Verbeek kraakt beleid FC Groningen: 'Daarom zie je een leegloop'
Donderdag, 27 september 2018 om 21:55

FC Groningen verloor donderdagavond in eigen huis met 0-2 van FC Twente in de KNVB Beker, wat de zoveelste klap betekent voor de Trots van het Noorden dit seizoen. Mike te Wieirik, na het incident met Sergio Padt de nieuwe aanvoerder van de Eredivisionist, spreekt tegenover FOX Sports van 'een ontzettend grote tik'.

"De mensen waren vandaag toch in groten getale aanwezig en dan hoop je ze iets terug te geven, maar FC Twente heeft terecht gewonnen. En nu vliegen we er in de eerste ronde van de beker uit. Dan doe je toch iets niet goed met elkaar", aldus de aanvoerder, die stelt dat men de koppen bij elkaar moet steken voor het thuisduel met FC Utrecht komende zondag.

Te Wierik spreekt van een 'pijnlijke situatie', iets wat analist Gertjan Verbeek bij FOX Sports beaamt. De trainer wijst vooral naar het beleid van Groningen. "Ik denk dat er bij Groningen een keer een totaal andere koers gevaren moet worden. Het is niet een incident dat ze onderin strijden. Vorig jaar en het jaar daarvoor hadden ze ook een moeizaam seizoen."

"Er wordt op dit moment een koers gevaren die niet leidt tot aansluiting met de middenmoot, maar je houdt aansluiting met onderin voetballen. Dat is niet des Gronings. Dat willen de Groningers niet en daarom zie je een leegloop in het stadion. De mensen willen een elftal zien dat meedoet om de prijzen en dat moet ook kunnen in zo'n stad", besluit Verbeek.

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
7
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
8
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
19
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
38
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
Japie_Krekel
 
39
27 september 2018 om 22:00
Gert Jan Verbeek kan hier dan wel terechte kritiek leveren maar ik hoor hem nergens zeggen hoe het dan wel beter moet
 
viva la barca
 
9
27 september 2018 om 22:04
Hij is aan solicieteren naar nieuwe trainer
 
Buitenspelgoal
 
31
27 september 2018 om 22:04
Als ze hem aanstellen hebben ze in ieder geval zekerheid over de divisie waar ze volgend seizoen in spelen.
 
JasonRhijn
 
14
27 september 2018 om 22:16
Verbeek de trainer die overal ontslagen is op Heracles na. Maar welk beleid dan? Daar hoor je hem niet over. Waarom krijgt hij altijd een podium. Zegt nooit wat zinnigs.
 
Lacazette
 
3
28 september 2018 om 06:56
Hij werkt toch niet bij groningen, dus kan hij moeilijk de ins en outs weten en wat er fout aan is. Maar aan de structurele sportieve wanprestaties kan je makkelijk concluderen dat het niet klopt daarzo. De club presteerd namelijk ver onder de maat. Wat klopt er niet aan wat verbeek zegt dan?
 
tubby
 
1
28 september 2018 om 09:39
Ik heb zo'n vermoeden dat het aan transferbeleid ligt. Groningen is een van de weinige clubs in nederland die kunnen kopen, maar de scouting is in elkaar gezakt lijkt het wel. Nog niet lang geleden had groningen structureel pareltjes rondlopen (relatief). Is die hoofdscout niet naar Ajax? Die bleek toch belangrijk.
 
yatsemata
 
0
28 september 2018 om 12:38
Groningen kan kopen? Juist niet, het geld is daar al een paar jaar verdampt doordat tekorten afgedekt moesten worden en het stadion steeds leger word.
 
tubby
 
1
28 september 2018 om 13:11
Ze hebben toch die aziaat gekocht.
 
desailly
 
15
27 september 2018 om 22:06
Oh oh..Verbeek blijf aub weg uit Groningen..??
 
