Van der Sar: 'Steeds grotere clubs melden zich voor spelers van Ajax'
Dinsdag, 5 februari 2019 om 06:51

Ajax nadert de fase waarin alles valt of staat met de prestaties op het veld. De ploeg van Erik ten Hag treedt in de achtste finales van de Champions League aan tegen Real Madrid en hoopt ten koste van Feyenoord de finale van de TOTO KNVB Beker te bereiken. De duels met Real werpen hun schaduw vooruit. "De internationale aandacht voor Ajax is enorm en dat houdt gelijke tred met de belangstelling van steeds grotere clubs voor onze spelers", erkent algemeen directeur Edwin van der Sar.

Van der Sar geeft dinsdag in zijn column in De Telegraaf aan dat in het verleden clubs als Napoli en Tottenham Hotspur interesse in spelers van Ajax toonden. "Nu melden zich clubs van het allergrootste kaliber. Ook daarin is weer een stap hogerop gezet. Voor de interesse van grote, buitenlandse clubs zijn we niet bang", stelt de oud-doelman. "Door de sterkte van andere competities - of de zwakte van onze eigen competitie, kun je ook stellen - zijn er mogelijkheden voor die clubs om spelers aan te trekken."

"Bij Ajax is er natuurlijk wel een grens", stelt Van der Sar, die stelt dat de samenstelling van de selectie een belangrijk punt van aandacht is. Prijzen winnen en zo goed mogelijk presteren blijft het allerbelangrijkste voor Ajax. "Ook volgend jaar willen we onze selectie op orde hebben. Daar is alles op ingericht. We willen jongens behouden en als dat echt heel lastig blijkt, moet daar een flinke prijs op staan zodat we goede vervangers kunnen aantrekken en nog meer in de jeugd kunnen investeren."

Ajax en Barcelona rondden afgelopen maand de zomerse transfer van Frenkie de Jong voor minimaal 75 miljoen euro af. Clubs als Juventus en Paris Saint-Germain hebben de naam van Matthijs de Ligt genoteerd, terwijl ook André Onana, Hakim Ziyech, David Neres, Donny van de Beek en Nicolás Tagliafico voortdurend met een transfer in verband worden gebracht.

Meer nieuws
   
17:05
17:05
'Eerste aankoop van Arne Slot bij Liverpool moet zestig miljoen euro kosten'
0
   
16:45
16:45
Ajax moet grote naam doorstrepen in zoektocht naar nieuwe algemeen directeur
3
   
15:40
15:40
Erik ten Hag deelt nieuwe sneer uit: 'Jullie maken er maar krantenkoppen over'
20
   
15:06
15:06
Frenkie de Jong zorgt voor uitvoerige discussies: 'Gullit vindt het niet veel'
53
   
14:38
14:38
VZ Kort: Bekerheld Igor Paixão terug op het trainingsveld bij Feyenoord
77
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (61)

 
viezefreddy
 
18
5 februari 2019 om 07:07
Als je prijzen wilt winnen moet je niemand meer verkopen en doorbouwen
 
PhallyNL
 
31
5 februari 2019 om 07:18
Dat is niet realistisch toch? Mogelijk kan je ze een hoger salaris aanbieden, maar jonge talenten zijn na hun 20ste uitgeleerd en zoeken of een nieuwe uitdaging of hoger salaris
 
RyanBabel8
 
39
5 februari 2019 om 07:25
Dat ze na hun twintigste zijn uitgeleerd is natuurlijk pure onzin. Het zijn vaak talenten, maar vaak (nog) geen dragende krachten. Gewoon 3 á 4 seizoenen in de eredivisie en dan pas weg. Je ziet bij een behoorlijk aantal spelers dat ze met bagage nodig hebben. Voor nu moeten ze ook bij psv en Feyenoord presteren, maar dan geven ze nog niet echt thuis. Dat maakt voor mij een groot verschil. De Ligt is een uitzondering, Onana is top en Ziyech kan een mooie stap maken, maar verder? Tagliaficio moet je sowieso behouden, die krijg je niet vervangen. Neres is er nog niet en Donny moet nog bepalender worden.
 
Lee112
 
11
5 februari 2019 om 08:13
Sjees een speler heeft ook iets te willen hoor. Je kunt ook te lang in de ed blijven. Zie klaassen. Is helemaal niet bewezen dat 4 seizoenen Ajax je zogenaamd meer voorbereiden. Gaat naar mijn mening puur om je skills. Neres is puur een brood voetballer. Die kan niet schelen welke club het wordt zolang hij zijn familie zeer goed kan onderhouden. Tagliafico is overduidelijk te goed voor de ed. Die wilt de stap echt maken en terecht
 
Lee112
 
44
5 februari 2019 om 08:18
Toen Ajax 4 keer op rij kampioen werd met matige spelers en saai voetbal was er ook al kritiek. Toen zei men liever geen kampioen maar wel mooier voetbal. Nou gebeurde onder bosz en toch wordt het door dezelfde mensen tegen Ajax gebruikt. Gebeurd nu onder ten hag en ook weer gezeik. Is ook nooit goed. Zelfs wanneer het seizoen niet voorbij is weet men al dat Ajax niet wint. Zodra Ajax de beker wint is het maar 1 beker in 5 jaar. Als Ajax de titel wint is het; ja maar kijk de selectie.....
 
