'Verrassende wending in de maak voor Luuk de Jong na eerste bod'
Zondag, 2 januari 2022 om 10:22

Luuk de Jong heeft er plots een optie bijgekregen. De spits van Barcelona, die dit seizoen onder Xavi amper aan spelen toekomt, staat in de belangstelling van Besiktas. Volgens verschillende Spaanse media heeft de Turkse club een eerste bod uitgebracht op de Nederlander, die eerder al kon rekenen op interesse van Cádiz CF.

Hoewel De Jong zondagavond zeer waarschijnlijk aan de aftrap zal verschijnen in de uitwedstrijd tegen Real Mallorca, heeft het er alle schijn van dat het deze winter tot en breuk komt tussen de Catalaanse club en de aanvalsleider. De Jong, die door Ronald Koeman naar het Camp Nou is gehaald, komt niet voor in de plannen van Xavi en mag uitzien naar een nieuwe werkgever. De keren dat De Jong het vertrouwen genoot van Koeman en Xavi heeft hij allerminst weten te overtuigen.

Volgens het Turkse Fanatik gaat Besiktas een serieuze poging wagen om de Nederlander deze winter naar Istanbul te halen. De Jong werd eerder al gelinkt aan een overstap naar Fenerbahçe en Cádiz, maar heel concreet werd dat nog niet. Besiktas deed al wel een bod, maar kreeg nul op rekest. De kans is groot dat De Jong zondagavond tegen Mallorca wel in de basis staat bij Barcelona. Xavi mist door coronabesmettingen, uiteenlopende blessures en een schorsing een groot gedeelte van zijn selectie. De Spaanse coach heeft om die reden onder meer acht jeugdspelers bij de selectie gehaald.

Xavi ging zaterdag tijdens de afsluitende persconferentie in op de situatie rond Luuk de Jong en Yusuf Demir. Barcelona wil ook de huurovereenkomst met Rapid Wien over Demir naar verluidt voortijdig beëindigen. "Ze maken deel uit van het team en hebben nog een contract. Voorlopig hebben ze nog een contract", zei Xavi over De Jong en Demir. Tegelijkertijd gaf de trainer van Barcelona toe dat men bezig is met uitgaande transfers, waarmee financiële ruimte moet worden gemaakt voor nieuwe aanwinsten. "Het is duidelijk dat er eerst spelers moeten vertrekken voor we aankopen kunnen doen."

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
6
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
5
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
26
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
MrKrillin
 
57
2 januari 2022 om 10:30
Luuk, laat je wel in dollars uitbetalen!!! Anders voetbal je straks voor een dönner en ayran Waar blijft PSV eigenlijk? Deze man is toch van meer waarde dan Vinicus en Zahavi. Eerste huurspeler en 2e wil denk ik NL nu wel verlaten.
 
CMG-
 
6
2 januari 2022 om 10:37
Ik dacht dat Turkse ploegen altijd in Euro betalen.
 
MrKrillin
 
13
2 januari 2022 om 10:52
CMG- Nee dollars. Ook als je daar handelt bedrijft, vaak in dollars. Ook zetten veel burgers nu hun spaargeld over naar dollars nu het zo instort
 
Benzema.
 
3
2 januari 2022 om 11:10
PSV heeft niks aan hem. Het systeem was destijds op hem afgesteld en daarom kon hij veel scoren. Nu is dat niet het geval. Zahavi is ook gewoon een betere spits.
 
mitchajax020
 
2
2 januari 2022 om 11:14
@Benzema ik denk dat psv wel veel aan de Jong heeft.Van Zahavi weet je niet wat hij gaat doen want hij wilt toch weg?De Jong kent psv, isongelooflijk kopsterk en kan aardig ballen, denk dat hij alleen te duur is
 
Bongiorno
 
4
2 januari 2022 om 11:19
In Nederland duidt niets erop dat Zahavi een betere spits is. De Jong was gewoon heel effectief in de betere jaren bij PSV.
 
