Van der Vaart ziet oplossing voor PSV: 'Geef hem eens vijf wedstrijden de kans'
Zondag, 4 augustus 2019 om 23:06

Rafael van der Vaart vindt dat Mohammed Ihattaren een kans verdient bij PSV. Trainer Mark van Bommel is zoekende naar zijn ideale nummer tien en liet tegen FC Twente (1-1) Gastón Pereiro op die positie starten. Na een kwartier besloot de oefenmeester echter om toch weer Steven Bergwijn achter spits Donyell Malen te laten spelen, zoals dat ook gebeurde in het teleurstellend verlopen tweeluik met FC Basel.

Van der Vaart vindt dat de Eindhovenaren uitstekende aanvallers hebben. "PSV heeft echt twee hele goede spelers met Malen en Bergwijn, die ook in hele goede vorm zijn", zegt de oud-middenvelder bij Studio Voetbal. "Maar ze hebben echt iemand nodig die daarachter speelt op het middenveld en hen ook die balletjes geeft. Ze hebben die Marokkaanse jongen, Ihattaren. Geef hem gewoon eens vijf wedstrijden de kans op nummer tien en misschien loopt het."

Toch is Van der Vaart ook onder de indruk van Bergwijn, die dus meestal als nummer tien opereert bij PSV. "Ik ben zelf een nummer tien geweest; Bergwijn is dat natuurlijk niet", constateert de ex-speler van Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur. "Maar ik vind hem ongelofelijk sterk, ongelofelijk goed. Hij begon natuurlijk als buitenspeler, maar ik heb het gevoel dat-ie op tien pas echt gevaarlijk wordt."

Bergwijn staat naar verluidt in de nadrukkelijke belangstelling van Sevilla. "Ze willen 25 miljoen euro betalen, maar PSV wil 30 tot 35 miljoen euro hebben", zegt commentator Arno Vermeulen in het praatprogramma. "Maar Sevilla heeft nog nooit meer dan 25 miljoen euro voor een speler betaald, dus Bergwijn wordt, als ze hem halen, hun duurste speler ooit. Maar ze gaan geen 35 tot 40 miljoen euro betalen, 25 miljoen is wel een beetje hun top."

Meer nieuws
   
00:08
00:08
De Ligt onthult de pijnlijke woorden van de grensrechter na diens blunder
26
   
00:05
00:05
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8
   
23:20
23:20
Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
147
   
22:59
22:59
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
343
   
22:55
22:55
PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Driouech: bod ligt bij Excelsior
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Buitenspelgoal
 
8
4 augustus 2019 om 23:11
Ihattaren is een geweldig talent, maar ik vraag mij af of hij er al klaar voor is. Speelde tegen Twente ook als een schooljongetje op een pleintje. Vrij egoistisch. Misschien dat het vertrouwen en wat instructies hem goed zouden doen. Hij zal nog wel echt volwassener moeten worden in zijn spel.
 
Ihattaran
 
19
4 augustus 2019 om 23:14
Laten we oordelen over die 15/20 min? Tegen Twente....
 
Buitenspelgoal
 
35
4 augustus 2019 om 23:21
Ik zou naar bed gaan, morgen moet je weer trainen! Er komt een belangrijk Europees duel aan op donderdag! Maar ok, ik heb hem ook vorig seizoen zien spelen en daar is mijn menig ook op gebaseerd.
 
PSV Eindhoven1
 
33
4 augustus 2019 om 23:15
Ihattaren verdient een kans. Hij wou iets te graag zichzelf bewijzen tijdens zijn invalbeurt tegen Twente maar er gebeurde wel wat toen hij op het veld kwam.
 
Th3SpecialOne
 
8
4 augustus 2019 om 23:26
Dat is wat je krijgt als je nauwelijks of helemaal niet in de voorbereiding hebt gespeeld, die jongen verdient alleen al op basis van hoe de ploeg in de voorbereiding en de eerste paar wedstrijd speelde dat ihattaren een kans moet krijgen
 
Prosoccr47
 
1
4 augustus 2019 om 23:52
Er gebeurde wel wat, maar uiteindelijk gaat het om rendement. Hij heeft acties in huis en is doelgericht, maar hij moet wel oog hebben voor medespelers. Ik vind dat Bommel hem daarop moet aanspreken, want met Malen, Bergwijn en Lozano heb je ook vergelijkbare jongens.
 
