Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot gaat rouleren voor cruciale duels
Donderdag, 16 maart 2023 om 07:08

Feyenoord staat voor twee cruciale wedstrijden in vier dagen tijd. Donderdagavond neemt de ploeg van trainer Arne Slot het in de achtste finale van de Europa League op tegen Shakhtar Donetsk, waarna zondag in de Johan Cruijff ArenA De Klassieker wacht tegen Ajax. De koploper van de Eredivisie neemt tegen de Oekraïeners een 1-1 gelijkspel mee uit het heenduel. Gernot Trauner keert zeer waarschijnlijk voor het eerst sinds zijn blessure terug in de basis. Dat gaat ten koste van Marcus Pedersen.

Feyenoord kan de return tegen Shakhtar met vertrouwen tegemoet zien. Nog nooit verloren de Rotterdammers een Europese wedstrijd in De Kuip onder Slot. Van de twaalf wedstrijden werden er tien gewonnen en eindigden er twee in een gelijkspel. Zestien keer eerder begon Feyenoord een knock-outduel in Europa met een gelijkspel. In dertien van die gevallen wist de ploeg het in eigen huis recht te breien. Bij een overwinning in De Kuip plaatst Feyenoord zich donderdag voor de laatste acht.

Meer: Feyenoord wint met 1-3 en stelt kampioensfeest PSV nog even uit

Slot kan donderdag en zondag nog niet beschikken over Quinten Timber (knieblessure), Justin Bijlow (polsblessure) en Patrik Walemark (spierblessure). Het doel wordt andermaal verdedigd door Timon Wellenreuther. Hij ziet voor zich een defensie bestaande uit Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, Dávid Hancko en Quilindschy Hartman. Door de basisplaats van Trauner verhuist Geertruida naar de rechtsbackpositie. Pedersen begint op de bank. Ten opzichte van het thuisduel met FC Volendam keren ook Danilo en Javairô Dilrosun terug op de bank.

Volgens Slot is Trauner op de goede weg in zijn herstel. "Trauner staat er heel goed voor, omdat hij al een tijdje fit is", zei hij woensdag tijdens de persconferentie. "Het is ook een speler die de afgelopen weken maximaal een half uur heeft gespeeld. Daar waren we heel blij mee dat het goed ging, want het is compleet anders als je traint of een wedstrijd speelt. Iedereen die gevoetbald heeft weet dat het tempo anders is. Trauner is er vier maanden uit geweest en dan wil je graag de bevestiging dat je nog op dat niveau zit. Daarom was het heel goed wat hij vorige week liet zien."

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Szymanski, Kökçu; Jahanbakhsh, Giménez, Idrissi.

Meer nieuws
   
10:00
10:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
5
   
09:44
09:44
Manchester United is bereid om iedereen te verkopen, behalve deze drie spelers
16
   
09:38
09:38
PSV-speler wekt interesse van Europese clubs; vraagprijs bedraagt 20 miljoen
5
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
1
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (47)

 
Eibert
 
11
16 maart 2023 om 07:16
Volgens mij heeft Slot nergens gezegd dat Trauner weer basis staat. Aparte conclusie deze opstelling
 
Pieterpost
 
14
16 maart 2023 om 07:17
Succes vanavond Feyenoord, moet lukken dit. Voor mens, volk en vaderland. Boerrruhhh ??
 
MeMyselfAndI
 
59
16 maart 2023 om 07:24
Als er de afgelopen tijd nou één ding is gebleken dan is het wel dat de boeren niets voor volk en vaderland doen. Daar mag Feyenoord wel een voorbeeld aan nemen in deze. Koste wat kost gaan voor het eigen belang en die overwinning. Hopelijk op een dusdanige manier dat we ook nog krachten kunnen sparen voor aankomende zondag.
 