ninjakai
 
7
5 februari 2019 om 08:32
@ryanbabel, maar uit bij feyenoord en PSV waren het toch niet alleen die jonkies die door het ijs zakte, juist de zeer ervaren spelers met mega salarissen zakte compleet door het ijs. Blind zakte in beide wedstrijden door het ijs. Schone zakte in beide wedstrijden door het ijs. Tadic zakte in beide wedstrijden volledig door het ijs. Dat zijn er al drie he. Ziyech was bar slecht tegen Psv, tegen Feyenoord was hij al een stukkie beter. De Ligt bleef overeind tegen Feyenoord en deed niet mee tegen Psv. Onana heeft nou niet echt houdbare ballen doorgelaten. Als ik een broekie was die kon voetballen zou ik ook wegwezen na mijn 21 a 22 max. Want wat leer je nou in de eredivisie, bar weinig als Tadic, Schone en Blind je referentie kader zijn. Tadic maakt dan wel goals en geeft assists maar het is geen van Persie die het hele elftal draagt en de spelers om hem heen beter maakt. Hij maakt ook veel te weinig het verschil. Tegen Heerenveen wel, maar tegen PSV en Feyenoord niet. Tegen Benfica ook gewoon niet. Tegen Bayern dan weer wel. Tadic krijgt haast mythische proporties, maar hij is eigenlijk geen eens het niveau van Suarez toen die vertrok (die maakte werkelijk waar anderhalf seizoen lang elke wedstrijd het verschil voor Ajax). Het is niet zo dat je op je 16 moet vertrekken, want die ervaringen in het eerste elftal zou ik zeker mee pikken, maar rond 22 moet je echt weg zijn. Het liefst Duitsland, waar het tempo hoog ligt, maar niet onmogelijk en jonge talenten ook vollop kansen krijgen. De Bundesliga is een soort eredivisie 5.0, het is niet zomaar dat al die talenten meer en meer in de Bundesliga terecht komen.
 
Tegengif
 
2
5 februari 2019 om 08:54
Als je rond je 16e debuteert en vanaf je 18e vaste basiskracht bent kun je rond je 22e wel vertrekken ja. Als je later debuteert is het niet een must om op je 22e al weg te zijn. Voetballers zijn mensen en hebben verschillende groeicurves. Kijk naar Patrick Kluivert en van Nistelrooy. Beide op exact dezelfde dag geboren, maar doordat de een er vroeg bij was en de ander een laatbloeier (lijkt wel een generatie verschil) hebben ze totaal verschillende wegen bewandeld. Echter: allebei de absolute top behaald. Het is niet zo zwart-wit als bepaalde mensen altijd willen stellen. Van de Beek kan ook leren door zelf fouten te maken en steeds meer ervaring op te doen. Daar heeft hij Schone, Blind of Tadic niet perse voor nodig!
 
Lee112
 
14
5 februari 2019 om 09:29
Dhr Tadic staat op 5 goals in 6 cl wedstrijden om maar eens te zwijgen over de voorrondes. Meneer Tadic loopt 1 op 1. Hij draagt juist wel het team op zijn manier. Je maakt jezelf nu echt belachelijk hoor.
 
ninjakai
 
1
5 februari 2019 om 09:36
@tegengif Dat was dan ook een hele andere tijd hé. Je hebt het over een periode dat Ajax tot de absolute wereldtop behoorde en ervaren spelers van een geheel ander kaliber waren dan Schone, Blind en Tadic. Van Nistelrooy werd bv gekoppeld aan Luc Nillis. Dat was serieus een hele grote meneer die daarvoor ook al gekoppeld is geweest aan wereldtalenten als bv Ronaldo. Bij Ajax werd de verloren zoon Frank Rijkaard terug gehaald, dat is toch ff wat anders dan Blind. Het is dus niet zo zeer dat de talenten, minder groot waren, het is meer dan het niveau van de eredivisie en de ervaren spelers echt van een hele andere orde waren. Dat slappe Ajax wat 4-4 gelijk speelde tegen heereveen, zou echt weggeblazen worden tegen een subtopper uit die tijd. Tegen Feyenoord werd het dan ook geen 6-2, maar gewoon dubbele cijfers tegen 0. Ik ben niet het type van vroeger was alles beter, maar het niveau van de eredivisie was vroeger daadwerkelijk gewoon beter. Nu is het een speeltuin voor talentjes ondersteund door beperkte ervaren spelers. Dan is de overstap naar de Bundesliga om daar je volledig te ontwikkelen een hele logische aangezien daar gewoon wel goede ervaren spelers de talenten omringen.
 
