Van Gangelen weet of goal van Feyenoord afgekeurd had moeten worden
Zondag, 19 februari 2023 om 07:44

Jan Joost van Gangelen heeft tekst en uitleg gegeven over het niet afkeuren van de 1-1 van Feyenoord tijdens de topper tegen AZ. Marcus Pedersen, die uiteindelijk ook de winnende goal voor zijn rekening nam, maakte hands in de aanloop naar de gelijkmaker van Alireza Jahanbakhsh. Toch hoeft de VAR een doelpunt dan niet af te keuren, legt de presentator van ESPN uit.

Online ontstond consternatie over de 1-1 van Feyenoord, omdat Pedersen de bal in de aanval die tot de gelijkmaker leidde duidelijk met de arm beroerde. De goal bleef echter staan. "Veel mensen zeiden dat ze eerder dit seizoen ook al eens een handsbal hadden gezien waardoor een goal werd afgekeurd", begint Van Gangelen zijn uitleg tijdens De Eretribune op ESPN. "Ze vragen zich af of de goal niet moet worden afgekeurd, ook als het dan een paar passes verder gaat en de bal er dan in gaat."

Dat blijkt niet het geval te zijn. "Vroeger was alles hands wat maar enigszins aanvallend was, maar dit is nu beoordeeld door de VAR. Als het onbewust hands is, en we zijn het er wel over eens dat dit onbewust hands was van Pedersen, dan hoeft de VAR er nu niks meer mee. Dit is een terecht doelpunt geweest. Vroeger was al het aanvallend hands dus reden om hem af te keuren, maar nu was het alleen strafbaar geweest als degene die scoorde de bal op de arm kreeg."

Uiteindelijk besliste Pedersen met een ogenschijnlijk wanhoopsschot met links, dat van richting werd veranderd door Jesper Karlsson, alsnog de wedstrijd. Door de 2-1 overwinning staat Feyenoord nu vijf punten voor op AZ, dat de tweede plaats zondagmiddag kwijt kan gaan raken aan Ajax. Dan moeten de Amsterdammers wel nog in eigen huis zien te winnen van Sparta Rotterdam.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (95)

 
Suarez 7
 
168
18 februari 2023 om 23:40
Mooie uitleg. Zou het sowieso onzin vinden als deze goal zou worden afgekeurd, er zitten nog zeven of acht passes tussen. De obsessie met Feyenoord en de scheidsrechter begint sneu te worden. Ze hebben hem een aantal keer meegehad en een aantal keer tegen. Vandaag had Wieffer bijvoorbeeld wel van het veld gestuurd moeten worden. Maar een paar weken geleden werd Feyenoord nog royaal genaaid in Enschede. Hoge bomen vangen veel wind: als je koploper bent dan krijg je altijd als eerst het verwijt dat de scheids meezit. Het doet pijn om te zeggen, maar Feyenoord is de meer dan verdiende koploper op dit moment.
 
Feye_88
 
97
18 februari 2023 om 23:47
Nette reactie. Ben het met je eens. Ook dat Wieffer rood kon hebben. En zo waren er nog wel meer gasten die erg hard inkwamen. Er worden wat balletjes opgegooid in de media (slot en de media, feyenoord en scheidsrechters) en daar schrijft diezelfde media dan constant over door. Zo ontstaat er een storm in een glas water die echt nergens op slaat. Maarja, dat zal dan wel bij het koploper zijn horen. Zoveel ervaring hebben we daar niet mee en de gunfactor die we in 2017 hadden is er wat minder haha.
 
Suarez 7
 
59
18 februari 2023 om 23:52
Het is eigenlijk iets heel positiefs. Alleen uit wanhoop ga je schreeuwen om arbitrale dwalingen en zoeken naar onrechtvaardigheden om jezelf te kalmeren als supporter van een andere club. Om eerlijk te zijn is het losermentaliteit naar mijn mening. Slechts mijn mening, voordat ik hier gekruisigd wordt.
 
