Van Dijk en Koeman stemmen verschillend; Ronaldo neemt Messi niet op
Maandag, 24 september 2018 om 23:22

Luka Modric werd maandag gekroond tot Best FIFA Men's Player, maar de aanvoerder en bondscoach van het Nederlands elftal noemden de middenvelder van Real Madrid niet als eerste keus. In de top drie van Virgil van Dijk komt Modric helemaal niet voor, blijkt uit de door de FIFA gepubliceerde lijst met stemmen.

De stemmen werden uitgebracht door journalisten, bondscoaches en aanvoerders. In totaal kreeg Modric 29,05 procent van de stemmen, terwijl Ronaldo met 19.08 procent op de tweede plek eindigde. Salah streek 11,23 procent op. Uit de officiële cijfers is ook duidelijk geworden dat Lionel Messi zelfs buiten de top vier viel. De aanvaller van Barcelona ontving 9,81 procent van de stemmen; Kylian Mbappé had er iets meer (10,52 procent).

Van Dijk kende Salah, zijn ploeggenoot van Liverpool, vijf punten toe. De verdediger gaf drie punten aan Kevin De Bruyne van Manchester City en deelde zijn laatste punt uit aan Mbappé van Paris Saint-Germain. Koeman had De Bruyne als eerste keus, terwijl Antoine Griezmann en Modric ook zijn top drie haalden. De Nederlandse journalist Jaap de Groot van De Telegraaf koos voor achtereenvolgens Griezmann, Modric en De Bruyne.

Messi had in zijn top drie plek voor Ronaldo, maar gaf Modric en Mbappé meer punten. Ronaldo nam de Argentijn niet op; de stemmen van de aanvoerder van Portugal gingen naar Raphaël Varane, Modric en Griezmann. Winnaar Modric stemde zelf voor Varane, Ronaldo en Griezmann.

Meer nieuws
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
7
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
16
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
Lacazette
 
78
24 september 2018 om 23:32
Ik vind het echt onbegrijpelijk dat mbappe meer stemmen heeft dan messi. Mbappe is zeker fantastisch, maar echt miet beter dan messi. Spelers kiezen toch vaak voor ploeggenoten of vrienden. De winnaar van een prijs als deze moet eigenlijk op een andere manier bepaald worden als men zelfs al varane in de top 3 gaat zetten...
 
D.costa9CFC
 
63
24 september 2018 om 23:37
Wat is er mis met Varane? Mag hij niet in de top 3 staan omdat hij een verdediger is? Draaide een fantastisch seizoen. CL gepakt en wereldkampioen geworden.
 
Guaporta
 
64
24 september 2018 om 23:43
Omdat Raphaël Varane verre van een belangrijke rol speelde in het prijswinnende elftal van Real Madrid. Sterker nog, in het merendeel van het seizoen was hij een ‘liability’. Maar goed, zo zien we maar weer hoe zwaar de prestaties op het wereldkampioenschap wegen in ons geheugen.
 
Warabe
 
24
25 september 2018 om 05:43
1 grote poppenkast. Iedereen stemt op ploeggenoot of obv onderbuik. Iedereen is CR7 en Messi zat daarom stemmen ze op spelers die een keer buiten zichzelf stijgen en dat valt op terwijl het bij Messi en CR7 als fe norm wordt gezien. Als je echt wilt dat het objectief wordt zul je het obv Big Data moeten doen. De hoofdvraag is dan "welke speler heeft t meest bijgedragen in het pakken van punten voor zijn team?" Vervolgens hang je gewichten aan alle aspecten van t spel zoals # goals, beslissende goals, #assists, #dribbels, #prijzen. Als t op deze manier was gedaan, kon t niet anders dan dat Messi #1 was en CR7 #2. Modric en Salah #3 en 4 (of omgekeerd).
 
JDG84
 
1
25 september 2018 om 08:15
Het is eigenlijk al jaren onduidelijk waarvoor mensen op iemand stemmen. Kiezen ze de meest invloedrijke speler, degene die boven zichzelf uitgestegen is. Iemand die veel goals maakte of veel assist gaf. Iemand die veel prijzen won of juist net niets won. Zolang dit naar vrije interpretatie gebeurd, zullen bepaalde keuzes altijd onduidelijk zijn. Mijn top 5 is al 10 jaar anders dan dat deze gekozen wordt, maar dat komt door mijn eigen beeld van "de beste voetballer". Ik kijk naar andere punten dan dat jij zou doen of de buurman zou doen. Zolang vrije interpretatie van "de beste voetballer" er is, blijft er disucssie rondom deze prijs.
 