Professor Oak
 
7
5 februari 2019 om 09:49
Mister panfluit is weer bezig met het afkraken van Ajax. Mag ik vragen... Hoe diep zit het bij jou? Waar al deze frustratie. Ajax speelt gewoon nog om het kampioenschap, de beker en de Champions League. Ajax kan uit van Feyenoord gewoon winnen. Na afgelopen weekend kan je zien dat het gewoon een incident was. De laatste keer dat Feyenoord won (voor de 6-2) was in 2014! Daarnaast, heeft PSV een lastig programma met o.a. uit AZ, Utrecht, Ajax, Heerenveen en Vitesse. De kans is dus aanwezig dat PSV punten gaat verspelen.
 
Sanderr
 
14
5 februari 2019 om 10:03
@ninjakai: "tadic maakt dan wel goals en geeft assists maar het is geen van Persie die het hele elftal draagt en de spelers om hem heen beter maakt. Hij maakt ook veel te weinig het verschil." Ik ben een groot fan van Van Persie maar dit is echt je grootste onzin hoor. Tadic is een paar keer onder de maat geweest, de rest van alle wedstrijden direct beslissend met een of meerdere goals/assists, zowel in de ED als in de CL. Hij staat op 34 goals (21 goals, 13 assists) in 33 duels voor Ajax, waarvan maarliefst 13 in Europees verband. Tadic scoorde 5 keer in de groepsfase van de CL. Van Persie liet helemaal niets zien tegen Trencin bijvoorbeeld. Droeg hij Feyenoord daar? Nee. Ook tegen PEC en Excelsior stond Van Persie gewoon in de basis, droeg hij Feyenoord toen? Nee, beide potten gingen verloren. Robin is een geweldige voetballer en hij laat bij vlagen geniale dingen zien (zoals, helaas, vorige week in de Kuip tegen Ajax) waar haast niemand in de ED ook maar in de buurt kan komen, maar het is echt niet zo dat hij zijn ploeg altijd draagt en/of beter maakt. En nee, Tadic doet dat ook niet in elk duel, zoals je terecht aangeeft, maar Van Persie ook niet (sterker nog: volgens mij doet buiten niemand, buiten het kaliber Messi, Ronaldo, etc. dat echt iedere pot maargoed). Om een afweging te maken in een competitie waarin beiden actief zijn vergelijk je de beide heren in de ED: hierin waren zij allebei elke 87 minuten direct bij een goal betrokken (van Persie bij 14 goals in 1214 minuten en Tadic bij 19 goals in 1651 minuten). Het lijkt me dus onzin om te stellen dat een van beiden zijn team veel meer bij de hand neemt dan de ander, dat is simpelweg niet zo. In Europees verband is het niet te vergelijken want Van Persie heeft maar 1 wedstrijd de kans gehad, maar daarin onderscheidde hij zichzelf in ieder geval niet. Tadic daarentegen was in 9 van de 12 Europese duels (5 in de groepsfase en 4 in de kwalificatie) beslissend voor Ajax. Wel raar dat je precies Benfica-thuis noemt, de enige pot in de groepsfase waarin hij niet voor een goal zorgde, die andere 5 potten waarin hij betrokken was bij 7 (!) goals vergeet je dan voor het gemak even?
 
Constant kante
 
0
5 februari 2019 om 11:14
"om een afweging te maken in een competitie waarin beiden actief zijn vergelijk je de beide heren in de ED: hierin waren zij allebei elke 87 minuten direct bij een goal betrokken (van Persie bij 14 goals in 1214 minuten en Tadic bij 19 goals in 1651 minuten). Het lijkt me dus onzin om te stellen dat een van beiden zijn team veel meer bij de hand neemt dan de ander, dat is simpelweg niet zo. " Ik stel niet de cijfers ter discussie, want die zijn zoals ze zijn, maar ik stel wel ter discussie dat 'een team dragen' hetzelfde is als hoeveel goals je maakt. Want 'draagt' Luuk de Jong (topscorer eredivisie) dus Psv? Hoezo moet je goals maken om een team te 'dragen' eigenlijk? Guradado was de beste teamdrager die PSV heeft gehad sinds de speler Phlip Cocu. Guardado scoorde twee of drie goals per seizoen, maximaal. Maar door zijn spel, inzet, slimheid, tactische vernuft en door altijd op de juiste plek te staan was hij echt 'dé drager' van het team. Dus die link tussen goals en dragen die zie ik niet zozeer.
 
Lee112
 
4
5 februari 2019 om 11:31
Je hoeft niet perse te scoren om je team te dragen, echter draagt tadic Ajax dmv zijn goals en assists. Wie dat niet kan zien is echt blind. Met alle respect, maar tadic presteerd ongekend goed in zijn eerste seizoen bij Ajax. Verder draagt Luuk zeker dit PSV. Hij is van ongekende waarde en is zo vaak beslissend. Zonder Luuk had ik het allemaal nog wel willen zien.
 
