Vermoedelijke XI Oranje: Van Gaal heeft tal van verrassingen in petto
Dinsdag, 29 november 2022 om 07:20

Het Nederlands elftal staat dinsdag voor de laatste horde in de groepsfase van het WK. Er zal gewonnen moeten worden van Qatar om groepswinst veilig te stellen, en het liefst met ruime cijfers. Bondscoach Louis van Gaal gaat die uitdaging volgens het Algemeen Dagblad aan met meerdere nieuwe namen op het startformulier. Zo mag Marten de Roon zich opmaken voor zijn eerste basisplaats en raakt Steven Bergwijn zijn plek verrassenderwijs kwijt aan Vincent Janssen. Ook Memphis Depay verschijnt zoals bekend aan de aftrap.

Na een moeizame 0-2 zege op Senegal mocht Nederland zich zeer gelukkig prijzen met een 1-1 tegen Ecuador. Oranje creëerde nauwelijks kansen tegen de Zuid-Amerikanen, en ook het duel daarvoor bewees dat de succesformatie nog niet gevonden is door Van Gaal. Daarom besluit de keuzeheer wederom flink te schuiven met zijn pionnen. Vooral de samenstelling van de voorste vijf is aan verandering onderhevig. Janssen en Depay vormen het spitsenduo, dat vrijdag nog gevormd werd door Bergwijn en Cody Gakpo. Laatstgenoemde staat nu, net als in het openingsduel, achter de spitsen.

Het blok op het middenveld wordt gevormd door Frenkie de Jong en De Roon. Van Gaal heeft het ideale puzzelstukje voor naast zijn vedette nog niet gevonden, daar zowel Steven Berghuis als Teun Koopmeiners nog niet wist te imponeren dit toernooi. De Roon krijgt nu de kans om zich te laten zien. "Wat beter moet, is het spel aan de bal, maar het is ook een stukje agressie. Dat druk zetten moet al hoger op het veld gebeuren", zei Van Gaal afgelopen weekend over het duel tegen Ecuador. Vermoedelijk ligt die observatie ten grondslag aan de keuze voor De Roon.

Van Gaal houdt wel vertrouwen in zijn achterste zes. Dat betekent dat Andries Noppert zich mag opmaken voor zijn derde interland en dat Daley Blind, Nathan Aké, Virgil van Dijk, Jurriën Timber en Denzel Dumfries (v.l.n.r.) de defensie vormen. Alles bij elkaar genomen lijkt Xavi Simons dus genoegen te moeten nemen met een invalbeurt. Van Gaal hintte maandag tijdens de persconferentie nog op speeltijd voor de seizoensrevelatie. "Tegen Xavi Simons heb ik gezegd dat hij een volgende stap zou kunnen maken. Ik neem waar dat hij als speler een stijgende ontwikkeling doormaakt, dat hij probeert uit te voeren wat we van hem verlangen", zei de bondscoach.

De tegenstander
Voor Qatar is het vooralsnog een WK-debuut om te vergeten. Het openingsduel tegen Ecuador werd kansloos met 0-2 verloren, terwijl Senegal met 1-3 eveneens een maatje te groot was. Nederland - als nummer acht van de wereld het hoogst geklasseerde land op de FIFA-ranglijst - zal Qatar al niet minder angst inboezemen. Het duel zal voor de wereldwijde nummer vijftig vooral om de eer gaan, daar het land al is uitgeschakeld.

Bondscoach Félix Sánchez zei maandag op de persconferentie dan ook te hopen op een 'waardig afscheid'. "We gaan proberen tegenstand te bieden, maar laten we ook genieten. Het is een hele eer dat we hier staan. Hopelijk kunnen we het WK een beetje waardig afsluiten." Het duel in het Al Baytstadion zal afgetrapt worden om 16.00 uur en staat onder leiding van de Gambiaan Bakary Gassama. Bij een overwinning komt Nederland op zeven punten en kan alleen Ecuador nog over Van Gaal en co heen klimmen. Daarvoor moeten de Zuid-Amerikanen echter wel met minimaal drie doelpunten verschil van Senegal winnen. Het zou in dat geval aankomen op het Fair Play-klassement.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk (c), Aké, Blind; De Roon, F. De Jong; Gakpo; Janssen, Memphis

Vermoedelijke opstelling Qatar: Barsham; Mohammad, Ró-Ró, Khoukhi, Hassan, Ahmed; Boudiaf, Al-Haydos (c); Ali, Madibo, Afif

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
6
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
5
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
26
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (214)

 
Chari
 
194
29 november 2022 om 07:24
Man man man wat een armoe
 
baradona
 
87
29 november 2022 om 07:33
Ik verwacht geen verrassing in de achterhoede, hoe noodzakelijk dat ook is. Aangezien Dumfries en Blind volledig uit vorm zijn. Een middenveld met de Jong, De Roon en Klaassen ( verschrikkelijk) en dan Memphis en Gakpo in de spits. Louis gaat gewoon met 5 achterop spelen tegen Qatar …. Niveau Liechtenstein……Ga nou gewoon 4-3-3 spelen met Malacia, Frimpong als backs , Simons op 10 , en dan voorin Gakpo - Luuk de Jong en Lang …..
 
Davy de Pauw
 
86
29 november 2022 om 07:36
Waarom voor 1 duel naar 4-3-3, om straks in de volgende rondes weer terug te wisselen naar 5-3-2? Ook onzinnig. Zelfs in een 8-1-1 zou je nog van Qatar moeten winnen.
 
Ducktaildo
 
99
29 november 2022 om 07:48
Davy. Waarom in de volgende rondes weer naar 5-3-2? Heb jij de extra defensieve zekerheid gezien? Ik zie alleen maar verdedigers die het hele systeem niet snappen en zoekende zijn. Spelen alleen maar 5-3-2 omdat anders Blind op het bankje moet plaatsnemen, en Van Gaal weet ook dat Blind niet bepaald een goede bankzitter is...
 
baradona
 
48
29 november 2022 om 07:58
Dat spelen we toch ook bijna ? De Jong zakt altijd in om de bal te halen , dat maakt 6 ….De Roon gaat de eigen helft niet over dat maakt 7 , en Klaassen kan ik niet eens meerekenen …. Zelfde geldt voor Depay, dat is gewoon een patiënt die aan het revalideren is. Dat 5-3-2 experiment is toch volledig mislukt ? Je voetbalt 3 kansen bij elkaar tegen Senegal en Ecuador.
 
Mr_knowledge
 
20
29 november 2022 om 08:05
Waarom heb je kwalificaties met 4-3-3 gespeeld en nu op het WK doe je iets anders wat totaal niet loopt. Juist tegen Qatar had ik wel snelle spelers erin gezet ipv Janssen en blind. Ow wacht andere snelle buitenspelers heeft van Gaal niet meegenomen. Heerlijk gelijk spel zou van Gaal op zijn plek gezet worden. Ik denk wel dat we gaan winnen, als het maar niet zo wedstrijd wordt als de afgelopen 2 keer.
 
4fRedondo
 
20
29 november 2022 om 08:47
@baradona, Correctie: 4 kansen (3 doelpunten). Wil niet zeggen dat het experiment is mislukt. Probleem is dat Van Gaal ontzettend veel spelers heeft geselecteerd die niet in vorm zijn. Pasveer, Blind, Timber, De Vrij, Van Dijk (?), Dumfries, Klaassen, Depay, Bergwijn, Noa Lang (?). Tel daarbij op dat Malacia niet wekelijks speelt, Bijlow zijn vorm stijgende is en Luuk lange tijd geblesseerd is geweest. Ik kan niet begrijpen waarom hij Frimpong en Simons niet opstelt vandaag. Taylor zou vandaag ook mogen starten, daar je met De Roon weet wat je hebt en kan verwachten. Begin gewoon met Noppert, Malacia, Ake, Van Dijk, De Ligt, Frimpong, De Jong, Taylor, Simons, Gakpo, Depay. En wissel in of na de rust Simons voor Berghuis, Depay voor Luuk en Gakpo voor Noa Lang. Eventueel Malacia nog voor Blind.
 
rayvg
 
17
29 november 2022 om 09:08
onzin verhaal, van gaal heeft al 433 gespeeld wat goed liep in de kwalificatie´s. Wie stond daar linksback? Waarom vertel je dit soort onzin leugens altijd ducktaildo. 532 alleen om blind er in te zetten wat een grappenmaker
 
Dennis1995
 
2
29 november 2022 om 09:22
Ben jij dat Ronald?
 
GluubsterTJ
 
24
29 november 2022 om 09:29
Hoezee, we beginnen weer met Janssen, Blind en zelfs de Roon is opgesteld om die goed voetballende Qatarezen op te vangen, want stel je voor. Je zou bijna gaan hopen op uitschakeling. Wat een gedrocht van een opstelling weer, vind er nog geen piep aan dit wk.
 
 
8
29 november 2022 om 09:40
Kijk nou uit, anders kom ik weer roepen dat je niet negatief mag zien Gluubster Nee oke, als dit de opstelling is, kan ik het ook niet meer rechtlullen.
 
GluubsterTJ
 
12
29 november 2022 om 09:47
Haha Migi, al zou je de beste advocaat ter wereld zijn, deze opstelling is toch niet meer goed te praten? Het zal wel goed tegen Qatar, maar tegen een redelijk team als Zwitserland, USA of Servië is het gewoon exit met deze opstelling.
 
rubje
 
2
29 november 2022 om 10:27
Ik begrijp wel dat van Gaal het nu met de Roon probeert, het middenveld/aanval loopt nog niet. Daar is het dus nog steeds zoeken naar de juiste spelers naast Frenkie de Jong. Dat hij dan nu de Roon wil testen zodat Frenkie zich meer op de aanval kan concerteren is helemaal geen gekke gedachte. Tegen Ecuador verloren we elk duel op het middenveld, hopelijk gaat dat met de Roon beter. Helemaal tegen de sterkere landen leek mij de Roon al de voorkeur te hebben. En tjah een blind wisten we al van te voren dat die gewoon elke wedstrijd gaat starten. Als je verwacht dat Malacia mag beginnen onder van Gaal dan heb je waarschijnlijk weinig wedstrijden gekeken het afgelopen jaar. De enige speler die ik minder begrijp is Jansen, ja tegen Qatar zal hij zijn duels hopelijk wel winnen, maar die gaat tegen de betere landen helemaal niks winnen(zoals hij al tegen Senegal liet zien) Mocht je op de counter willen spelen zet daar dan een speler met snelheid neer naast Depay(gakpo, Bergwijn, Lang, desnoods Xavi) en wil je een speler die de duels wint en Dan Depay in stelling brengt lijkt de Luuk daar veel geschikter voor.
 
Emz01
 
5
29 november 2022 om 10:57
Haha 4fredondo toch. De Vrij noemen bij spelers die niet in vorm zijn. Dan heb je enkel de headlines van twee maanden geleden gevolgd. En dan als kers op de zure taart Taylor noemen als potentiële basisspeler...
 