Pieterpost
 
5
16 maart 2023 om 07:31
Mja dankzij hen zijn jij en ik wel groot geworden. In de toekomst een coalitie met Groenlinks/pvda kunnen zij elkaar mooi scherp houden en problemen oplossen. Voor de rest bedoelde ik met Boerrruh dat jullie wat te juichen hebben vanavond in de Kuip.
 
APPELSAP12
 
6
16 maart 2023 om 08:25
PvdA en GL moeten gewoon 1 partij worden. Links is nu veels te gesplintert en zal nooit meer zo groot worden als in de jaren 80 en 90 (toen dit land nog hoop en toekomst had)
 
Ajax/barca2014
 
8
16 maart 2023 om 09:17
Tja naar mijn mening zijn ook die partijen lamgzaam aan het uitsterven. Het kan toch geen toeval zijn dat deze partijen niet meer groeien. Sterker nog ze verliezen kiezers. Ik zou het daarom ook echt schandalig vinden als de VVD over links blijft regeren. De kiezer heeft duidelijk gesproken en wilt gewoon een conservatieve koers op varen.
 
Oenieboy
 
6
16 maart 2023 om 09:25
Ajax/Barça, dat is natuurlijk niet zo. Waarschijnlijk een golfbeweging. Wanneer mensen stemmen op een totaal plaatje ipv enkele issues zal er weer een ruk naar links gemaakt worden. De BBB is denk ik weer een FVD, LPF etc. En het is een middelvinger naar de randstad.
 
AjaxNL!
 
9
16 maart 2023 om 09:27
Gelukkig niet, voorlopig maar even weg met de linkse rakkers. Eerst maar eens aandacht besteden aan de belangrijkste problemen i.p.v. (nog meer) belasting op vlees, vliegen, autorijden en alles zal nog veel duurder worden. Starten wordt dan bijna onmogelijk voor jongeren. Nederland is momenteel al een van de duurzaamste landen. De rest kijkt ernaar en doet bijna niks, laat die eerst maar wat doen.
 
mvbfan
 
9
16 maart 2023 om 09:46
Pieterpost- sorry hoor, maar je argument is echt kul! “Dankzij hen zijn jij en ik groot geworden?” Is dat een argument om op ze te stemmen? Betekent dat dat ze dan goed beleid voeren? Dankzij loodgieters kunnen wij thuis douchen en naar de wc! Zonder een elektricien zouden wij geen stroom hebben. Zelfde argument. Geen enkel sector wordt zoveel gesubsideerd als de agrarische sector, door zowel Europa als de overheid! En ik praat over miljarden. De boeren waar wij het over hebben, zijn geen boeren met 3 schapen een koe en wat kippen hè. Alleen de hectare grond wat zij al bezitten gaat al nergens over. Bovendien verdienen zij verreweg het meest door export, en niet voor het volk hoor!
 
Zlatan65
 
3
16 maart 2023 om 10:01
Ja, laten we de koffieboeren in Brazilie dan ook onteigenen, want de meeste van de door hen verbouwde koffiebonen worden geëxporteerd.
 
Boys Jodan
 
0
16 maart 2023 om 11:12
Wel een grappige reactie van iemand die Memyselfandi heet, maar ik ben het wel volledig met je eens
 
Pieterpost
 
0
16 maart 2023 om 12:38
Nee ik stem er ook niet op, maar ja blijkbaar een deel van de bevolking wel en dan zoek ik maar naar een reden waarom dat zou kunnen zijn. Zelf kook ik alleen maar vegetarisch om de planeet te redden en hoop ook dat er wat verandert binnen de agrarische sector. Nee dat weet ik ook wel, maar ja om die sector dan enigszins in stand te houden, moeten we wel naar ‘het stemgeluid’ luisteren en er iets mee doen. Sowieso snap ik niet waarom je per se vlees moet blijven eten.
 