Sanderr
 
2
5 februari 2019 om 11:54
Niet per se alleen dat inderdaad Constant, maar 1 op 1 lopen als aanvaller is toch zeker wel een belangrijk aspect om je team te dragen lijkt me. En om je vraag te beantwoorden: ja, zeker draagt Luuk de Jong PSV ook, hij is een van de belangrijkste spelers in Eindhoven!
 
manodedios
 
6
5 februari 2019 om 11:56
Haha gutgut man wat een zuur leven heb je. Ajax is de enige club die altijd eerste of tweede wordt. De uitzondering bevestigd de regel. Ze doen altijd mee en vaak tot het eind. In Europa prestaren ze meer dan elke nederlandse concurrent. Ze hebben zichzelf een fantastische positive verschaft waarin ze 1. De allersterkste selectie in jaren hebben 2. De middelen hebben om spelers niet bij het eerste bod te hoeven verkopen. Wat meer kun je vragen? Aantrekkelijk voetbal, niet over te klagen geloof ik. Ik twijfel aan deze trainer, maar als ze deze lijn doortrekken eindig je met een mooie Europese campagne (is al geslaagd) en een waanzinnig aantal punten en doelpunten. Als PSV er dan nog meer heeft is dat jammer, maar echt geen schande. Die schaal komt echt wel weer naar Amsterdam en het feestje zal er niet minder om zijn als het een jaar wordt uitgesteld. Je kan niet veel meer doen dan de club nu doet geloof ik, niet iedereen is houdbaar en het aankoopbeleid vind ik vrij sterk. Wat de trainer doet is zijn verantwoordelijkheid, regelmatig twijfelachtig in mijn ogen. Maar kom me niet vertellen dat hij niet de middelen in handen kreeg dit jaar.
 
Constant kante
 
0
5 februari 2019 om 19:37
manodedios "haha gutgut man wat een zuur leven heb je. Ajax is de enige club die altijd eerste of tweede wordt. " Altijd eerste of tweede, ja sorry hoor, maar negen jaar lang is niet 'altijd'. Snap best dat je iets probeert te zeggen, maar wat je hier concreet zegt, dat is gewoon onzin. Want voorafgaand aan die negen jaar 1e of 2e werd Ajax de veertien jaar daarvoor onder andere een keer 6e, een keer 5e, twee keer 4e, en twee keer 3e! Maak van het woordje 'altijd' even 'vaak' en wat je zegt word ineens een stuk meer waar.
 
Constant kante
 
0
5 februari 2019 om 19:54
Sander "niet per se alleen dat inderdaad Constant, maar 1 op 1 lopen als aanvaller is toch zeker wel een belangrijk aspect om je team te dragen lijkt me. " Precies, een belangrijk aspect. Maar zeker niet het enige. Zie mijn voorbeeld van Guardado. En wat Luuk de Jong betreft, die doet simpelweg veel meer dan scoren alleen. Dergelijke aspecten zijn nu eenmaal ook belangrijk voor het dragen van een team. Niet dat Tadic dat niet zou doen trouwens. Want ik denk dat Tadic voor dit Ajax ook belangrijk is zelfs als hij niet scoort en het team 'draagt'.
 
Constant kante
 
0
5 februari 2019 om 10:41
"als je prijzen wilt winnen moet je niemand meer verkopen en doorbouwen" Dat is een gepasseerd station. De markt in Nederland is te klein, en verkopen is een strikte noodzaak voor clubs als Ajax en Psv, dus het is onmogelijk om je beste spelers te behouden en te 'bouwen'. Incidenteel succes, zoals Ajax twee jaar geleden presteerde in de EL Finale, is mogelijk, maar structureel is niet mogelijk.
 
MalcolmX
 
14
5 februari 2019 om 07:17
Allemaal leuk en aardig maar focus aub op prijzen ipv steeds over transfers en geld. Dat zit nu goed, het gaat erom dat het naar prijzen gaat leiden.
 
RonZon
 
4
5 februari 2019 om 11:14
Volgens mij doen ze dat toch ook? Er is niemand weg gegaan in de winter (ehalve Wober), ondanks een achterlijk bod van 43 miljoen op Neres. Wober is direct adequaat vervangen door Magallan. Spelers als de Jong, Ziyech en de Ligt ga je gewoon niet houden. Als die jongens een vertrek voor ogen hebben, dan ben je als Ajax zijnde snel klaar. Het gaat erom dat uitgaande spelers adequaat vervangen worden en dat lukt ze tegenwoordig prima. De prijzen komen dan vanzelf wel.
 
Dynek10
 
30
5 februari 2019 om 07:21
Ik begin me steeds meer te ergeren aan die overmars en van der sar. Hoe ze soms voor de camera staan te vertellen dat er op een bepaalde speler zo veel miljoen geboden is. Of dat het zelfs een paar miljoen meer is dan de media denkt. Ze zijn zo trots om het te vertellen, maar de prijzeb blijven wel uit
 
est-1913
 
2
5 februari 2019 om 10:49
Niet waar. Alleen van gerealiseerde transfers.
 
