Van Hooijdonk: 'Fans van Ajax en Feyenoord hadden ons moeten zien'
Woensdag, 14 juni 2017 om 22:32

Pierre van Hooijdonk gunt Wesley Sneijder de titel van recordinternational van Oranje. De middenvelder loste Edwin van der Sar vorige week vrijdag af, toen Sneijder tegen Luxemburg zijn 131ste interland speelde. Van Hooijdonk kan zich nog goed herinneren hoe Sneijder zich als jongeling manifesteerde binnen de Oranje-selectie.

Vanaf het eerste moment was Van Hooijdonk 'gecharmeerd' van de spelmaker, schrijft Pi-Air in zijn column voor Voetbal International. "Van de voetballer én van de persoon. Veertien jaar geleden kwam hij erbij en het viel me meteen op hoe makkelijk hij klikte met de oudere garde. Meestal duurt het even voordat jonge gasten zichzelf durven te profileren bij Oranje, maar Wesley had daar geen enkele moeite mee."

Samen met Rafael van der Vaart sloot Sneijder meteen aan bij het 'kaartgroepje', waarin onder meer Paul Bosvelt en Van Hooijdonk zelf zaten. "Fans van Feyenoord en Ajax hadden ons moeten zien zitten, als voorbeeld van hoe spelers van beide clubs met elkaar kunnen omgaan", schrijft Van Hooijdonk. "Wesley en Rafael hadden het hoogste woord, hoe jong ze ook waren. Leuke ventjes, streetwise, een soort Ciske de Ratjes."

Meer nieuws
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
0
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
feye88
 
63
14 juni 2017 om 22:44
In tegenstelling tot het stigma dat je weer eens fijn bevestigt, Pierre, hebben vaak de meest verstokte Feyenoordsupporters nog vrienden die voor Ajax zijn. Andersom zal dat ook wel gelden. Alleen die paar 'sfeervak' idioten bij Ajax die met sjaals voor hun mond rondlopen en altijd capuchons dragen of de hooligans bij Feyenoord doen er zo triest over. Maar dit groepje is marginaal vergeleken met de pak 'm beet 3 miljoen mensen die een van deze twee clubs een warm hart toedraagt. Maar fijn dat dat degenen zijn naar wie jij refereert. Zo kom je nooit van zo'n imago af.
 
maxguise
 
20
14 juni 2017 om 22:55
Helemaal mee eens. Ikzelf ben Feyenoorder en heb een aantal vrienden die voor ajax, psv en voor feyenoord zijn. Die hooligans zijn allemaal gestoord en horen niet als stereotype supporter genoemd te worden. Irritant vind ik dit
 
Tipptopp
 
9
15 juni 2017 om 07:19
Ik begrijp je reactie maar toch heeft hij mi gelijk. Hij wil nu juist die "marginale" groep een beeld voorhouden. Die groep wil bereiken en als dat maar genoeg gebeurd verandert er wellicht op termijn iets.
 
Harecles
 
0
15 juni 2017 om 12:42
Ik denk van niet. Dat soort simpele zielen (welke iedere club wel heeft) luistert alleen naar de lange lat van oom agent, echt niet naar wat woordjes van Pierre....
 
sittardrulez
 
1
15 juni 2017 om 07:55
Er zijn in de kuip toch anders maar weinig mensen die niet springen als er wordt gezongen: wie niet springt is een ....
 
Diinn_7
 
12
15 juni 2017 om 08:12
Maar dat klopt toch eigenlijk ook wel sottardrulez? Ajacieden noemen zichzelf ook Joden (veel) en die Feyenoorders gaan niet blijven zitten want anders zijn het ajacieden..
 
smurfano
 
4
15 juni 2017 om 08:32
Ik was met de Europa League finale op het museum plein en daar werd ook gezongen 'wie niet springt die is een Jood', dus ik zit er niet heel erg mee als andere clubs dit zingen
 
smurfano
 
1
15 juni 2017 om 08:32
*geen
 
PrefixeR
 
1
15 juni 2017 om 09:19
Jij onderschat de boel zo erg van de kant van Feyenoord. Ga voor de grap eens alle reportages van Pwned rondom de EL finale kijken waar allerlei soorten mensen in en rond Rotterdam werden gevraagd naar hun mening. Haat en naad en meestal was arrogant in de bijvoeglijke zin het mildste hoe er werd gereageerd. Die term had Pierre ook kunnen interpreteren maar blijkbaar ervoer hij het niet zo toen.
 
Baardgrasmus
 
3
15 juni 2017 om 10:43
Pwned.... Als je je conclusies trekt op basis van reportages van Pwned dan sla je echt de plank volledig mis. Over ongeveer elk onderwerp maken ze een zo extreem mogelijke reportage waarin alleen de grootste idioten aan het woord worden gelaten. Ik hoop niet dat je ook rond de verkiezingen hebt gekeken naar de zender, want dan kreeg je de indruk dat we in een salafistisch land leefde waarin IS het voor het zeggen had. Het laat zich raden wat het stemadvies was.
 