IronManUtd
 
11
18 februari 2023 om 23:54
Ja heb je wel gelijk in. Doet me denken aan toen mijn united doorgaans nog succesvol was.
 
De.TheKing
 
42
19 februari 2023 om 00:41
Precies. Ik zie het gehaat als een goed teken. Feyenoord is weer terug en doet er weer toe, en dat kunnen er een hoop niet hebben. Moeten er maar aan wennen. Tijden zijn wel eens anders geweest.Toevoeging: laatste tijd betrap ik jou op hele zinnige teksten Suarez7. Complimenten voor je neutrale kijk terwijl je voor Ajax (?) bent.
 
QPR01
 
12
19 februari 2023 om 02:30
De 2 grieken hadden ook ergens mazzel, dat ze het been niet anders raakte. Het was anders 100% rood.
 
Real_Amsterdam
 
0
19 februari 2023 om 13:14
Ik kan het alleen niet hebben omdat m`n eigen team is schim is van zichzelf tov voorgaande jaren. Het liefst wil ik gewoon dat Slot met de fiets rii Amsterdam komt. Maar dat neemt niet weg dat feyenoord op dit moment gewoon zwaar terecht bovenaan staat.
 
MeMyselfAndI
 
73
18 februari 2023 om 23:48
Het enige wat echt obsessieve vormen begint aan te nemen is het gehaat op Feyenoord en Slot. Wat een trieste begint vormen begint het aan te nemen onder de Twentenaren, Ajacieden en in mindere mate de Psv'ers en Az'ers. Wil je verder echt een lijstje hebben van keren dat Feyenoord genaaid is door de scheids dit jaar? Dan kun je namelijk niet meer stellen dat we hem even vaak mee hebben gehad als tegen. We worden dit seizoen gewoon zwaar genaaid en de theorie dat het zich over een seizoen vereffend is onzin. Slot staat gewoon meer dan in zijn recht om er iets van te zeggen. We staan nu 5 punten voor op de concurrentie maar zonder scheidsrechterlijke dwalingen voor beide partijen waren het er minimaal 10 geweest.
 
Suarez 7
 
30
18 februari 2023 om 23:56
Ik hoef geen lijstje te hebben, ik geloof je op je woord. Nu moet ik wel zeggen: mijn club is ook erg vaak genaaid dit seizoen. Tegen Eagles (hoe was het geen penalty voor Taylor), AZ (Reijnders moest rood hebben en Ajax een penalty), NEC (Tannane geen rood...?) en Emmen (Kudus zijn shirt wordt in de 16 bijna uitgetrokken) bijvoorbeeld. Maar er zullen genoeg supporters van andere clubs zijn die het daarmee oneens zijn en zeggen dat Ajax echt niet genaaid is dit seizoen. Mijn punt is: persoonlijk denk ik dat de waarheid echt in het midden ligt: clubs zullen weleens over een heel seizoen genomen meer genaaid worden, maar dat is inherent aan voetbal en niet iets structureels. En zeker niet iets bewusts.
 
rogier072
 
19
19 februari 2023 om 00:29
Zoals al eerder gevraagd kom eens met voorbeelden dan. Niet alleen roeptoeteren.
 
palko
 
3
19 februari 2023 om 02:23
@memyselfend: Ik heb maar éã©n simpele reactie op je eerste allinea: Je bent als club net zo geliefd als je jezelf maakt! Voor de duidelijkheid: Ik ben geen aanhanger van een club uit de vaderlandse top 6.
 