BerrieDriessen
 
0
29 november 2022 om 12:52
Dat vind ik een hele mooie opstelling veel snelheid in de ploeg
 
Eindtovenaar10
 
8
29 november 2022 om 08:46
De Roon opstellen tegen Qatar is inderdaad armoe. Ik voorspel een 1-0 overwinning en worden 2e in de poule
 
consy
 
25
29 november 2022 om 08:48
Ik vind het echt onwerkelijk dat Janssen überhaupt nog de kans krijgt. Hij was zogenaamd een een op een vervanger qua spel volgens van Gaal, waarom zou je ze nu dan beiden opstellen? Die man heeft het niveau niet, leuk als hij straks redelijk speelt tegen een uitermate zwak Qatar maar dat doet er niks aan af dat die man niet in Oranje hoort te spelen. In werkelijk waar alles is hij een mindere spits van Luuk de Jong. En dan Marten de Roon.. tegen Qatar.. ik dacht dat we eindelijk af waren van dit soort non voetballers in wedstrijden waar wij meer de bal hebben maar dan zie je opeens zijn naam weer opduiken. Het is echt triest dat iemand als Gravenberch hiervoor thuis blijft (voetballend, in de groep zal hij best goed liggen en dat is belangrijk voor die paar weken).
 
13Nesta13
 
15
29 november 2022 om 09:11
Ja ik snap ook totaal niet dat Gravenberch er niet bij is. Iedereen ziet toch dat hij veel completer is dan alle andere middenvelders die er nu bij zijn? Je had ook gewoon zo kunnen spelen (zie opstelling). En als je dan tegen wilt houden de Roon er in voor Gravenberch. En als je achter staat Luukie er in. Maar dan kun je tenminste de bal in de ploeg houden en vaker dan 3 keer overspelen, buiten tikkie terug tikkie breed om. Ik snap er ook weinig van.
 
 
8
29 november 2022 om 09:16
Luukie heeft nog nooit een minuut gemaakt onder van Gaal. Ook in zijn eerste periode niet. Die gaat echt niet invallen. Dat Gravenberch niet mee is, vind ik logischer dan een Veerman die niet mee is
 
13Nesta13
 
8
29 november 2022 om 09:23
Haha Veerman. Die komt de middencirkel nieteens uit en heeft nog nooit een bal afgepakt. Leuk als er niemand is die hem aanpakt, maar ik weet niet of je het WK volgt? Zelfs die kleine landen zitten er kort op. Bovendien heeft Gravenberch al jaren op CL goed meegedraaid. Veerman wordt voorlopig nog elke `top`-wedstrijd voorbijgelopen.
 
Fossen
 
22
29 november 2022 om 09:33
Niet om flauw te doen, maar Veerman heeft meer duels gewonnen en meer intercepties in de Eredividie dan spelers als Berghuis, Kökcu, Taylor, Clasie of Gutierrez. Bron: Opta.
 
GluubsterTJ
 
9
29 november 2022 om 09:34
Toch heb je in zo`n wedstrijd als dit heel veel aan Veerman. Zul je wel niet inzien, want hij staat zogezegd alleen in de middencirkel "haha". Is zo`n beetje de enige speler, naast Frenk wellicht, die de bal exact op de plek krijgt waar hij wil. Gravenberch doet het al tijden met invalbeurten, jammer voor hem. Maar op die manier kan je je kwaliteiten natuurlijk niet etaleren.
 
13Nesta13
 
6
29 november 2022 om 10:01
Ik heb gekeken: 12 intercepties dit seizoen. In alle competitiewedstrijden. Dat is niet zoveel hoor. En hij wordt vaak overlopen. Dat is toch gewoon het geval? Statistisch gezien is bijvoorbeeld Reijnders bijvoorbeeld nog een klasse beter. Die creëert nog meer kansen. Heeft 27 intercepties. En heeft ook veel meer loopvermogen.
 
Muke10101
 
7
29 november 2022 om 10:03
Fossen komt weer met zijn oogappeltjes aan. Het wordt steeds gekker. Veerman hahaha
 
Fossen
 
2
29 november 2022 om 10:08
Ik zeg niet dat hij er veel heeft, ik zeg dat hij er niet weinig heeft als je het vergelijkt met andere midddenvelders bij topclubs.
 
13Nesta13
 
1
29 november 2022 om 10:09
Inderdaad. Simons, Gakpo, Luukie en Sangaré zijn de sterkhouders bij PSV. En ook Gutierez is eigenlijk beter dan Veerman. Als hij er in staat winnen ze vaker. Veerman is leuk tegen Volendam. Verder niet.
 
Fossen
 
6
29 november 2022 om 10:10
@Muke, vandaag voor het eerst hier? Ik heb vaak genoeg kritiek op Veerman. Ik reageer nu alleen op een specifieke statistiek om het in perspectief te plaatsen. Dat jij daar niet tegen kan is niet mijn probleem. 'Oogappeltjes', lol.
 
FR-Berend
 
8
29 november 2022 om 10:19
Had Kokcu maar voor NL gekozen, dan hadden we een geweldig voetballend middenveld gehad met Frenkie en Orrie
 
13Nesta13
 
2
29 november 2022 om 10:21
Veerman blinkt anders totaal niet uit in intercepties. Ik weet niet hoe jij daar bij komt. En in kansen creëren ook niet. Hij wint enkel meer persoonlijke duels dan dat hij er verliest. Maar statistisch gezien speelt hij een matig seizoen. Kokcu, Taylor, Reijnders en vele andere spelen dan nog beter. Het klopt dat Veerman niet mijn smaak is. Maar als jij het met statistieken wilt bewijzen moet je niet zomaar wat roepen. Een speler als Gakpo of Simons die zijn qua speler mijn smaak en de statistieken laten dat zien. Veerman mag de veters van Reijnders nog niet eens strikken wat dat betreft. En dat zegt heel wat.
 
Fossen
 
8
29 november 2022 om 10:43
Jij leest niet zo heel goed he? ??
 
rubje
 
1
29 november 2022 om 10:45
Ik had Gravenberch er ook graag bijgezien ipv bijv een Taylor, maar tegen sterkere tegenstanders zie ik toch liever een de Roon naast Frenkie staan. En of er nu een Flekken of een Noppert op doel staat zal ook niet veel verschil maken. Verder zou ik inderdaad hopen dat van Gaal in de 4231 variant gaat spelen met de door jouw genoemde spelers. Dumfries eventueel vervangen door Fripong en dus de Roon op de plek van Gravenberch.
 
Sportparade45
 
9
29 november 2022 om 10:18
Blind er weer in ????
 
Japie_Krekel
 
5
29 november 2022 om 10:54
Houthakker Vincent Janssen weer. Waarom niet een keer Noa Lang een kans geven of een keer Xavi Simons op 10 en Gakpo in de spits. Malacia had imo ook een keer de kans mogen krijgen. Voldoet hij niet kan je je onofficiele zoon Daley Blind er weer inzetten
 
LeidseHood
 
1
29 november 2022 om 13:13
Altijd genieten van de optimistische Nederlandse volksaard op dinsdagmorgen match day, Nederland tegen het niet te onderschatten Qatar Eerste reactie begint met 'man man man', dat is precies hoe ik ook die opstelling las. Maar twee biertjes later zal ik er vanmiddag toch wel weer zin in hebben (don't judge, maar eerlijk dit oranje op thee of limonade zou ik niet volhouden).
 
robmaas
 
24
29 november 2022 om 07:25
Word niets met timber in het veld,weet je in ieder geval dat je tegendoelpunten gaat krijgen.
 
Oenieboy
 
42
29 november 2022 om 07:31
Inderdaad, de Ligt was matig. Timber was gewoon ronduit slecht. Janssen snap ik ook niets van, die heeft echt niets gebracht. En volgens mij zat het probleem in het middenveld, imo door de 532 opstelling. Maar dat zie ik Louis nooit veranderen.
 
100% Meijer
 
25
29 november 2022 om 07:32
Van Dijk is ook dramatisch en Janssen ook. Ik snap niet dat er tegen Qatar niet met frissere spelers begonnen wordt
 
Oenieboy
 
37
29 november 2022 om 07:38
Van Dijk haalt zijn niveau wellicht niet helemaal, maar blijft de beste verdediger en natuurlijk aanvoerder. Die moet je er niet uithalen. Verder met je eens, want ik zie het NL nog wel eens lastig krijgen.
 
Pieterpost
 
12
29 november 2022 om 07:43
Die Louis zit misschien nog wel zo in elkaar dat ie expres slecht wil beginnen en dan later pas de wedstrijd minimaal winnen, zodat we de underdog blijven dit WK en niet te vroeg pieken. Of ben ik nu een complotdenker? ??
 
Vernon
 
9
29 november 2022 om 07:55
Je kan niet alle spelers onzeker gaan maken, dat helpt niet. Van Dijk is gewoon een zekerheidje, we hebben gewoon niet 2 of 3 betere. Als je hem eruit haalt maak je iedereen in verwarring
 
Oenieboy
 
9
29 november 2022 om 07:56
Ik heb mijn eigen onderzoek gedaan en heb vastgesteld dat jij geen complotdenker bent ??
 
Partyboooi
 
53
29 november 2022 om 07:25
Daar kan ik wel mee leven, al had ik liever Malacia een keer gezien. Blind voegt echt helemaal niets meer toe
 
jurumy
 
43
29 november 2022 om 08:04
Ik word gewoon een beetje boos bij de gedachte dat spelers het wel laten zien bij hun club maar alsnog aan de kant worden gezet omdat er met een Ajax bril naar wordt gekeken. Pffff fijne dinsdag allen
 
Sander555
 
31
29 november 2022 om 08:09
Geloof je echt dat Louis in zijn laatste klus zoveel mogelijk ajaxspelers probeert op te stellen? Geloof ik helemaal niks van. Maar dat er wat vernieuwing in mag is duidelijk
 
bobson1982
 
18
29 november 2022 om 08:21
Sander, er zijn nou eenmaal mensen die het woord 'Ajax' nooit kunnen loslaten, ook niet tijdens een WK. Louis is een Ajax trainer, de Ajax spelers waren het slechtste.. blablabla. Dan had Louis toch ook Pasveer en Taylor al laten spelen?
 
 
28
29 november 2022 om 08:22
Niet bewust, dat kan ik mij niet voorstellen. Maar gezien zijn geschiedenis bij Ajax, lijkt hij daar wel zwaar gekleurd. Eerst als Rensch oproepen. Nu meermaals met Blind gestart en met Klaassen gestart tegen Ecuador. Pasveer laten keepen, daar waar je Flekken en Bijlow hebt. Het zijn allemaal keuzes die niet uit te leggen vallen.
 
 
29
29 november 2022 om 08:40
In 2014 riep hij half Feyenoord op jongens. Van Gaal vindt zichzelf veel groter dan de club Ajax en laat zich daar echt niet in leiden.
 
