Vervanger van Pogba betaalt vertrouwen Pastoor terug tegen Heracles
Zaterdag, 18 maart 2017 om 22:35

Sparta Rotterdam heeft zich zaterdag hersteld van de 5-0 nederlaag tegen Vitesse. De Kasteelheren ontdeden zich voor eigen publiek van Heracles Almelo (3-1), dankzij doelpunten van Ryan Sanusi en Martin Pusic (2x). Sparta overnacht na de overwinning de twaalfde plaats, terwijl Heracles blijft steken op plek tien.

Alex Pastoor zag zich na de vernedering bij Vitesse van vorige week genoodzaakt zijn opstelling op twee plaatsen te wijzigen: Mathias Pogba en Kenneth Dougall stonden hun plek af aan respectievelijk Pusic en Sanusi. Laatstgenoemde was uiteindelijk verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de eerste helft. Na slordig uitverdedigen van Mike te Wierik kwam de bal in het bezit van Sparta. Na een solo van Loris Brogno kreeg Sanusi de bal en de Belg twijfelde geen moment. Via de rug van Justin Hoogma belandde de bal achter Bram Castro.

Castro had na vijf minuten nog redding gebracht op een inswinger van Mart Dijkstra, al was dat een van de weinige gevaarlijke momenten voorafgaand het doelpunt. Heracles stelde er weinig tegenover. Negen minuten voor rust mocht Samuel Armenteros echter aanleggen voor een strafschop, nadat Robin Pröpper in het strafschopgebied naar het gras ging. Armenteros twijfelde echter in de aanloop en Roy Kortsmit koos de juiste hoek uit. Vlak voor rust waren omhalen van Lerin Duarte en Armenteros evenmin toereikend, terwijl Tim Breukers zijn schot van de lijn gered zag worden.

In de tweede helft nam Sparta alsnog verder afstand. Jerson Cabral legde de bal na een hoekschop op het hoofd van Pusic, die bij de tweede paal binnenkopte. Dertien minuten voor tijd was het opnieuw de vervanger van Pogba die toesloeg. Pusic kopte een voorzet vanaf de linkerflank van Brogno tegen de touwen en besliste daarmee het duel. Heracles deed een minuut voor tijd wat terug dankzij via een fraaie uithaal van Joey Pelupessy. Sparta komt dankzij de zege op drie punten achterstand van Heracles.

Meer nieuws
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
3
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
66
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Grolscher
 
0
18 maart 2017 om 22:42
Sparta velen maler beter.... maar Nijhuis wat een wedstrijd. Zoveel gemist aan beide kanten en wederom een wedstrijd beslist. Maar terechte winnaar Sparta en Heracles moet naar mijn mening eens direct in de wedstrijd laten zien hoe goed ze kunnen voetballen.
 
Aotearoa
 
0
19 maart 2017 om 15:33
Ik weet niet , paar keer terug gezien , maar die Spartaan maakte geen schoppende beweging , ook zie ik hem niet bewust aantikken , meschien dat hij hem in z,n loop aan raakte , dus een beetje te veel ophef voor niks , hoogstens een vrije trap en meer niet
 
Wannywan
 
3
18 maart 2017 om 22:43
Sparta heeft verdiend gewonnen. Heracles heeft gewoon een heel slecht elftal dit seizoen. Geen inzet en geen strijd! Triest voor de supporters die meereisden.
 
Lovesoccer32
 
2
18 maart 2017 om 22:49
Nijhuis beslist weer eens verkeerd hoe lang mag deze man nog doorgaan
 
Jaapvan Haafte
 
4
18 maart 2017 om 23:00
En de knvb slaapt verder, ongelooflijk wat Nijhuis allemaal mist. Wel verdiende winst, maar bij 1-0 en rood kan het ook heel anders lopen.
 
GioEvertsen
 
1
19 maart 2017 om 00:23
Jaaa heerlijk!! Dronken van het bier en van de overwinning! Wat ontzettend belangrijk dit! SP-AR-TA!!!
 
Edforce2
 
0
19 maart 2017 om 10:51
Ie kunt ook stellen, dat Heracles ondanks deze nederlaag nog steeds op de tiende plek staat. Daar is niets mis mee, ofschoon volgens mij meer uit de Heracles selectie te halen valt.