Gaalmeister
 
29
5 februari 2019 om 08:48
Tja, als ik heel eerlijk ben. Prijzen zijn leuk maar goed voetbal is leuker. Ben echt aan het genieten van Ajax dit seizoen. Ga met plezier naar het stadion en er zijn nu al een aantal legendarische wedstrijden gespeeld. Als PSV dan kampioen wordt of Feyenoord de beker wint. Ach, soit. Laatste keer dat ik dat ging vieren was op het Museumplein in 2013. Halve stad gesloopt door een stel provincialen. Laat al die huldigingen maar, zolang er maar mooie voetbal met Amsterdamse bluf wordt gespeeld.
 
manodedios
 
8
5 februari 2019 om 12:02
?? Mensen moeten altijd wat te zeiken hebben. Wees eens blij met het leuke voetbal en ga klagen bij PSV dat ze zo weinig laten liggen. Sommige dagen hebben spelers misschien niet de juiste mentaliteit aan de aftrap, maar je kunt de club niet verwijten dat ze niet alles doen om de selectie zo sterk mogelijk te houden en voor de prijzen te gaan.
 
Rochus
 
3
5 februari 2019 om 07:52
Uiteindelijk gaat het om prijzen of resultaten. Elke 2-3 jaar de beker, eens per 2 jaar kampioen en structureel overwinteren in de CL moet met de mogelijkheden van Ajax toch zeker mogelijk zijn. En dat over een langere periode beschouwd van 10-15 jaar. Dus niet als je 3 jaar geen kampioen wordt dat het fout is, maar 7-8 keer in 15 jaar. 5 Keer (als ik 2004 meetel) kampioen, 3 keer de beker en 2 keer overwinteren CL (en 1 EL finale) is gewoon veel te weinig. Geld is zeker de laatste 2 seizoenen beschikbaar dus dat mag geen probleem zijn. En natuurlijk als Ajax dit seizoen met 92 punten 2e wordt in de ED dan kun je onmogelijk van falen spreken, maar dat is toch echt een uitzondering. Kortom, prestaties worden verwacht, de spelers zijn er dan schort het dus aan de voorwaarden.
 
Derek Jeter
 
3
5 februari 2019 om 07:56
Waarom investeren in de jeugd? Er komt bijna geen eigen talent meer door en er wordt van alles gekocht!
 
Kowalski
 
12
5 februari 2019 om 08:08
Er wordt van alles aangekocht, maar dat zijn spelers met kwaliteiten die niet in de eigen jeugd rond lopen. Is echt onzin dat je zegt dat er bijna geen talent meer door komt. Van de Beek, De Ligt, binnenkort Dest, Gravenberch en later Unuvar die - denk ik - door gaan breken.
 
Constant kante
 
1
5 februari 2019 om 11:27
Kowalski "van de Beek, De Ligt, binnenkort Dest, Gravenberch en later Unuvar die - denk ik - door gaan breken.: Van de Beek en De Ligt zijn al een paar jaar doorgebroken. En of Dest, Gravenberch, Unuvar (of Lang, Kotarski en noem maar op) dat gaan doen, dat zullen we eerst nog maar eens moeten gaan zien. Want de lichting Eiting, De Wit, Bijleveld, Sierhuis, Matusiwa etc. die is inmiddels al wel afgeschreven ongeveer. Omdat, ze zegt men, die niet het niveau hebben, ... Tja, okay, maar dát is nou exact het punt van kritiek. Hun kansen zijn weggenomen door het feit dat er zoveel spelers gekocht worden en zij dus geen speeltijd kregen die Ajax voorheen wel altijd aan de jeugd gaf. Dus het is geen 'onzin' dat er geen jeugd meer doorbreekt momenteel, dat is een gegeven.
 
kleinegeneraa7
 
1
5 februari 2019 om 11:44
Hun kansen zijn weggenomen? De spelers die jij hier opsomt zijn gewoonweg niet goed genoeg voor ajax 1. Eiting heeft kansen gehad, maar voegt gewoon nergens wat toe. De Wit heeft een paar keer mogen invallen en dat is veel fysiek, rennen en vliegen maar niet de voetballende kwaliteiten voor de eredivisietop. Sierhuis of Dolberg en huntelaar? Nou geef mij op dit moment dan maar geen sierhuis. Dat die verhuurd is kan ik alleen maar toejuichen voor hem en Ajax. Het middenveld bij Ajax is momenteel gewoon druk bezet. Natuurlijk komt dit door aankopen, maar de alternatieven uit de jeugd lijken mij gewoon niet goed genoeg. Beetje hetzelfde dat paar weken geleden er 8 feyenoord spelers uit de eigen jeugd op het veld stonden. Leuk voor de statistieken, maar zegt meer over het gebrek aan kwaliteit/geld in de selectie. Als de kwaliteit er in de jeugd gewoonweg niet is, moet je het halen. Of denk je dat de technische mensen het bij Ajax allemaal verkeerd zien en ze gewoon graag geld uitgeven, omdat het kan?
 
manodedios
 
5
5 februari 2019 om 12:09
Als je de cijfers nagaat zie je dat er zeker niet meer spelers worden aangetrokken dan voorheen. Misschien wel betere. En misschien is de jeugd lichting wat minder. Dat mag weleens. Nog altijd jaarlijks minimaal 3 jeugdspelers die aansluiten bij de A selectie en het soms tot de basis schoppen. Dit jaar alleen Mazraoui, dat is wat mager, maar mag het een keer? Normaal 2-3, Dat zijn wereldwijd gezien fantastische en bijna ongeëvenaarde cijfers.
 