Bij-zonder
 
2
16 maart 2023 om 13:22
@memyselfandi Vind je het zelf niet apart dat de mensen die in die 'stikstofgebieden' wonen er geen last van hebben en liever de boeren willen behouden? En dat dan een yuppie uit Rotterdam/amsterdam dan even wilt bepalen dat boeren onteigend moeten worden? Diezelfde yuppies die amper in de natuur te vinden zijn? Ik zie een groep die egoïstisch is en dat zijn niet de boeren/platteland mensen.
 
Peperbus038
 
2
16 maart 2023 om 14:09
Ik begrijp niet dat mensen op een voetbalforum dat over Feyenoord gaat zichzelf op de borst kloppen dat ze vegetarisch zijn. (En hoeveel van de wereld gaat wel niet kapot door veganisten en viseters)En dan denken we het probleem op door boeren uit te kopen of onteigenen. Dan halen "we" alles toch over de grens? Nederland is dan weer de braafste burger in de klas en andere landen compenseren ons wel weer . Dat jij elke dag braaf vegetarisch eet helpt he-le-maal niks.
 
Ijsmuts
 
5
16 maart 2023 om 07:31
@pieterpost: ik heb begrepen dat shaktar vorige wedstrijd flink wat belangrijke spelers miste dus kans is groot dat vanavond een heel ander verhaal wordt. ‘Moet lukken dit’ is gebaseerd op de vorige wedstrijd, ik verwacht zeker geen copypaste.
 
Pieterpost
 
3
16 maart 2023 om 07:37
En de Kuip die erachter staat natuurlijk. Vind de opstelling er prima uitzien, dus verwacht daarom een overwinning.
 
repuiztav
 
14
16 maart 2023 om 08:01
"Flink wat". 2 hele spelers uit de achterhoede.
 
Ijsmuts
 
1
16 maart 2023 om 11:15
dat is wat anders dan in een eerder artikel verscheen: Shakhtar boekte sinds de hervatting van de tweede seizoenshelft twee overtuigende zeges. Na een 1-4 overwinning op FK Minaj, werd er zondag met maar liefst 0-7 gewonnen van Metalist 1925. Van de vier verdedigers die in het meest recente competitieduel speelden, is er donderdag slechts één beschikbaar. "we hebben een probleem achterin en we zijn nog steeds aan het puzzelen over hoe we dat kunnen oplossen", vertelt trainer Igor Jovicevic op de clubwebsite. "we zijn beide backs kwijt, Yukhym Konoply en Bogdan Mykhaylichenko, en missen ook centrale verdedigers Valeriy Bondar en Eduard Kozik door een schorsing.”
 
Maximus2702
 
46
16 maart 2023 om 07:18
Dus eigenlijk rouleert Slot helemaal niet zoveel? Gebruikelijke opstelling alleen Trauner ipv Pedersen. De titel laat je denken alsof de halve selectie wijzigt…
 
arsenal890
 
4
16 maart 2023 om 07:29
Hele rare titel inderdaad. Is gewoon sterkste elftal volgens Slot en precies hetzelfde als afgelopen wedstrijden op Trauner na. Had liever Paixao gezien ipv Idrissi.
 
B_Konijn
 
10
16 maart 2023 om 07:41
Idrissi gaat de laatste tijd wel lekker, behalve tegen Volendam waar niemand lekker ging. Paixao is ideaal voor het laatste half uur om gas te geven als het nodig is.
 
arsenal890
 
4
16 maart 2023 om 07:57
Ik vind Idrissi helemaal niks. De afgelopen wedstrijd was het ook vaak helemaal niks op 1 moment na.
 
4fRedondo
 
0
16 maart 2023 om 10:00
Waarom Paixao? Wat zien een hoop Feyenoorders wat andere Feyenoorders en overige fans niet zien? Hij heeft een goed schot. Is snel. Maar het ligt bij elk windvlaagje op de grond. Daar begin ik mij steeds meer aan te ergeren en moet ik de overige fans gelijk in geven.
 