 
14
29 november 2022 om 08:44
Niet bewust. Maar veel van zijn keuzes zijn echt niet te begrijpen. Ik snap bijvoorbeeld ook niet hoe hij zo'n hekel aan Luuk De Jong kan hebben. Die heeft nog nooit een interland onder Van Gaal gespeeld. Niet eens ingevallen. Dan komt hij nu ook weer met een Weghorst (tegen Ecuador). Dat zijn onbegrijpelijke keuzes. Ik zei ook al dat hij zich niet bewust door clubs laat leiden. Alleen doet hij dingen wel met voorbedachte rade. Er is gezegd dat de vele Ajacieden niet presteren. Dat er de vorige keer te veel waren opgeroepen. Ik zie Van Gaal ervoor aan om ze dan toch te laten werken en dan te zeggen "zie je wel"
 
rayvg
 
17
29 november 2022 om 09:12
probleem is eerder jullie anti ajax bril daar eens aan gedacht? Niet alles is de schuld van ajax en niet elke speler is beter dan die van ajax. Misschien aan gedacht de andere spelers net zo slecht of slechter zijn omdat we gewoon een matige selectie hebben op bepaalde posities? Ik denk dat jullie het zelfs jammer vinden dat janssen geen ajacied is want dan hadden jullie die ook weer er in kunnen gooien natuurlijk
 
 
9
29 november 2022 om 09:19
Ik vind het echt jammer dat men er altijd een clubdiscussie van wil maken. Als er een Ajacied bij zou zitten die goed genoeg is voor de basis, dan zeg ik dat natuurlijk gewoon. Het interesseert me werkelijk geen reet waar ze vandaan komen. Bij Oranje is er 1 speler die daaraan voldoet nu: Berghuis. De rest zouden allemaal wissel moeten zijn. Niet omdat ze van Ajax zijn maar omdat ze allemaal tekort komen. Bijkomend punt is alleen dat het veelal de Ajacieden zijn. En Janssen. En Koopmeiners vorige partij.
 
GluubsterTJ
 
11
29 november 2022 om 09:43
Vind ik dus ook heel jammer. Helaas heeft Louis heel veel (ex)Ajacieden meegenomen die totaal niet in vorm zijn. Die zouden dus eigenlijk niet in de basis moeten beginnen. Doe je dat eigenwijs toch, dan komt er logischerwijs kritiek. Zeker als het het zoveelste gedrocht van een pot opleverd. Maar dit geldt ook voor een Janssen, Depay en Dumfries eigenlijk, die dan even geen Ajacieden zijn(zie je, niet alleen jouw lievelingsspelertjes krijgen kritiek). Dit allen is dus niet de schuld van de Ajax-spelers, alvorens je daar weer gekwetst over bent, dit is door toedoen van van Gaal. Die heeft van zijn selectiebeleid een beetje een potje gemaakt.
 
toivonenboer
 
1
29 november 2022 om 09:49
Hou op man, als jij Berghuis de enige vindt, die daadwerkelijk basis hoort te staan, moet ik je toch heel rap corrigeren. Begrijp me niet verkeerd, Berghuis is 1 van de weinige spelers die wel (iets van) een goede vorm heeft, maar een Ake, Noppert, Frenkie de Jong, Gakpo verdienen hun plek net zo goed.
 
 
4
29 november 2022 om 09:52
@Toivonen: Ik zou de discussie nog eens goed lezen als ik jou was. Er gaat namelijk ergens nogal iets mis met jouw conclusie
 
Zytto34
 
9
29 november 2022 om 09:56
Mangalista "ik vind het jammer dat jullie er een clubdiscussie van maken." Volgens mij begin jij daar toch echt mee hahahaha.
 
 
5
29 november 2022 om 10:02
@Zytto; Dat was toch echt jurumy. Ik reageer er alleen op. Nota bene met de tekst dat Louis niet bewust Ajacieden oproept
 
GluubsterTJ
 
4
29 november 2022 om 10:03
@Zytto: kzou de reacties nog eens opnieuw lezen. Het is toch echt Jurumy die erover begint. Mangalista springt er daarna pas in.Heb je verder ook nog in een inhoudelijke reactie? Buiten een misplaatst lachje..
 
Che
 
79
29 november 2022 om 07:25
Tal van verrassingen, dan verwacht ik wederom een debutant als Xavi Simons en niet zijn oogappeltje Janssen of de andere centrale middenvelder. Gewoon winnen vandaag!
 
Pieterpost
 
33
29 november 2022 om 07:29
Ik snap niet dat Berghuis dan niet op 10 staat en Gakpo voorin ipv Janssen. Dat zou het meest op safe spelen zijn aangezien Berghuis al heeft laten zien goed te functioneren op 10 in dit systeem. Kun je Xavi dan op een gegeven moment laten debuteren en Berghuis eruit of eventueel een linie naar achter afhankelijk van zijn spel.
 
SilverFront
 
14
29 november 2022 om 07:38
Precies, en Gakpo is beduidend beter voorin dan op 10. Ook in de 1e wedstrijd tegen Senegal scoorde hij toen hij al naar voren was geschoven.
 
shenkie
 
16
29 november 2022 om 08:23
Over berghuis gesproken… kan iemand mij uitleggen wat hij zo verkeerd heeft gedaan tegen Senegal? Supergoed was hij niet, maar toch zeker 1 vd beteren. Als hij voor dit optreden gepasseerd wordt mag dumfries het 1e beste vliegtuig wel naar huis pakken! Maar dat is een publiekslieveling dus laten we vooral tegen blind de ligt en timber aan blijven trappen!
 
 
12
29 november 2022 om 08:31
Berghuis was inderdaad niet heel zwak. Dumfries weet je van dat hij veel kan toevoegen. Van Blind weet je dat je in geen enkel opzicht iets aan hem hebt. Verdedigen kan hij niet. Hij heeft geen goede pass meer. Positioneel zwak. Tergend langzaam. Dumfries heeft nog drive. Snelheid. Kracht. Daar kan je nog meer verwachten. Blind kan niet meer dan dat hij laat zien
 
Oenieboy
 
12
29 november 2022 om 08:40
En toch, zeg ik als non-fan van Blind, doet ie het beter dan Dumfries. Die man die speelt de bal alleen over de lijn of naar de verkeerde kleur. Wordt tijd voor 433 denk ik, zodat iedereen beter weet wat er van ze verwacht wordt. Heb nu het idee dat ze allemaal erg druk zijn met het systeem en coachen, waardoor ze minder voetballen.
 
 
11
29 november 2022 om 08:49
Dumfries wordt verpest door het systeem. Ik denk dat hij zo diep staan moet. En raakt inderdaad geen knikker. Alleen van hem weet je dat hij kwaliteiten heeft. Van Blind weet je dat hij er geen heeft
 
SilverFront
 
6
29 november 2022 om 09:21
Dumfries is 1 van de weinigen die juist altijd in dit systeem speelt, dus hij zou met meer vertrouwen moeten spelen dan bijv Blind. Dat is dus een drogreden.
 
rayvg
 
1
29 november 2022 om 09:23
Dumvries weet dat ie kwaliteiten heeft? altijd een matige speler geweest met gebrek aan beter in NL elftal. Een verbazend goed ek gespeeld (2,5 pot) na een heel slecht seizoen bij psv wat hem zn mooie transfer opleverde. Kan alleen hard werken. Was een lange tijd verdedigend degelijk maar zoals hij afgelopen wedstrijden speeld verdiend frimpong gewoon een kans omdat je weet dat dumvries zn lat ook niet bepaald hoog ligt dat hij ten alle tijden basis hoort ala frenkie, v dijk of depay die ook ontzettend goed kunnen zijn normaliter. Het belangrijkste van dumvries was zn harde werken en goede timing maar die zijn beide weggevallen. Dan liever iemand die de bal niet constant lek schopt.
 
 
2
29 november 2022 om 09:24
Helemaal niet. Hij speelt 532 als opkomende back bij Inter. Hier niet. Dit is heel anders
 
 
6
29 november 2022 om 09:25
@Ray: Ik zie ook liever Frimpong dan Dumfries hoor. Dat is het probleem niet. Ik heb ook liever Berghuis of Simons op 10 rn Janssen eruit. Maar het aller-, aller- allerliefst zie ik Blind niet meer
 
Fossen
 
24
29 november 2022 om 07:58
We moeten Simons natuurlijk ook weer niet groter maken dan hij is. Figuurlijk. Ik denk zeker dat hij wat teweeg kan brengen maar afgelopen dagen doet men hier en in de media ook wel alsof we de Verlosser op de bank hebben zitten. Jongen is 19 en speelt wel als een volwassene, maar er is meer nodig dan alleen creativiteit om dit elftal aan het voetballen te krijgen ben ik bang. Het systeem past gewoon niet.
 
Che
 
1
29 november 2022 om 08:17
Ik laat even in het midden of Xavi de man is voor dit Oranje. Mijn bericht was vooral ingespeeld op de titel van het artikel
 
Fossen
 
1
29 november 2022 om 08:26
Ah, helder. Dan vatte ik hem verkeerd op!
 
Pieterpost
 
2
29 november 2022 om 08:29
We hebben met dit systeem anders wel Belgi㫠op een hoop gespeeld. Mja als je met zo’n armoedig middenveld speelt is Simons gewoon wel degelijk een verademing. Louis zal heus wel overschakelen naar 4-3-3 mocht het zelfs met de inbreng van een Simons/lang/berghuis echt niet lopen.
 
Japie_Krekel
 
0
29 november 2022 om 10:59
Verlosser of niet, Xavi Simons heeft iig iets van creativiteit in huis. Iets wat ik momenteel echt mis in Oranje. We zijn daardoor voorspelbaar om te verdedigen
 
Pieterpost
 
29
29 november 2022 om 07:25
Wat een klote opstelling zou dit zijn. Dit zou weleens een scenario kunnen zijn dat we 60 minuten weer dramatisch spelen en dat een Xavi/lang ons dan moeten redden. Soms zou je haast denken dat Louis het erom doet.
 
Oenieboy
 
9
29 november 2022 om 07:36
Je moet gewoon 433 gaan spelen. Je verdediging is sterk genoeg met Ake en Van Dijk. Probleem zit hem nu in het middenveld, die geen bal kan vasthouden, waardoor je met enige druk direct wordt overlopen. Timber eruit voor een Xavi of Berghuis lijkt me prima.
 
Pieterpost
 
4
29 november 2022 om 07:39
Ja het middenveld is echt het probleem. De creativiteit is zo ver te zoeken. Frenkie speelt ook alsof hij weer net is begonnen bij Barca. Zelfs hij weet zich geen raad met zo weinig creativiteit voor hem. 4-3-3 gaat hem denk ik niet worden tenzij we echt uitgeschakeld dreigen te worden.
 
