Van der Sar reageert op nieuws over Onana: 'Dat is mij niet bekend eigenlijk'
Woensdag, 4 augustus 2021 om 14:09

Edwin van der Sar heeft woensdag gereageerd op de situatie van André Onana. Dinsdagavond meldde De Telegraaf dat de doelman van Ajax voorlopig de stekker heeft getrokken uit een overgang naar Olympique Lyon. Algemeen directeur Van der Sar geeft aan dat hij daar zelf niets over heeft gehoord, maar dat het 'wel de bedoeling' is dat Onana vertrekt uit Amsterdam.

"Dat is mij niet bekend eigenlijk", vertelt Van der Sar aan Ziggo Sport, kort voor het eerste oefenduel met Leeds United. "Ik heb redelijk goed contact met André, maar dat is meer vriendschappelijk vanwege mijn oude functie als keeper. De details houden we voor onszelf." De directeur noemt de situatie van Onana 'lastig'. "We wilden graag met André door en hij wil graag afscheid nemen. Hij is nog een aantal maanden geschorst. Marc (Overmars, red.) heeft contact gehad met Lyon en op dit moment is het even rustig."

De onderhandelingen tussen Ajax en Lyon verliepen de afgelopen weken niet eenvoudig. Overmars, directeur voetbalzaken in Amsterdam, zette aanvankelijk in op een transfersom van veertien miljoen euro voor het nog tot medio 2022 lopende contract van Onana in Amsterdam, terwijl het openingsbod van de Franse club volgens De Telegraaf drie miljoen euro bedroeg. De vraagprijs daalde vervolgens naar elf miljoen euro, later naar acht miljoen euro en uiteindelijk werd het volgens L'Équipe 'minder dan zes miljoen euro', al meldde de krant vorige week dat er verschillende bonussen zijn opgenomen.

Onana zou echter koudwatervrees hebben gekregen en ziet een overgang voorlopig niet zitten. Het ligt nog wel in de lijn der verwachting dat hij Ajax verlaat. "Het is wel de bedoeling. Dat is ook zijn insteek. Met Maarten (Stekelenburg) en Remko (Pasveer) hebben we twee heel goede keepers. Maarten heeft het uitermate goed gedaan en heeft zelfs op het EK gespeeld met het Nederlands elftal. Dat is een enorme bonus geweest voor hem. Nu moet hij het weer laten zien bij de club", aldus Van der Sar.

Meer nieuws
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
0
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
5
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
8
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
9
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
31
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (50)

 
L0deiro
 
38
4 augustus 2021 om 14:16
Hoe kunnen ze zo tevreden zijn over Stekelenburg. Zo"n oude middelmatige keeper. Wat pijnlijk duidelijk werd op het EK.
 
Ajaxaddict
 
38
4 augustus 2021 om 14:22
Niet dat ik groot voorstander ben, maar werd dit nou echt pijnlijk duidelijk op het EK door dat ene slippertje? Verder speelde hij toch geen opvallend goed of slecht toernooi?
 
Ducktaildo
 
20
4 augustus 2021 om 14:28
Nou hij liet nou ook niet echt het tegenovergestelde blijken. Vrije trap tegen Noord-Macedonië vond ik hem ook maar traag reageren naar de hoek. Twee goals van Noord-Macedonië vond ik ook dat die wel meer kon doen dan dat. Gelukkig werden zij achteraf afgekeurd wegens buitenspel. Al met al heeft hij geen enkel moment laten zien dat hij uiteindelijk het verschil had kunnen maken en dat heeft die dus ook niet. Gewoon een keeper die over-the-hill is. Op zich geen schande met zijn leeftijd en zijn geringe speelminuten de afgelopen 5 jaar.
 
Sulejmanii
 
11
4 augustus 2021 om 14:40
Ik vind dat we wel hoger mogen mikken, hij speelde geen slecht toernooi. Maar ik zag wel een keeper die zijn beste tijd heeft gehad, en amper meer snel bij de grond kwam en amper reactievermogen had.
 
maurootje
 
6
4 augustus 2021 om 14:41
@Ajaxaddict, Ben het met @ducktaildo redelijk eens; Stekelenburg heeft geen enorme blunders gemaakt, maar bij elke tegengoal zag je duidelijk, eentje ging letterlijk langs hem, eentje was hij niet snel genoeg bij de grond; een goede keeper had zeker aantal tegen gehouden, Het beste is eraf en in de lucht is Maarten zo kwetsbaar, Ajax schiet zichzelf in voet om niet een Betere keeper te halen. Ze hebben 2 jaar geleden 200 mil gepakt voor De Jong De Ligt en Ziyech pak nou eens uit met 20-30 mil voor echt een goede keeper ipv Pasveer en Stekelenburg. Bedoel Sommer, ja hij speelt in een. Topcompetitie maar wel bij Gladbach, met een dikke zak geld en dik salaris en WEL CL, ik denk echt niet dat ze bij voorbaat kansloos zijn.. maar nee Ajax haalt of veel te oude keepers op hun retour of veel te jonge middelmaat met die lange die nu naar Engeland is en Gorter ken ik niet naar verwacht geen Donnarumma prestaties van hem
 
MessiBazoer
 
3
4 augustus 2021 om 14:52
@Sulejmanii, Dat wilde Overmars ook, ze hadden keepers van +- 15 miljoen op het lijstje staan. Maar door dat Onana maar 7/8 oplevert ipv rond de 30, is Ajax in een andere vijver gaan vissen..
 