XAJAcfa
 
18
25 september 2018 om 00:06
Waarom onbegrijpelijk Messi laat het niet meer zien in topduels ... met WK was hij slecht en CL vorig jaar ook matig.... tja dan hoor je niet thuis in top 10 als ik eerlijk ben
 
Sanderr
 
123
25 september 2018 om 00:16
Messi niet in de top-10 beste spelers ter wereld?! Verder gaat het wel helemaal goed met je hoop ik?
 
hemen-lowek
 
27
25 september 2018 om 00:21
Sorry maar je reactie is onbegrijpelijk. Messi heeft in de topduels in de competitie en beker wel degelijk laten zien, hierdoor heeft Barcelona ook de prijzen gepakt. In de CL ging het minder goed dat zeg je terecht, maar Messi deed het prima in de groepsfase en tegen Chelsea maakte hij in totaal 3 goals.. En toen kwam 1 wedstrijd tegen Roma (3-0 verloren).. dan is Messi opeens niet meer goed genoeg? Op het WK heeft ie idd weinig gepresteerd, maar wat je zegt is niet helemaal terecht
 
Marc Juventus
 
63
25 september 2018 om 00:39
Haha Messi scoort in beide classico's, scoorde het enige doelpunt in een 1-0 overwinning tegen Atletico, scoorde 2 keer tegen Juve in de groepsfase en 3 keer in 2 wedstrijden tegen Chelsea. Dat is nog niet alles, maar toch al genoeg om te bewijzen dat Messi er zeker wel stond in topwedstrijden afgelopen jaar. Ja, hij zakte een paar keer weg afgelopen seizoen, maar liet het ook vaak genoeg zien. Zijn statistieken zijn weer ongekend. Hij hoort gewoon in de top 3 te staan.
 
Origami
 
15
25 september 2018 om 03:57
Enige reden dat mensen beweren dat Messi het niet laat zien in de topduels is omdat op het moment dat Messi minder speelt niemand dit opvangt binnen Barca, dat is hoe belangrjik is. Ronaldo kon het permitteren. Hij liet ook niks van zich horen in de halve finales en finales van de CL maar omdat Bale en Benzema er dan staan hoor je er niks over.
 
Barqa
 
6
25 september 2018 om 06:38
Sowieso lachwekkend. Modric is inderdaad wel goed. Maar echt niet bepalend geweest als de bruyne en Salah. Als iemand t op basis van gunning had moeten krijgen had t echt t echt wel Salah moeten zijn. Helaas worden de temprestaties steeds meegeteld. Maar dat heeft 5och niks metbde beste te zijn. Iemand van Heracles zou de prijs bij wijze van moeten kunnen winnen als hij de beste zou zijn. Op dit moment is t gewoon Messi die nog steeds de beste is. Net daaronder Cristiano en dan Salah. Salah dit jaar net wat beter dan de bruyne.
 
Ijsmuts
 
2
25 september 2018 om 08:58
Spelers kunnen toch ook zodanig aanwezig zijn dat het algehele team beter gaat presteren? El Ahmadi was de motor in het kampioensjaar van Feyenoord. Echt boeiende stats had hij niet, maar niemand die vraagtekens bij die verkiezing zette. Modric was een motor bij Real Madrid en de motor van een historisch knap presterend kroatie.
 
Fouadsky
 
11
24 september 2018 om 23:35
Al die artikelem die worden geschreven, al die discussies op verschillende fora over wie de beste voerballer zou moeten zijn.....uiteindelijk is het de waan van de dag die leidt bij de meesten, zelfs bij spelers en bondscoaches blijkbaar. Ik laat onwille van de non-discussie achterwege wie het had moeten zijn.
 