Soccerfan_1
 
4
29 november 2022 om 07:44
Tegen sterkere tegenstanders is je verdediging helemaal niet sterk. Daarom is dat systeem beter. Maar vandaag is 4-3-3 wel beter. De Roon opstellen is in mijn ogen wel een betere optie
 
Ducktaildo
 
8
29 november 2022 om 07:51
Soccerfan_1. Dat 5-3-2 systeem waarin onze verdedigers nooit spelen? Zij zijn meer bezig met coachen hoe het precies moet staan, dan dat zij bezig zijn met verdedigen of doordekken. Het straalt zoveel onzekerheid uit.
 
Oenieboy
 
7
29 november 2022 om 08:02
Soccerfan, hoe kan het dat een verdediging, met zulke grote namen, niet goed is? Omdat ze veel slechter presteren in deze opstelling. Ake kan mooi de gaten van Blind dichtlopen, Van Dijk moet regelmatig als een eenmansverdediging de ballen wegrossen, Timber denkt volgens mij dat hij aan het korfballen is en Dumfries raakt geen ene pepernoot meer, omdat ie alleen maar naar voren moet rennen en de bal niet kwijt kan aan medespelers.
 
Woutballoh
 
5
29 november 2022 om 08:35
Ake is een links centrale en vdijk is een links centrale. Kan niet allebei. Xavi rechts , Gakpo links en Luuk in de spits!
 
ModricMagic
 
1
29 november 2022 om 10:32
Alsof de verdediging nu wel zo goed is met 5-verdedigers. Met 4 kan het ook prima en dan zet je De Roon er maar voor. Iedereen heeft totaal geen idee hoe die moet staan in een 5-mans defensie. Alleen De Vrij heeft centraal ervaring ermee. Dumfries ook maar die moet alleen maar rennen.
 
13Nesta13
 
0
29 november 2022 om 10:32
Soccerfan_1 Het is niet waar dat hoe meer goede verdedigers je opstelt hoe minder goals je tegen krijgt. Je moet op een gegeven moment ook hoog druk zetten, de bal in de ploeg houden en aan de bal een mannetje kunnen uitspelen om balbezit te houden. Als je de tegenstander naar achter dringt, kunnen ze ook niet aanvallen. Balbezit en hoog druk zetten is vaak de beste verdediging. Dat heeft weinig met de namen te maken maar alles met het systeem. En dat systeem klopt op dit moment gewoon niet.
 
PSVMANUNITED
 
0
29 november 2022 om 11:07
@woutballoh: Van Dijk is rechtsbenig, die kan echt wel rechts centraal spelen hoor en anders went hij dat zichzelf maar aan. In een tweemanscentrum is dat lang niet zo moeilijk als in een driemanscentrum. Varane bijvoorbeeld heeft bij Real Madrid ook jaren links centraal gespeeld als rechtspoot, terwijl hij bij United nu rechts centraal speelt en daar doet hij het niks minder. Daarnaast moet Aké sowieso spelen wat mij betreft. Presteert van alle verdedigers eigenlijk het best dit seizoen op clubniveau (houdt een groot gedeelte van het seizoen gewoon namen als Dias, Laporte en Stones op de bank) en is al meer dan een halfjaar de beste verdediger in het Nederlands elftal en dat terwijl hij de moeilijkste positie achterin heeft omdat hij Blind moet compenseren. Die 4-2-3-1 die hierboven geschetst werd met Malacia, Aké, Van Dijk, Frimpong in de verdediging lijkt mij een geweldige en complementaire verdediging die een 5-3-2 meteen onnodig zou maken en waarmee we tenminste kunnen voetballen.
 
Sirius
 
0
29 november 2022 om 13:56
Tja, misschien hadden we dit ook na kunnen gaan toen Van Gaal de opvolger zou worden. In 2014 forceerde hij deze speelstijl al op de ploeg en ook bij United was het spel vaak erg slaapverwekkend. Wanneer heeft hij eigenlijk voor het laatst een ploeg mooi laten voetballen? Dat was Bayern en dat is gewoon al 12 jaar geleden. Van Gaal heeft het al heel lang niet meer echt.
 
Hernanes
 
27
29 november 2022 om 07:26
Tegen Qatar met 5-3-2 aantreden zou ik beschamend vinden.
 
acmilanajax
 
8
29 november 2022 om 07:29
Want? 532 kan ook heel aanvallend zijn.
 
Oenieboy
 
34
29 november 2022 om 07:32
Kan misschien, maar met dit middenveld? Denk het niet.
 
SilverFront
 
5
29 november 2022 om 07:39
Met 532 aanvallend spelen ligt de nadruk juist op de backs/vleugels. Als Blind en Dumfries geregeld naar voren schuiven, en Frenkie of de Roon als slot op de deur op het middenveld staat dan kun je wel degelijk aanvallend spelen.
 
Oenieboy
 
18
29 november 2022 om 07:47
Dat zou zo moeten ja. Maar heb jij Dumfries en Blind zien spelen de laatste wedstrijden? Die kunnen of de bal niet kwijt of spelen de bal naar de verkeerde kleur. Als alles zou lopen ben ik het met je eens, maar in dit geval is dat een utopie. Je hebt geluk dat je nu tegen de zwakste tegenstander op het WK speelt, anders zou het nog erg lastig worden.
 
Hernanes
 
11
29 november 2022 om 07:58
Dat kan maar in de eerste twee wedstrijden heeft Nederland vier schoten gelost. Dit systeem werkt absoluut niet momenteel. Om er dan verkrampt aan vast te houden lijkt mij niet slim. Los daarvan gaat het tegen onze voetbalcultuur en mijn kijkplezier in. Ik vind het echt helemaal niks.
 
SilverFront
 
0
29 november 2022 om 09:19
Ben het inderdaad eens met je dat het niet loopt. Maar het gekke is dat het in de nations league wel gewoon prima werkte. We speelden geen wereld partijen, maar een stuk beter dan nu. En dat met precies dezelfde spelers. En van Gaal heeft al aangegeven niet af te willen wijken van dit systeem, al zou ik ook liever zien dat hij in ieder geval tegen Qatar in een 433 opstelling speelt. Met het uitzicht op 1/8e finales zal hij wellicht toch hopen dat het gaat lopen in een 532, zodat we ook klaar zijn voor een evt topper tegen Engeland bijv.
 
rayvg
 
1
29 november 2022 om 09:28
je zou dan 532 met cody en frimpong op de vlanken moeten spelen ala kuyt toen. maar met dumvries en blind is het gewoon een statische 532 en helemaal niet ook aanvallend in te vullen.
 
Japie_Krekel
 
1
29 november 2022 om 11:00
@Silverfront De Nations League zijn veredelde oefenwedstrijden. Daarin spelen teams niet met het mes op de tanden zoals zo een Ecuador
 
Sirius
 
0
29 november 2022 om 13:54
Ik ben het met Japie eens. Die Nations League zijn oefenwedstrijden waar je dat vuur in het spel niet ziet. Echter was het ook toen niet de tactiek die z'n werk deed, maar gewoon de vorm van individuele spelers. Bovendien was Belgie in die eerste wedstrijd nog slechter dan nu op het WK.
 
lausho
 
0
29 november 2022 om 10:46
Gaat erom hoe je het invult, je kunt als 3-3-4 gaan staan als je wilt of zelfs 2-3-5 (timber inschuiven, backs extreem hoog en Gakpo aansluiten bij de spits)
 
Rodn
 
8
29 november 2022 om 07:26
Ik geloof best dat De Roon kwaliteiten heeft om te spelen tegen een sterke tegenstander maar tegen Qatar? Speel gewoon je eigen spel met 4-3-3 en trek het initiatief vanaf minuut 1 naar je toe ipv spelen met 5 verdedigers en een defensief blok.
 
Soccerfan_1
 
8
29 november 2022 om 07:46
Die backs die horen aanvallers te worden hè in dit systeem. Alleen het worden en het al zijn dat was een punt in de vorige wedstrijden
 
Rodn
 
2
29 november 2022 om 08:49
Ja dat klopt inderdaad maar in de praktijk komt er echt heel weinig vanuit de backs. Alleen daarom al zou ik vanavond gewoon weer vleugelaanvallers willen zien ipv backs die in aanvallend opzicht onmachtig zijn. Met Gakpo, Memphis en Lang/Simons/Berghuis (keuze op rechts is om het even) moet je Qatar wel horendol kunnen draaien.
 
burwatti
 
24
29 november 2022 om 07:28
Janssen.. de Roon.. serieus.. Kom op man gooi wat creativiteit in het veld tegen dat Qatar. Berghuis er in, en voorin ieder willekeurige andere speler dan Janssen aub..
 
Pieterpost
 
19
29 november 2022 om 07:31
Vd Vaart pleitte gister voor de Roon “omdat die de bal naar de goede kleur speelt” nou als dat de maatstaf is wil ik m’n voetbalschoenen ook nog wel een keer aantrekken.
 
PSVMANUNITED
 
2
29 november 2022 om 11:09
Ik weet niet hoe goed jij bent maar ik heb anders genoeg voetballers op profniveau gezien die dat niet meer kunnen op het moment dat er even een scheet dwars zit
 
 
39
29 november 2022 om 07:31
Daley Blind. Dat is de ergste keuze. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe slecht hij is. Ik vind het een schande dat hij weer spelen mag. Dan zijn Janssen en De Roon nog logische keuzes, als je het vergelijkt met Daley Blind.
 
lausho
 
1
29 november 2022 om 10:48
Blind is juist een goede keuze. Zeker op deze positie staat hij in zijn kracht, namelijk positie kiezen en sterk zijn aan de bal. Let maar eens goed op hem, hoe vaak hij een voor assist geeft of een belangrijke pas.
 
 
6
29 november 2022 om 11:19
We worden het nooit eens. Ik vind hem een verschrikking. Hij kan werkelijk niets. Ook niet passen
 
GluubsterTJ
 
1
29 november 2022 om 12:16
Dat is gewoon niet waar Mangalista. Als je werkelijk niveau Bram van Polen bent hebben niet zoveel coaches vertrouwen in je. Blind is een onwijs nuttige speler(geweest), maar de roest zit er flink op. Desalniettemin zet jij hem weg als de plaatselijke back met een kater.
 
LeidseHood
 
0
29 november 2022 om 13:19
@mangalitsa. Vorige wedstrijd waren Koopmeiners, Dumfries, Depay, Bergwijn allemaal duidelijk slechter dan Blind (ecuador speelde ook alles klaar via hun linkerkant). Maar toch Blind eruit pakken? Vreemd. Niet dat hij een goed WK speelt, maar dat Oranje niet 'loopt' kan je niet aan Blind ophangen. Wel aan: - We zijn te afhankelijk van Frenkie die niet 'levert' - Voorin houdt niemand een bal vast en creëert ook niemand iets - Combinatiespel in de as is non-existent - En dan komt ook zeker: we zijn vleugellam, zowel op rechts als op links waardoor dat hele 532 een van de grootste meerwaardes verliest. Het enige wat goed gaat is de organisatie centraal achterin en het keepen. Dat is toch echt enorm matig, en dat betekent dat er veel meer misgaat dan Blind.
 