JustusMorris
 
8
4 augustus 2021 om 14:53
Tegen Noord-Macedonie werd er nog een paar keer gefloten voor buitenspel waarbij Stekelenburg in een 1-op-1 gewoon op zijn reet gaat zitten. Ajax moet dat echt niet willen hoor. Tegen Tsjechië een foutje waarbij die de bal bijna in eigen doel werkt. Hij had vooral geluk dat het allemaal goed afliep (geen eigen doelpunt, en andere doelpunten afgekeurd wegens buitenspel).
 
Sirius
 
4
4 augustus 2021 om 15:03
Ik zag eerlijk gezegd niets meer dan een tweede doelman bij een Premier League club. Redelijk degelijk, dicht tegen een zesje aan. Het was gewoon selectiviteit ten top om hem weer bij de groep te halen, vooral toen duidelijk werd dat hij Cillessen buiten het EK liet en Stekelenburg eerste doelman maakte.
 
schijntrap
 
1
4 augustus 2021 om 16:38
Jonge, steek had al lang gezien dat het buitenspel was. Dan hoef je ook niet meer als een dwaas naar de hoek te duiken.
 
SpeedyAFC
 
6
4 augustus 2021 om 14:25
Bij Ajax deed Stekelenburg het prima in de eredivisie. Verder is pasveer natuurlijk niet voor niets aangetrokken. Deed het afgelopen jaar uitstekend bij Vitesse. De soap rond Onana is nog lang niet voorbij. Als hij niet vertrekt en niet bijtekend, dan wordt het een keuze voor Ajax of hij straks weer eerste keeper wordt of niet.
 
Constant kante
 
6
4 augustus 2021 om 14:54
Speedy "verder is pasveer natuurlijk niet voor niets aangetrokken. Deed het afgelopen jaar uitstekend bij Vitesse." Niet voor niets aangetrokken? Misschien kun jij het mij anders uitleggen, want eerlijk gezegd snap ik nog steeds totaal niet wat Ajax met Pasveer moet. Leuk jaar bij Vitesse ja. Maar zelfs daar geen topdoelman. En tot afgelopen seizoen ook daar vaak twijfelachtig. Heeft bovendien al bewezen ongeschikt te zijn voor de nationale top. Als je Jeroen Zoet er al niet uit kunt keepen, dan zegt dat heel erg veel over je kwaliteiten. En Pasveer is gewoon een zichzelf chronisch overschattende doelman. Dus waarom is hij überhaupt ooit door Ajax gehaald eigenlijk??
 
Sirius
 
4
4 augustus 2021 om 15:05
Bij Ajax in de Eredivisie heeft hij ook niet zoveel te doen gehad. Het probleem was dat hij naar 1 duik gelijk positieve aandacht kreeg, alsof hij geweldige reddingen had verricht. Ik denk dat er aardig wat kritiek komt als hij dit seizoen in de Champions League keept. Dan krijg je doorgaans toch heel wat meer weerstand als Ajax zijnde. Ook die hype rond Pasveer kan ik niet begrijpen. Die keepte het afgelopen jaar z'n beste seizoen en is daarvoor altijd bekritiseerd als hij als eerste doelman moest fungeren.
 
Dora Explora
 
5
4 augustus 2021 om 15:12
@constantekante, Transfervrij, wat maakt het uit? En ik weet niet of je uberhaupt een wedstrijd van Vitesse hebt bekeken, maar hij is 2 keer achter elkaar speler van het jaar van Vitesse geworden en dat is niet omdat ze zijn grijze knotje zo leuk vinden. Ajax heeft in de competitie niet eens een keeper nodig, want ze worden toch wel kampioen.
 
Constant kante
 
2
4 augustus 2021 om 15:14
Sirius "die keepte het afgelopen jaar z'n beste seizoen en is daarvoor altijd bekritiseerd als hij als eerste doelman moest fungeren." De ajaxfans gaan er nog wel achter komen wat ze met Pasveer binnen gehaald hebben.
 