FR-Berend
 
28
19 februari 2023 om 02:42
Oke Rogier we zullen ze even haarfijn voor je uitleggen aangezien je blijkbaar niet kan lezen als je dit nog niet hebt gezien. PSV uit, PSV krijgt een corner met 2-2 stand die overduidelijk via een PSV been over de achterlijn is gegaan, daar wordt uit gescoord 3-2 uitslag, dure punten in de concurrentie strijd. NEC uit, Santi staat stil al een tijdje buiten de 16, draait zelfs zn rug naar de goal toe, Cillesen besluit om hem maar tegen hem aan te schieten volledig zonder reden, geldige goal afgekeurd, eindstand 1-1 in plaats van 1-2. FC Utrecht, ik weer niet precies meer hoe die zaak zat maar volgens mij ging het om een onterecht afgekeurde goal, en last but not least de handsbal tegen Twente natuurlijk zoals je vast wel hebt meegekregen en gezien, die beslissing was natuurlijk echt schandalig. Ja de laatste weken zit het niet tegen bij Feyenoord maar je kan echt niet spreken van geluk met de scheids over het hele seizoen gezien.
 
skes14
 
18
19 februari 2023 om 08:18
‘Wat een trieste vormen begint dat aan te nemen’ haha hou toch op. Dat is gewoon iets wat erbij hoort als je de koploper bent en toevallig net een paar wedstrijden de beslissingen mee hebt gehad. Of riep je al jouw Feyenoord vriendjes ook tot de orde toen ze hier ‘knjb’ etc. Liepen te scheeuwen? En dan stellen dat zonder scheidsrechterlijke dwalingen de voorsprong 10 punten was geweest.. zullen we dan ook even kijken naar hoeveel punten Ajax meer had gehad als zij in bepaalde wedstrijden bepaalde beslissingen niet tegen hadden gehad? Zo kan je blijven doorgaan.
 
Daei16
 
5
19 februari 2023 om 08:24
Jeetje ga je weer MeMyselfandI… afgelopen paar wedstrijden heb je hem toch gewoon vaak meegehad? Is toch geen probleem ofzo? Ik teken ervoor. Tegen NEC 3x in twee wedstrijden, tegen AZ nu weer var die niet kijkt bij handsbal of overtredingen jahanbaksh en wiefer, een corner die meegegeven wordt waaruit goal valt… zijn ook weer paar momenten, is toch alleen maar prima. Moment tegen is Twente pingel…
 
GluubsterTJ
 
10
19 februari 2023 om 10:00
Beetje gezever als je het mij vraagt als mede-Feyenoorder. Ja, er zijn wat schandalige beslissingen in ons nadeel geweest, maar de laatste weken hebben we weer een stuk meer mazzel met de scheidsrechter. Suarez7 leg het in mijn optiek, zoals gewoonlijk, goed uit. Als supporter van een club beoordeel je altijd anders en vind je dat je de scheids meer tegen gehad hebt dan mee.
 
IronManUtd
 
45
18 februari 2023 om 23:53
Ik blijf dit lezen. Wieffer speelde gewoon de bal. Moet hij rustig aan komen wandelen met knipperlicht aan of zo? Ik vond geel al absurd.
 
Suarez 7
 
16
18 februari 2023 om 23:57
Het ging niet om die overtreding. Met geel op zak maakte hij nog twee geelwaardige overtredingen vind ik. Maar daar kunnen we over twisten natuurlijk. Ik ben ook geen arbiter en slechts een leek ;-).
 
oigatinha
 
15
18 februari 2023 om 23:57
Je hoeft geen speler te raken om een kaart te krijgen. Onbesuisd inkomen met kans op ernstig letsel is voldoende. Als Wiefer die speler raakt breekt die zijn been. Volkomen terechte kaart.
 
IronManUtd
 
11
19 februari 2023 om 00:43
Als hij hem raakt valt hij om. Als dit kans op ernstig letsel is zouden er niet veel voetballers meer kunnen voetballen.
 
IronManUtd
 
8
19 februari 2023 om 00:45
Suarez compensatie voor die 1e dan. En de lat voor de 2e ligt altijd hoger dat weet iedereen, zelfs al is dat niet reglementair vastgelegd.
 
JosEwald
 
15
19 februari 2023 om 07:36
Dan had Hatzidiakos al in de 9e minuut rood moeten hebben voor zijn onbesuisde actie tegen Wieffer!
 
