespeeld. Wij zijn de hele week bezig geweest om uiteindelijk vandaag durf te tonen. Wat is er mooier dan een wedstrijd hier in De Kuip, op een fantastisch veld en waar iedereen tegen je is? Je staat veertien punten voor en je mag hier spelen. Dat lijkt mij fantastisch en dan moet je datgene tonen wat we steeds gedaan hebben", vertelt hij in gesprek met de NOS.

"Daar zijn we de hele week mee bezig geweest en ik vind dat we dat vanmiddag veel te weinig hebben gedaan. Als we hadden verloren, maar we hadden de hele wedstrijd gespeeld zoals we de tweede helft gespeeld hebben, dan kan ik er makkelijker mee leven dan nu. Dat hebben we in de eerste helft niet gedaan", vervolgt Van den Brom teleurgesteld. "Dat heeft met de jeugdigheid en de onervarenheid te maken, 'Kuipvrees'. Dat het bijzonder is, weet ik als geen ander, maar wat is er mooier dan dat? We hebben de vorm en spelen goed, laat dat dan zien! Dit is het podium waar je het wil laten zien."

De AZ-trainer vond Dennis Higler 'niet goed en warrig' fluiten. "Op het moment dat een scheidsrechter te veel nadruk in een wedstrijd heeft, denk ik niet dat hij een perfecte wedstrijd heeft gefloten. Hij onthoudt ons een strafschop, vind ik. Wat mij betreft geen discussie. In de tweede helft is er een terugspeelbal op Jones die hij met de hand meeslaat, fluit die ook niet. Dat zorgt voor onrust. Op de tribune, op het veld, bij ons. Dat is niet nodig, want je hebt twee ploegen die ervoor willen spelen", baalt Van den Brom.

Meer nieuws
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
2
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
66
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
25
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
MGMV
 
14
11 maart 2018 om 20:58
Ik wil wel toegeven dat het een penalty was (vrijwel iedereen in de Kuip hield de adem in), maar ik heb me ook ontzettend lopen ergeren aan een Higler die de kaarten ongelooflijk maar waar op zak hield vele momenten. En met name voor AZ. Hij was aan beide kanten gewoon niet goed. Of beter gezegd, dramatisch.
 
rogier072
 
2
11 maart 2018 om 22:40
Voor wie dan?
 
bliek
 
2
11 maart 2018 om 20:40
Scheids floot beide kanten op heel warrig. idd de punten die van der brom benoemt. Maar Az had niet meer met 11 mogen en moeten staan. Tweede gele kaarten durfde hij niet te geven. Vrije trappen de ene floot hij wel de ander niet. Maar daar door heeft AZ niet verloren. Feyenoord speelde de eerste helft best goed. Druk op de bal en kwam er goed door. Az had er geen antwoord op. Jammer dat de tweede helft wat minder was maar was een vermakelijke wedstrijd om te kijken
 
FRon010
 
3
11 maart 2018 om 20:42
Die handsballen waren wel echt bizar ja, Higler mag echt wel even op het matje geroepen worden. AZ viel me toch tegen, had meer verwacht van de best spelende ploeg. Kan er niet wakker van liggen dat we eens geholpen zijn, vorige week ook benadeeld en nu weer eens mee. Maar dat vergeten veel mensen nogal. Dat gehak van AZ had ook wel wat kaarten mogen krijgen maar goed. Kan me herinneren dat Veltman ook zo hands maakte zoals vd Heijden en daar hoorde je niemand over, nu het feyenoord betreft staat iedereen klaar met zijn zegje haha genieten!
 
JK-Ajax
 
11
11 maart 2018 om 20:44
Realistisch interview met vdb. Terecht dat hij meer had verwacht als drie spelers voor oranje geselecteerd zijn maar toch geïntimideerd zijn door de Kuip. Althans twee van de drie. Dan hoef je ook nog niet voor Oranje te spelen.
 
baradona
 
6
11 maart 2018 om 21:31
Knap dat de jongste van die ploeg Koopmeiners , als 1 van de weinige daar helemaal geen last van had. Mooie stijlvolle speler.
 
Stephanvan der Gevel
 
6
11 maart 2018 om 20:57
Volgens mij vergeet van den Brom te vermelden dat ze na een half uur al met 10 man hadden moeten staan.....
 
Supportert
 
8
11 maart 2018 om 21:29
Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar meerderde mensen op vz zeggen dat az minimaal 1 x rood moest krijgen.. Kun je me vertellen waar voor?
 
rogier072
 
2
11 maart 2018 om 22:39
Wie had eraf gemoeten dan.
 
gomes1psv
 
1
11 maart 2018 om 21:07
En wederom typisch een gevalletje Eredivisie. PSV krijgt voor handballen uit dezelfde categorie als deze een penalty tegen en Feyenoord hoeft tot twee keer toe niet te bloeden. Ik zeg niet ja of nee voor wat betreft de beoordeling, maar doe in ieder geval wel overal hetzelfde ja of nee zeg! Wat Higler bezield om Jones geen penalty tegen te geven! Hij raakt de bal met zijn hand na een terugspeelbal!
 
JK-Ajax
 
7
11 maart 2018 om 21:16
Ik meende dat het dan een indirecte vrije trap was, maar kan mis zitten hoor. Wie in ieder geval wel had moeten weten wat ee moest gebeuren is Higler. Jammer dat ze hem niet kritisch hebben benaderd, slappe journalistiek vind ik dat.
 
BadHabbit
 
3
11 maart 2018 om 21:53
@JK-Ajax Je hebt gelijk, die terug speel bal die Jones met de hand meenam had een indirecte vrije trap geweest, geen pingel.
 
FR12Jules
 
7
11 maart 2018 om 21:23
Ik snap je frustratie, maar zo heeft Feyenoord in Venlo en Breda een penalty om de oren gekregen die werkelijk waar nergens op sloeg. Overigens had Higler nooit een penalty tegen Jones kunnen geven, want het is dan een indirecte vrije trap.
 
Gtown
 
0
11 maart 2018 om 21:33
Wat Higler bezielde? Sowieso al de spelregels wat het was dan idd een indirecte vrije trap geweest