Constant kante
 
3
4 augustus 2021 om 15:23
Dora "@constantekante, Transfervrij, wat maakt het uit?" De vraag was aan Speedy, daar reageerde ik op, maar fijn dat jij voor hem reageert. Dank. Al heb ik geen enkele illusie dat Speedy iets heel anders bedoelde dan jij nu voor hem hier stelt. "en ik weet niet of je uberhaupt een wedstrijd van Vitesse hebt bekeken, maar hij is 2 keer achter elkaar speler van het jaar van Vitesse geworden" Ja, ik heb wedstrijden van Vitesse bekeken. Ik herinner me vooral die blunders in die wedstrijd tegen PSV in Gelredome (2-4). Dook hij paar keer finaal langs een paar afstandsschoten. Daarnaast heb ik eke minuut die Pasveer bij PSV heeft gespeeld ook gezien. Sterker, ik ken Pasveer nog uit zijn tijd bij Heracles. En om het cirkeltje voor jou helemaal rond te maken, ik heb zijn vader, Eddie, nog zien spelen! Maar wat doet het ertoe of ik de afgelopen twee seizoenen Vitesse heb bekeken? Ik heb bij PSV gezien dat Remko Pasveer gewoon gã©ã©n doelman is voor de top van Nederland. Prima dat hij het bij Vitesse leuk gedaan heeft. Vitesse is niet de top van Nederland. PSV is dat wel, dus wat hij bij Vitesse en Heracles deed en doet, is geen graadmeter hoe hij bij Ajax gaat presteren. Daar zit andere druk op. Dus wat moeten Ajaxfans daarmee? Leuk bij Vitesse, en dan? "ajax heeft in de competitie niet eens een keeper nodig, want ze worden toch wel kampioen." Ah, vandaar dat ze tot nu toe al drie keepers hebben gehaald. Terwijl ze met Stekelenburg, die ook veel beter is dan Pasveer, gewoon al een eerste doelman in huis hebben. Kennelijk ben jij een stuk zekerder van dat kampioenschap dat ze ook zonder doelman wel winnen dat ze maar vast flink doelmannen ingeslagen hebben. Groetjes aan Boots!
 
Dora Explora
 
8
4 augustus 2021 om 15:45
Groetjes terug van Boots en de felicitaties dat je de vader van Pasveer nog hebt zien spelen. Weet niet wat dat voor toegevoegde waarde heeft aan je comment, maar ik ken de nicht van Wesley Hoedt en ik heb Pele zien spelen. Gewoon, op tv en youtube. Blijf je altijd negatieve dingen herinneren of haal je ook weleens de positieve dingen uit het leven? Dus, omdat je hem bij PSV hebt zien spelen en bij Heracles, ongeveer 10 jaar geleden, beoordeel je hem daar nu op? Blijkbaar begrijp je niet de context van de zin dat Ajax geen keeper nodig heeft, want dat is dat Ajax dit jaar ook weer met twee vingers in de neus kampioen gaat worden en daar ben ik net zo stellig van dat jij zegt dat het geen graadmeter is of hij bij Ajax gaat presteren. Wat mij wel opvalt, als jij zo een kenner bent van de familie Pasveer en alles hebt gezien, waarom ben je dan zo negatief over Remko? Is er iets voorgevallen tussen jullie of brabbel je nu gewoon en doet alsof je Pasveer echt hebt gezien. Groetjes aan Eddie Pasveer!
 
schijntrap
 
0
4 augustus 2021 om 16:56
Geen idee, helemaal mee eens. Geef gewoon Gorter de kans.
 
SpeedyAFC
 
2
4 augustus 2021 om 17:58
@constante kante Ajax wil een ervaren doelman op de bank hebben, die in kan vallen als het nodig is maar er geen problemen mee heeft als hij weinig speelt. Pasveer was ook nog eens gratis, vind het dus niet erg om bij Ajax de strijd met Stekelenburg aan te gaan en straks met een nieuwe doelman danwel met Onana. Hij heeft meer dan genoeg ervaring voor de eredivisie en in de CL poule fase durf ik het ook nog wel met Pasveer aan. Hij maakte op mij een hele goede indruk in de bekerwedstrijd tegen Ajax. Zoet leek destijds bij PSV een sterke doelman te worden, met name in die wedstrijd tegen Atletico. Waar het daarna bij Zoet misgegaan is, weet ik niet. Ik vodn hem bij zijn debuut bij Oranje een bang konijntje onder de lat, geen schim van die keeper die destijds Atletico tot wanhoop dreef.
 