 
0
29 november 2022 om 14:24
@Gluubster: Ik vond Blind een prima speler. Met een hele mooie pass. Dat zeg ik ook niet. Ik vind hem alleen al maanden zo vreselijk zwak. Zowel met als zonder bal. We hebben bij Heerenveen zelfs een betere back met Köhlert
 
 
15
29 november 2022 om 07:29
Blind op de linksback is inderdaad een verrassing. Begrijpelijk ook. Je moet ook niet een te sterk team in de voorbereiding gebruiken! Eerst drie partijen met een speler die is gehaald uit zijn pensioen om nadien met een voetballer op links te spelen. Toch? Hoop ik?
 
Zeballos
 
44
29 november 2022 om 07:32
Kunnen we alsjeblieft stoppen met die non-atleet van een Blind? Slechtste speler tot nu toe op het WK.
 
Sanderr
 
18
29 november 2022 om 07:40
Ik had vandaag ook graag Malacia in actie gezien hoor, maar je uitspraak is onzin. Blind is niet eens de slechtste wingback van Nederland dit toernooi, laat staan de slechtste speler van het toernooi. Dumfries doet het helaas voor ons aantoonbaar slechter dit toernooi, zowel tegen Senegal als tegen Ecuador.
 
Pieterpost
 
3
29 november 2022 om 07:49
Sander mja wat wil je met Dumfries. Er zit zo weinig aanvallend vermogen in dit team dat zelfs hij aanvallend niks toevoegt. Zet de pionnetjes iets anders neer op het middenveld en Denzel gaat weer als de brandweer. Slechts het opstellen van Xavi of Berghuis’ op 10 kan al zoveel uitmaken.
 
Zeballos
 
10
29 november 2022 om 07:52
Ik heb bij Dumfries wel het vermoeden dat hij z'n tegenstander in de weg kan lopen en wellicht kan groeien in het toernooi. Blind daarentegen loopt erbij als een D-junior die eigenlijk niet wilt voetballen maar van z'n ouders op één sport moet. Beschamend.
 
Sanderr
 
8
29 november 2022 om 08:02
Mee eens Pieterpost, ik neem Dumfries ook niet alles kwalijk, door de verschrikkelijk slechte veldbezetting komt hij ook niet in zijn spel. Maar als je zijn passnauwkeurigheid en aantal gewonnen duels bekijkt kun je niet anders dan concluderen dat hij twee hele matige potten heeft gespeeld. Ik stoor me dan dus vooral aan dat "slechtste speler van het toernooi" gebeuren van types als Zeballos of Mangalitsa terwijl nota bene onze eigen back aan de andere kant van het veld gewoon een heel stuk minder presteert. Dan ben je gewoon vooringenomen en kijk je niet naar wat er op het veld gebeurt blijkbaar.
 
Woutballoh
 
7
29 november 2022 om 08:39
maar Denzel heeft ons zo vaak gered de kwalificatie, die mag van mij blijven staan. Hij heeft gewoon niet het vertrouwen dat Timber het gaat oplossen achterin en wil daarom zijn plaats niet verlaten. Voetbalt natuurlijk heel anders wanneer hij vertrekt om naar voren op te stuiven dat zijn collega's het vuile werk opknappen achter zijn positie.
 
Sanderr
 
7
29 november 2022 om 09:01
"hij heeft gewoon niet het vertrouwen dat Timber het gaat oplossen achterin en wil daarom zijn plaats niet verlaten." Kijk, dit soort dingen bedoel ik nou. Niet kijken maar gewoon random iets roepen... Het probleem is helemaal niet dat Dumfries zijn positie niet durft te verlaten (zogenaamd omdat hij bang is dat Timber het niet kan oplossen achterin), hoe kom je daarbij als je de wedstrijden daarwerkelijk kijkt? Het probleem is juist het tegenovergestelde, namelijk dat hij zonder bal veel te diep staat waardoor hij de bal in de drukte moet ontvangen en dat kan hij helemaal niet, vandaar dat hij zo ongelooflijk veel foute passes en balverlies heeft en ook extreem veel duels verliest voor zijn doen. Bekijk zijn heatmaps even tegen Senegal en Ecuador, in beide gevallen staat hij veelal over de middenlijn, hij staat gemiddeld gewoon veel te diep voor een speler met zijn specifieke kwaliteiten. Hij moet er overheen kunnen denderen in de diepte, hij moet niet diep staan en in de dekking ballen aangespeeld krijgen...
 
vedet
 
2
29 november 2022 om 09:05
Haha Dumfries was juist continu weg en veel te diep waardoor Timber in de problemen kwam. Tuurlijk was Timber niet best, maar tis zeker niet zo dat Dumfries hem hielp en telkens achterin was te vinden. Grootste probleem van dit elftal is naar mijn idee dat de backs er niet meer komen, maar er al staan. Daardoor is alle verrassing weg. Dat je geen normale spitsen hebt en je moet verlagen tot een Vincent Jansen, helpt ook niet....
 
 
13
29 november 2022 om 08:14
Ik denk ook oprecht dat geen (of bijna geen) land zo'n slechte back hebben als wij hebben met Blind. Ik hekel negativiteit en afzeiken, maar over Blind valt niets positiefs te zeggen. En dit is al maanden zo. Het is niet iets nieuws. Louis mag van mij wel flink op zijn plaat gaan. En met Blind in de basis is dat zelfs tegen Qatar niet uitgesloten natuurlijk
 
Zeballos
 
8
29 november 2022 om 08:38
Het issue-Blind viel al helemaal op in de wedstrijd tegen Ecuador, dat ook met wingbacks speelde. Als je zag hoe Estupinan constant over die flank denderde en dan Blind zag sjokken, en elke bal terug aan Aké gaf... schrijnend.
 
 
9
29 november 2022 om 08:41
Ik lees hier wel dat Blind non-stop onze spitsen 1-op-1 tegenover de doelmannen zet. Helaas snappen de andere spelers niet wat voor grootse dingen Daley ziet!
 
lausho
 
0
29 november 2022 om 10:54
@zeballos Estupinan stond op links tegen Dumfries. Dat zegt gewoon dat het blinde haat is. Juist van de kans Blind kwam minder gevaar. Blind is sterk aan de bal en juist in dit systeem is dat op die positie heel belangrijk.
 
Zeballos
 
1
29 november 2022 om 13:10
Lausho Ik bedoel ook dat de linkerflanken van beide landen zo verschillend zijn. Wat Estupinan deed, had Blind ook moeten doen. Blind sterk aan de bal? Alle balletjes gingen terug naar Aké.
 
LeidseHood
 
2
29 november 2022 om 13:27
Als je van Blind verwacht wat Estupinjan deed, dan komt het nooit goed. Hij moet eerder doen wat een spelverdeler vanaf links kan brengen. Maar dat doet hij ook niet goed.
 
lausho
 
0
29 november 2022 om 10:51
We hebben niet 11 atleten nodig. Blind zijn kracht ligt aan de bal, heeft inzicht en kwaliteit aan de bal en staat vaak goed. Bovendien goed in het druk zetten. Dat heeft dit NL elftal hard nodig, juist goed in balans met Ake erachter, die minder is aan de bal maar wel de snelheid heeft die Blind niet heeft.
 
Shani Osdorp
 
10
29 november 2022 om 07:43
Jammer dat die 5 3 2 heilig is verklaard door ome Louis. Je kan best met deze selectie 4 3 3 spelen met een frisse inbreng. Denk aan Frimpong, Malacia , Xavi
 
Bobbel75
 
9
29 november 2022 om 07:45
Snap niet dat De Roon speelt. Er speelt toch niet een of andere wereldtopper bij Qatar die uitgeschakeld moet worden? Berghuis is tenminste nog een beetje creatief, kan passen en heeft nog een schot uit de tweede lijn ook. Het was aanvallend al mager, maar met deze opstelling wordt het verwachtingspatroon er niet beter op. Ik hoop dat ik er naast zit...
 
 
1
29 november 2022 om 08:16
Ik gok, hoop en verwacht als slot op de deur. En niet om iemand uit te schakelen, maar om Frenkie wat hoger op het veld te laten spelen. Frenkie gevaarlijker te laten zijn
 
RedondoNo5
 
1
29 november 2022 om 09:11
Heel simpel. Zonder De Roon wordt het middenveld overlopen. Tegen wie je ook speelt. Frenkie is beweegelijk en dan heb je een controleur nodig die er altijd staat op het middenveld. Ik roep al tijden dat je met De Roon moet spelen. Je kan ook een Koopmeiners (in goede doen) gebruiken tegen zwakkere landen, maar je moet gewoon GEEN aanvaller naast Frenkie zetten. Dat werkt niet.
 
 
14
29 november 2022 om 07:47
Alles proberen om maar met Blind te starten...
 
Arnout108
 
0
29 november 2022 om 07:54
Zou weleens willen weten of Van Gaal echt zoveel vertrouwen heeft als in de interviews. Nederland heeft in de 352 tactiek hele goede wedstrijden gespeeld onder Van Gaal maar dit WK lijkt het nog niet echt ergens op. Snap dus best dat hij niet zomaar 433 gaat spelen omdat er echt wel potentie in het 532 systeem zit. De vraag is alleen hoe Nederland de knop om moet gaan zetten. Persoonlijk denk ik dat De Roon en Janssen opstellen niet te oplossing is, zeker niet tegen Qatar.
 
jermanuel
 
5
29 november 2022 om 07:55
Gakpo luuk Bergwijn de jong xavi Malacia ake virgil timber dumfries Nopert
 
Woutballoh
 
1
29 november 2022 om 08:41
alleen Timber mag vervangen worden voor de Ligt. Die is toch verder in zijn duels, heeft er aardig wat uit gehaald tegen Senegal. Bij Timber hadden de jongens van Senegal al meerdere malen voor het goal gestaan.
 
Sanderr
 
8
29 november 2022 om 09:05
Ik denk (hoop) dat je Berghuis i.p.v. Bergwijn bedoelt op die positie op het middenveld, toch?
 
Joostinho88
 
2
29 november 2022 om 07:57
Misschien een beetje een gekke gedachten en voor nu te laat, maar zou de Ligt (op termijn) Naast Frenkie kunnen spelen als pure 6? Verdedigen kan ie zeker en is niet iemand die heel erg mee naar voren gaat. Hij kan dan ala Nigel de Jong het vuile werk opknappen. Zomaar een idee hoor.
 
 
9
29 november 2022 om 08:18
Als ik iemand een compleet ongeschikte 6 vind, dan is het De Ligt wel. Dan spe je gewoon met een man minder. Ik zie Timber dit nog wel eens doen. Of wellicht Aké nog. Maar verdedigers a la De Ligt, Van Dijk of De Vrij kunnen dit zeker niet. Sowieso een verrassend voorstel, daar waar we met De Roon een prima stofzuiger hebben.
 
vedet
 
4
29 november 2022 om 09:08
De Ligt moet stoppen met in de gym te hangen, die heeft inmiddels een draaicirkel van een vrachtwagen. Leuk dat hij sterk is in zijn lichaam, maar vind hem beduidend minder dan een paar jaar geleden
 
ModricMagic
 
1
29 november 2022 om 10:34
De Ligt doet het uitstekend bij Bayern. Hij is gewoon ongeschikt in een 5-mans verdediging en dan als verkapte rechtsback. Als centrale verdediger is die erg goed. Hij is het beste op de plek van Virgil maar ja dat gaat niet.
 