Groninger020
 
23
27 september 2018 om 22:07
Lekker open deuren intrappen; "de mensen willen een team zien dat om de prijzen speelt". Ik gok zomaar dat er nog 17 teams zijn in de Eredivisie die dat willen. Vertel maar eens concreet wat er anders moet. Het grootste probleem dat ik momenteel zie is de enorme negativiteit en het cynisme rondom de club en ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe dat omgedraaid moet worden. Als het dubbeltje een aantal keer de andere kant op valt wellicht, maar dan maak je jezelf afhankelijk van geluk. Ik zou het anders echt niet weten. Buijs eruit is in ieder geval mijns inziens niet de oplossing.
 
jurianb14
 
23
27 september 2018 om 22:12
Ben ik de enige die verbeek niet meer serieus kan nemen als hij anderen gaat afkraken?
 
MarcooReuss
 
13
27 september 2018 om 22:15
Neehoor je bent zeker niet de enige. Begrijp ook niet hoe Fox het in zijn hoofd haalt Verbeek als analist in te zetten.
 
memphisdepay
 
10
27 september 2018 om 23:51
Waarom niet? Hij heeft jaren getraind in de eredivisie. Toegegeven het is een aantal jaren misgegaan maar ook een aantal jaren erg goed. Ik zie hem liever praten dan een Been of Kees Kwakman!
 
theo uphus
 
12
27 september 2018 om 22:23
Vorig jaar voer FC Twente net zo'n koers als Groningen nu. Wie was er toen verantwoordelijk en waar leidde het toe ?
 
Oenieboy
 
4
27 september 2018 om 23:56
Niet te vergelijken. Twente had meer problemen en de druk was torenhoog.
 
Pengeldoos
 
33
27 september 2018 om 22:24
Verbeek trapt in een halve minuut 8 open deuren in. Daar zou Bruce Lee jaloers op zijn
 
Tjerry
 
21
27 september 2018 om 23:36
Bruce Lee zou pas echt jaloers zijn als het 8 gesloten deuren waren??
 
GunnerFCG
 
11
27 september 2018 om 22:50
Tja, moet zeggen dat ik het redelijk pijnlijk vind als ik om me heen kijk in de Euroborg. Toen het goed ging was iedereen er, maar nu zou je amper het Oosterpark vullen. Alle reacties over het lege stadion en de niet trouwe supporters zijn gewoon 100% terecht. Een echte supporter is er in goede en slechte tijden, ik blijf komen ook al ben ik elke zondag niet te genieten.
 
Twenteov
 
22
27 september 2018 om 23:37
Gunnerfcg Gelijk heb je, gewoon blijven gaan. tip: maak er een dagje van, zonder verwachtingen vooraf. Paar biertjes meer op de wedstrijddag doet wonderen. Beetje slap lullen op de tribune over niet-voetbalgerelateerde zaken als het weer eens om te huilen is. Trump afkraken, mooie vrouwen bekijken, kut grappen vertellen,zat te doen 90 minuten lang op de tribune. Werkt al jarenlang prima bij mij, vroeger wond ik me meer op. Verschil is wel dat er bij ons nog wat meer mensen op de tribunes blijven zitten in deze barre tijden ook al willen we het liefste al jaren in een hoekje in de foetus-houding huilen. Hoop oprecht dat jullie erin blijven, te mooie club om kapot te zien gaan, ook al is het niet wederzijds vanuit grunn.
 
GunnerFCG
 
12
27 september 2018 om 23:48
Mooie reactie kerel, hoop van harte jullie volgend jaar weer in de Eredivisie tegen te komen, zoals het hoort. Gefeliciteerd met de 3 punten vandaag!
 
Havikino
 
8
27 september 2018 om 22:50
Haha Good Old Verbeek! Lekker makkelijk scoren. Waarom is er in Nederland altijd een podium voor dergelijke trainers? Geef is een analyse over het spel. Kom eens met aanbevelingen waardoor mensen tot andere inzichten komen. In het buitenland (mn Duitsland) zijn analisten van een hoog niveau. Daar stikt het overigens ook van de trainers die het niet als speler hebben gemaakt maar met hun eigen idee over voetbal heel ver komen. Hier in NL blijven we hangen in oud voetballers die op een oude manier blijven denken. Zowel de trainers als analisten lopen ver achter op de top landen in Europa. Succes Groningen!
 
voetbalfreak
 
0
27 september 2018 om 23:23
Volgens mij was het de trainer van die Mannschaft zelf die afgelopen wereld kampioenschap achter liep met zijn achterhaalde tactiek. Vierde plek. Trouwens zei hij onlangs zelf dat hij op zijn oude tactiek berustte.
 
droppie
 
1
27 september 2018 om 23:15
"de mensen willen een elftal zien dat meedoet om de prijzen en dat moet ook kunnen in zo'n stad". Welnu Gertjan, we zijn realistisch genoeg om te weten dat dat iets teveel van het goede is, of het linkerrijtje moet al een prijs zijn. Laten we eerst maar beginnen met voetbal en inzet, dat is ver onder de maat.
 