GluubsterTJ
 
4
19 februari 2023 om 10:03
@Suarez: met leek doe je jezelf tekort. Al vaak zat rake opmerkingen uit jouw hoek gezien. M'n vriendin, dat is een leek als het op voetbal aankomt. Daarnaast had Mats zeker van het veld gekund, speelde met vuur. Dat terwijl ik de eerste geel niet terecht vond, raak echt vol de bal en neemt helaas daarna ook de speler mee.
 
oigatinha
 
16
18 februari 2023 om 23:54
Ik snap niet dat iedereen het over hands heeft. Pedersen duwt die speler met twee handen in de rug. Gewoon een overtreding. Weet nog dat Ajax een paar seizoenen eerder een goal afgekeurd zag worden omdat 12 pases eerder Alvares een duw gaf aan een RKC-er. Vreemd dat dat nu niet gebeurt. Feyenoord verdeiende wel de winst. AZ was teleurstellend.
 
Suarez 7
 
18
19 februari 2023 om 00:03
Er zijn twee dingen aan de videoscheidsrechter waaraan ik me erger. Ten eerste is dat het miniscule buitenspel en ten tweede is dat het afkeuren van goals, omdat er twintig seconde eerder ergens mogelijk een overtreding begaan is. Ik herinner exact nog welke goal je bedoeld, dat was echt een enorme onzin ook. Heb me vorig jaar ook geergerd aan de bal in/uit-discussie in Eindhoven. Na dat milimeterwerk zet Ajax nog een hele aanval op, waarbij er nog vier of vijf passes gegeven worden en vervolgens jaagt Mazraoui de bal in de kruising. Als tegenstander kan je daar nog genoeg munitie tegen bieden. Dat is fundamenteel anders dan een speler die bijvoorbeeld de bal met zijn arm controleert en direct de kruising in jaagt. Daar is de onrechtvaardigheid erg direct.
 
Baardgrasmus
 
11
19 februari 2023 om 00:04
Dat je het hebt onthouden duidt er eerder op dat er toen een fout is gemaakt. Er worden genoeg terechte beslissingen tegen Feyenoord genomen, die ben ik 10 minuten later al vergeten.
 
Musi26
 
3
19 februari 2023 om 01:02
Dat klopt, maar laten we blij zijn dat dit nu niet meer wordt gedaan. Al had ik natuurlijk graag gezien dat het ook nog in deze wedstrijd werd gehanteerd.
 
D-Bergkamp
 
5
19 februari 2023 om 06:28
@Suarez7, Het minuscule buitenspel is, mits goed uitgevoerd door de bar, de enige juiste richtlijn. Er is namelijk geen ruimte voor discussie over wel of geen buitenspel. Wederom, dit is alleen mits goed uitgevoerd door de var. Zie de streep hij deze bij Ajax - Union getrokken werd als een soort volleybal net. Dan is er 0 kans op twijfel. Wanneer je speling gaat geven als: het is maar 1cm buitenspel en dat laat gaan, komt de week erna iemand die zegt: het is maar 2cm buitenspel. En de week erna iemand met 3cm buitenspel. Het mooie van het minuscule is dat er geen ruimte is voor onderhandeling, twijfel of onduidelijkheid. Dit is de lijn, en niet anders
 
oigatinha
 
1
19 februari 2023 om 08:00
Het buutenspelgeneuzel is het enige juiste middel om geen enkele club zich benadeelt te laten voelen. Het 15 pases eerder terug kijken erger ik mij ook aan. AZ had inderdaad nog alle kans. Ik wijs alleen oo de onterechte discussie over hands. Als je al wilt discusieren, zou het over de duw moeten gaan.
 