Mikeyduff
 
8
29 november 2022 om 07:58
Manmanman weer 90 minuten naar een ploeterende Blind en Janssen staan kijken.
 
roklo
 
3
29 november 2022 om 08:00
Ik zie het nog wel gebeuren dat NL het zelfs tegen Qatar lastig gaat krijgen. Als je gewoon nog weer spelers er in gaat zetten die al wedstrijden lang geen knikker raken ga je het ook tegen Qatar niet makkelijk krijgen denk ik. Dumfries niet in vorm, timber niet in vorm, de jong stroperig, bergwijn hopeloos uit vorm, berghuis niet scherp, de roon en klaassen daar wordt geen tegenstander angstig van en blind wil ik niet eens over beginnen.. hie is het mogelijk dat die er steeds weer in staat?? Bij ajax ook man! Te traag, passjes breed of terug.. totaal geen vertrouwen lijkt het wel.. come on man, hoe is het mogelijk dat je in de Nations League zo goed kon spelen en nu geen knikker kunt raken als team..
 
ZiZuZooitje
 
10
29 november 2022 om 08:00
Dit gaat zo'n zaadpot worden joh.
 
barryballs
 
6
29 november 2022 om 08:16
Wat zijn de verrassingen? Misschien ligt het aan mij, maar is de Vrij echt zo slecht!? En pff Vincent Janssen... ook echt treurig mocht hij basis staan...
 
Sirius
 
5
29 november 2022 om 08:19
Tja, Van Gaal is het ook gewoon kwijt. Het was ondanks de omstandigheden bij United al niet zo best, vooral op tactisch vlak. Van Qatar win je wel, maar tactisch is het eigenlijk gewoon een puinhoop. Je wint wedstrijden momenteel eigenlijk op individuele ingevingen.
 
 
15
29 november 2022 om 08:19
Gakpo is geen tiehieeeeen. Wel leuk dat Bergwijn eruit is, maar zet dan Gakpo voorin in Berghuis of Simons op 10. Wat heeft Berghuis uberhaupt misdaan dat onze enige creatieve aanvallende middenvelder niet meer mee mag doen. De verdediging zal me worst wezen, dat komt wel goed.
 
Nick Danninga
 
2
29 november 2022 om 09:07
@migi: Durf je met deze "verrassingen" nog steeds je vrouw, kinderen en huis in te zetten op een overwinning van Oranje? Just asking for a friend ON: Ook al wint Oranje vanavond, dan nog is het publiek de grote verliezer. Dit gaat me toch weer een zaaddodende pot worden met deze opstelling, daar hoef je geen raketgeleerde voor te zijn.
 
 
4
29 november 2022 om 09:29
Ja, dat durf ik nog steeds Het is je 2e alinea waar ik bang voor ben. Ik wil zo graag 1 leuk potje zien op het WK.
 
Nick Danninga
 
1
29 november 2022 om 09:42
Nederland - Argentinie 1998. Of bedoel je het huidige WK?
 
GluubsterTJ
 
0
29 november 2022 om 10:24
Nederland - Brazilië wk 2010 en Spanje - Nederland op wk 2014 komen ook in aanmerking. Mooie tijden. Heb bij die 5-1 gewoon staan dansen als een klein kind weet ik nog wel.
 
nylad
 
4
29 november 2022 om 08:20
Hoger druk willen zetten maar Blind laten staan als wingback.. als je de bal niet wint terwijl hij hoger druk zet ben je gezien op de flank.
 
Aadspaanplaat
 
7
29 november 2022 om 08:22
Als dit echt de opstelling is , valt dat echt niet te verklaren ongelofelijk. Als er drie spelers bij hun club in vorm waren zijn dat toch echt Simons , Frimpong en gakpo en als er spelers zijn die geen pepernoot raken zijn dat Blind , Dumfries en alle middenvelders op de Jong en Berghuis na al kan laatstgenoemde altijd beter . En over de aanvallers nog maar te zwijgen de Jong , Janssen , Lang en Weghorst spelers die gewoon niks in oranje te zoeken hebben en de aanvallers die ik niet genoemd heb zijn gewoon totaal niet in vorm . En waarom LvG ook maar aan dat klote systeem blijft vast houden is ook gewoon laf zelf tegen Qatar. We zijn groot geworden met 433 de spelers zijn dat systeem gewend speel dat systeem dan ook . Ik verlies liever met 433 dan met 532 systeem .
 
Redisthecolour
 
4
29 november 2022 om 08:31
Als je deze opstelling ziet, dan kan ik alleen maar zeggen dat ik vrij weinig zin heb om te gaan kijken. Het voetbal is echt heel matig en dan ga je tegen de zwakste tegenstander van de poule met deze 11 starten. Ik was ervan overtuigt dat we minimaal de kwartfinale zouden halen met deze loting, maar dat vertrouwen ebt langzaam weg.
 
 
10
29 november 2022 om 08:37
Ik denk serieus dat met Blind het nog lastig wordt tegen Qatar. Ik heb er spontaan minder zin in. Je hoopt toch eens een normale opstelling te zien.
 
Sanderr
 
3
29 november 2022 om 09:17
Dit begint toch wel een beetje heel erg te worden hoor, enkel Blind maakt verschil voor jou..? Noppert of Bijlow, maakt niet uit. Dumfries die al heel het toernooi super matig speelt, maakt niet uit. Timber die een weifelende indruk maakte tegen Ecuador, geen probleem. Een breker a la De Roon opstellen tegen Qatar, sure no problem. Vincent Janssen terug in de basis en daarom Gakpo terug naar een (voor hem) onwennige positie zetten en weigeren een creatieve 10 op te stellen achter Gakpo en Depay, ja hoor is goed. Maar nee, enkel het meespelen van Blind kan ervoor zorgen dat we het lastig zullen krijgen tegen een ploeg als Qatar. Even serieus, geloof jij jezelf nou oprecht of doe je gewoon alsof? Denk dat er na de matige pot voldoende posities ter discussie staan (en met name de formatie / veldbezetting - meer nog dan welke poppetjes er staan), maar die hetze die jij hier opvoert is wel een beetje gortig hoor. Ik zou met alle plezier een keertje Malacia in de basis zien vanavond, net als Frimpong op de andere flank. Maar om te doen alsof de kansen van Nederland afhangen van die speler op die ene positie is echt ridicuul.
 
Sirius
 
0
29 november 2022 om 13:38
Het is alleen schrijnend dat de bondscoach overal als de verlosser word gezien, de enige man for the job, terwijl Van Gaal eigenlijk nog geen moment tactisch heeft geimponeerd. Het is absoluut niet beter dan wat De Boer op het EK deed. Sterker nog: Verlies je van een tegenstander als Tsjechie, is het zelfs slechter. Ik vind Van Gaal eigenlijk best door het ijs zakken. Hele vreemde keuzes, een tactiek die duidelijk niet werkt en dan ook nog doen alsof 'ie het antwoord in pacht hebt en het als enige goed ziet.
 
GLENNN
 
2
29 november 2022 om 08:41
Dus je speelt tegen de zwakste broeder van het gehele WK en je gaat vervolgens spelen met Gakpo op 10, De Roon op 6 en Janssen in de punt. Ik snap hier werkelijk niks van. Ook het feit dat Timber weer mag starten. Cruciale fout maakte die tegen Ecuador, terwijl een Stefan de Vrij zich zit te verbijten op de bank. Die is gewend aan het spelen in dit systeem, lekker in vorm bij Inter vlak voor het WK en enorm ervaren... Dan zie je Timber schutteren en van Dijk alleen maar achteruit verdedigen. Om nog maar te zwijgen over Dumfries. Speelt tot nu toe echt vrij matig en onwennig en dan zit een Frimpong tegen Qatar alsnog op de bank terwijl die ook in bloedvorm was bij Leverkussen... Berghuis die ik juist wel goed vond spelen, staat weer ernaast... De Roon als breker naast Frenkie tegen Qatar? GEen idee waarom. Hij moet klaargestoomd worden voor het grote werk met een wedstrijdje tegen Qatar? Anders kan ik niks bedenken... Ik had op zijn minst een verandering verwacht bij Timber/dumfries (dus Frimpong of De Vrij) en een verandering op de 10 met Simons of Berghuis. Zeker geen Janssen, die had zich toch wel al bewezen, toch? Dan had ik nog liever De Jong in de basis gezien...
 
GLENNN
 
1
29 november 2022 om 09:00
Daar ben ik niet zo zeker van hoor
 
GLENNN
 
1
29 november 2022 om 10:39
Oh, ik maak mij ook geen zorgen hoor. Maar ik had het idee dat met nieuw vers bloed, onbevangen spelers als Frimpong, Simons en Malacia i.c.m. een ervaren de Vrij in dit systeem, best wel eens voor wat ''sjwung'' in dit elftal kan zorgen. Misschien ook wat meer voetbal(plezier).
 
Sir Paul
 
6
29 november 2022 om 08:51
Ik denk eerlijk gezegd dat Louis seniel begint te worden en staf Blind Davids Reuser Hoeks iets te subjectief zijn.
 
Sirius
 
0
29 november 2022 om 13:42
Die technische staf doet gewoon wat Van Gaal wil. Van Blind hoef je sowieso geen tactische wonderen te verwachten. De man is immers de slechtste bondscoach van de afgelopen decennia. Dan heb je Davids die ook nog niet heeft laten zien dat er een goede trainer in hem schuilt en lichtgewicht Reuser die als voetballer al geen inzicht had. Van Gaal had in 2014 gewoon mazzel met een ontketende Robben en spelers als Sneijder en Van Persie die weliswaar op hun retour waren, maar nog steeds veel beter waren dan wat er nu loopt. Zelfs toen had men het lastig tegen hele matige tegenstanders. Nu heb je een dergelijk kaliber spelers niet.
 
The soy sauce
 
8
29 november 2022 om 08:42
Man man Janssen? Basis?! Hier worden we toch geen wereld kampioen mee Zet nou gewoon Frimpong/Malacia voor Blind erin De Vrij/Ligt naast van Dijk Simons achter Gakpo en Depay De Roon wordt ik ook niet warm of koud van, maar veel beters hebben we ook niet op het middenveld
 
MarekHamsik17
 
1
29 november 2022 om 09:23
Zou echt geweldig zijn. Malacia en Frimpong. Is toch tegen Qatar, zelfs met Jaap Stam nu op linksback win je die wedstrijd. Tijd voor vers bloed.
 
DnB0107
 
7
29 november 2022 om 08:43
wtf blind... verschrikkelijk, omdat papa op de bank zit Malacia is toch 10x beter vind ik als PSV-er. Janssen twijfel, de roon........
 