BendeR
 
0
28 september 2018 om 10:20
Dat dus, de rest van de kritiek klopt wel maar is niet serieus te nemen uit de mond van Verbeek. Nijland is de langszittende voorzitter nu, maar de laatste paar jaren is het beleid totaal geen lijn in terug te vinden. Dat is ook de reden dat er zoveel trainers geweest zijn de laatste paar jaren. De bekerwinst heeft veel verbloemd, maar toen zag iedereen al dat er jaar op jaar afbraak was van de club. Supporters komen al tijden niet omdat ze ook gewoon niet eens zijn met het beleid, ik verbaas me dat er pas nu "rellen" zijn, maar misschien is dat toch blijkbaar de enige manier om het bericht over te brengen, want de lege stoeltjes had Nijnland blijkbaar geen bericht aan. Zondag erop of eronder, terwijl je van te voren al zou zeggen dat het erg moeilijk zou zijn om de 3 punten te houden.
 
bombanera99
 
3
27 september 2018 om 23:39
Haha Gertjantje toch. Nog even en hij vertelt dat de supporters doelpunten willen zien.Ik weet uit ervaring van grote clubs die gedegradeerd zijn dat het grootste probleem van zulke clubs zijn dat ze nog denken als een subtopper.De enige redmiddel van Groningen is om te denken als een degradatiekandidaat ipv te denken dat de punten volgende week `wel komen`.Erkennen en beseffen dat je een degradatieteam hebt en daar naar gaan spelen.Zodra trainers van dit soort teams gaan verkondigen `de punten komen vanzelf. Je ziet een duidelijke lijn naar boven in het spel` ?? dan moet je de trainer wegsturen. Die beseft duidelijk niet waar het om gaat en kan dat besef dan ook niet overbrengen op zijn elftal. Er moet gecommuniceerd worden naar de spelers dat ze niet zo goed zijn en dat ze als team het gebrek aan kwaliteit moeten compenseren door gegroepeerd te spelen met de linies kort op elkaar. Dat hoeft niet eens verdedigend te zijn als het maar kort op elkaar is.Maar het ego en de vrees voor imagoverlies is te groot bij trainer en club om te erkennen dat het team uit modale voetballers bestaat. 'We moeten geen paniek zaaien en het probleem groter maken dan het is' ??Nee je moet het probleem weergeven zoals het is.?
 
Rolotilbo
 
1
28 september 2018 om 06:55
Ik vind het allemaal wat overdreven. Je bent een paar wedstrijden onderweg. Als je een wedstrijd wint ziet het er weer heel anders uit. Ze gaan ergens tussen plek 11 en 15 uitkomen denk ik. En dat is een plaats waar Groningen de laatste jaren thuis hoort. Niet lullen over meedoen om prijzen...en ja, voor de beker kun je gewoon een wedstrijdje tegen Twente verliezen. Dat is toch geen schande. Het is niet zo dat je thuis verliest van FC Tietjerksteradeel... Je hebt er -buiten wat recette- toch geen zak aan, aan die beker. Dan win je er nog 3 of 4, en dan kom je in de kwart of halve PSV of Ajax tegen en dan ben je alsnog klaar... Gewoon de kop omhoog en de volgende wedstrijd erop klappen, dan komt het gewoon goed in Groningen.
 
SCH_fan
 
0
29 september 2018 om 19:37
FC Tietjerksteradeel? Welke club is dat? kom toevallig uit deze gemeente, en je schrijft het als Tytsjerksteradiel en daar hebben we geen voetbalclub die is genoemd naar de gemeente.
 
yatsemata
 
0
28 september 2018 om 12:37
Verbeek moet je niet serieus nemen. Enkel over Twente weet hij daadwerkelijk wie er spelen en wat er speelt maar bij alle andere clubs weet hij niets en baselt hij maar wat.