Suarez 7
 
3
19 februari 2023 om 08:37
Misschien is het ook juist, ik erger me er gewoon aan. Als aanvallende ploeg wordt je zo erg benadeeld. Heb bij mijn club nu al drie of vier keer meegemaakt dat er snel gecombineerd wordt in de kleine ruimte in de zestien van de tegenstander en iemand een schouder buitenspel staat. Niemand die het opmerkt, niemand die er last van heeft...
 
4fRedondo
 
5
19 februari 2023 om 08:38
@D-Bergkamp, Ben het helemaal met je eens. Maar met je eerste zijn sla je precies de spijker op zijn kop: mits goed uitgevoerd door de Var. Het begint met het exacte moment dat de bal de voet verlaat van de passer. Daar hoeft maar een paar honderste seconde afwijking in te zitten en een speler staat wel of niet buitenspel.
 
Lunny
 
1
19 februari 2023 om 09:39
Suarez, hoewel je gevoelsmatig gelijk hebt kun je er niet aan beginnen om 1 cm buitenspel niet af te keuren. Het is of wel of geen buitenspel. Je moet voorkomen dat die lijn vaag wordt. Dan krijg je dat het de ene keer wel afgekeurd wordt en de andere keer niet, dan voelen clubs zich terecht benadeeld. En 1 cm kan zeker het verschil maken of je de bal net wel of net niet goed raakt met een kopgoal of net genoeg om de bal met de punt van je voet te raken. Je hebt al veel regels die volgens eigen redenatie ingevuld kunnen worden. Hoevaak wordt er wel gediscussieerd of een overtreding een gele kaart waard is. Juist bij buitenspel is er geen ruimte tot discussie.
 
rogier072
 
4
19 februari 2023 om 00:31
Dus omdat iets eerder is gebeurt moet wiefer maar geen rood krijgen?
 
MohamedMaroc
 
12
19 februari 2023 om 02:33
Van Gangelen wil zich populair maken in Rotterdam als Ajax-fan. Feit is dat Feyenoord per saldo altijd de scheids mee heeft. Ook vandaag weer overduidelijk. Competitievervalsing heet zoiets.
 
Suavamente
 
3
19 februari 2023 om 08:46
De welbekende ',you have a Ajax face',?
 
Lunny
 
0
19 februari 2023 om 09:42
Ik ben van mening dat onderaan de streep alle clubs nagenoeg even vaak zowel bevoordeeld als benadeeld zijn. Sowieso dat je eindigt op de terechte plek op de ranglijst.
 
Formus
 
0
19 februari 2023 om 10:39
Dat laatste ben ik met je eens. Dat eerste niet, want grotere clubs met fanatieker publiek hebben invloed op beslissingen. En zeker naarmate de spanning en stress groter wordt, is dat heel lastig voor de scheids, want gaat het publiek zich er meer en meer mee bemoeien.
 
Lunny
 
0
19 februari 2023 om 11:33
Wellicht heb je gelijk, maar je merkt ook dat wanneer het de publieke opinie gaat opvallen er kritiek komt vanuit (social) media. Dan zie je wel eens dat scheidsrechters 'te graag' het tegendeel wil bewijzen.
 
Oortap
 
17
18 februari 2023 om 23:41
"Als het onbewust hands is geweest, hoeft de VAR er niks mee." Is deze regel pas vrijdag ingegaan? In Berlijn willen ze dat ook wel weten.
 
Suarez 7
 
66
18 februari 2023 om 23:42
Als het gaat om de scorende speler is het wel hands. Dat werd nog expliciet benoemd en is buiten dit artikel gelaten.
 