Guaporta
 
64
24 september 2018 om 23:41
En dit is dus exact waarom dit soort verkiezingen al jarenlang meer het karakter hebben van een populariteitswedstrijd die gebaseerd is op de prestaties in een enkel (en vaak meest recent) toernooi. Luka Modric is naar mijn mening een verdiende winnaar, maar het is natuurlijk lachwekkend dat Lionel Messi (de beste speler aller tijden) niet eens genomineerd is voor de beste drie spelers, de inconstante Courtois doelman van het jaar is en kluns Didier Deschamps (die de beschikking had over een krankzinnig brede generatie van toptalenten) coach van het jaar is. Deze hele verkiezing is echt te lachwekkend voor woorden en eigenlijk alleen gebaseerd op het wereldkampioenschap. Anders hadden daar echt andere namen op het podium gestaan!
 
r0naldinho10
 
39
24 september 2018 om 23:51
Op het WK gebasseerd.. waarom Salah er dan tussen staat is mij een raadsel. Messi verdiende de top-3. Gouden schoen, topscorer La liga, meeste assists La liga, La liga, copa.... Salah heeft een geweldig seizoen gedraaid, waar Messi gewoon een redelijk normaal seizoen draait. Bizar eigenlijk. Salah heeft dan de topscorer titel en een finale CL behaald. De lat is helaas te hoog gelegd bij Messi! Niet meer serieus te nemen dit soort awards. Wel mooi voor Modric.
 
hemen-lowek
 
8
25 september 2018 om 00:00
r0naldinho0 helemaal mee eens! De twee belangrijkste punten die beoordeeld worden zijn; prijzen pakken met je team en individuele prestaties. Messi scoort op beide punten meer da Salah.. Maar idd, dit seizoen was voor Salahs doen geweldig maar voor Messi’s doen blijkbaar ondermaats.. Persoonlijk vind ik dat Modric hem het meest verdient, daarna volgen C.Ronaldo en Messi (ik weet niet wie 2de of 3de moet staan) en daarna pas Salah, Griezmann en Mbappe
 
Guaporta
 
23
25 september 2018 om 00:09
Goed, leg me dan even uit waarom Courtois en Deschamps dan in de prijzen vallen vandaag. Overigens had ik het zeer vreemd gevonden als Mohamed Salah niet op het podium had gestaan, laat dat duidelijk zijn. Mijn podium was Messi, Modric en Salah geweest met Griezmann en De Bruyne als eervolle reserves. Had ‘m zelf gewoon weer aan Messi gegeven, hij was immers over het gehele seizoen gezien de beste voetballer ter wereld. Maar goed, kan ook leven met Modric en denk dat zijn seizoen ook wel een bekroning verdient. En laten we eerlijk zijn, Modric maak je een stuk gelukkiger met zo’n prijs dan om Messi nog een keer op dat podium te slepen.
 
Bergwijn
 
17
25 september 2018 om 00:29
Messi was niet de beste in de Champions League en op het WK. Dat zijn de twee toernooien waar naar gekeken wordt. Hoe hij in de La Liga speelt, boeit blijkbaar weinig mensen. Heb je dat nog steeds niet door ?
 
Rode Duivels
 
12
25 september 2018 om 07:47
Natuurlijk heeft iedereen dat door, maar is dat dan terecht? Volgens mij hoort zo een prijs te gaan over een volledig seizoen. Messi pakte twee hoofdprijzen met Barcelona, won de Europese gouden schoen als topschutter en had in La Liga de meeste doelpunten en assists. In de Champions league ging hij met zijn team eruit tegen Roma ja, maar dat is een uitschuiver die altijd kan voorvallen (ook al was het nu wel een stunt van formaat). Daarvoor had hij wel zijn waarde getoond door eigenhandig Chelsea over de knie te leggen en in de groepsfase wist hij ook te scoren tegen het altijd stugge Juventus. Het WK speelde hij minder, klopt. Maar laat ons eerlijk zijn, met zo een opstelling als die van de Argentijnse bondscoach, kan je beter thuisblijven.
 
fcdc1
 
0
25 september 2018 om 08:40
Messi staat terecht niet in de top 3 . Nationaal heeft hij prima gepresteerd maar internationaal heeft hij minder laten zien dan de andere spelers. Om de beste te zijn zal je op meerdere podia je moeten laten gelden. Deze top 3 was volledig terecht!
 