Constant kante
 
1
4 augustus 2021 om 18:59
"weet niet wat dat voor toegevoegde waarde heeft aan je comment, " Aha! Mensen die naar de bekende weg vragen bij mij, die wijs ik ze maar al te graag. Het is een reactie op jouw über clichematige opmerking of ik 'uberhaupt een wedstrijd van Vitesse heb bekeken'. Daarmee suggerrerend dat als je dat gedaan hebt, je alleen maar kunt concluderen dat hij een fabelachtige doelman zou zijn. Snap je? Ik zie dus heel erg veel. En ook Remko Pasveer. En dat ik zijn vader heb gezien, maar dat snapte jij zelf ook wel, impiceert dat ik wat langer voetbal kijk dan de laatste twee seizoenen alleen. "blijf je altijd negatieve dingen herinneren of haal je ook weleens de positieve dingen uit het leven?" Haal ik weleens positieve dingen uit het leven? Eén opmerking over een matige doelman en jij vraagt je af of ik positieve dingen uit het leen haal? Even pas op de plaats graag en een beetje dimmen, want je schiet nu echt álle kanten op. terug naar het onderwerp. "dus, omdat je hem bij PSV hebt zien spelen en bij Heracles, ongeveer 10 jaar geleden, beoordeel je hem daar nu op?" Pasveer speelde tot aan de zomer 2017 bij PSV. Jij en Boots geven die mooie lessen altijd op TV, in tellen en zo. Dus dan weet jij echt wel dat het niet om tien jaar geleden ging. Niet jezelf dommer voordoen dan je bent he! Maar dat is niet eens het cruciale punt. De kern is dat Pasveer bij PSV heeft laten zien dat hij ongeschikt is voor de top. En PSV en Ajax zijn de topclubs van Nederland. Niet Vitesse. Daar gelden andere wetten, heerst een andere atmosfeer en worden andere dingen gevraagd (dan bij Vitesse). Dus dat hij twee ker speler van het jaar werd, wat zegt dat dan precies voor jou? Dat hij het niveau Ajax aankan? Voor mij niet. En dan noem je dat een verschil van inzicht. En dan kom je niet aan met suffe clichematige teksten als 'heb je niet gekeken of zo'? "blijkbaar begrijp je niet de context van de zin dat Ajax geen keeper nodig heeft, want dat is dat Ajax dit jaar ook weer met twee vingers in de neus kampioen gaat worden" Okay! Mooi man! Met twee vingers in de neus zelfs. Dat je dat denkt joh. Wat goed van jou. "en daar ben ik net zo stellig van dat jij zegt dat het geen graadmeter is of hij bij Ajax gaat presteren." Echt geen idee wat je hier probeert te stellen of zeggen, maar het zal vast heel opzienbarend en intellectueel zijn. 'ik ben net zo stellig als jij waarin jij zegt dat hij niet gaat presteren,.... ' Tuurlijk, alleen was jij de eerste die hier stellig riep dat Ajax helemaal geen doelman nodig heeft want 'ze worden toch wel kampioen'. Maar hoe jij dat rijmt met het feit dat Ajax net vier doelmannen heeft gekocht, daar blijf je angstvallig stil over. Logisch, het vermogen om de kromste dingen recht te lullen is uiteindeljik ook eindig he. "wat mij wel opvalt, als jij zo een kenner bent van de familie Pasveer en alles hebt gezien, waarom ben je dan zo negatief over Remko?" Mij valt op dat ik helemaal niet heb gezegd een kenner van de familie Pasveer te zijn. Dat maak jij ervan. Ik ben niet positief over Remko Pasveer omdat Remko Pasveer een matige doelman is die niet geschikt is voor de top van Nederland. Vitesse, mooie club, is zijn lat. Bij PSV presteerde hij niets, Dora. Of heb jij dat soms allemaal gemist en allemaal niet gezien soms? " Is er iets voorgevallen tussen jullie of brabbel je nu gewoon en doet alsof je Pasveer echt hebt gezien." Werkt dat zo bij jou ja? Er valt iets voor in jouw leven en daarna ga jij daar dan heel negatief over doen? Okay, dank voor deze insight in jouw psyche, dan sluit ik af met een tip. Ga voortaan bij het beoordelen van anderen nooit meer uit van je eigen karakter! Dat voorkomt dat je alleen maar rare dingen gaat zeggen en rare vragen gaat stellen over of ik wel positieve dingen uit het leven haal.... Please zeg, betracht wat niveau.
 