chrissie23
 
2
19 februari 2023 om 08:15
Het is een overtreding als een speler: • de bal opzettelijk raakt met zijn hand of arm, bijvoorbeeld door het bewegen van de hand of arm richting de bal; • de bal met hand / arm raakt als deze het lichaam op onnatuurlijke wijze groter maakt. Een speler wordt beschouwd het lichaam op onnatuurlijke wijze groter te hebben gemaakt als de positie van de hand / arm geen gevolg is van, of kan worden gerechtvaardigd door, de beweging van het lichaam van de speler voor die specifieke situatie. Door de hand / arm in een dergelijke positie te hebben, neemt de speler het risico dat de hand / arm geraakt wordt door de bal en dat dit bestraft wordt; • scoort in het doel van de tegenstander; • rechtstreeks vanaf de hand of arm, zelfs als dit onopzettelijk gebeurt; dit geldt ook voor de doelverdediger; • onmiddellijk nadat de bal zijn hand / arm heeft geraakt, zelfs als dit onopzettelijk gebeurt. Dat is het relevante deel van de regel uit t knvb reglement. Pagina 56 voor de liefhebber, de puntjes verspringen iets maar die laatste twee zijn aanvullingen op t punt erboven. Ik snap niet waar Jan Joost het woord ‘bewust’ vandaan haalt. Het staat niet in de regel. Z’n hand was mogelijk in een onnatuurlijke houding dus t kon wel degelijk een overtreding zijn. Ik vond dat niet zo erg dat de VAR in moest grijpen maar als de scheidsrechter dit ziet fluit hij normaal gewoon af.
 
Tukkertje91
 
2
18 februari 2023 om 23:43
Los van het feit dat de regel duidelijk wordt uitgelegd. Kunnen de regels van de KNVB en UEFA natuurlijk afwijken, betreft zowel de spelregels als regels van de VAR.
 
Chuck01
 
4
18 februari 2023 om 23:49
Probeer je goedkoop te scoren met je opmerking ofwat? Lees je eens in in de regels als je wat wil melden.
 
Maximus2702
 
24
18 februari 2023 om 23:42
Tuurlijk fluit je hier niet voor. Nu komt er toevallig een doelpunt uit en wilt men er graag een punt van maken.
 
pro2312
 
6
18 februari 2023 om 23:46
Maar aan de andere kant, had er ook niemand een punt van gemaakt als de scheids direct floot voor hands van Pedersen.
 
MilanPaar
 
23
18 februari 2023 om 23:55
Jawel, Karlsson maakte eerst hands
 
Maximus2702
 
4
18 februari 2023 om 23:55
Volgens mij raakte de bal eerst de arm van een AZ speler.
 
oigatinha
 
17
19 februari 2023 om 00:02
Die speler van az maakt hands ondat hij door 2 handen in zijn rug wordt weg geduwd. Gewoon fluiten. Ook in de Kuip.
 
Maximus2702
 
11
19 februari 2023 om 00:52
Achja nu wordt er gedaan alsof dit een doorslaggevende beslissing was. Er ging nog een hele aanval achteraan. Die handsbal is echt geen beslissing van de wedstrijd geweest. Gewoon weer iets om over te janken met ze alle zoals men tegenwoordig graag doet.
 
deneus123
 
0
19 februari 2023 om 05:27
Bla bla bla wat een onzin zeg
 
Feyenoord01
 
31
18 februari 2023 om 23:42
Sowieso komt de bal van de hand/arm van de AZ-speler. Dan kun je in ieder geval nooit fluiten voor hands van Feyenoord. Goed voordeel gegeven lijkt me.
 
Formus
 
2
19 februari 2023 om 08:38
Feyenoord01, dat klopt natuurlijk niet. Je voordeel is weg als je erna zelf ook een overtreding maakt. Raar dat ik dat vaak lees. NB: Hier was trouwens geen sprake van in deze situatie.
 
Giovinazzi
 
0
19 februari 2023 om 09:49
Kijk nog maar eens een paar keer goed Feyenoord01. De speler van AZ raakt de bal niet met zijn arm. Dit is een beetje gezichtsbedrog op de beelden.
 
Feye_88
 
32
18 februari 2023 om 23:44
Dit moet toch nooit een discussie worden? Het blijft maar over scheidsrechtersbeslissingen gaan en ESPN doet daar gewoon keihard aan mee. Die brengen dat gewoon 4 keer op en laten het tijdens de wedstrijd, zo'n 50 minuten na de goal, alsnog die 'handsbal' zien. Terwijl de bal gewoon eerst Karlsson zn hand raakt en het volgens de regels geen buitenspel is. Wat is dit voor onzin joh.
 