Rode Duivels
 
0
27 september 2018 om 19:08
''om de beste te zijn zal je op meerdere podia je moeten laten gelden.'' Wel, onze vriend Cristiano heeft de gehele eerste seizoenshelft niets laten zien in La Liga. Dan klopt jouw beredenering niet echt, toch?
 
bale99
 
32
24 september 2018 om 23:48
Ik neem dit totaal niet serieus. Messi buiten de top drie is sowieso al lachwekkend en dan Salah bij de laatste drie, maar niet in het team van het jaar. Wat is de logica hiervan? Verder begrijp ik ook totaal niet hoe Alves erin zit. Die man zit er standaard in terwijl hij langdurig geblesseerd is geweest en helemaal niet top speelde.
 
jeremy3112
 
1
25 september 2018 om 07:50
Dat Salah bij de laatste 3 zit en niet in het team van het jaar heeft te maken met het feit dat de winnaar van fifa's best bepaald wordt door captains/coaches van nationale teams en journalisten. De team van het jaar wordt gekozen door de fans. Om deze reden is het dus mogelijk dat er inconsistente uitslagen mogelijk zijn.
 
fcdc1
 
1
25 september 2018 om 08:43
Dat Salah in de top 3 staat is gewoon terecht. Had een geweldig seizoen in de PL waar hij verschillende records heeft gebroken. En was in de CL ook een van de beste spelers.
 
MSN10
 
14
24 september 2018 om 23:59
Het boeit niet of Messi Ronaldo 1 2 of 3 punten gegeven heeft, maar dat hij hem opgenomen heeft in zijn lijstje zegt heel erg veel en dat siert Messi alleen maar. Ik vind heel deze prijzen uitreiking 1 grote grap. Wat heeft salah gewonnen? Ik gun hem duizend gouden ballen alleen snap ik het gewoon niet. Er wordt geroepen dat Modric een goed wk heeft gedraaid wat zeker zo is, maar waar zijn de jongens die de finale hebben gewonnen dan? Geen ene speler Franse speler is opgeroepen. Messi blijft Messi als het gaat ok individuele prijzen dan verdiend hij ze echt stuk voor stuk maar ja dan krijg je weer te horen je moet ook prijzen winnen. Ronaldo die een prachtige omhaal maakte tegen Juventus is gewoon onder salah geëindigd, hoezo dat dan? Gaan er mensen roepen dat er ook geluk bij komt kijken. Hoeveel goals maakt die man in de champions league jaar in jaar uit. Ronaldo weg bij real en wint niks dat zegt ook heel erg veel. In mijn ogen lijkt het wel alsof er mensen zijn die zoveel macht hebben zoals florentino perez die dan zegt, Ronaldo mag niet winnen. Het lijkt wel wanneer ze de champions league winnen hij bepaalt wie er een ballon dor krijgt of Fifa the best.
 
REAL-since2002
 
8
25 september 2018 om 00:05
Ik heb de lijst even gecheckt. Wat me opviel is dat de journalist uit Argentinië Messi niet in zijn top 3 had en Ronaldo wel. Verder vind ik Modric de verdiende winnaar. De top 3 spelers van vorig seizoen in mijn optiek: Modric, Messi en De Bruyne.
 
hemen-lowek
 
17
25 september 2018 om 00:15
Het gekke over de bruyne is; niemand heeft t meer over hem... weet je waarom? Hij was op het WK (omdat hij een andere rol had in t Belgisch elftal) minder opvallend dan hij bij Man city het gehele jaar was. Ik snap dat niet.. Buiten het WK was hij echt geweldig, Man city werd kampioen door onder andere De Bruyne! Zelfde geldt voor Messi.. buiten het WK om misschien wel de beste speler. Lachwekkend hoe ze de spelers hebben beoordeeld
 
theo uphus
 
5
25 september 2018 om 00:25
Dit soort verkiezingen worden altijd beinvloed door de belangen van hen die mogen stemmen. Als niet toevallig Virgil van Dijk aanvoerder was van Oranje waren de stemmen die hij gaf anders verdeeld geweest. Zo gaat dat met al die spelers, coaches en ik denk ook journalisten. Het zijn allemaal eigen belangetjes. Maakt verder niet uit, de reacties hierboven zijn ook niet anders. Elke Madridaanhanger hierboven verdedigt Modric, terwijl de Barca aanhangers niet snappen waar Messi is gebleven. Dat is dus niks anders dan wat de heren die mochten stemmen hebben gedaan. Eigen belangetjes spelen volop mee.
 