Feydon
 
6
15 juni 2017 om 11:18
Anders kijk jij de reportage van skoften over de el finale bij het museumplein, daar worden zeer vriendelijke dingen over Feyenoord gezeg en zie je tevens hoeveel dagjesmensen jouw lievelingsclub trekt. Mag ik daar ook een generaliserende opmerking over maken of word je dan boos? Ook raad ik je aan om is voor de grap het twitteraccount van godenzoon te bekijken en dan te stellen dat het enkel van Rotterdamse kant komt. Haat en nijd is het trouwens, maar goed.
 
PrefixeR
 
0
15 juni 2017 om 17:04
Jullie zullen het toch nooit toegeven maar iemand kan in Amsterdam met Feyenoord merchandise in zn auto rondrijden zonder dat er iets gebeurd. Omgekeerd wordt mijn auto bekrast en een raam ingetikt.
 
 
1
15 juni 2017 om 11:31
@feye88 Wat je zegt is maar gedeeltelijk waar.... Vrienden van elkaar, paar miljoen, normale mensen,.... eens!! De Sjalen en Capuchons hooligans zijn er echt wel meer dan een paar...!! Ze zitten in het stadion, ze lopen rondom het stadion, ze lopen in de stad, ze lopen op andere plekken in het land om te vechten en overal de sfeer te vergallen.... Het is niet zomaar dat er nog steeds geen uit fans mee mogen naar de wedstrijden, als het om een "paar" ging, waren ze er wel uit te filteren...! Pierre zal zelf ook heus wel weten dat er enorm veel "normale" supporters zijn. Hij doelt op die groep galbakken en het is naar mijn mening absoluut niet vreemd dat hij dat aangeeft! Het is namelijk geen normaal gedrag wat dat volk vertoond en terecht zelfs om hier constant opnieuw op te wijzen! Het is overigens geen "imago" he, wat die hooligans hebben, het is allemaal echt.... Ik denk ook niet dat de "normale" supporter last heeft van het "imago", ik iig niet!!
 
 
10
14 juni 2017 om 22:49
Toch heel bijzonder en bizar hoe verschillend de carrieres van Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder zijn verlopen. Samen nog bij Real Madrid gevoetbald, maar daar vandaag is het allemaal anders gegaan. Mooie carriere gehad, vooral Sneijder, en ben benieuwd wat de vervolgstap van Wesley wordt. Ik zou naar Valencia CF gaan en daar de grote meneer worden op het veld en Valencia uit het moeras trekken. Nog even een clubheld worden voordat je met pensioen gaat!
 
Miccoli
 
11
14 juni 2017 om 22:53
Van der Vaart heeft na Madrid ook nog goede seizoenen gespeeld voor Tottenham. Eigenlijk heeft Rafaël langer op hoog niveau gespeeld dan Sneijder aangezien hij al een tijdje in Turkije speelt en Van der Vaart nog in Engeland en Duitsland heeft gespeeld. Het niveau van Rafaël is daarentegen wel heel erg gedaald in de laatste twee a drie jaar waar Sneijder nog redelijk constant speelt.
 
carbaat
 
6
14 juni 2017 om 23:16
Het niveau van Rafael in Duitsland was al minder dan het niveau van Sneijder nu. Bij Tottenham idd zijn laatste goede siezoenen gekend
 
mallepietje
 
6
14 juni 2017 om 23:21
Pierre laat met deze opmerking weer eens zien dat hij weinig kaas heeft gegeten wat er bij de echte supporters leeft. Een paar idioten (bij Ajax en Feyenoord) is blijkbaar stigmatiserend voor alle supporters. In mijn vriendengroep zijn hele fanatieke Ajax en Feyenoord supporters en wij kunnen het prima met elkaar vinden (al is dat begin van de week wel eens anders ) Hou hier toch eens mee op Pierre!
 
FrVatosLocos
 
4
15 juni 2017 om 00:48
Als het maar een paar idioten waren dan waren er allang weer uitfans toegestaan bij de klassieker. De haat die er tussen beide supportersgroepen is, moet je niet onderschatten.
 
JohanVan de Lindt
 
1
15 juni 2017 om 07:11
Ik ben zelf Ajacied in hart en nieren en ik heb behoorlijk wat vrienden die Feyenoorder zijn (mijn vader was er ook 1) , was dit seizoen een beetje getreiterd over en weer , voor de rest geen enkel probleem met elkaar .
 
wanny
 
0
15 juni 2017 om 10:27
Pierre weet zichzelf altijd neer te zetten alsof hij de leider was van dat Nederlands elftal.