Arnout108
 
8
4 augustus 2019 om 23:21
Ik ben het nog nog nooit eens geweest met Van der Vaart. Niemand op 10 lijkt echt constant elke wedstrijd te presteren dus waarom zou je dan niet gewoon de jongste en meest getalenteerde de kans geven. Hij was afgelopen zaterdag 1 van de weinige spelers waar je als PSV fan nog een beetje van kon genieten.
 
T. Alavez
 
7
4 augustus 2019 om 23:33
Vorig seizoen vond ik Mauri Junior daar zeker niet slecht spelen. Mochten ze geen creatieveling halen op het middenveld dan zou ik dat zeer opmerkelijk vinden
 
Adzevedo
 
5
4 augustus 2019 om 23:34
Wat zijn je opties momenteel? Ik vind Bergwijn vanaf de flank veel gevaarlijker. Pereiro gaat niet meer verlengen en heeft niet overtuigd afgelopen jaar. Malen speelt voorlopig spits door de blessure van Lammers. En Afellay is niet fit. Ik denk dat Ihattaren de juiste keuze is nu, hij heeft talent en maakt een gedreven indruk.
 
Prosoccr47
 
3
4 augustus 2019 om 23:59
Ik zou gewoon op Pereiro blijven vertrouwen. Op 10 heeft hij veel meer ervaring en hij is in mijn ogen ook effectiever. Je zit nu in een fase dat je niet zomaar moet gaan experimenteren. Ihattaran heeft nog niet laten zien dat hij er klaar voor is. Daarnaast heeft Psv de punten hard nodig. Als je Pereiro op een goeie manier gebruikt, blijft hij in mijn ogen de beste 10 die je momenteel hebt.
 
Adzevedo
 
3
5 augustus 2019 om 00:17
Eens dat hij op papier de beste optie is, maar Peirero is die plek vorig seizoen niet voor niks kwijt geraakt. Diverse herkansingen gehad maar geen overtuiging meer. Die jongen lijkt het helemaal kwijt te zijn en ondertussen speelt zijn contractduur ook een rol. PSV is nu toch nog zoekende, als je toch zoekende bent en Peirero overtuigd bij Twente ook niet... waarom niet Ihattarren proberen? Komende wedstrijden geen extreem zware wedstrijden op de agenda en zat plekken die nog onzeker zijn.
 
Prosoccr47
 
1
5 augustus 2019 om 00:36
Lastige keuze idd. Ik denk toch echt dat het ook deels aan Bommel ligt. Pereiro zijn kwaliteiten zijn algemeen bekend, maar blijkbaar wordt hij niet genoeg geprikkeld door de coach.
 
STORING
 
17
4 augustus 2019 om 23:40
Ihattaren viel prima in en verdiend zeker zijn kansen. Pereiro zit met een aflopend contract en die zal hij sowieso niet verlengen. Verder presteert hij ook nauwelijks. Waarom Ihattaren dan niet eens een serieuze kans geven? Er komt echt veel dreiging uit die jongen. Daarnaast heeft PSV dit seizoen sowieso niet bijzonder veel om voor te spelen. CL voetbal was vanwege de vele miljoenen het best haalbare. Nu ze die zijn misgelopen en Ajax realistisch gezien zeker kampioen gaat worden kan je het best volop inzetten op toptalenten laten spelen. Ihattaren, Gakpo en in mindere mate Aboukhlal en Piroe moeten dit seizoen veel speeltijd krijgen in de hoop dat zij grote stappen maken. Dat zou de grootste winst zijn. Verder is het te hopen dat Lozano, Pereiro, Zoet en Ramselaar vertrekken.En dat Bergwijn telkens zo omhoog word gepraat snap ik niet helemaal want daar ben ik best teleurgesteld in. Wanneer heeft hij PSV in een grote wedstrijd punten bezorgd? Die man is in zijn afronding zo gigantisch zwak. Hij kan heel goed dribbelen, is goed in de kleine ruimtes en beschikt over best wat spelintelligentie. Maar hij loopt zovaak richting doel om vervolgens met een kansloze schot te komen dat we gerust mogen zeggen dat Bergwijn lang niet klaar is voor een grote club. Het is gewoon geen killer of iemand die net als Depay getergd is om te scoren. Leuk om naar te kijken maar zeker geen grote speler. Waar was hij in de CL? Of tegen Basel? Of tegen Ajax? Of tegen Feyenoord? Of tijdens de interlands? Bergwijn moet eens op de koffie bij Van Nistelrooij want zijn schot is heel zwak. Hij hoort nu een leider en steunpilaar te zijn maar in plaats daarvan weigert men kritiek te leveren op zijn kansloze schotjes.
 