Kowalski
 
1
5 februari 2019 om 12:31
Constant Ik bedoelde ook dat van de Beek en de Ligt die inmiddels doorgebroken zijn, had je met een beetje begrijpend lezen ook wel kunnen begrijpen. Dat er een lichting spelers is die het niveau niet halen, kan simpelwg gebeuren. Niet iedere lichting is direct een sterke kweekvijver voor het eerste elftal, waarbij gezegd moet worden dat het eerste elftal op papier een stuk beter is dan een paar jaar geleden.
 
blackpool
 
3
5 februari 2019 om 09:16
Hoe hoger het niveau bij het eerste elftal des te minder eigen jeugd zal er doorstromen. Je zult dus ook moeten investeren in de jeugd om daar ook het niveau omhoog te krijgen.
 
LucasAndersen
 
0
5 februari 2019 om 11:26
Dat is onzin natuurlijk, Mazraoui, Blind, de Ligt, van de Beek zijn spelers die alle drie heel belangrijk zijn geweest en volledig zelf opgeleid. Dan heb je nog jongens als Dolberg, de Jong en Onana die een aantal jaar in de academy hebben gespeeld.
 
fcoldambt
 
17
5 februari 2019 om 08:02
Wel leuk straks zoveel miljoenen in bezit maar al 5 jaar geen prijs.
 
AndreNijmeijer
 
2
5 februari 2019 om 08:34
In meerdere competities, zoals de Franse, is gebleken dat je titels kunt kopen wanneer er genoeg geld tot je beschikking staat. Komt de titel dit seizoen niet, dan vast de volgende.
 
fcoldambt
 
4
5 februari 2019 om 08:45
Klopt maar ik denk dat Ajax ook wel de cl wil winnen. En niet alleen het kampioenschap.
 
FR_JC
 
6
5 februari 2019 om 08:51
Met wat er nu op het veld staat bij Ajax horen ze kampiorn te worden. "Komt de titel volgend seizoen" zo denken de meeste Ajacieden niet.
 
ninjakai
 
0
5 februari 2019 om 09:45
@fr_jc Helemaal gelijk, nu geen kampioen, dan beginnen we volgend seizoen opnieuw, met andere spelers en een andere technische staf die de ploeg wel op de doorslaggevende momenten goed laten functioneren. Laten we wel wezen. Feyenoord uit en PSV uit kun je verliezen. Maar thuis gelijk spelen tegen Heerenveen en Heracles is gewoon onvoldoende en een hele belangrijke reden dat je op vijf punten staat van PSV en het gewoon niet meer in eigen hand hebt. Die onzin dat Ajax wel nog op 3 fronten mee doet is allemaal leuk en aardig, maar dat hoort de standaard te zijn. Let maar op, aan het einde van het seizoen is alleen de beker niet goed genoeg voor ten Hag om aan te blijven. Wordt hij kampioen en vliegt hij eruit tegen Real en Feyenoord. Niets aan de hand. Pakt hij de beker, wordt PSV kampioen en vliegt hij eruit tegen Real is het over en sluiten en wordt dat puntenverlies tegen Heerenveen en Heracles (en eventueel andere ploegen niet Feyenoord of Psv), hele dure missers. Dus hij moet echt iets neer gaan zetten in Europa (dit betekend dus door bekeren ten koste van real) en de beker pakken wilt hij het mislopen van het kampioenschap overleven. En dat ja Ajax doet het goed, PSV doet het beter koopt hij helemaal niets voor. PSV heeft gewoon een stuk minder geld uitgegeven maar zetten hele stabiele prestaties neer in de eredivisie. Tot nu toe alle thuiswedstrijden gewonnen. Een kleine uitglijder tegen Emmen en een minimale verliespartij uit bij Feyenoord.
 
FR_JC
 
5
5 februari 2019 om 10:07
@ninjakai In principe staat Ajax gewoon 5 punten achter Psv, je kunt beide ploegen wegstrepen tegen elkaar, beide een verliespartij in de Kuip. Zodoende kun je simpel gaan redeneren waar Ajax de punten heeft laten liggen. Heracles en Psv, dat zijn precies die 5 punten achterstand. PSV thuis krijgen jullie nog. Mocht het zo zijn dat Ajax op Heracles thuis geen kampioen word (gezien hoe PSV de punten blijft pakken) komt er toch wel een grote storm los van de achterban, hoe dit intern dan zal gaan word afwachten. EtH doet het niet slecht. De beker moet voor Ajax toch geen doel zijn. We lezen hier vaak genoeg over hoe de achterban denkt over de beker? De CL is voor Ajax nu al geslaagd.overwinteren was het doel? En tegen Real eruit gaan is geen schande, des te mooier als jullie het toch flikken. Edit: Plus de zeeperd tegen Heerenveen, even vergeten
 