Constant kante
 
0
4 augustus 2021 om 19:08
Speedy "ajax wil een ervaren doelman op de bank hebben, die in kan vallen als het nodig is maar er geen problemen mee heeft als hij weinig speelt." Dan hoop ik oprecht dat ze vooraf en goed gesprek hebben gevoerd met Pasveer. Want in Eindhoven werd dat dus een groot probleem, want Pasveer kende zijn plek niet, had grote problemen met zijn positie as reserve en hij ging lopen muiten en eiste speeltijd. Terwijl hij bijna elke keer als hij eens mocht keepen enorme fouten maakte of rare fratsen had. "hij heeft meer dan genoeg ervaring voor de eredivisie en in de CL poule fase durf ik het ook nog wel met Pasveer aan. Hij maakte op mij een hele goede indruk in de bekerwedstrijd tegen Ajax." Tja, wat kan ik zeggen Speedy. Ik heb die Pasveer gezien, iedere keer als hij bij PSv op doel moest, hield iedereen zijn hart vast. Jij hebt er vertrouwen in met de poulefase CL, maar ik mag echt hopen voor Ajax dat Pasveer in Europa nooit op doel komt. Want ik voorspel Scherpen taferelen. En die kostte Ajax mooi het Eruopese avontuur. "zoet leek destijds bij PSV een sterke doelman te worden, met name in die wedstrijd tegen Atletico. Waar het daarna bij Zoet misgegaan is, weet ik niet. Ik vodn hem bij zijn debuut bij Oranje een bang konijntje onder de lat, geen schim van die keeper die destijds Atletico tot wanhoop dreef." Zoet is het archetype dat talentvol leek, maar niet die stap kon maken naar de echte top. HIj was international, maar als we eerlijk zijn altijd alleen maar omdat Cillessen op de bank zat en niet speelde. Want Zoet was eigenlijk hooguit derde doelman van oranje. En zoals jij zo mooi zegt, bang konijntje! Dat seizoen waarin PSV overwinterde in Europa en bijna atletico uitschakelde was inderdaad zijn beste seizoen, maar ook dat moeten we niet overdrijven. Al die saves tegen Atletico ging om ballen die recht op hem af geschoten werden. Het waren echt niet allemaal wereldreddingen. Maar dus nu mijn punt. Pasver was dus zelfs nog duidelijk minder dan deze Jeroen Zoet! Dat zegt voldoende over de kwaliteiten als doelman in de absolute top van Nederland. Want dat pasveer in vier jaar Vitesse opeens alsnog tot een topdoelman uitegrgoeid zou zijn, dat gaat er niet bij mij. Overigens staan mij ook nog voldoende rare fratsen van Pasveer bij Vitesse bij. Dus, als backup snap ik het nog wel, maar je zal een keer wakker worden en opeens moet Pasveer het doel verdedigen in de beslissende poulwedstrijd uit tegen Sevilla. ........ Dan slaat je hart op hol!
 
Soccerfan_1
 
7
4 augustus 2021 om 14:29
Hij heeft het gewoon goed gedaan en dat ene moment op het EK wordt er weer uit gepikt. Wij hebben onana het afgelopen half jaar niet gemist. Dat zegt ook een hoop,
 
Moridin
 
4
4 augustus 2021 om 14:41
Tja zo werkt dat. Bijlow is twee jaar lang door sommige Feyenoord fans weggezet als een blunderaar, nadat hij foutje maakte tegen Ajax. Die dingen blijven lang hangen. Uiteraard is Onana beter dan Stekelenburg, maar Stekelenburg is wel gewoon een voldoende.
 
Massive
 
3
4 augustus 2021 om 14:52
Stekelenburg zal niet snel punten voor je pakken maar ook niet snel verliezen. Klinkt heel cliche en natuurlijk mikt sjax op hoger maar het is toch fijn een stekelenburg achter de hand te hebben.
 
Teesboer
 
2
4 augustus 2021 om 15:03
Dat snap ik ook niet, voor het niveau wat Ajax wil nastreven is het een middelmatige keeper. Aan de andere kant, een nieuwe Onana heb je ook niet zomaar. Voor Eredivisie begrippen was hij wel van uitzonderlijke klasse.
 
ModricMagic
 
15
4 augustus 2021 om 14:24
Blijft pijnlijk dat Onana zo weg wil bij Ajax. Hij was zo geliefd voor dit hele doping incident. Doet Ajax ontzettend veel terug en dan wil die zo weg. En maak me ook wel een beetje zorgen over de keepers bij Ajax. Stekelenburg en Pasveer zijn beide toch veel te oud. Stekelenburg op het EK was al duidelijk dat die echt heel traag naar de grond gaat. Er moet sowieso volgend jaar een wat jongere en betere keeper komen.
 
SpeedyAFC
 
4
4 augustus 2021 om 14:27
Als Onana definitief vertrokken is, dan zal Ajax echt wel gaan kijken naar een nieuwe keeper. Alleen lijkt het erop dat hij toch nog een jaartje blijft. Dan zou hij na de winterstop weer de eerste keeper kunnen worden. Dan zou een nieuwe keeper inderdaad volgend jaar worden.
 
Piranha
 
0
4 augustus 2021 om 19:19
Na de Afrika cup bedoel je, voor een paar wedstrijden dan nog maar. Het blijft een farce dat ze Onana zo gesteund hebben, er maar naïef van uitgaan dat hij wel trouw zou blijven. Als ex-voetballers en nu leiders van ons voetbalbedrijf zouden ze beter moeten weten. Ze hadden hem kunnen aanklagen en geld terug kunnen verdienen. Nu krijgt die jongen gewoon zijn salaris, is straks gratis weg en gaat nog een tekenbonus vangen ook. En die naïeve Ed maar denken, hij is mijn vriendje, jij kijkt tegen me op, hem thuis uitnodigen voor een dinertje. Deze jongens zitten er al jaren maar hebben nog =zoveel te leren. En na dat rampjaar van Marc, zal hij zich moeten revancheren in een markt waar hij voor het eerst met tegenslag te maken gaat krijgen. Leuk spelers te verkopen bij een Ajax jeugd waar het ene talent het andere opvolgt, maar nu de markt even wat minder is en hij echt zijn werk moeten doen, denk ik dat hij gaat falen om spelers weg te zetten. Die twee Brazilianen zijn voor veel te veel aangekocht. Juve koopt een talent dat zelfs al in het eerste van Santos speelt voor een paar miljoen weg bij Santos. Overmars betaald er gewoon 20 miljoen van ons geld voor. Ik zweet pareltjes...
 