Siempie.
 
7
29 november 2022 om 08:43
Al die haat ook naar Blind ?? Bewaar een beetje voor Sywert van Lienden, jongens. On: Ondanks Janssen, gaan we gewoon makkelijk winnen vandaag.
 
Sir Paul
 
5
29 november 2022 om 08:46
Lafjes. Weer Blind en consorten. Blijf erbij dat dit met de staf te maken heeft. Jansen? Xavi weer bankie. Man man wat een armoe. Hoop nog net niet dat we op ons bek gaan. Conservatieve troep.
 
Sirius
 
0
29 november 2022 om 13:44
Mua, Van Gaal is het ook gewoon al jaren kwijt. Nog geen moment was de tactiek de reden voor een resultaat. Het is los zand en je bent volledig afhankelijk van de individuele ingevingen van spelers.
 
 
2
29 november 2022 om 08:51
Oh wacht, ik lees nu dat dit het AD is. Jemig, was helemaal ongerust.
 
RedondoNo5
 
2
29 november 2022 om 09:09
Belachelijk dat Janssen gaat spelen. De man kan werkelijk niks. Niveau subtop eredivisie. Onbegrijpelijk dat hij mee is en Danjuma niet. Verder kan je dan beter met Luuk de Jong spelen. Heeft veel meer kwaliteit en je kan varieren. Wel blij dat De Roon eindelijk gaat spelen. Is echt broodnodig om hem naast Frenkie te zetten. Snap niet waarom je met Berghuis of Gakpo naast Frenkie zou moeten starten. Je hebt dan nul balans en dat zag je tegen Senegal en Ecuador. Het middenveld is nergens, omdat je maar een echte middenvelder laat spelen. Ga gewoon 4-3-3 spelen Louis!!! Wil je toch vasthouden aan 5-3-2 of 3-5-2 dan met deze poppetjes in de basis.
 
M.Boekhoorn
 
1
29 november 2022 om 09:14
Ik wordt gek.. hoop echt dat we gewoon op een of andere manier eruit vliegen
 
M.Boekhoorn
 
0
29 november 2022 om 09:20
Er is op dit moment maar 1 goede opstelling: Malacia, Ake, Dijk, Timber, Dumfries, deJong, Xavi Simons, Gakpo, Memphis, Berghuis in een 4-3-3 de Jong punt naar achteren.... Zo moeilijk is het niet Louis!!
 
Sanderr
 
3
29 november 2022 om 10:03
Je zegt 4-3-3 punt naar achteren maar vervolgens noem je een verdedigingslinie van 5 op? Er vanuit gaande dat Malacia en Dumfries je wingbacks zijn. Blijkbaar is het dus toch moeilijker dan je denkt
 
GluubsterTJ
 
0
29 november 2022 om 10:16
Haha echt he. Wellicht had hij Timber op cvm gewenst. Wat denk jij Sander, zou hij dat kunnen? Ik vind de kritiek op Timber wat onterecht trouwens. Ja, hij speelde een slechte pot, maar je moet rekening houden met het feit dat hij al bijna een half seizoen in teams speelt die niet echt in vorm zijn. Dat heeft (bijna) altijd zijn weerslag op jonge spelers. Ik ben ervan overtuigd dat Timber alsnog wereldtop wordt, vond hem vorig jaar bijvoorbeeld beter dan Martinez.
 
 
0
29 november 2022 om 10:28
@Gluubster: Timber kan nog een keer inderdaad. Je hebt alleen De Vrij wel in vorm en gewend met het systeem. Vanuit dat oogpunt snap ik het weer niet helemaal. Timber heeft natuurlijk wel weer de toekomst
 
Sanderr
 
0
29 november 2022 om 10:30
Dat zou kunnen, maar dan had hij hem niet tussen Van Dijk en Dumfries genoemd lijkt me. Deze opstelling lees ik toch echt als 3-mans centrum met wingbacks, 3-4-3 dus meer. Of hij het zou kunnen, sja wellicht. Maar in de huidige vorm zou ik het niet gaan proberen nu in ieder geval, maar het moge duidelijk zijn dat zijn rust aan de bal en voetballend vermogen van buitengewone kwaliteit is voor een CV. Ik ben er ook wel van overtuigd dat hij zich gaat herpakken en dat hij echt een hele complete CV kan worden. Van mij mag ie nu tegen Qatar ook blijven staan om vertrouwen te kweken en te wennen aan samenwerking met Virgil en de wingback (of dat nou Dumfries of Frimpong is - hoop laatstgenoemde ook wel een helft te zien vanavond).
 
MarekHamsik17
 
3
29 november 2022 om 09:20
Berghuis moet ten alle tijde spelen. Noppert was een goede zet van Van Gaal. De Ligt nooit meer opstellen. Ik zou Frimpong een keer willen zien, Dumfries vind ik ook gewoon middelmaat. Blind speelt altijd wat jammer is. Dat zouden de verrassingen moeten zijn. Nederland gaat gemakkelijk door, maar daarna is het snel over als Van Gaal sommige spelers blijft opstellen.
 
Zlatan65
 
2
29 november 2022 om 09:21
Hoe krijg je het voor elkaar. We spelen tegen Qatar in een opstelling met 5 verdedigers en dan ook nog eens De Roon. Wie verzint zoiets??
 
OREELY
 
1
29 november 2022 om 09:23
mooi toch zo'n opstelling die heilig is verklaard. maar in de basis klopt er geen hol van. de echt goede teams die dit systeem spelen en ook behoorlijk uitvoeren hebben op bijna 4-5 posities totaal andere spelers. blind als wingback kan gewoon niet, die zou ik veel eerder op de plek van de roon zetten, als blind toch zo nodig moet spelen. janssen en depay kan ook niet, geen van beide zoekt ooit diepte. daarnaast is janssen ook niet het type vlahovic of kane. een spits die zelf kansen kan creeeren depay zou meer op onze "10" positie moeten spelen (of xavi simons). voor de positie naast onze spits, de speler die diepte moet maken, zou ik niet eens weten wie dat zou kunnen. voor mijn gevoel hebben we heel veel zelfde type gastjes die allemaal wel snelheid hebben maar vooral de bal in de voetjes willen hebben.
 
SnijdersNr10
 
2
29 november 2022 om 09:25
Nu merk je wel dat je Veerman had moeten selecteren ipv Taylor. Dan had je een betere optie op het middenveld gehad. Verder had ik graag de power van Malacia eens gezien op links. Op rechts maakt Dumfries de rol ook niet waar, het is allemaal te grof. Daar had ik Frimpong willen zien. Maar goed, ik zou sowieso 4231 spelen ipv dit systeem...
 
AjaxRosenberg
 
3
29 november 2022 om 09:35
Dat is een vrij bizarre conclusie, want Taylor heeft nog helemaal niet meegespeeld. Misschien is hij wel de missing link (ik verwacht het niet, maar je weet het ook niet). Frimpong zou ik ook wel willen zien, Dumfries heeft dit WK weer erg harde voeten.
 
SCIREA1897
 
4
29 november 2022 om 09:35
Veerman was een goede optie geweest, ook jammer dat Xavi niet start
 
Sirius
 
0
29 november 2022 om 13:46
Veerman heeft helaas de handelingssnelheid niet. Echter is het alternatief nou ook niet bepaald goed, dus in dat opzicht kon je hem selecteren. Ik kijk in ieder geval al uit naar Koeman, want wat loopt Van Gaal ontzettend te schutteren. Ik kan echt niet meer naar dat 5-3-2 kijken. Het werkt totaal niet en het heeft ook nooit echt gewerkt.
 
Schveenman
 
0
29 november 2022 om 09:29
Het wordt tijd dat het ned elftal gaat leveren. Geen excuses meer. Ben benieuwd of deze opstelling het kan doen. Gister een discussie gehad. De ene helft houdt de wanprestatie op.... overschatting/onderschatting. De andere helft denkt dat te veel spelers uit vorm zijn. Als dit laatste het geval is, vorm komt toch ook niet zo terug..?
 
AjaxRosenberg
 
2
29 november 2022 om 09:34
Zet Berghuis er sowieso maar in. Bergwijn is totaal uit vorm, maar Vincent Jansen erin zou ook onbegrijpelijk zijn? Ondanks dat we geen vleugelspelers (in vorm) hebben, lijkt me wel duidelijk dat 5-3-2 ondanks alle trainingen/wedstrijden totaal niet past bij dit team. Iedereen is zoekende dus het levert ook totaal niet de defensieve zekerheid op die je zou verwachten.
 
SCIREA1897
 
2
29 november 2022 om 09:34
goede opstelling, 3-5-2 tegen Qatar moet wel kunnen. 4-0 minimaal
 
ModricMagic
 
2
29 november 2022 om 09:36
Van Qatar winnen moet met elke opstelling, spelers en tactieken. Die gasten kunnen er geen zak van dus zou een schande zijn als we dit niet winnen. Ook minimaal eigenlijk met 3 goals verschil want vandaag moet je gewoon eerste worden. Hopelijk dat spelers zoals Frimpong, Simons, Taylor en Luuk de Jong wat minuten krijgen. Jammer dat Janssen speelt maar misschien dat die het wel goed doet naast Memphis. Had liever Luuk de Jong die tenminste nog kan koppen.
 
madmarcel
 
3
29 november 2022 om 09:43
De Vrij voor Timber,Malacia voor Blind, Simons en Berghuis in de basis ipv De Roon en Janssen
 
crazymadness
 
0
29 november 2022 om 09:59
Louis houd gewoon vast aan zijn systeem en aan de vaste garde, dat betekent dus dat Simons, Malacia, Lang, Taylor, Frimpong geen of weinig minuten gaan maken. Zij zijn meegenomen zodat zij een gedeelte van het leerproces mee kunnen pikken. Ik weet zeker dat zij wel speeltijd hadden gekregen als NL al was geplaatst. Mensen kunnen wel steeds terug blijven komen op deze namen en 4-3-3 maar het gaat niet gebeuren.
 
Duifmeneer
 
0
29 november 2022 om 10:00
Geloof er niks van dat Janssen basis staat. Denk eerder dat Klaassen erin staat en Gakpo naast Memphis en daar Xavi er in de 60e minuut inkomt voor Memphis.
 