Bruijnie88
 
4
5 februari 2019 om 08:15
het probleem voor ajax is dat binnen de competitie de verschillen te klein zijn om fluitend kampioen te worden zoals je wel bij andere, kleinere competities ziet waar van de 10x dezelfde club 9x kampioen worden. en de verschillen met buitenlandse clubs te groot zijn om: 1. makkelijk grote spelers aan te trekken zonder vage constructies 2. eigen spelers makkelijk te behouden zijn. dit heeft tot gevolg dat de grote clubs vroeg aan spelers van ajax gaan trekken (mede dankzij de naam die we, toch nog steeds hebben in het buitenland) en het hierdoor moeilijk is spelers te behouden. ik zie hierboven iemand zeggen ``ajax kan het salarisplafond verhogen tot 1,5 miljoen, dan blijven er echt wel spelers`` dan denk ik, ja die spelers zullen zeker blijven voor 1,5 miljoen als ze horen dat frenkie 10-16 miljoen gaat verdienen bij barcelona en voor 75 miljoen vertrekt. ajax zit hiermee gewoon in een hele moeilijke positie wat betreft spelers behouden en aantrekken. tel daarbij op dat we pech hebben gehad in de competitie, psv ontzettend goed draait de afgelopen jaren (niks dan lof) en dat we tot mijn spijt de beker de afgelopen jaren niet serieus hebben genomen en dit leidt tot een prijzen droogte. m.i. kunnen we overmars ook niet teveel aanrekenen, die doet zijn uiterste best en heeft er iig voor gezorgd dat we financieel supergezond zijn. laten we hopen dat we dit de komende jaren kunnen uitbouwen tot wat meer prijzen... maar dan mag psv ook wel een steekje laten vallen
 
houten030
 
3
5 februari 2019 om 08:52
Ik vind de transfer van de jong juist het bewijs dat Ajax de goede kant op gaat. Een paar jaar geleden ging frenkie namelijk voor een tussenstap bij Lyon, Sevilla of nog erger Everton. Puur vanwege het salaris. Nu komen de grootste clubs als PSG City en Barcelona serieus onderhandelen. Met name Tottenham heeft enorm geprofiteerd van de Ajax spelers die voor een tussenstap kozen.
 
Kohaku
 
4
5 februari 2019 om 08:26
Dat er nu grotere clubs komen heeft vooral met de Ligt en de Jong te maken. Zijn die na dit seizoen vertrokken dan zijn die grote clubs ook weer weg.
 
Boris19
 
2
5 februari 2019 om 09:04
Volkomen met je eens. Dat heeft met de spelers te maken niet met dat Ajax het nu ineens zo goed doet. Toen PSV een ronde verder kwam in de CL stonden de topclubs ook niet aan de poorten om spelers op te pikken, hoor. Het hangt allemaal van het talent af.
 
Barca fcg
 
0
5 februari 2019 om 08:34
Heel mooi voor ze dat er grote clubs zich melden voor deze talenten , maar wie gaat De Jong en De Ligt vervangen ? als dat ze niet lukt krijgen ze ook wel een rampjaar weer..
 
Rochus
 
0
5 februari 2019 om 08:39
Ik hoop dan ook dat Overmars blijft. Aankomende transferwindow kan en moet hij zich bewijzen. Kan hij omgaan met de vertrekwens van v.d Beek 9die daar nog niet aan toe is), Tagliafico wellicht die je niet moet willen laten gaan, Zyech en de Ligt die onhoudbaar zijn. Wat gebeurt met broodvoetballer Neres en Onana die ook verder kijken. Kan Overmars de inmiddels 10-tallen miljoenen goed managen. Kortom het uur van de waarheid, kijk daarnaast of Ten Hag de aangewezen trainer is van het kapitaal, want met duurdere, volwassenere spelers heb je een ander type trainer nodig. De relatieve beperkte selectie van PSV zou wel eens de redding van PSV kunnen zijn, doordat ze rust kunnen houden.
 
Barca fcg
 
0
5 februari 2019 om 08:54
Precies! sommige spelers zijn onhoudbaar en wanneer de andere spelers verkocht worden, willen anderen ook wel verder kijken. ik hoop dan maar voor ajax dat ze al wat aan het scouten zijn . of goede jongens in de opleiding hebben ztten. en psv is nog redelijk stabiel dit seizoen. winnen niet altijd op een mooie manier maar ze doen het wel .
 
Patjemos
 
2
5 februari 2019 om 08:37
Het zou knap zijn om in de tegenwoordige tijd spelers te overtuigen om nog 2 jaar langer te spelen in de Eredivisie. Pak hem beet 10 jaar geleden had je de astronomische bedragen niet die nu neer worden gelegd voor spelers. Om over de salarisen nog maar te zwijgen. Kortom: Er zullen nóg meer brood voetballers komen en minder spelers die nog échte clubliefde hebben. Spijtig, maar de keiharde realiteit van het hedendaagse voetbal.
 
burgos
 
3
5 februari 2019 om 08:40
O K , we betalen iedereen gewoon 10 tot 15 miljoen euro salaris per jaar. Natuurlijk onmogelijk,laten we heel blij zijn dat Ajax zo goed verkoopt. Als er verstandig wordt gedaan, komen we nooit meer in de problemen. En ja, we bestaan al meer dan 100 jaar, die kampioenschappen komen wel weer hoor. Ik ben gewoon heel blij hoe het bij Ajax gaat,
 
DannyLaan
 
0
5 februari 2019 om 09:45
Er is geen club in Nederland die bepaalde transfers tegen kan/gaat houden. Kampioen of niet, iedereen heeft zijn prijs. Dit jaar staat er misschien wel in totaal 300 miljoen aan kapitaal op het veld en nog is de kans aanwezig dat Ajax geen kampioen wordt. Kapitaal op het veld is dus geen garantie voor prijzen.
 