SpeedyAFC
 
0
4 augustus 2021 om 19:23
Ja na de Africa cup. Hij zal ergens toch eerst weer wedstrijd ritme op moeten doen voordat je hem onder de lat zit in de EL of Cl. Onana is gratis aangetrokken van Barcelona, hij wilde daar weg omdat hij geen kansen zag. Nu zal hetzelfde bij Ajax gebeuren, het is zoals het is. Ik ga er wel vanuit dat Ajax gewoon een opleidingsvergoeding gaat krijgen voor Onana.
 
Constant kante
 
0
4 augustus 2021 om 19:31
"als Onana definitief vertrokken is, dan zal Ajax echt wel gaan kijken naar een nieuwe keeper. " Dat mag ik hopen ja. Pasveer is in ieer geval geen materiaal vor eerste doelman. Stekeleburg is dat in mijn ogen wel. Maar die is oud. Dus Ajax heeft een nieuwe topdoelman nodig.
 
Dora Explora
 
6
4 augustus 2021 om 14:27
Ze hebben Jay Gorter van Go Ahead toch gehaald? Daarnaast is Stekelenburg vorig jaar wel een stabiele factor gebleken en Pasveer heeft vorig jaar heel goed gekeept bij Vitesse.
 
Constant kante
 
3
4 augustus 2021 om 15:08
Modricmagic "blijft pijnlijk dat Onana zo weg wil bij Ajax. Hij was zo geliefd voor dit hele doping incident. Doet Ajax ontzettend veel terug en dan wil die zo weg. " Dit is een beetje de algemene lijn he, onder Ajax supporters. 'ajax heeft zoveel vor die jongen gedaan',... En dan ook die toevoegingen erbij die altijd zo leuk zijn. 'ajax heeft gewoon al die tijd zijn salaris doorbetaald, en dus moet hij nu gewoon moreel gezien bijtekenen!'. Ja sorry hoor, maar hoezo dan? Ajax is toch met hun volle verstand dat contract met hem aangegaan? Waarom moet hij dan nu ppeens verlengen (en dan ook nog, want dat is de crux, precies op de voorwaarden zoals Ajax die dicteert!)? En waarom wil Ajax maar één seizoen verlengen en niet twee, zoals Onana zelf ook wil? Nee, supporters vinden het natuurlijk sowieso heel logisch allemaal dat spelers maar één normale keuze hebben en dat is bij hun club tekenen of blijven, maar spelers zitten anders in elkaar. Die kijken wel verder en breder dan dat. Maar daar wringt hier nog niet eens de schoen. De schoen wringt pas echt als je je beseft waarom Ajax al die tijd keurig zijn salaris doorbetaald hebben. Want dat was echt een keuze hoor. Ajax had er namelijk in juridische zin gewoon voor kunnen kiezen om, na dat doping gebeuren, hem op staande voet te ontslaan (precedenten bestaan er zat) en de misgelopen schade op hem te verhalen. Maar dat wilden ze niet. Want daarmee zou de gehele transferwaarde van Onana, toen nog een strakke 35-40 miljoen, meteen weg zijn. Een ander alternatief, salaris inhouden zolang hij niet inzetbaar is en geschorst is, levert ook problemen op. Want bij Ajax snapten ze ook wel dat dit tot onenigheid en ruzie met Onana zou leiden. En ook daar was dan het eindresultaat geweest dat dan de transferwaarde van Onana teniet was gegaan. En dát is wat Ajax te allen tijde heeft geporbeerd te voorkomen en daarom heeft men al die tijd keurig dat salaris doorbetaald en is Onana niet ontslagen. Deze realiteit moeten we natuurlijk wel altijd ook onder ogen blijven zien he. Want het is nogal goedkoop en makkelijk om hier massaal over Onana heen te vallen en hem van alles in te wrijven, maar ik vind de directie van Ajax ook gewoon hypocriet. Dit ging niet over de mens Oanan, alle mooie woorden ten spijt. Dit was gewoon handel. En daarbij is er gegokt, maar doordat Onana gewoon niet meespeelde met het spel en gewoon voor zijn eigen belangen gaat (ajax wilde ook zijn contract niet met twee jaar verlengen) en zijn eigen keuzes maakt. Ajax is geen heilige, ook niet in dit verhaal. Dus houdt op met dat gedoe rond Onana en het zwart maken van die jongen. Hij heeft echt niet minder recht dan Ihattaren om zijn eigen keuzes te maken. Daarnaast, Onana wilde ook al twee jaar weg bij Ajax, maar hij kwam er al snel achter dat Ajax bedragen vroeg voor hem die zorgden dat hij echt nooit meer weg zou komen uit Amsterdam. Vind je het dan gek dat hij niet staat te popelen om een nieuw contract te ondertekenen. Overmars vraagt zomer 2022 dan gewoon nog steeds 35 miljoen. Dus ook daarmee heeft Ajax dit zelf mede in de hand gewerkt.
 