Benzema.
 
8
2 januari 2022 om 11:20
Hij is alleen kopsterk. Tenzij het systeem daarop wordt afgestemd heb je niets aan hem. Niet snel of behendig, slechte balcontrole en niet goed in afmaken. Als Zahavi weggaat en je haalt de Jong ga je er dus gewoon op achteruit. PSV moet echt hoger mikken.
 
mitchajax020
 
2
2 januari 2022 om 11:34
@Benzema ieder zijn mening maar ik vindt de Jong wel beter dan Zahavi. Met de Jong en de hoge ballen in de pot sta je garant voor goals.
 
Heung-plus-son
 
4
2 januari 2022 om 11:48
Ik snap het wel alleen ik vind dat terughalen altijd zoiets. Propper en van ginkel brengen ook weinig. Doorselecteren doe je voor een reden. Wat moet die arme romero als er een vijfde concurrent bij komt? In potentie is dat hun beste spits..
 
Benzema.
 
4
2 januari 2022 om 11:52
Maar met Max al tijden uit vorm en Mwene, Teze en Mauro die geen voorzet kunnen geven, komen er dus geen hoge ballen voor de goal. Destijds hadden we Willems en Arias.
 
mitchajax020
 
0
2 januari 2022 om 12:00
@Heung-plus-son ja de keuze van Ginkel heb ik nooit gesnapt, deze man is zo blessure gevoelig.
 
 
9
2 januari 2022 om 11:30
Wat een discriminerende opmerking over Doner en Anyran. Turkije heeft veel meer dan alleen dat te bieden.
 
Sanderr
 
15
2 januari 2022 om 13:16
Hemeltje lief wat zijn mensen toch om het minste of geringste op de tenen getrapt vandaag de dag zeg. Gewoon een grapje met de verwijzing naar twee Turkse producten die wij hier in Nederland goed kennen en een knipoog naar de momenteel instabiele Turkse Lira, met een smiley erbij nota bene. Huuuuu, huuuuu, discriminatie. Kom op man, iedereen weet dat Turkije meer is dan wat karnemelk achtige zooi en een broodje döner, het is niet voor niets een grapje..
 
 
2
2 januari 2022 om 13:19
Dit soort grappen in deze tijd liggen gewoon erg gevoelig. Ik kan er in ieder geval totaal niet om lachen en met mij gelukkig nog vele anderen.
 
Fossen
 
14
2 januari 2022 om 13:54
Prem, weet je wat ik altijd doe in dit soort situaties: het omdraaien. En dan bedenk ik me, zou ik echt beledigd zijn als iemand uit Turkije over een Turkse speler in de Eredivisie zou zeggen dat hij moet oppassen dat ie niet wordt uitbetaald in kaas en tulpenbollen. Antwoord: het zou me geen biet interesseren. Laat staan dat ik het in de verste verte beledigend zou vinden. Dat deze tijd alles gevoelig ligt wil niet zeggen dat we daar maar aan toe moeten geven.
 
Sanderr
 
4
2 januari 2022 om 14:03
Fossen beschrijft het perfect, zou jij door zo'n opmerking echt beledigd zijn? Laat staan dat we het benoemen van twee etenswaren uit een bepaalde regio zelfs discriminatie (??) gaan noemen. Poeh, poeh. Ik wens je succes in de grote mensen wereld in dat geval, Prem.
 
Sirius
 
3
2 januari 2022 om 14:15
@prem_93 - Nee hoor. Ze liggen gevoelig bij jou. Jij bent de enigste die erover loopt te klagen. De opmerking was misschien flauw, maar zeker niet discriminerend.
 
Sjikkes
 
0
2 januari 2022 om 14:40
@fossen, dat is wel een goeie. Moet ik ook eens gaan toepassen.
 