BintroGeraldo
 
3
16 maart 2023 om 10:14
Paixao kan uit het niets een doelpunt maken bij Idrissi heb ik dat totaal niet. Ook komt hij ze man niet voorbij, Paixao komt zijn man ook niet altijd voorbij maar zorgt met zijn techniek dat de verdediger wel een overtreding nodig heeft om hem te stoppen.
 
arsenal890
 
3
16 maart 2023 om 10:39
Paixao is snel, heeft een goed schot en kan een man passeren. Ja hij ligt soms te snel maar wordt vaak ook gewoon aangetikt. In alles beter dan Idrissi na mijn mening.
 
MrKrillin
 
1
16 maart 2023 om 08:13
"alleen Trauner ipv Pedersen." En daardoor ook Geertruide naar rb. Dat is ook een wijziging Maar ja titel gaf ander beeld. Ik was echt bang dat Feyenoord een B-elftal zou opstellen. Mijn eerste gedachte was ook waaaaarom Feyenoord... Zo dichtbij en zoveel punten kunnen gehaald worden voor NL.
 
Skylab
 
2
16 maart 2023 om 09:20
Wel een terugkerende opmerking wat betreft de Titels die hier door VZ gebruikt worden. Je zou bijna zeggen "misleidend" of "fake news"
 
B_Konijn
 
17
16 maart 2023 om 07:38
Ik zie liever Bullaude een keer starten. Zal in de tweede helft wel komen. Hele Kuip erachter vanavond en gaan. Zou mooi zijn zeg, kwartfinale.
 
Twenteov
 
9
16 maart 2023 om 08:32
Fijne techniek die Bullaude. Mooi om naar te kijken. Ik denk dat jullie het over de streep gaan trekken en hoop het ook.
 
bizzlad
 
1
16 maart 2023 om 09:17
Interessante speler waar ik absoluut meer van wil zien. Toen Szymanski geblesseerd was, was dat denk ik de ideale kans om die jongen meer te laten spelen. Helaas nauwelijks gebeurt omdat Slot op de een of andere manier het idee heeft gekregen dat Dilrosun ook op 10 kan spelen. (1 x leuk gedaan, daarna altijd drama, dus begrijp hem niet helemaal.) Nu Szymanski weer terug is denk ik dat Bullaude het met inval beurtjes moet doen...maar dat is iig iets. Ik zie zelf liever Dilrosun en Paixao op de vleugels ipv altijd maar Alireza en Idrissi. Vooral laatstgenoemde word ik vreselijk moe van. Constant maar hetzelfde proberen en het lukt bijna nooit. Er valt wel eens een balletje goed en op basis daarvan lijkt hij te mogen blijven staan.
 
Pablonino
 
1
16 maart 2023 om 07:41
Vorige week de wedstrijd chagrijnig afgesloten maar na Volendam heb ik toch wel weer erg veel zin in vanavond. De laatste 8 weer in het vizier. Ben benieuwd wat voor Shaktar komt opdagen aangezien er nog wat spelers terugkeren maar in de Kuip moeten we het toch gewoon afmaken. Het voelt weer aan als een mooie matchday met hopelijk als afsluiter een feestje in de Kuip na het laatste fluitsignaal. Dan kan het ook niet anders dan dat er een mooie kwartfinale uit gaat rollen.
 
repuiztav
 
7
16 maart 2023 om 07:48
Dit MOET goedkomen tegen Shakthar. Vooral thuis. We hebben ze vorige week helemaal overhoop gespeeld, maar wederom niet de kansen verzilverd. Ik hoop alleen niet dat we tot het gaatje moeten gaan en nog een verlenging moeten spelen. Het wordt ook tijd dat Bullaude en Paixao een kans krijgen in de basis.
 
JuventusPuglia
 
1
16 maart 2023 om 08:31
En toch moet je uitkijken, Shakthar heeft amper een kans nodig om te scoren. Hebben in de Cl groepsfase laten zien. Wonnen ook uit bij Leipzig
 
Vernon
 
0
16 maart 2023 om 08:55
Shakhtar betaalt 7 bij de boekies. Absurd. Heb direct ingezet. Feyenoord is wel favoriet maar echt niet in deze mate.
 