SpeedyAFC
 
0
5 augustus 2021 om 11:53
@constant Het staat Onona vrij om zijn eigen keuze te maken. Net zoals Ajax vrij is om straks in maart de keuze te maken gaan we een voetballer die een jaar bij ons uit de running is geweest nog inpassen dit seizoen of geven we de voorkeur aan de keepers die het hele jaar al onder de lat staan. De gedachtte dat Onana komende zomer een betere club gaat vinden dan Ajax of Lyon, ik vind dat een prima gedachte. Ben alleen bang dat grote club ook kijken naar de associatie met doping en ook moeite hebben een keeper dik te betalen die anderhalf jaar niet gespeeld heeft. Maar we zullen het gaan zien, wellicht durft een top team een gokje te wagen nu hij transfervrij wordt. Of wellciht vind Onona het gezien de omstandigheden niet meer erg om ergens tweede keeper te worden om vanuit daar de concurrentiestrijd met de keeper van een top team aan te gaan.
 
Soccerfan_1
 
4
4 augustus 2021 om 14:28
We weten al een tijd dat hij graag die stap wil nemen. En Ajax heeft hem dat ook altijd gegund maar de manier waarop hij het nu doet is echt schandalig. Hij valt voor de supporters echt van zn voetstuk en van mij mag hij de rest van zn carriere ergens op een bank plaatsnemen. Dat je weg wil snappen we allemaal. Daar is alle begrip voor. Maar de club die jou je carriere heeft gegeven zo behandelen is echt zo ontzettend laag.
 
fc moulijn
 
5
4 augustus 2021 om 14:28
Ik zou zeggen alsnog z'n salaris inhouden de resterende maanden van z'n schorsing en daarna lekker het laatste seizoen laten banken. Deze jongen heeft weinig respect richting ajax zo lijkt het. Weggaan doet hij toch en als je er nu nog 4 milj of niets voor vangt dat verlies kan ajax dacht ik wel hebben. Maar de club is mijns inziens loyaal geweest naar hem wellicht in de hoop op een contract verlenging, maar dit lijkt nu meer op een geldwolf die z'n positie aan het uitbuiten is.
 
Intermilan70
 
2
4 augustus 2021 om 14:42
Ik ben niet voor Ajax maar ben het hier volledig mee eens, tuurlijk heeft Onana het recht om te doen wat die wilt. Maar het is gewoon een enorm ondankbare en respectloze vent die heel erg gesteund en geholpen is door Ajax na dat die zelf een fout heeft gemaakt, lekker ze geld ontvangen en nu gratis de deur uit willen lopen. Echt een walgelijk mannetje.
 
Kelbergen
 
3
4 augustus 2021 om 15:46
"Deze jongen heeft weinig respect richting ajax zo lijkt het". Btje kansloos hard oordeel he als je zelf toegeeft niet precies te weten hoe het zit... man man man je weet helemaal niets!
 
MrGuide
 
1
4 augustus 2021 om 16:56
Ik weet niet in hoeverre juridisch dat (on)mogelijk is, denk niemand hier, maar daar moet je als club zijnde nu boven staan. Tuurlijk hoopte ik dat Onana nog 1 jaar zou bijtekenen en dat we m komende zomer konden verkopen, maar hij ziet nu $ tekens. Verlies pakken en doorgaan en als club zijnde boven staan.
 
Constant kante
 
0
4 augustus 2021 om 19:11
"ik weet niet in hoeverre juridisch dat (on)mogelijk is, denk niemand hier," Ik weet wél hoe het juridisch zit. Ajax heeft niet meer de mogelijkheid om nu nog salaris in te houden en niet uit te betalen. Die kans is verkeken. Hadden ze destijds meteen moeten doen, toen dit zich voordeed. Nu Ajax dat toen iet gedaan heeft kan het niet opeens, alsnog, vanaf nu om die reden het salaris inhouden. Los van het juridische vraagstuk, ik ben het ook met je eens dat je daar als club niet eens aan moet willen beginnen. Boven staan, zoals jij zegt. Het is nogal een goedkoop en laag sentiment namelijk. 'pak zijn loon maar af, geldwolf, zet maar een jaar op de tribune, zal hem leren.'. Mensen toch, wat een haatdragendheid. Waarom?
 