Capello777
 
0
5 februari 2019 om 10:00
Je kan je wel vast houden aan hoge vraagprijzen maar als je meer dan 43 miljoen kan ontvangen voor neres en hij valt nu wat ongeinteresseerd in dan doe Je mijn inziens iets niet goed.
 
Tiob82
 
1
5 februari 2019 om 11:11
Opmerkingen als " heb je zoveel miljoenen op de rekening maar geen prijs" wordt ik een beetje moe van. Er is dit seizoen flink geïnvesteerd en er wordt vaak mooi voetbal gespeeld. Daarnaast vind ik dat je Psv (marcel Brands) te kort, want die flikte het steeds weer gewoon een stabiel team neer te zetten. Ook Feyenoord is gewoon verdiend kampioen geworden. Ik zou het eerder zien als pech hebben dat je de laatste 2 keer net aan te kort komt omdat de concurrentie gewoon beter/stabieler is.
 
shubalou
 
1
5 februari 2019 om 11:59
Ik vind die reacties hier soms toch wel lachwekkend en ondoordacht. Ze staan al 5 jaar droog, denken alleen maar aan geld etc etc etc. Even voor de duidelijkheid, ik heb niets met Ajax of met het Nederlandse voetbal in het algemeen. Maar de kans is wel ontzettend groot dat Ajax gaat domineren de komende jaren. Ze zaaien al jaren en het oogsten gaat echt niet lang meer duren, dat zie je toch aan meerdere factoren. De rest blijft mijlenver achter, ik zie alleen PSV wellicht één of twee seizoenen volgen en daarna is het ook met PSV afgelopen.
 
wyzijnkampioen
 
2
5 februari 2019 om 13:29
Ik denk dat Onana, De Ligt, Tagliafico, Vd.Beek, Frenkie, Ziyech, Dolberg allemaal naar een Europese topclub zullen vertrekken.Barcelona zullen Onana, De Ligt en Frenkie willen.Tagliafico kan prima de vervanger van Felipe Luis worden bij Atletico Madrid. Vd.Beek en Dolberg zouden naar PSG kunnen gaan. En Ziyech zou naar Arsenal of Tottenham kunnen gaan.Ajax is dan spekkoper want ze kunnen in totaal zo`n 350 miljoen voor deze spelers vragen.Als vervangers voor hun zie ik graag Farinez, Balanta, Vertonghen, Mount, Shabani, Pavon en Redan komen.Voor zo`n 100 miljoen plus bijpassende salarissen kunnen ze hun binnenhalen.Mooi basiselftal heeft Ajax dan volgend seizoen:FarinezMazraoui Balanta Magallan Vertonghen Mount Blind ShabaniPavon Redan Tadic
 
Quirento
 
3
5 februari 2019 om 13:47
Echt ieder topic kom je weer met een FIFA aankoopbeleid aan. Vertonghen halen en dan als linksback opstellen? Mount halen? Die kost sowieso meer dan 30 miljoen, laat staan dat hij weg zou gaan uit Engeland. Overigens ga je met 6 nieuwe basisspeler dezelfde fouten maken die er al jaren aan het begin van het seizoen gemaakt zijn en kan je weer een heel jaar gaan jagen op de koploper.
 
wyzijnkampioen
 
2
5 februari 2019 om 13:58
Afhankelijk van waar de trainer Vertonghen wilt opstellen daar zal hij spelen. Dat kan dus ook als Lcv zijn of als linksback. Hij kan het beide. Mount zie ik ook wel komen voor 25 miljoen. Die gaat voorlopig toch niet aan spelen komen bij Chelsea.Psv zal ook veel basisspelers moeten vervangen. Verwacht dat minimaal Zoet, Pereiro, Lozano, Luuk De Jong en Bergwijn zullen vertrekken bij Psv. Dus die zullen ook veel vervangers moeten vinden. Dus wie zal Psv gaan halen als vervangers? En Fifa beleid valt ook wel mee. Ajax heeft zelf hun interesse kenbaar gemaakt in Vertonghen, Shabani en Pavon. Ik heb daar alleen Farinez, Balanta, Mount en Redan nog aan toegevoegd. Spelers die goed bij het Ajax spelletje passen.
 
pinkelman
 
0
5 februari 2019 om 16:44
Als ze maar met hun poten van Boadu, Stengs, Til, Svensson, Midtsjo,idrissi blijven.
 
leonardho
 
0
5 februari 2019 om 18:46
Als er daarna nou ook grotere spelers zich melden voor ajax