JuventusPuglia
 
1
16 maart 2023 om 09:10
Ja dat is wel heel hoog, thuis 1-1 tegen Real Madrid uit maar met 2-1 verloren, 2 maal gelijk tegen Celtic 1 x verloren van Leipzig en uit gewonnen bij Leipzig, Sluwe ploeg hoor
 
bizzlad
 
1
16 maart 2023 om 09:18
Waar is het dan mis gegaan bij die gasten? Of hadden ze vorige week gewoon een total off day? Want toen konden ze er echt niets van en konden wij ons schamen dat Feyenoord niet gewoon met een comfortabele 4-0 naar huis ging.
 
repuiztav
 
0
16 maart 2023 om 10:05
Hadden ze toen ook niet spelers als Mudryk etc. nog? Volgens mij zijn ze sindsdien redelijk uitgekleed.
 
JuventusPuglia
 
1
16 maart 2023 om 10:27
Ja maar dat is het juist, ze zijn voetballend minder, Maar hebben aan amper een kans genoeg om te scoren. Feyenoord is beter maar het blijft oppassen met zulke ploegen
 
bizzlad
 
3
16 maart 2023 om 10:39
Iedere ploeg heeft tegen Feyenoord aan 1 a 2 kansen genoeg om te scoren. Helaas moet Feyenoord daarvoor enorm veld overwicht hebben en 30 halve kansen creeeren (nadat we achter zijn gekomen). Verwacht ook een 2-1 vanavond, waarbij we wrs binnen een minuut of 10-15 "gewoon" weer achter staan. Ontlading als die winnende toch weer valt ergens tussen minuut 88-98
 
JuventusPuglia
 
1
16 maart 2023 om 11:03
Dat zou mooi zijn haha! Tegen Feyenoord is het ook niet over tot er daadwerkelijk word afgefloten
 
Gerben1978
 
1
16 maart 2023 om 07:50
Had het de komende wedstrijden liever in deze opstelling willen zien. Defensieve zekerheid, opkomende backs en extra creativiteit op middenveld. Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Kökçu, Bullaude; Szymanski, Giménez. Wij gaan het zien, maar begin de spanning al te voelen.
 
misgunner39
 
2
16 maart 2023 om 08:55
Waarom start Paixao nooit de laatste tijd? Ik zou zeggen Alireza eraf en Paixao erin. Vond alireza de laatste 2/3 wedstrijden niet zo sterk en 1 op 1 is paixao veel beter en fijner te hebben op die positie.
 
mitchajax020
 
1
16 maart 2023 om 09:31
Je denkt de halve selectie als je de titel ziet staan. Ga kijken en zou mooi zijn, Feyenoord als zowel Az door.
 
Giannini
 
0
16 maart 2023 om 09:46
Feyenoord gaat sowieso door, AZ zou ook mooi zijn, maar marge is vrij klein en Lazio is wel andere koek dan Shakhtar…
 
Musi26
 
0
16 maart 2023 om 09:31
Wie er ook zal spelen, feyenoord gaat dit makkelijk winnen, zoals ik voor de eerste wedstrijd al aangaf. Shaktar heeft absoluut niet het niveau om door te gaan. Mocht dit wel gebeuren, dan heeft feyenoord het laten liggen.
 
Giannini
 
0
16 maart 2023 om 09:47
Feyenoord gaat dit inderdaad niet laten liggen.
 
madmarcel
 
3
16 maart 2023 om 11:00
Ik heb alle vertrouwen in vanavond....en dat is een slecht teken want Feyenoord kennende gaat het dan juist mis. Maar gezien de Europese thuis resultaten onder Arne Slot ook vol in het voordeel van Feyenoord zijn ga ik er vanavond even goed voor zitten en dan hopelijk een klein feestje na de 89e minuut :-)