rickv
 
3
4 augustus 2021 om 14:54
Sorry, maar ik lees onder artikelen over Onana zo vaak dat hij Ajax dankbaar moet zijn. Echter, men lijkt te vergeten dat deze opstelling van Ajax ook puur eigen belang is. Ze doen het goed in de media en van der Sar en Overmars kiezen hun woorden zorgvuldig. Ajax is geen liefdadigheidsinstelling. Het werkt simpelweg niet zo dat je even het salaris kan inhouden, maar het contract kan ontbinden. Een boete dat kan wellicht, maar ook daar zijn grenzen aan. We leven niet in een land maar een simpele instelling of individu even straffen en consequenties bedenkt. Overmars had een aantal opties met Onana en het doorblijven betalen was, in ieder geval naar mijn mening, de financieel beste keuze. Weinig risico met potentieel een hoog rendement. Zelfs als ze die 3 miljoen. Enkel en alleen als Onana transfervrij weg gaat is er een klein verlies. Maar voordat het zover is komt er OOK nog een winter periode. Vergeet niet dat de schorsing ook slechts duurt tot 4 November en Ajax dus nog voldoende middelen heeft om druk uit te oefenen op Onana want per 4 November moet hij gewoon weer bij Ajax zijn. En individueel trainen als keeper.... geen pretje.
 
Sirius
 
2
4 augustus 2021 om 15:09
Daarnaast willen supporters nog weleens vergeten dat (buitenlandse) spelers in bijna alle gevallen ook maar passanten zijn. Zo'n Onana roept 1 keer in een piekseizoen dat hij Ajax een geweldige club vindt en supporters eten het als zoete koek. Zo'n jongen ziet Ajax ook maar als een springplank naar een geweldig(e) salaris, competitie en/of een geweldige club.
 
Musi26
 
1
4 augustus 2021 om 15:14
Ajax is gewoon rustig opzoek naar een andere keeper. Ze gaan echt niet nog jaren door met deze 2. Daarnaast vind ik maarten gewoon een degelijke keeper. Ja hij is minder dan onana, maar ajax gaat geen punten door hem verliezen.
 
Bossie
 
2
4 augustus 2021 om 15:46
Ik kan nu niet zeggen dat ik te vrede ben met wat Ajax in doel heeft staan . Naast Onana heeft Ajax geen geweldige keeper op dit moment.
 
Oelie Wapper
 
0
4 augustus 2021 om 16:19
Tja, spelers zijn soms net mensen... Onana maakt zich hiermee wel ongeliefd bij het Ajax-publiek wat hem in het hart had gesloten, maar het is een broodvoetballer en dan tellen dat soort zaken toch een stuk minder sterk (kijk ook naar Berghuis). Looking out for number one... Het is niet anders, je kunt spelers niet dwingen in dit soort situaties. Zoals Kane wat mij betreft zijn club niet kan dwingen om hem te verkopen, kan Ajax Onana niet dwingen om te vertrekken.
 
Oelie Wapper
 
0
4 augustus 2021 om 16:21
Overigens vind ik persoonlijk (en ik heb de discussie hierboven ook gezien) dat Ajax momenteel echt geen "Ajax-waardige" eerste doelman heeft. Zowel Steek als Pasveer zouden prima voldoen als tweede keeper, een ervaren keeper die je kunt inzetten zonder dat je meteen zwaar aan kwaliteit inlevert, maar geen keeper van het niveau dat Ajax nodig heeft om mee te doen in Europa.
 
Straight to th
 
1
4 augustus 2021 om 16:57
Wat een vuil spelletje speelt van de Sar weer. Hij is totaal geen algemeen directeur. Iedereen weet dat Ajax heeft gezegd: Verlengen of vertrekken! Dan komt van de Sar met een flutverhaal dat ze graag met hem door willen. Nee, je verplicht hem om bij te tekenen anders komt hij niet aan spelen toe. Na het verhaal van Nouri, waar hij zei dat Ajax geen schuld had, is hij mijn respect totaal verloren.
 
hansje1969
 
1
4 augustus 2021 om 18:04
Nee hoor, niet met je eens. Onana gaat zwaar de fout in en het minste dat hij hoort te doen is niet Ajax laten bloeden voor zijn eigen falen.
 
itsaukeee
 
0
4 augustus 2021 om 17:18
Zou wat zijn als die morgen alsnog voor 3 jaar bijtekent??
 
hansje1969
 
0
4 augustus 2021 om 17:59
Ja, hij heeft spijt. Denkt bij zichzelf, wat ben ik een hufter omdat Ajax mij het podium heeft gegeven en terwijl ik alleen maar blunderde in jong, hebben ze me toch de kans gegeven. Kijk dat hij alleen de kans kreeg omdat Overmars een geblesseerde keeper haalde, is hij vast al vergeten:-)