Prosoccr47
 
2
5 augustus 2019 om 00:11
Gakpo heeft geniale voorzetten in huis. Daarmee heb je een extra wapen in je elftal. Enige probleem is dat er geen kopsterke spits aanwezig is. Van de andere talenten zou ik Piroe wel is willen zien spelen. Hij lijkt als spits wel rendement te hebben. Verder heb je als PSV zijnde natuurlijk, mocht Lozano zelfs vertrekken, genoeg opties voorin. Het is aan Bommel om de pionnen op de juiste plek te zetten en ze te laten voetballen op een manier waarop de kwaliteiten van de spelers ook daadwerkelijk resultaat leveren.
 
Yelle
 
5
5 augustus 2019 om 00:11
Ach hou op, ‘Ajax realistisch gezien zeker kampioen’? Transferperiode is nog niet en zo denderend was het allemaal niet in Arnhem. En wanneer Bergwijn beslissend is geweest? Ik zou als ik jou was even zn stats van vorig seizoen en dan voornamelijk die 2e helft toen PSV volledig wegzakte er bij pakken.
 
STORING
 
6
5 augustus 2019 om 01:37
Hou jij op. Vergelijk het elftal, de bank, de speelwijze en de coach met elkaar en je kan onmogelijk tot een andere conclusie komen. Heb je PSV wel zien spelen? Wat is de tactiek en speelwijze eigenlijk? Die is er gewoon niet. Als je denkt dat je met zoveel middelmaat kampioen word heb je het mis. Ik hoop dat PSV kampioen word maar kijk eens realistisch man. Wij zouden al blij zijn met Magallan en Huntelaar terwijl die bij Ajax nauwelijks aan de bak komen. En wat Bergwijn betreft.. Ik kijk elke wedstrijd. Soms zelfs meerdere malen. Het is qua afronding pure middelmaat. Kenneth Perez benoemde dat een jaar geleden al en sindsdien is er niet veel verbetering. Mischien moet juist jij je wat meer verdiepen ipv blindstaren. Ik vergeet trouwens iets wat nog belangrijker is. Dit PSV heeft veel te weinig spelers met karakter. Zoet, Luckassen, Viergever, Rosario, Guti, Bergwijn, Malen, Pereiro zijn allemaal karakterloze spelers die never een kleedkamer stuk zullen slaan bij een achterstand. Vroeger hadden we Ooijer, Van Bommel, Mendes, Farfan, Cocu, Jan Venegoor of Hesselink en Lucius. Dat waren jongens die wedstrijden kunnen winnen op basis van karakter. Ajax heeft Tadic, Blind, Onana, Van de Beek, Huntelaar en Veltman die ook zo zijn. Vooral door het gebrek aan karakter verwacht ik helemaal niks van dit seizoen. Lekker de toptalenten kansen geven en volop vlieguren laten maken zodat je daar op kan cashen. Je gaat er kwalitatief nauwelijks op achteruit.
 
Robertus38
 
5
5 augustus 2019 om 01:07
Van der vaart is echt een topper qua analyse / over voetbal praten / humor erbij / luchtig. Echt een aanwinst voor de TV! Eens?
 
Dridge
 
0
5 augustus 2019 om 07:23
Ben ik absoluut met je eens. Studio Voetbal sla ik altijd over, want ik vind dat ze zijn ingehaald door Rondo, maar Van der Vaart aanschuift, kijk ik sowieso. Ik vind 'm goed analyseren, praat gewoon lekker simpel en ik kan zijn humor zeker waarderen. Een aanwinst voor de NOS als je het mij vraagt
 
SpeedyAFC
 
0
5 augustus 2019 om 10:25
Nee totaal niet met je eens. Al dat ongein gedoe met van Hooydonk en gisteren met de dikke prins, allemaal zeer flauw. Verder kwam er alleen maar onzin uit, een elftal dat op zeven plaatsen gewijzigd is, spelers die net terug komen van vakantie behoren meteen in vorm te zijn. Wat een onzin allemaal. Terwijl van Rafael, dat kroketje is van mij, de Vaart en Theo, een waterfietsje per week, Janssen zelf altijd kilo's te zwaar terug kwamen van vakantie. Alsof die er dan wel eventjes meteen stonden, gewoon kolderiek. Het is heel makkelijk om maar wat te roepen. Wat als PSV vijf wedstrijden Ihattaren opstelt en een bak punten verliest? Van de Vaart blijft dan gewoon aanschuiven bij Studio Voetbal, ze zullen echt niet roepen nou je zat er zo naast, blijf jij maar eens een paar maandjes thuis. Voor van Bommel is het een ander verhaal, die komt meteen onder druk te staan.