 
1
29 november 2022 om 10:03
Dan krijgen we het evengoed lastig tegen Qatar
 
Sirius
 
0
29 november 2022 om 13:48
Tja, wie kon geloven dat Janssen er ineens weer bij zat? Nog steeds een grove schande dat hij mee mocht, terwijl Danjuma nu thuis zit. Werkelijk een lachwekkende keuze. Dan verkiest hij Janssen, die werkelijk geen bal kan aannemen, ook nog boven Luuk de Jong en Weghorst die in alles bewezen hebben veel betere spitsen te zijn (en dat zijn al geen hoogvliegers).
 
toivonenboer
 
4
29 november 2022 om 10:01
Wat had ik graag tegen Qatar een compleet andere opstelling gezien, dit in de vorm van (zie opstelling). Ik zie jullie al kijken, Luuk de Jong in de spits i.p.v. Memphis. Dit zal ik eens haarfijn uitleggen. Ik denk gezien het spelbeeld wat er (zeer zeker) tegen een land als Qatar gaat zijn, dat zij zich gaan insluiten in de zestien, waardoor de ruimtes erg klein worden, en er ook weinig ruimte is om te combineren. Daarnaast is Memphis (naar mijn idee) momenteel ook nog niet dusdanig invorm, om hier doorheen te breken. Daarnaast denk ik dat je met Luuk (die zeker niet zal spelen onder van Gaal, op een of andere wonderbaarlijke manier) gewoon een uitstekende spits is voor Nederland. Er wordt altijd maar wat lacherig gedaan over hem, maar hij heeft (met name) vorig seizoen bij Barca laten zien enorm belangrijk te kunnen zijn, werkt hard voor het team, weet wanneer er druk gezet moet worden en is 1 van (zo niet) de beste kopper van Europa. Daarnaast heb je met een Gakpo en Berghuis 2 spelers die een haarfijne voorzet kunnen geven op een type als Luuk de Jong. Nederlanders moeten eens wakker worden dat je er niet komt met enkel een spits die kan meevoetballen. Kijk naar Frankrijk; Ze spelen (naar mijn mening) beter voetbal met Giroud in de spits. Giroud is ook geen spits van hoog niveau. Maar toch is het een belangrijke speler bij Frankrijk. Daarnaast; Waarom Marten de Roon, heel simpel. Netzoals bij PSV (guti) is Marten de Roon een ontzettend belangrijke pion in dit elftal. Hij zorgt ervoor dat een Frenkie de Jong vrijuit kan gaan voetballen. Er is natuurlijk een reden waarom elke bondscoach, keer op keer, weer terugkeert bij de Roon. Wellicht dat het tegen Qatar minder nodig is. Maar op de lange termijn zal je hem nodig hebben. En met of zonder de Roon zal je gewoon (moeten) winnen van Qatar. Malacia voor Blind spreekt voor zich. Heeft namelijk dit seizoen amper een goeie wedstrijd weten te spelen. Xavi Simons kan vanaf 10, en vanaf rechts. Veel wisseling daar. Gakpo vanaf Links is hij overduidelijk het gevaarlijkst, kan hij naar binnen om te schieten of een voorzet te geven op L. de Jong.
 
lausho
 
0
29 november 2022 om 10:44
Deels eens, maar niet helemaal. Eens wat betreft een kopsterke spits, alleen Luuk is niet zo fit volgens mij, dus zou ik voor Weghorst kiezen. Ik zou niet voor Marten de Roon kiezen, wel moet Frenkie meer naar voren spelen net als Berghuis die ik ernaast zou zetten. Timber moet dan meer inschuiven naar het middenveld om de balans te bewaken, dat moet tegen Qatar kunnen. We hebben echt niet 3 centrale verdedigers en nog een verdedigend ingestelde middenvelder nodig. Juist de aanvoer en nauwkeurigheid vanuit het middenveld is belangrijk. Berghuis en Gakpo kunnen dan ook eens naar de flanken uitwijken voor een voorzet op Weghorst/de Jong. Blind zou ik altijd als een van de eerste opschrijven, zeker in de samenstelling. Blind staat hier in zijn kracht en kan vanaf links het spel goed aansturen, zijn snelheid is met Ake erachter geen nadeel meer, kan meer focussen op het voetballende gedeelte.
 
toivonenboer
 
0
29 november 2022 om 11:40
Luuk is niet zo fit? Ik weet niet hoe fit een speler moet zijn, maar hij is juist altijd 1 van de fitste spelers, en een speler die erg veel meters maakt en bereidt is om zelfs verdedigende meters te maken. Hij zal ook gemakkelijk 90 minuten kunnen spelen, iets wat tegenwoordig niet veel spelers meer kunnen. De reden dat ik voor de Roon heb gekozen is meer voor de balans op het middenveld. Marten de Roon is een speler die weet wanneer je een aanval eruit moet halen, en kan de verdedigende taken overnemen van een Frenkie. Zodat hij zich meer kan concentreren op het voetballende gedeelte. Ik heb gekozen voor de 433 opstelling, vandaar dat ik ook de Roon erin zet. en niet zoals jij beweert met 3 centrale verdedigers. En zelf met de 3 centrale verdedigers is de Roon geen gekke optie. Dumfries staat namelijk enorm hoog op het veld en staat als het ware als rechtsbuiten te spelen. Betreft Blind, Ik snap zeker wat je bedoeld. Maar nogmaals, ik ben uitgegaan van 4 verdedigers en niet 3/5. waardoor zijn snelheid wél een probleem is. Daarnaast laat hij dit WK ook op voetballend gebied vrijwel niets zien, dus ook daarin is een vervanger niet gek.
 
Sirius
 
0
29 november 2022 om 13:49
@hangover96 - Maar wie had verwacht dat Van Gaal zo zou lopen stuntelen? Die doet het echt niet beter dan Frank de Boer. Het spel is zelfs nog veel slechter geworden.
 
lausho
 
0
29 november 2022 om 10:39
Eens, Xavi ook een goede optie. Ik zou echter juist voor een kopsterke spits zorgen met Depay erom heen, als er dan niet doorheen voetbalt kun je die bal alsnog kwijt op een Luuk de Jong of Weghorst. Berghuis, Frenkie de Jong en Gakpo op het middenveld wat mij betreft en dan later Xavi eventueel nog brengen voor een centrale verdediger. We hebben als drie centrale verdedigers hoeft echt niet nog een verdedigend ingestelde middenvelder bij.
 
fcdc1
 
1
29 november 2022 om 10:16
Ik mag toch hopen dat dit niet de opstelling word, dit zou betekenen dat je met 7 defensief ingestelde spelers start tegen Qatar. Dan toch wel helemaal klaar met de anti voetbal show van Van Gaal.
 
gomes1psv
 
3
29 november 2022 om 10:21
Dit wordt zo'n WK waar je later van herinnert dat Xavi Simons niet eens speeltijd kreeg en hoe bizar dat 'nu' lijkt. En dan is Davy Klaassen het antwoord op een moeilijke quizvraag die gaat over het waarom daarachter.
 
Sanderr
 
0
29 november 2022 om 12:18
Je weet dat Klaassen niet in deze vermoedelijke basis elf staat, toch?
 
gomes1psv
 
0
29 november 2022 om 23:00
Het bleek inderdaad een vermoedelijke basiself. En niet de daadwerkelijke.
 
wk020
 
1
29 november 2022 om 10:21
Beter De Roon. Dan kan Frenkie meer naar voren spelen. Werd gek van het feit dat hij constant rekening moest houden omdat hij de laatste middenvelder was. Frimpong mag het ook een keer laten zien. Dumfries heeft ontiegelijk veel balverlies en komt er totaal in uit in de kleine ruimte
 
lausho
 
0
29 november 2022 om 10:37
Is dat echt nodig met drie uitstekende centrale verdedigers er achter? Ik zie liever iemand die vaardiger is aan de bal en creativiteit brengt, Berghuis ligt dan het meest voor de hand naast Frenkie de Jong. Frenkie kan alsnog naar voren spelen als Timber inschuift als verdedigende middenvelder.
 
Alleyesonme
 
1
29 november 2022 om 10:30
Van gaal.. die kijkt niet naar wie er in vorm is, maar wie voor hem heeft geleverd de afgelopen 1.5 jaar... echt ongelooflijk dat deze man zo denkt.. wie voor hem heeft geleverd... je moet kijken naar de beste spelers.. niet wie er heeft geleverd voor koning v gaal.. hier de beste opstelling.. bijlow-malacia-vandijk-deligt-dumfries-gravenberch-dejong-simons-gakpo-brobbey-depay... 433 en jongens die gedreven zijn en toekomst hebben.. en als je 532 wil spelen zet je de jong als laatste man neer, want die staat er de afgelopen wedstrijden altijd.. dit is de beste opstelling die we hebben
 
Alleyesonme
 
2
29 november 2022 om 10:35
Diep triest dat je hier met spelers zoals klaasen, koopmeiners, de roon, weghorst en janssen speelt. Die komen flink tekort op dit niveau! En brengen helemaal niks!
 
ModricMagic
 
0
29 november 2022 om 10:35
Memphis als rechtsbuiten lol? Nee jouw opstelling gaat ook niet werken...
 
lausho
 
0
29 november 2022 om 10:35
Ik zou tegen Qatar met al drie centrale verdedigers echt geen verdedigend ingestelde middenvelder willen zien. Achterhoede is goed, Frenkie de Jong - Berghuis met Gakpo op het middenveld. En ik zou voor Luuk de Jong of Weghorst kiezen in de spits naast Depay, waarschijnlijk gaat Qatar de ruimtes klein houden, dan kun je scoren met vaardige spelers aan de bal zoals Frenkie, Berghuis, Depay of Gakpo of een kopsterke spits met een voorzet. Zo heb je meerdere wapens, Berghuis en Gakpo hebben beide een uitstekende voorzet.
 
melvin7
 
0
29 november 2022 om 10:44
“Bij een overwinning komt Nederland op zeven punten en kan alleen Ecuador nog over Van Gaal en co heen klimmen. Daarvoor moeten de Zuid-Amerikanen echter wel met minimaal drie doelpunten verschil van Senegal winnen. Het zou in dat geval aankomen op het Fair Play-klassement.“ Dit klopt natuurlijk niet aangezien Ecuador precies gelijk staat in doelsaldo. Aan de opstelling te zien lijkt Louis dit ook niet helemaal te beseffen, wat een armoede tegen een land van niveau Estland
 
melvin7
 
0
29 november 2022 om 10:47
“Bij een overwinning komt Nederland op zeven punten en kan alleen Ecuador nog over Van Gaal en co heen klimmen. Daarvoor moeten de Zuid-Amerikanen echter wel met minimaal drie doelpunten verschil van Senegal winnen. Het zou in dat geval aankomen op het Fair Play-klassement.“ Dit klopt natuurlijk niet aangezien Ecuador precies gelijk staat in doelsaldo. Aan de opstelling te zien lijkt Louis dit ook niet helemaal te beseffen, wat een armoede tegen een land van niveau Estland
 
Kieftenbeld
 
0
29 november 2022 om 10:54
Ja tegen qatar heb je nog minder voetbal nodig op het middenveld en kan de roon wel blijven staan. Zelf zou ik gewoon als er 532 gespeeld blijft worden zo spelen: noppert frimpong timber van dijk ake malacia frenkie berghuis simons gakpo depay. Met deze opstelling speel je qatar helemaal zoek lijkt me
 
lausho
 
0
29 november 2022 om 10:56
Dan wil je dus vooral Blind wel in het elftal hebben, Malacia is in veel opzichten beter dan Blind, behalve het voetballende gedeelte. Ik zou ook een kopsterke spits erbij zetten dan heb je een plan B als je er voetballend niet door komt.