273618
 
2
2 januari 2022 om 15:14
Volgens mij doelt hij er gewoon op dat de Lira binnen no-time helemaal niks meer waard is. Ik zou zelf normaliter waarschijnlijk door de meesten hier overdreven politiek correct gevonden worden, maar hier lijkt mij echt helemaal niks stereotyperend (laat staan discriminerend) aan.
 
Fossen
 
3
2 januari 2022 om 11:46
Denk dat PSV hem graag terug wil, maar op dit moment lopen Romero, Zahavi, Vinicius, Vertessen en ook nog Fofana rond voor de spitspositie. Dan ga je geen dure oude speler halen als extra optie, ook al zou hij misschien wel de beste zijn. Persoonlijk hoop ik dat PSV überhaupt niet weer voor de makkelijke optie kiest met Luuk de Jong. Tenzij Romero nu echt fit blijft. Dan zou ik afscheid nemen van Vinicius en Zahavi, Romero eerste spits maken en Luuk de Jong als pinchhitter gebruiken. Dan komt Fofana daar achter als talent die je als back up voor Romero kunt gebruiken.
 
Andres13
 
3
2 januari 2022 om 11:52
We hebben nu al 3 spitsen lopen dus Luuk de Jong is overbodig. Hoop zelf dat Romero na de winterstop de eerste spits gaat worden.
 
Arnavut1
 
1
2 januari 2022 om 11:13
Vind het een beetje dubbel. Met de voorzetten van Ghezzal zou hij zeker genoeg kunnen scoren maar is ook geen echte voetballende spits, die past bij de strcutuur van het team. Maar aan de andere kant is alles beter dan Bat. Die gast heeft te veel kansen nodig om te kunnen scoren.
 
Salerno1919
 
0
2 januari 2022 om 11:28
Zuiderlijke landen toch altijd tricky met die machtsspelletjes daar. Trainer die je wilt ligt er ineens een paar weken later uit. Komt een frisse wind binnen de club. Willen ze van je af, lastig met salaris doen, niet mee mogen trainen met het eerste elftal etc. Bij Besiktas hoor je dit soort verhalen niet volgens mij btw
 
Nation23
 
2
2 januari 2022 om 11:29
Ik zou proberen om in Spanje te blijven als ik de Jong was. En mocht PSV zich melden zou ik daar gaan spelen. Bij PSV kan hij als eerste spits aan de slag, bij andere clubs zal hij met een reserverol genoegen moeten nemen.
 
joventut
 
6
2 januari 2022 om 11:30
Het is een super aardige jongen, met een prima mentaliteit,maar het is een hele matige voetballer. Eigenlijk komt Luuk de Jong het beste tot zijn recht met een klassieke links en rechtsbuiten...
 
Fossen
 
3
2 januari 2022 om 11:49
Hoeft niet per se denk ik. Hij heeft bij PSV eigenlijk nooit met echt klassieke buitenspelers gespeeld. Wel hoge backs. Maar meestal stond hij met spelers als Depay, Gakpo, Bergwijn, Lozano op de vleugels, dat zijn spelers die veel naar binnen trekken.
 
Ruiz_FCT
 
1
2 januari 2022 om 11:56
In de Eredivisie is het gewoon een erg goede speler die ook zonder klassieke links en rechtsbuiten een heel sterk aanspeelpunt is. Voor PSV lijkt me dit wel een versterking.
 
hector
 
1
2 januari 2022 om 12:32
Lekker naar Cadiz, kun je blijven wonen in Sevilla. En Besiktas, mooie club, dito stadion, maar lijkt nu een slangennest.
 
BalsportLiefde
 
0
2 januari 2022 om 13:13
Cadiz? Dé counterploeg van LaLiga. Geen snelheid vanuit de Jong en geen aanvoer vanuit het team...
 
FlamengoBrasil
 
0
2 januari 2022 om 14:33
De Jong moet niet naar Turkije gaan. Verschrikkelijk land, matig voetbal. Alleen de centen zijn goed. Als je ze krijgt tenminste. Ga dan gewoon terug naar Nederland.