Strandjutter
 
19
25 september 2018 om 00:29
Haha. Dat Varane uberhaupt ook maar één stem krijgt bewijst dat deze verkiezingen een farce zijn. Je ziet Ronaldo zijn matties gewoon appen: "we gaan ze fucken, laten we vooral veel op Varane stemmen!" En de meerderheid doet het nog ook. Lachen man. Er is maar één speler die deze prijs verdient, ook over afgelopen seizoen of jaar, en dat is Lionel Messi. De beste aller tijden. Maar ja, genieën worden wel vaker niet in hun eigen tijd begrepen.
 
Marc Juventus
 
4
25 september 2018 om 00:42
De grootste grap is nog steeds David Luiz in het team van het jaar, dat kan niet anders dan een grap zijn. Wat Dani Alves dit jaar in het team van het jaar doet is mij ook een raadsel trouwens. Veel stemmen zijn natuurlijk ook gewoon vriendjespolitiek.
 
Horwi
 
6
25 september 2018 om 04:50
Deze uireikingen slaan inderdaad nergens meer op. Als mensen op basis van het afgelopen seizoen de beste spelers (en niet de prijswinnende spelers) zou opstellen men echt wel uitkomen op een ander elftal en een andere top 3. De CL en WK, twee incidentele toernooien, wegen hierin te zwaar, dat is duidelijk. Modric wel terecht gewonnen. Niet alleen vanwege de teamprestaties, maar omdat hij het hele seizoen goed was. Vooral zijn inzet en leiderschap zijn hier beloond; bij real speelde hij doorgaans voor twee man waar kroos er voor spek en bonen bijsjokte dit seizoen.
 
FrankBollegraf
 
6
25 september 2018 om 05:37
In deze prijs gaat het er niet om wie de beste is maar om hetvolgende:1) vriendjespolitiek/lands-clubbelang2) de macht van de rijke clubs3) de (im)populaire status4) het (mis)gunnen5) zelf invullen keuze/redenNatuurlijk had Sneijder 100% zeker in 2010 deze Award verdiend!Maar als bv. Frankrijk van de 3 kiesgerechtigden er 8 op een landgenoot stemmen, wat voor waarde heeft deze prijs nog.De Fifa dient naast de keuze ook de motivatie door de invuller te laten beschrijven, dat helpt om tot een zuiverder uitkomst te komen.Dit wordt mede bevestigd door de samenstelling van de fifa Xl...Eerlijkheid bestaat niet in het (voetbal)leven That`s Live!
 
QuintenMeijers
 
0
25 september 2018 om 07:54
Die prijs in december is veel geloofwaardiger.
 
feyenoordpek72
 
3
25 september 2018 om 08:25
Als Modric t nu is geworden had Iniesta t al eerder moeten zijn......
 
 
4
25 september 2018 om 08:53
Dit soort prijzen zijn gewoon raar. Ik steek mijn hand ervoor in het vuur dat wanneer Liverpool en Barcelona Messi en Salah omruilen dat Liverpool veel beter wordt en Barcelona veel slechter. Messi is werkelijk in alles beter dan Salah. Ik heb geen idee wat de statistieken van Messi zijn van afgelopen seizoen, maar hij zal vast wel weer een goal of 30 in de competitie hebben gemaakt en in de CL minstens 5. Maar dat is omdat het Messi is gewoon normaal en normaal daar krijg je geen prijzen voor.
 
fcdc1
 
5
25 september 2018 om 09:27
Salah heeft een fantastisch seizoen achter de rug. Geen enkele speler heeft meer doelpunten gemaakt in de PL als Salah. 32 doelpunten en 12 assist in 38 wedstrijden daarmee verbrak hij het record wat oa Suárez en Ronaldo hadden neergezet. In de CL speelde hij ook sterk met 10 doelpunten en 6 assist. Bovendien scoorde hij in de knockout fase tot aan de finale tegen alle tegenstanders! En was hij ook nog goed om tegen alle tegenstanders in de knockout fase een assist te geven. Kortom afgelopen seizoen was Salah gewoon beter dan Messi en staat hij volledig terecht in de top 3.