 
7
18 februari 2023 om 23:50
Ja joh ik geloof dat ze daar de halve redactie op social media hebben zitten loeren om elk wissewasje ertussenuit te plukken. Valt me op bij veel wedstrijden van Feyenoord.
 
fanaticus
 
25
18 februari 2023 om 23:51
ESPN is ook al weken bezig met keer als Slot iets zegt tegen de vierde man, dat beeld zo groot mogelijk ingezoomd ej zo lang mogelijk laten zien. Aangezien er veel mensen zijn zonder mening die maar zeggen wat de grote menigte ook zegt, heb je zo een item. Dit zal wel weer als Kalimero gedrag uitgelegd worden, zal me een worst wezen, ik zie dit met mijn eigen ogen en zijn geen aannames, en ook geen quotes van Perez zonder het verhaal erbij te kennen.
 
oigatinha
 
7
19 februari 2023 om 00:03
Die speler van az maakt hands ondat hij door 2 handen in zijn rug wordt weg geduwd. Gewoon fluiten. Ook in de Kuip.
 
JSH88
 
2
19 februari 2023 om 02:45
Niet piepen dit soort dingen gebeuren over en weer! Higler hadden jullie sowieso niet tegen hoor
 
fanaticus
 
14
18 februari 2023 om 23:48
Het woord geluk dwaalt ook weer rond, tuurlijk zat er veel geluk in dat schot, maar ik vind niet dat Feyenoord de wedstrijd met geluk gewonnen heeft. Een wedstrijd met geluk winnen is een wedstrijd waar je volop onder vuur heb gelegen en in de laatste minuut een van richting verandert schot de wedstrijd win. Niet als je de gehele tweede helft op de helft van de tegenstander gespeeld hebt, Feyenoord speelt niet altijd sprankelend maar is veruit het lastigst te verslaan.
 
JiskeFet382
 
11
19 februari 2023 om 00:06
Goal AZ is natuurlijk ook geluk, zeker als je als AZ geen enkel schot op doel lost en 2x de bal raakt in de 16.
 
Adzevedo
 
14
19 februari 2023 om 00:22
In dit geval kun je ook nog aanvoeren dat AZ de goal eigenlijk cadeau kreeg van Feyenoord. Als er een club aanspraak maakte op de zege, dan toch wel Feyenoord. Hoewel ik Feyenoord nou niet heel goed vond.
 
Aliou Baldinho
 
5
18 februari 2023 om 23:48
Nou, dit zal allemaal wel. Die Slot, die zal wel weer met de scheids gepraat hebben voor de wedstrijd! Die wist van tevoren al van deze handsbal.
 
fanaticus
 
27
19 februari 2023 om 00:01
Zal ik je wat vertellen, de scheidsrechter is een oud klasgenoot van Slot, en tegenwoordig is hij de zwager van Slot, ze schijnen ook samen op gitaar les te zitten, niemand zeggen he
 
VinRoo
 
7
19 februari 2023 om 00:00
Feyenoord wint 2 keer op rij in de competitie door een potentiële ongeldige goal.
 
fanaticus
 
39
19 februari 2023 om 00:03
Echt bizar hè zo veel onrecht als jou aangedaan wordt, voor mij ben jij het slachtoffer van de week??????
 
patronas
 
12
19 februari 2023 om 00:08
Zet je eierdopje even goed recht op het staat een beetje scheef en je zicht wordt belemmerd
 
Meneer Daniel
 
8
19 februari 2023 om 00:13
Je kan een goal niet afkeuren omdat hij potentieel ongeldig zou zijn. Of hij is ongeldig of niet. In dit geval gewoon een geldige goal.
 
