'Verschrikkelijke blessure' zet mogelijk streep door seizoen Willems
Zondag, 19 januari 2020 om 11:33

Het seizoen van Jetro Willems zit er mogelijk op. De linksback van Newcastle United werd zaterdag per brancard afgevoerd tijdens de wedstrijd tegen Chelsea (1-0 zege) en een dag later spreekt trainer Steve Bruce de vrees voor een ernstige blessure uit. Bruce houdt rekening met een kruisbandblessure die Willems wellicht maandenlang aan de kant zal houden.

Het ging voor Willems mis in de negende minuut. Bij een duel met Callum Hudson-Odoi tikte de linksback de bal weg met zijn rechtervoet, maar zijn linkerknie kwam gehavend uit de strijd. Het leek erop dat hij zich verstapte; Willems kermde het uit van de pijn. Uit frustratie sloeg hij meermaals tegen het gras aan, terwijl meteen duidelijk was dat hij pijn had. De ex-speler van PSV liet zich op het veld behandelen, maar kon duidelijk niet meer verder.

"Het ziet eruit als een verschrikkelijke blessure voor Jetro", wordt Bruce geciteerd door Sky Sports. "Het is een grote klap voor ons." Het uitvallen van Willems vergroot de zorgen bij Newcastle United; eerder deze week raakte Paul Dummett al geblesseerd aan zijn hamstring in het FA Cup-duel met Rochdale (4-1 zege). Zodoende zijn the Magpies in vier dagen tijd twee linksbacks kwijtgeraakt, zo weet Bruce.

"Het ziet er niet goed uit voor Paul Dummett, dus we hebben opeens een groot probleem op die positie", zegt de oefenmeester. Als Willems een kruisbandblessure heeft opgelopen, dan heeft de huurling van Eintracht Frankfurt zijn laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld en lijkt ook het EK onhaalbaar. "We vrezen dat het zijn kruisband is. We hebben pech, ik heb nog nooit zoiets meegemaakt als in de afgelopen weken", doelt Bruce op de overvolle ziekenboeg.

Het zou niet de eerste ernstige knieblessure zijn voor Willems. Zo stond hij de gehele eerste seizoenshelft van 2015/16 aan de kant door een kwetsuur aan de knie, toen nog als speler van PSV. Eerder in zijn loopbaan, in het najaar van 2013, hield een knieblessure hem iets minder dan een maand aan de kant. De laatste blessure van Willems dateert van april 2017, toen hij last had van zijn hamstring en één duel miste.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Cyberize7x
 
28
19 januari 2020 om 11:37
Echt zonde, zei het gisteren ook al... Het zit die jongen niet echt mee helaas. Had echt kans om eindelijk weer bij Oranje uitgenodigd te kunnen worden.
 
Iseldiroed
 
3
19 januari 2020 om 12:41
Zonde en sneu voor hem. Je gunt geen enkele voetballer dit soort blessures. Voor Oranje lijkt hij mij überhaupt geen serieuze optie te zijn geweest. Zal zeker een tiental betere opties zijn.
 
PoetryInMotion
 
19
19 januari 2020 om 12:57
Een tiental betere opties op linksback? Dan ben ik benieuwd wie jij in gedachten had, want naar mijn idee was Willems de afgelopen tijd de beste Nederlandse linksback en had Koeman niet meer om hem heen gekund als hij die lijn doortrok.
 
jojojo1
 
0
19 januari 2020 om 13:21
Blind, ake en van aanholt lijken mij de optie s . Willems de beste links back laat me niet lachen . Zeker geen optie voor oranje . Zo denkt Koeman er ook over anders had hij hem allang een keer geselecteerd
 
Zinedane
 
2
19 januari 2020 om 13:27
Tiental betere opties? Maat als Blind zo blijft kwakkelen en niet mee kan heb je alleen Van Aanholt die op dit moment qua niveau niet consistenter presteert in de Premiere League. Na Blind lijkt het mij dat Van Aanholt en Willems de nummer 2 en 3 zijn met Wijndal als mogelijk talent erachter. Er is een grote kans dat Blind niet mee gaat en ook zeker een kans dat Van Aanholt niet meer zo sterk presteert de komende periode. Willems was op dat moment denk ik gewoon mee gegaan
 
Japie_Krekel
 
11
19 januari 2020 om 11:39
sneu voor Willems en natuurlijk ook jammer voor Oranje want hij was natuurlijk wel kandidaat om eventueel geselecteerd te worden voor de linksback positie. hopelijk komt hij sterker terug van deze blessure
 
Rochester
 
27
19 januari 2020 om 11:39
Dat zou echt balen zijn. Willems is weliswaar al een lange periode niet meer opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar hij was dit seizoen bij Newcastle United goed bezig en ik denk dat hij dan ook echt wel een optie zou zijn om mee te gaan naar het EK met het Nederlands elftal.
 
siab
 
8
19 januari 2020 om 11:42
Jeetje wat veel ernstige blessures de laatste 1 1/2 maand. Teveel wedstrijden? Al gaat dat toch niet veranderen gezien al het geld belang overal.
 
voetbalfan91
 
1
19 januari 2020 om 11:51
Deels natuurlijk wel te wijten aan teveel wedstrijden,, alleen met zulke dingen heeft t meer met verstappen te maken in plaats van overbelaste spieren. Erg sneu voor Willems dit, hij was lekker bezig de laatste tijd
 
triometMSN
 
5
19 januari 2020 om 11:46
Misschien zijn we in Nederland niet gewend om intensief te trainen waardoor Nederlanders eerder geblesseerd raken.
 
Japie_Krekel
 
21
19 januari 2020 om 11:51
zo een Demiral raakte ook geblesseerd onlangs. ik denk dat niet alleen Nederlandse spelers last hebben van de drukke wedstrijdschema's
 
headie-one
 
3
19 januari 2020 om 12:31
Kruisbandblessures hebben echt niks te maken met overbelasting door intensief trainen. Het is gewoon pech of je moet een historie met kruisbandblessures hebben waardoor de kans groter is dat je weer zo een blessure oploopt.
 
JoshuaK_
 
15
19 januari 2020 om 11:49
Dit is al de zoveelste kruisband blessure in de afgelopen 1 a 2 maanden, het begint nogal eng te worden nu. Nog iets minder dan een half jaar waarin spelers meer en meer risico gaan nemen richting de eindklassering, terwijl voor anderen ook EK, Copa America en Olympische Spelen deelname op het spel staat. In dit tempo kun je straks een kruisband-eleven maken met hoeveel jongens eruit liggen.
 
barryballs
 
1
19 januari 2020 om 12:33
Het zit de Nederlandse voetballers niet echt mee... Erg balen voor Willems, zuur moment ook voor zijn carrière