Adzevedo
 
3
19 februari 2023 om 00:21
Ik vond het in eerste instantie ook gewoon een overtreding van Pedersen die met twee handen zijn tegenstander duwde. Wat betreft de handsbal, jammer dat ESPN daar niet gewoon in de rust mee komt en pas ergens rond de 80ste minuut. Want die beelden uit die andere hoek pleiten iets meer in Pedersen zijn voordeel. Uiteindelijk doet het er niet zoveel meer toe, want er gaat niks meer aan veranderen. Net zoals onterechte rode kaarten voor NEC of een niet gegeven strafschop voor Feyenoord in Enschede. Je kan ervan balen of er juist heel blij mee zijn, maar soms gebeuren dit soort dingen. De laatste tijd zeker, want de arbiters in Nederland komen veelal slecht voor de dag merk ik.
 
rogier072
 
3
19 februari 2023 om 00:25
Hoe komt hij erbij dat de VAR aanwezig was? Dan had hij wel ingegrepen bij de elleboog die Geminez gaf. Of de overtreding van Jahanbaz. En misschien ook nog van Wiefer.
 
Baardgrasmus
 
15
19 februari 2023 om 00:35
En Hatzidiakos?
 
Aliou Baldinho
 
12
19 februari 2023 om 01:14
Lastig om die gasten een kaart te geven, ze staan namelijk niet eens op het wedstrijdformulier.
 
KAWS
 
17
19 februari 2023 om 06:06
Gimenez houdt in en geeft een beuk naar achter tegen Hatzidiakos. De eerste keer mislukt dat en daarna doet hij dat nog een keer. Ik weet niet hoe jij er in hemelsnaam bij komt dat Gimenez hierbij een elleboogstoot gaf? Je moet geen dingen gaan verzinnen om je punt te maken. Dat was gewoon een harde beuk en een terechte gele kaart. Stop gewoon met huilen en er van alles bij te halen, wat ontzettend zielig is dat. Kijk in de spiegel, naar je eigen club. Die speelde als een ware degradant met laf counter voetbal. Ze werden in het zadel geholpen door Feyenoord maar hadden nergens, maar dan ook helemaal nergens recht op!
 
Baardgrasmus
 
8
19 februari 2023 om 06:57
Amen! En voor de andere az'ers, gewoon je team blijven aanmoedigen, voorronde cl is haalbaar dit jaar! Succes!
 
Meneer Daniel
 
0
19 februari 2023 om 12:38
Mogen ze echt wel wat beter gaan spelen dan gisteren.
 
Monda
 
5
19 februari 2023 om 00:38
Het ging toch niet perse om hands. Het ging om duwen met 2 handen en daarna ook nog hands. Ik vind het echt onbegrijpelijk... 2x tegen NEC en nu ook dit weer.
 
Baardgrasmus
 
16
19 februari 2023 om 00:46
Tegen Nec die ten onrechte afgekeurde goal van Gimenez bedoel je?
 
Vigo
 
3
19 februari 2023 om 00:52
Prachtig die reacties. Hadzidiakos, wieffer, gimenez allemaal rood waardig. Treurige eigen goal. Overtreding voor de 1-1. Geen corner bij de 2-1. Een voorzet via t been van die az verdediger weergaloos over de keeper. Ik weet niet hoe triestig dit was, ben benieuwd wat Higler ervan vond vandaag. Feyenoord heeft geen pech maar blijft iig gaan. Dan valt ie er soms zo in.
 
Johnstijl
 
1
19 februari 2023 om 07:56
Goede uitleg. Maar wat irriteer ik me op zo`n avond aan JJ van G.Last zijn collega never nooit een zin afmaken in de grote JJ van G show. Wat een misselijke kwal!
 
juliandicks3
 
0
19 februari 2023 om 10:06
Voor een Ajax face wel mooie worden...??
 
PietRetief157
 
0
19 februari 2023 om 22:53
Kuipvrees arbiter en VAR levert F rd circa 12 punten op